GSF- kursmål kr 115 i oppdatert analyse fra DNB Markets

Torine
24.08.2018 kl 09:46 1021

Fra DnB Markets 24.8.

Grieg Seafood lå driftsresultatet for Q2 8% over vårt estimat og 3% over konsensus. Bedre utvikling spesielt i den internasjonale virksomheten, men også i Finnmark, mer enn kompenserte for høyere kostnader knyttet til biologiske utfordringer ved anlegg i Rogaland. Disse utfordringene gjorde at ledelsen tok ned guidet volum for hele året og vi har redusert estimert EPS for 2018 med 5%. Kursen endte i går på NOK 90 pr aksje. Vi gjentar kjøpsanbefalingen og kursmålet på NOK 115 pr aksje. Kursmålet reflekterer P/E 12.7x basert på estimatet for 2018 og P/E 9.3x på estimatet for 2019.

Ellers skriver Pareto Securities at gårsdagens kapitalmarkedsdag for Grieg Seafood ga de mer trygghet på at selskapet vil nå sine finansielle mål for 2020.

"Grieg Seafood ga oss mer trygghet på våre estimater for 2019/2020 ettersom både ventet volumvekst og kostnadsforbedringer ble guidet mer eller mindre på linje med våre forventninger", skriver meglerhuset.

Pareto tror også selskapet har muligheter for vekst utover 2020, drevet av enda bedre utnyttelse av lisenser og videre investeringer i satsingen på større smolt.

"Vi fremhever at smoltutsettet i 2020 ventes til 27 millioner, og med et dødelighetsmål på syv prosent og slaktevekt på 4,5 kilo, kan det føre til et slaktevolumer på rundt 113.000 tonn i 2021/2022", skriver meglerhuset, som gjentar en kjøpsanbefaling på Grieg Seafood og høyner kursmålet til 115 kroner pr aksje fra tidligere 110 kroner.

GSF:SB1 MARKETS OPPGRADERER TIL KJØP (HOLD), KURSMÅL 115 (95)
Oslo (TDN Direkt): Sparebank 1 Markets oppgraderer sin anbefaling på Grieg Seafood-aksjen til kjøp fra hold, og høyner kursmålet til 115 kroner pr aksje fra tidligere 95 kroner.

Det sier analytiker Tore Tønseth i Sparebank 1 Markets til TDN Direkt torsdag.

Tønseth sier at gårsdagens kapitalmarkedsdag ga økt troverdighet med hensyn til oppnåelse av målene for slaktevolum og kostnadsforbedringer innen 2020.

-Dette er mye drevet av volum. Får du opp volumene øker inntjeningen fordi du produserer mer laks. Det fører også til at produksjonskostnaden pr kilo går ned, så det er en dobbel effekt av økte volumer, sier han.

Analytikeren påpeker at selskapet ga nokså eksplisitt guiding på kostnader de neste årene, og at den ventede kostnadsforbedringen kommer tidligere enn meglerhuset har lagt til grunn.

-Vi ligger fortsatt litt høyere enn selskapet guider på kostnader i 2020. De guider ned på et industrisnitt som de definerer som 37,9 kroner og vi ligger cirka én krone høyere enn det. Det er rett og slett fordi vi synes det er nokså ambisiøse mål de setter for spesielt Rogaland og Shetland, sier han videre, men understreker at det fremdeles er stort kostnadsforbedringspotensiale i Grieg Seafood.

HB, finans@tdn.no