Anbefaling i FInansavisen


Ny anbefaling i dagens FA. Carnegie denne gangen. Begynner å bli flere som dekker NEL. Avtalen med Nikola trekkes spesielt frem. Anbefaling fra Delphi også på torsdag som var. Blir en spennende uke.

Løkke til
m73102
18.08.2018 kl 12:41 2346

Nå har bl.a. Norne, Sparebank 1, Carnegie og Delphi kommet med anbefaling på NEL av fundamentale årsaker (høyeste kursmål kr 10) - samtidig som Investech har en kjøpsanbefaling på bakgrunn av teknisk analyse. Utviklingen har vært at NEL stiger på høyt volum - faller på lavt. Den siste måneden har kursen gått mellom 3.16 og 3.40. Kan virke som at vi har stadfestet en høyere bunn (rundt 3.28) - og det ble en fin avslutning på uken med stigning på litt over 2 %( høyt volum) på fredag. Det er flere som har fattet interesse for NEL, og det blir interessant å følge med på om vi får en flaggmelding snart (Clearstream har kjøpt seg opp til 4.6 % på sist aksjonærliste). Det blir spennende å se til uken om det er flere som vil inn før presentasjonen av Q2 (23. aug) - ikke minst gleder jeg meg til å følge presentasjonen. Forhåpentligvis kommer det flere konkrete opplysninger (bl.a. om Nikola kontrakten) som er med på å stadfeste at aksjekursen, som flere av meglerhusene har påpekt gjennom sine kjøpsanbefalinger, er alt for lav:)

Ha en fortsatt fin helg. Lykke til!

Kan denne anbefalingen postes på Facebook gruppa?
kreinh
18.08.2018 kl 15:29 1977

Har det også kommet anbefaling fra Carnegie? Da tenker jeg at interessen for NEL øker betraktelig...

Ser Borregaard-aksjeni100 kroner
BØRSINTERVJUET:Carnegie-analytiker Mikkel Nyholt mener bunnen er nådd for Borregaard, og tror aksjen kan gå 30 prosent.
Hans Iver Odenrud
– Vi har vært positive til Borregaard lenge, og mener fortsatt at dette er en kjøpskandidat på dagens nivåer, sier Mikkel Nyholt, analytiker i Carnegie.

Finansavisen skrev tidligere i år at å eie Borregaard-aksjen nærmest er blitt en risikosport på rapporteringsdagene. Selskapets kvartalstall kom inn svakere enn ventet i juli og aksjen dundret ned over 8 prosent. Episoden er langt fra unik, og Nyholt tror den høye sensitiviteten på rapporteringsdagene først og fremst skyldes at markedsvisibiliteten er lav.

Dét bør imidlertid ikke skremme investorene, mener analytikeren.

Tror gulvet er nådd

– Med økende massepriser og et turbulent Europa er det lite entusiasme å hente kortsiktig, men vi tror gulvet er nådd, sier han.

Derfor er det på tide å laste opp med aksjer, mener Nyholt.

Borregaards hovedprodukt, lignin, er også kjent som treets bindemiddel. Dette stoffet brukes blant annet som dispergeringsmiddel (gir flyt og stabilisering) i betong, tekstilfargestoff, plantevernmidler, batterier og keramiske produkter.

Etter å ha lagt bak seg en børsopptur på rundt 80 prosent i 2016, er det seneste halvannet året blitt langt svakere for selskapet. Aksjen er ned 6 prosent siden nyttår, men Nyholt mener Borregaard-aksjen skal tilbake til 100 kroner. Fra dagens nivå innebærer det at oppsiden i aksjen er på rundt 30 prosent, ifølge analytikeren.

Han ser for seg at aksjen vil kunne stige raskt så snart markedsbalansen bedres og viser dessuten til at selskapet har investert over en milliard kroner i nye prosjekter siden 2015.

– Avkastningen på investeringene er ikke reflektert i estimatperioden frem mot 2020, men vil komme inn senere i år, sier han.

To «bets» i transportrevolusjonen

I tillegg til Borregaard, har Nyholt troen på industriselskapene Hexagon Composites og NEL. Førstnevnte la frem skuffende kvartalstall denne uken, men analytikeren mener aksjen er en god investering for «den tålmodige investor».

– Det tradisjonelle LPG-segmentet utgjør en stor andel av dagens inntjening og kan synes kjedelig, men et par år frem vil situasjonen være en helt annen. Hydrogen, naturgass og andre biogasser vil utvilsomt spille en stor rolle i fremtidens transportnæring, og komposittsylindrene Hexagon er spesialisert på er den foretrukne lagringsmåten, sier han.

Han mener også det er verdt å holde et øye med hydrogenselskapet NEL, etter at selskapet fikk en kjempeordre med lastebilprodusenten Nikola Motor Company.

– Denne ordren alene burde forsvare markedsverdien til selskapet, og vi tror sjansen for flere slike kontrakter er god, sier han.

Overtar sjømatdekningen

Analytikeren er i ferd med å overta dekningen av sjømatsektoren i Carnegie, som meglerhuset fortsatt er positive til på lang sikt.

– På kort sikt ser sektoren fullpriset ut etter en veldig sterk kursutvikling den seneste tiden, sier analytikeren, som tror det vil komme bedre kjøpsmuligheter i sektoren senere.

Salmar fremstår likevel som en kandidat til å trenge ny finansiering, mener han. Carnegie anbefaler salg av aksjen og har kursmål på 300 kroner.

– På relativ prising er det den dyreste aksjen i sektoren, med en P/E på 16,6, basert på estimater de 12 kommende månedene. Dette er 38 prosent over sektorsnittet, mens historisk snittpremie bare er på 4 prosent, sier han.

Borregaard

Hexagon Composites NEL

Salmar

kreinh
18.08.2018 kl 15:41 1908

"Han mener også det er verdt å holde et øye med hydrogenselskapet NEL, etter at selskapet fikk en kjempeordre med lastebilprodusenten Nikola Motor Company.
– Denne ordren alene burde forsvare markedsverdien til selskapet, og vi tror sjansen for flere slike kontrakter er god, sier han."
profit1
18.08.2018 kl 16:04 1827

Er det fra mandag av det virkelig skal begynne å ta av? Mulig triggerne ikke kommer før «23.august» :)

Redigert 19.08.2018 kl 23:26 Du må logge inn for å svare