Hvem vil være med på børsfest?

focuss
PHO 21.08.2018 kl 19:34 16986

De som tviler på Photocure som børsvinner hører ikke hjemme her. Kursmål hinsides over dagens kurs.

Sett i lys av børsens natur så har nok PHO en del fordeler på sin side sammenlignet med NANO. Nye salgstall ved hvert kvartal er nok bedre egnet til å holde interessen og optimismen oppe enn årlige oppdateringer på fremdriften. At PHO fortsatt har en beskjeden markedsverdi er nok også noe som gjør at man tenker at potensialet blir desto større. Samtidig vil selvsagt aksjen være sårbar for skuffelse hvis fremdriften i salg skulle stoppe opp et kvartal.
Redigert 22.08.2018 kl 09:38 Du må logge inn for å svare
focuss
22.08.2018 kl 10:00 4236

Som beskrevet tidligere tror jeg kursutviklingen i PHO vil komme i store sprang. Synes aksjen oppfører seg svært sterkt etter å ha gjennomført sitt første kvantesprang fra ca 27 til ca 45. Den er sterk nok til å bygge et solid fundament rundt sitt nye nivå som viser at oppgangen er basert på styrke. Det første kvantespranget utgjør en verdiøkning på 66% og jeg tror vi kan forvente mange slike sprang fremover Dersom neste kvantesprang er med samme styrke vil neste gulv bygges på ca 72. Energi til disse sprangene må selvfølgelig støttes av at ny informasjon gir grunnlag for det.
focuss
22.08.2018 kl 10:11 4197

Dr. S
Både du og jeg er eksempler på at penger flyttes fra Nano til PHO og der er det mye penger å ta av. Jeg registrerer at stadig flere ser fornuften i det og vi har nok ikke sett den siste pengeflyttingen enda. Det er mye å ta av i Nano. Kommer for øvrig ikke bare fra Nano men fra hele røkla pluss nye penger. Heldigvis for meg så jeg tidlig at Nano la feil kurs og kom meg helt ut. Så får jeg kanskje vurdere Nano neste år på disse tider. Når PHO også kom med sitt Fase 3 studiet så ble valget enkelt.

PHO-caset er i grunnen ganske enkelt.
Vi som følger med i kulissene vet at utplassering av scope i hvert fall er sterkt stigende, og i beste fall dramatisk stigende.
Med denne kunnskapen er det lett å ha et avslappet forhold til sin investering i PHO.

focuss
At PHO utgjør en stadig større del av min portefølje skyldes kursutviklingen. Jeg har aldri solgt en NANO-aksje, men økte tvertimot i april et par dager før fallet startet for alvor. Brukte da et tilsvarende beløp på flere PHO-aksjer - som kom i tillegg til hovedposisjonen som jeg kjøpte til 22 kr. I etterpåklokskapens lys skulle jeg latt hele april-potten gått til PHO, men er uansett godt fornøyd med avkastningen jeg har fått i PHO. I samme tidsrom har verdien av aksjene jeg har i "mitt" unoterte selskap økt min aksjeformue 15 ganger så mye som PHO, så noen krise er det ikke uansett.
focuss
22.08.2018 kl 10:30 3886

Dr.S
Når Nano kom trekkende med seamless design var dett kroken på døra. Til og med Einarsson visste ikke hva som lå i begrepet men trodde at vi kunne inkludere allerede behandlede 45 pasienter. Men neida, 45 flere pasienter til totalt 130. Ikke nok med det , men også trangere inklusjonskriterier. Ikke rart de fikk budsjettproblemer. Joda nå vet vi hva som ligger i seamless design, men nanos informasjonspolitikk var ikke til hjelp med å forstå det.
22.08.2018 kl 10:34 3840

Blir spennende å se hvor mange dager til de klarer å holde den under 50, ikke mange tror jeg.

Må si jeg ikke er så bekymret for når den passerer 50,- eller 100,- for den saks skyld. Så lenge salget i USA fortsetter med uforminsket styrke og viser akselererende tempo, så vil kursen passere både 50 og 100, høyst sannsynlig i løpet av høsten. 50 tallet er nok lagt bak oss før Q3 presenteres og jeg vil slett ikke ramle av stolen om 100 passeres før julen ringes inn. For ut fra de signalene vi får fra salgsutviklingen i USA så langt i Q3, så er det mye som tyder på at styreformannen har sine uttalelser fra juni 2018 i behold og at utviklingen vil bli bekreftet med tall på Q3. Det vil i så tilfelle være en gedigen manifestasjon om at gjennombruddet i USA er et faktum. Jeg vil gjerne se den investor som får med seg dette som ikke får lyst til å ha seg noen aksjer i PHO. Og da mener jeg kr 100,- for PHO fortsatt vil være meget rimelig.
liang
22.08.2018 kl 11:23 3759

Nylig var det på nyhetene en historie om en som fikk beskjed av fastlegen om at han ikke hadde hudkreft men vedkommende fikk føflekken fjernet privat og det viste seg i ettertid at det var kreft.
Sammenligner en denne historien med blålys teknologien til PHO som har en stor %-andel oppdagede kreft i blærekreft som ikke blir oppdaget med kun hvittlys og enda større %-andel i den farlige kreftformen hvor tideligdeteksjon er helt avgjørende for utfallet så bør alle våkne opp som er i denne prosessen.

Dersom det i ettertid viser seg at der har vært klandreverdige forhold i innføringsprosessen som har medført forsinkelser av innføringen av blålys-teknologien i US så vil dette dersom mediane i US får kjennskap til slike forhold ikke føre med seg noen god reklame for de det gjelder.

I verste fall kan det bli etterforskning og tiltale dersom grove forhold avdekkes.

Så her står valget mellom fengsel og avlivning eller lyn-innføring av blålyset :))

JackN
22.08.2018 kl 12:16 3667

Er all in, og regner med en rask,oppgang .
JackN
22.08.2018 kl 12:17 3680

Er all in, og regner med en rask,oppgang .
Jadaok
22.08.2018 kl 12:23 3668

Londonmannen skriver: . "For ut fra de signalene vi får fra salgsutviklingen i USA så langt i Q3, så er det mye som tyder på at styreformannen har sine uttalelser fra juni 2018 i behold og at utviklingen vil bli bekreftet med tall på Q3"

Hvilke signaler har vi fått? Hvis det var det at Dahl pratet om at juli hadde startet bra på 2q presentasjonen, så gjaldt det Europa, ikke USA.

Rent bortsett fra at flere og flere nordmenn, og etterhvert amerikanere vil oppdage Photocure sakte men sikkert, så har vi minst 2 triggere som kan komme innen Q3:

- Ny CEO, og vi aner vel at det vil bli stilt store krav til den nye sjefen i Photocure, jeg tipper rundt 10-15 oktober.
- Omvendt Profit Warning etter at inneværende kvartal er avsluttet, jeg tipper i siste halvdel av oktober.

Siden det er så få aksjer i PHO tror jeg at ny CEO som svarer til forventningene, og det er det ingen grunn til å tvile på, så tror jeg aksjen vil gå 10-15% nordover på nyheten.
Omvendt PW, litt avhengig av innholdet, så tror jeg aksjen vil hoppe 30-50%.

Redigert 22.08.2018 kl 12:58 Du må logge inn for å svare
Computum
22.08.2018 kl 13:10 3582

Jøss. Her er det en som er god med prosenter :-)

Oslo, Norway, 26 June 2018: Photocure ASA (OSE: PHO), announces today that President and Chief Executive Officer, Kjetil Hestdal, will step down effective 1 July 2018 as the company is entering a new growth phase with focus on global commercial development. The Board of Directors has initiated a search for his replacement and Chief Financial Officer Erik Dahl is appointed as interim CEO. Mr. Hestdal will be available to the company until 30 December 2018.

"Photocure has developed a leading position in the field of bladder cancer and is entering a period of accelerated growth, especially in the important U.S. market, were we have a strong commercial focus to leverage on the opportunities arising from the company's unique technology, products and excellent clinical results. Kjetil has been instrumental in developing the company to this stage with ambitions to become a leading bladder cancer company and we have jointly agreed that the time is right for a commercially experienced CEO to lead the company's next growth phase. I have enjoyed working with Kjetil and greatly appreciates his contributions to the company over two decades. We wish him all the best in his future endeavors", says Jan H. Egberts, Chairperson of the Board.

"As Photocure is entering a phase with vast growth opportunities and an ambition to expand the global commercial footprint, the timing is right to inform all stakeholders that I will not lead Photocure in the company's next era. I am proud of having been part of a company that has helped tens of thousands of bladder cancer patients in fighting their disease. Photocure is a great company with excellent people, world leading technology and products, and is perfectly positioned to be a true industry leader within the field of bladder cancer", says Kjetil Hestdal.

For further information, please contact:Photocure

Jan Egberts


focuss
22.08.2018 kl 13:31 3553

De fleste her er vel stødige i engelsk, men likevel:

"entering a period of accelerated growth" = går inn i en periode med akselererende vekst

"Photocure is entering a phase with vast growth opportunities" = Photocure går inn i en fase med enorme vekst muligheter.

Hilsen Jan H Egberts.
Styreformann

Dette er nå guidingen til markedet.Redigert 22.08.2018 kl 13:33 Du må logge inn for å svare
Computum
22.08.2018 kl 13:35 3534

Hadde jeg virkelig trodd på focuss' spenstige kursmål ville jeg selvfølgelig satset alt jeg kunne skrape sammen på denne aksjen. Og det regner jeg med andre ville gjort også. Men det kan ikke være så mange som tror, sålenge selgerne dominerer ordreboka. (Men tiltross for dette så holder kursen foreløpig stand.)
Computum
22.08.2018 kl 13:38 3525

Focuss
Ikke Jan Egberts, men Kjetil Hestdal er det som sier dette.
Redigert 22.08.2018 kl 13:38 Du må logge inn for å svare
Jadaok
22.08.2018 kl 13:42 3511

Nettopp. Men intet om at flexiscop salget har begynt å ta av. Guidingen er 20-25 mill dollars i 2020 for USA. Det er den som gjelder. Forøvrig er det helt utenkelig med en kurs på 1000-2000. Hvis salget tar av i USA, så VIL det bli generisk konkurranse. Prisen på cysview må da settes ned. Derimot vil en kurs rundt 2-400 kr være mulig. Å tro på kurs 1900 kan ingen riktig tro på. De har jo ingen andre produkter i pipelinen. Kun cysview med utgående patent.

Computum

Det er jo nettopp skepsisen til dette selskapet og den begredelige historikken gjennom 18 år på børs som gjør at markedet er så forsiktig, og at relativt få går inn i materien og ser på `Nye PHO`, men dette er høyst sannsynlig av kortvarig karakter.

Personlig mener jeg at en fair prising av selskapet med de muligheter vi ser her nå ville vært et sted mellom 2 og 2,5 mrd, men der er vi nok ikke før i slutten av året og inngangen til 2019.
focuss
22.08.2018 kl 13:54 3472

Dette sier Egberts

Photocure has developed a leading position in the field of bladder cancer and is entering a period of accelerated growth, especially in the important U.S. market, were we have a strong commercial focus to leverage on the opportunities arising from the company's unique technology, products and excellent clinical results. Kjetil has been instrumental in developing the company to this stage with ambitions to become a leading bladder cancer company and we have jointly agreed that the time is right for a commercially experienced CEO to lead the company's next growth phase. I have enjoyed working with Kjetil and greatly appreciates his contributions to the company over two decades. We wish him all the best in his future endeavors", says Jan H. Egberts, Chairperson of the Board.
focuss
22.08.2018 kl 13:58 3454

Jadok
Noen synes det er vanskelig å tro på kurs 1900, men knapt noen synes det er vanskelig å tro på markedsandel på 20%

Jodaok

Hvis du har lest hva snøffelen sier om patentsituasjonen, og han har nok betydelig mer kompetanse innenfor denne sektoren enn noen av oss, og dessuten sitter han så vidt jeg har forstått, med bare 7% av kapitalen sin i PHO og 93% i PCIB.
Man kan derfor heller ikke beskylde ham for å være særlig subjektiv.
7% i PHO og 93% i PCIB skulle tilsi at han uansett ikke kan blir rik på PHO-aksjene sine, og konsentrerer seg nesten fullt og helt på PCIB.
________________________________________________________________________________________________

Snøffelen
12.08.2018 kl 16:14

Skal en konkurrent ta i bruk HAL når patentet utløper så må de dokumentere at deres HAL-formulering i kombinasjon med deres scop gir den samme kliniske nytten, mao et klinisk studie. Dette har vært spurt om ved flere anledninger, og Hestdal har vært svært klar på det.
Derfor er kombinasjonen drug product og medical device så bra for Photocure i surveliance-markedet, men jeg vil også gjelder for rigid scop.
Mao så en konkurrent først bestemme seg for å satse, og det gjøres selvsagt ikke før man vet at Cysview er en milliardbutikk. Tviler på at noen er på den ballen før etter 2020. Deretter må de kjøre klinisk studie for å vise at deres produkt med deres medical device (scop) gir ønsket resultat, og få godkjent sin ANDA. Det går jo fort noen år der også.
Cysview er dessuten et aseptisk produsert så det er selvsagt også et vesentlig hinder for en generika-produsent sammenlignet med feks en pille, eller noe som er sterilt produsert for den saks skyld.
Så om Cysview går til himmels så tror jeg likevel ikke vi får noen konkurrenter før tidligst 2023-24, tidligst.
Og etter det skal altså konkurrentene ta opp kampen mot et etablert merkevare som Cysview med Karl Storz flexiscop i så fall vil være.
Jadaok
22.08.2018 kl 14:14 3422

Fra nyhetene til Pho: Bladder cancer is one of the most expensive cancers to manage, accounting for approximately $3.7 billion in direct costs each year.

Dette gjelder i USA.

Hvis Cysview skal brukes i alle behandlinger og oppfølginger, og prisen per enhet er 1000 dollar. Da blir utgiftene til kun å sjekke blæra for svulster over 1 billion dollars, og da kun for medisinen, ikke personalutgifter m.m. Dette sier meg for det første, prisen per enhet cysview vil aldri kunne forsvares og tolereres av de amerikanske myndighetene over tid. For det andre, dersom de amerikanske myndighetene ikke kan påvirke prisen (noe de helt sikkert kan) så vil det komme konkurranse, og ja kanskje ikke før i 2024. Ingen kan regne hjem selskapsverdien til phothocure med 1000 dollars per enhet. Hvis suksess, så vil den prisen måtte gå ned.
Redigert 22.08.2018 kl 14:17 Du må logge inn for å svare
focuss
22.08.2018 kl 14:21 3410

Computum
Mange flere tror på PHO i dag en for et år siden. Flere tror også mer på PHO i dag enn for en måned siden. Om et par måneder så vil det nok være enda mange flere som tror på PHO. Ingen selger alt de har for å kjøpe aksjer. Ikke om oppsiden er 100% eller om den er mange tusen prosent. Folk er ikke slik skrudd sammen. Garantier deles ikke ut for noen av prosentene.
focuss
22.08.2018 kl 14:24 3400

Jadok
Du har åpenbart ikke fått med deg at det er dokumentert at BLC Cysview gir samfunnsøkonomisk besparelse. Les deg opp.
Jadaok
22.08.2018 kl 14:39 3367

Jo, da. Men hva kan myndighetene finne på når patenttiden er ute??? Det er jo Texas i USA med Trump bak ratet. Kan myndighetene nekte refusjon hvis ikke Pho går med på senke prisen? Et retorisk spørsmål. Refusjon falt bort i Frankrike. Rart, dersom det er samfunnsøkonomisk besparende. Poenget er at ingen skeptisk investor/farmaselskap bør regne potensialet til Cycview med 1000 dollars per enhet på en utgående patent. kurs 1900 er dream on!
pafo
22.08.2018 kl 14:52 3349

Vi får ta den her igjen om det er någen som tror det er så enkelt att lage generika.
Tevas . Kjempegjeld
Teva er verdens største produsent av såkalte synonympreparater, og 1.750 av arbeidsplassene som forsvinner er i Israel
Selskapet har siden slitt. Til tross for at den israelske stat har bidratt med subsidier og skattekutt til en verdi av over 180 milliarder kroner, har selskapet nå opparbeidet seg en gjeld på nærmere 300 milliarder kroner, skriver Jerusalem Post.

https://e24.no/naeringsliv/israel/storstreik-i-protest-mot-oppsigelser-i-israel/24212675

Sånn er det att lage kopimedisin, og cysview er defenitivt ikke rett produkt att prøve kopiere.
Og så lenge cysview har refusjon kan du neppe selge ett annet produkt billigare. Så først må de miste
refusjonen innen de får solgt en enda dose av ett annet produkt. Og det trur eg ikke ett selskap tar sjansen på.
Det er som ni ser ingen garanti før att lykkes med generika.

Jeg har hørt Hestdal si att han ikke bekymre seg for generisk, og at det har noe med at det er et kombinert produkt, men jeg har ikke hørt i detalj hvorfor dette skal kunne hindre lansering av konkurrerende produkter. Snøffelen kjenner jeg som en 100% pålitelig person, men jeg føler meg ikke sikker på att han har rett på dette punktet. Skulle gjerne hatt det dokumentert, evt sett enn presentasjon hvor Hestdal begrunnet sin bekymringsløshet slik inngående. Ellers er jeg ikke særlig bekymret for de nærmeste årene. Uansett koster mye å lansere et konkurerebde produkt, og da må det beviselig være mye penger i det. Det er det ikke for øyeblikket. Tror vi får mange gode år fremover uansett.
focuss
22.08.2018 kl 15:36 3280

Mitt kursmål baserer seg på 20 % markedsandel så det er plass til 4 til med samme andel. Ikke det at jeg har tro på at en produsent av scope skal finne ett legemiddelfirma som sammen skal fokusere på å få frem et tilsvarende produkt før suksessen til PHO er et faktum. Vi har tidligere sett såkalte Top US Cancer Doctors som tror at teknologien vil ta 100 % av markedet. Noe som virker helt logisk.

Beklager at at "at" blir "att" og i ikke "at". Det skyldes autokorreksjon.
22.08.2018 kl 20:51 3102

Oppgang, hva skal til for at pho må komme med en omvendt PW?
Jeg mener, de har flere ganger sagt at de vil komme med ny guiding, og hver gang har de understreket at dagens guiding ikke er peak sale. Underforstått ny guiding blir vesentlig høyere.
Holder der da ikke å melde ny guiding i stedet for opw?

Hvis et selskap omsetter betydelig mer enn guidet og forventet, så kan det sendes børsmelding om dette.
Jeg vet ikke helt hvordan ordlyden i reglene er på dette punktet, men jeg tror selskapene står ganske fritt til å sende melding eller ikke.
Mange gjør det, spesielt etter lang ørkenvandring for å oppmuntre, eller for å vise at ting går bedre enn forventet.
22.08.2018 kl 21:18 3059

Ok, takk!
Det er selvfølgelig hyggelig hvis det kommer en melding, men vi får jo uansett nye tall hver 3. måned. Så en melding vil egentlig bare fremskynde kursutviklingen litt.
Jeg er mer nysgjerrig på ny guiding. Håper de tør å ta litt i denne gangen.
Ok, du nevner: ny ceo og opw som triggere. Jeg vil legge til: ny guiding og "Dahls mystiske uttalelser på q3" det blir potensielt 4 mulige triggere de neste par måneder.
Redigert 22.08.2018 kl 21:19 Du må logge inn for å svare

Godtfred

He-he, jeg forsøker å holde meg nøktern så ikke aksjen spretter i taket før vi har tallene på bordet ;-))
Sjog
22.08.2018 kl 22:32 2977

focuss, kunne du være grei og dra kortversjonen av bakgrunnen for kursmålet ditt? Driver og setter meg inn i caset nå.
Sjog
22.08.2018 kl 22:35 10

Innlegget er slettet
Computum
22.08.2018 kl 23:18 2925

All kurs-sensitiv informasjon SKAL meldes. Og jeg antar at "betydelig høyere inntekter enn guidet" vil påvirke kursen. Så da skal det meldes.

Har ikke så spesielt store forventninger til Q3. Da dette er ett kvartal med ferietid for både selgere og urologer så har denne perioden oftest vært den svakeste for året.
Er uansett overbevist om at dette årets Q3 vil vise en meget god bedring sammenlignet med Q3 2017.
focuss
23.08.2018 kl 05:36 2800

Sjog skrev:
"focuss, kunne du være grei og dra kortversjonen av bakgrunnen for kursmålet ditt? Driver og setter meg inn i caset nå. "

Her er min "baksiden av en konvolutt" vurdering.

Totalt marked
- Turbt 350000 prosedyrer
-Surveillance: 1300000 prosedyrer
Totalt 1650000 prosedyrer

Pris per Cysview sett: 9000 kr
Verdi 100% av markedet : 14,85 mrd.

Cysview markedsandel: Forutsetter 20%

Cysview salg: 2,97 mrd nok
Kostnader/skatt; 1mrd nok
Resultat 1,97 mrd

Handles som vekstselskap på børs med P/E=20
Markedsverdi: 39,4 mrd

Antall aksjer: 21,5 mill
Verdi per aksje:1800.

Focuss
Der pussige med dette er at en del skribenter velger å hevde at ditt anslag er fullstendig urealistisk, samtidig som de konsekvent nekter å uttale seg om grunnlaget du baserer dine beregninger på.

Men dersom man begynner i andre enden og aksepterer at PHO kan få halvparten av den markedspentrering selskapet har i andre markeder, så blir det vanskelig å ikke komme til samme kursmål som deg. For antall prosedyrer ligger der, prisen på Cysview likeså og jeg tror ikke kostnadene er så voldsomt undervurdert. Og da blir regnestykket enkelt. Man kommer ut med en EPS på kr 90,- + og en PE på 20 er ikke unormalt for et velstselskap.

Så er det enkelte som hevder at patentet går ut i 2020 og at det da vil komme kopier av Cysview i markeder. Vel, på dette punkt har Snøffelen redegjort for at vi neppe kan regne med noe slikt før uti 2024. På det tidspunkt er Cysview et brand innen diagnostisering av blærekreft. Og såvidt jeg vet har Hestdal også uttalt at det vil bli en utfordring for ikke å si svært vanskelig å utvikle og ikke minst få godkjent en kopi.

Andre hevder at PHO aldri vil fortsette som uavhengig selskap dersom det skulle vise seg at potensialet er innærheten av det focuss fremholder. I så fall er der kommet ett eller flere bud på PHO, of jo lengre tid det går før et slikt bud fremsettes dess mer av verdiene i selskapet vil bli synlig for eksisterende aksjonærer og markedet forøvrig. Det er til syvende og sist styret som må komme med en anbefaling om eventuelt salg.

Ut fra hva jeg leser og ut fra det Bellete presenterte, markedspotensialet som ligger der, så kan jeg vanskelig se at PHOnikke skal kunne oppnå like stor markedsandel i USA som i Europa. Følgelig kan jeg ikke nekte for at kurspotensialet ligger der. Og jeg har selv hatt gleden av å være med en børsrakett som fikk en slik opptur kun fra august til januar året etter, altså seks måneder. Fra AUG 1999 til Jan 2000 gikk kursen i Hospitel fra kr2,50 til kr 140+. Men den oppturen var kun basert på luft, tro og håp. I tilfelle PHO er det derimot substans. En vesentlig forskjell.

Ha en god børsdag!

London, hvis det kom et bud i morgen på 800kr, ville ikke du ha solgt, helt uavhengig av styrets anbefaling ?
Jeg hadde solgt.
Tror ikke jeg er den eneste
Sjog
23.08.2018 kl 08:28 2655

Takker focuss, jeg må sette meg mer inn caset men det er alltid greit å se bakgrunnen for et kursmål enten man er enig eller ikke :-)

Scoopfinder
Dersom det kom et bud på kr 800,- i morgen så ville trolig veldig mange PHO aksjonærer solgt sine aksjer, inkludert meg.
Men når jeg vedgår dette, så vil enkelte trekke den forhastede konklusjonen at da kan jeg ikke mene at PHO er verdt en aksjekurs på kr 1900,-. Men det gjør heller ikke focuss i dag.
Focuss viser hva PHO aksjen kan bli verdt basert under forutsetning av at PHO bl.a. oppnår 20% markedsandel i USA og markedet priser PHO som et vekstselskap med en PE på 20.

Pr i dag har ikke selskapet vist en bunnlinje eller annet som tilsier at selskapet har 20% av markedet. Følgelig kan ikke investorene, som hovedsakelig ser på regnskapene, regne seg frem til en slik verdivurdering. Derfor vil et bud i morgen på kr 800,- ligge skyhøyt over den verdivurdering selskapet kan få i dag. Og verdivurdering er nøkkelen til å skjønne hvorfor investorene, inkludert meg, vil selge våre PHO aksjer til et bud på kr 800,- i morgen, dersom det skulle komme.

Men på Q2 så vi konturene av at selskapet er i ferd med å få et gjennombrudd. Ledelsen har lagt en strategi som sybes å være smart. Salget så langt i f.eks. Washington og området rundt Washington underbygger troen på at strategien med å gå mot de 25 største MSA'ene i USA er smart og vil gi selskapet innpass i markedet. Oppnådde resultater i Washington tilsier også at 20% markedsandel i USA kan være mer enn realistisk.

Den positive utviklingen vil trolig bli bekreftet på Q3 presentasjonen. På det tidspunkt vil investorene og markedet ha fått langt bedre grunnlag til å beregne verdien av PHO. Og tar jeg ikke mye feil så er investorene ikke villig til å selge PHO aksjer til kr 45,- etter Q3 presentasjonen. Hvorfor? Fordi verdiene bak PHO aksjen fremstår klarere. Fortsatt ikke nok til å forsvare kurs kr 1900,-, men kanskej en dobling fra dagens kurs.
Når vi så kommer ut i 2019 så vil nye bekreftelser på at PHO tar markedsandeler i USA, forhåpentligvis komme. Man får trolig tegn på at nye markeder som Australia, Canada og New Zealand begynner å røre på seg, og grunnlaget for en oppdatert verdivurdering blir bedret.

Og det er nettopp disse verdivurderingene som styret må holde seg oppdatert på for å kunne gi oss aksjonærer gode råd, dersom det skulle komme inn bud. Og målet må jo være at aksjonærene i PHO får maksimalt ut av sin investering og ikke at potensielt store uforløste verdier, overføres til en oppkjøper. Derfor er det så viktig å ha styremedlemmer som kjenner sitt ansvar og som har kompetanse til å vurdere PHO på vegne av aksjonærene.

Men tilbake til min opplevelse med luftballongen Hospitel. Jeg kjøpte som sagt på kr 1,50 høsten 1998. I august 1999 begynte kursen å bevege seg nordover, raskere og raskere. Jeg ble anbefalt å selge en fredag kursen stod i kr 75,-. Gjorde jeg det? Nei, jeg beholdt aksjene, det til tross for at gevinsten på det tidspunkt var svimlende 4900%!!. Mandagen trynte kursen til kr 45,-, men jeg ble sittende. I januar 2000 solgte jeg deler av aksjen på kurs kr 132,-. Dette er en historie om flaks, mer enn om kompetanse. All fornuft tilsier at jeg burde solgt alt på kr 75,-. At jeg kunne selge på kr 132,- var flaks og hadde lite eller ingen ting å gjøre med verdivurdering. Men det er lov å ha flaks i aksjemarkedet. Man kan ha mye moro med luft! Men i tilfelle PHO handler det om substans. Men når luft kan gå flere tusen prosent, så skjønner jeg ikke at ikke substans skal kunne gjøre det samme. ;-))

Prøv å ta to ballonger, den ene fyller du med helium, den andre med betong, så slipper du de og ser hva som skjer.

Slik er det også med aksjer. Ingenting stiger så raskt, og så høyt, som luft.

London, helt enig i tankene dine om Pho.
Men jeg tenker at BP vil oppdage potensialet i Pho lenge før kursen er på 1000kr.
Hvis de da velger å legge inn bud som er skyhøyt over dagens kurs vil mange selge, uavhengig av hva styret mener.
10 mill i lomma i dag kan være bedre enn 20 usikre mill om 1 år,,, if you see what I mean.

Må legge til at jeg anser Pho som tryggeste case på børsen. (Null nedside).
Men kommer det et skyhøyt bud er det likevel fristende å cashe inn
Redigert 23.08.2018 kl 11:27 Du må logge inn for å svare

Scoopfinder
Ja, jeg skjønner hva du mener. Og jeg innser at dersom et selskap klasker nok penger i bordet, så blir gjerne investorer bendet der og da og godtar budet. Det er mange som tenker at en fugl i hånden er bedre enn ti på taket.
Samtidig så håper og tror jeg at ledelsen og aktiviteten i markedet vil bidra til å få frem verdiene og ikke minst klargjøre potensialet i selskapet. Da er det ihvertfall et håp om at vi ikke blir avspist med glassperler.
Vi får være glad så lenge vi får være med på denne oppturen. Vi småsparere har lite vi skulle sagt uansett