PHO - Finnes det et sikrere case med større potensiale på OSE?


Jeg kan ikke finne noen noen bedre enn PHO på OSE.
Nå venter vi bare på nyheter før neste oppgang-syklus, og med så få aksjer som det er i PHO, så skal det ikke mye til før vi ser en større oppgang igjen.

Ved pres av Q2 ble vi lovt at det skulle komme en god nyhet om ikke alt for lenge, og denne venter vi på sammen med OPW om utsetting og økning av bruk av skop i klinikkene, først og fremst i USA, men også i andre markeder.
Redigert 16.08.2018 kl 19:28 Du må logge inn for å svare
16.08.2018 kl 11:09 8408

For øyeblikket foreslår jeg StrongPoint som sikrere case med potensiale,
Redigert 16.08.2018 kl 11:10 Du må logge inn for å svare

ben6

Jeg tror du misforsto litt.
Jeg spurte ikke etter en illikvid aksje som er inne i en langvarig ørkenvandring og nedadgående trend.

Enig med deg Oppgang Kommer.

Pho er et spennende case med enormt potensiale!

Jeg er bare skuffet over manglende proffe analyser med guiding etter Q2. Er de ikke interessert i biotek selskaper - bare laks, olje og shipping?

Liang

En flott link fra SIMPLY WALLst som jeg ikke har sett før.
Det minste insentiv i denne aksjen nå så løftes den 10-talls prosent igjen.
16.08.2018 kl 12:55 8080

Eg har spurt hvorfor Pho linker til flere analytikere på hjemmesiden når de ikke følger aksjen

Photocure er virkelig noe alle små og store investorer nå bør få inn i sin portefølje.
Pengemaskina er ferd med å starte opp.
Q2 var bare et varselskudd på hva vi har i vente, og enn så lenge er det bare for spesielt interesserte. Men når Q3-tallene vil verifisere at Cysview er i ferd med å ta av vil flere analytikere komme på banen og Photocure blir den nye børsyndlingen.

Tåka

Historikken taler ikke for at meglerhus tar på seg dekning av aksjen før det foreligger plusstall på bunnlinjen.
Blå tall kommer i november, og da blir det dekning fra flere meglerhus.
Photocure avskrev sluttpakken til Hestdal med 7 mill, og 5 andre medarbeidere det ikke var bruk for med tilsammen 6 mill. i Q2, totalt 13 mill hvis jeg ikke husker feil.
Nå øker antall ansatte i salgs-divisjonen i USA i Q3, men det blir bare lønn for 1-2 måneder, og salget kommer til å øke merkbart i samme periode.
Derfor er jeg helt sikker på at PHO får et overskudd i Q3, og jeg tipper i størrelseorden 15-20 mill.

Og så kan kursoppgangen starte for alvor, og salget av BLC med Cysviev og fleksiskop ta av.

Enig med det både Snøffelen og OK skriver. Og konsekvensen av dette kan bli at vi de kommende to månedene fortsatt kan nyte godt av å anskaffe oss billige PHO aksjer. PHO går for tiden under radaren til de aller fleste investorer på OSE som er primært fokusert på aksjer relatert til olje, fisk, shipping, og finans. Men jeg støtter det syn at dette vil endre seg dramatisk i årene som kommer. Flere og flere vil få øynene opp for farmasi aksjer og deriblant PHO som for meg ser ut til å kunne bli tidenes utbyttemaskin på OSE. Personlig har jeg lastet godt opp med PHO aksjer, men jeg vil også nytte tiden frem mot november og Q3 til å laste opp ytterligere.

Når selveste Snøffelen sier at alle, både små og stor investorer bør ha PHO i sin portefølje så mener han alvor.
Snøffelen er vel den personen som har mest innsikt i farma-sektoren av alle som skriver på HO-forumet, og han bruker ikke å komme med anbefalinger i tide og utide.
16.08.2018 kl 13:39 7800

Måtte opprette en konto til idag slik at jeg fikk kjøpt inn noen aksjer til guttungen som fortsatt går på barneskolen.
Dette er noe av pengene jeg har spart opp til ham underveis.
Ser store muligheter for at disse aksjene kan gi gutten god avkastning på et par tre års sikt.

Elvoquest

Jeg gjorde det samme for min egen sønn i MEC/ORO og han fikk god uttelling når selskapet ble kjøpt opp i 2012.
PHO er faktisk den eneste aksjen jeg har sittet i som min kone har virkelig stor tro på og satt seg litt inn i.
Redigert 16.08.2018 kl 13:50 Du må logge inn for å svare
16.08.2018 kl 13:55 7703

Oppgang Kommer,
Ja, ingen garantier i aksjemarkedet, men denne vurderer jeg som en oppriktig god mulighet.

Ikke mange aksjer jeg har langsiktig tro på, men ved siden av NANO er PHO min absolutte favoritt (PCIB har jeg dessverre ikke satt meg godt nok inn i til å ha en bastant mening, men har tro også på den aksjen).
focuss
16.08.2018 kl 16:08 7438

Dr,S
Jeg er vel av de få som ikke har spesiell tro på PCIB til tross for at det lenge har vært Snøffelens kjæledegge. PHO er derimot en virkelig sjelden mulighet.
Redigert 16.08.2018 kl 16:11 Du må logge inn for å svare
heilo888
16.08.2018 kl 16:49 7331

Er rimelig tungt inne i både PCIB og PHO. Men ut fra forventede resultater, pris på produktene, fremtidige markeder, og oppkjøpsmuligheter, synes det helt klart at PCIB har et langt større kurspotensiale enn PHO både på kort sikt (til jul) og på litt lengre sikt (2-3 år).

Potensialet i PCIB er rett og slett i en annen divisjon enn i PHO med mindre PHO kan dokumentere en overbevisende terapeutisk effekt relatert til blærekreft.

Men når det gjelder lav risiko er det klart at PHO fortsatt ligger best an.
liang
16.08.2018 kl 17:02 7301

"Show me the money" er historie for PHO og jeg tror det vil bli et kraftig forventnings-rally frem til Q3 hvor de siste bekreftelsene vil bli lagt frem.
De store aktørene må vel ha endelig bekreftelse på aksellerert vekst og det skjer ved Q3 rapporten.
Det som meget godt mulig også vil ødelegge mulighetene for billige aksjer er bebudede nyheter og utnevnelse av CEO.
focuss
16.08.2018 kl 17:07 7275

Større potensiale enn det som er i PHO tror jeg verken jeg eller andre har behov for å påta seg risiko for å få. Spørs om det er så mange igjen når aksjen har gått 15-20 ganger uansett.
focuss
16.08.2018 kl 17:17 7223

Når det gjelder potensiale er det vel ingen som kan måle seg med Viking lotto.
heilo888
16.08.2018 kl 17:18 7211

Edison oppjusterer i dag sitt kursmål for PHO til kr 44.

Ikke veldig potent akkurat det, men kursmålet kan bli justert etter ny guiding fra ledelsen i Photocure.
heilo888
16.08.2018 kl 17:22 7203

Om man sammenligner risikoen i PCIB med Viking Lotto vitner det bare om at man ikke har lest seg opp på PCIB`s resultater, regulatoriske ståsted, og markedsutsikter.

Pho-aksjen kan godt stå i 80-100 ved pres av Q3 den 08.11.

- Ledelsen lovte oss en positiv overraskelse om ikke så lenge.
- Det vil muligens komme en OPW i god tid før presentasjonen.
- Det kan komme en investordag hos en av meglerhusene hvor man kan antyde et eskalerende salg av skop og sterkt økende bruk av disse.
- Uansett vil det starte et begynnende rally mot Q3 senest innen begynnelsen av oktober, for innen pres av Q3 vil det ha gått opp for mange at Photocure er et selskap i sterk vekst akkurat nå, og veksten vil etter all sannsynlighet ta av i løpet av vinteren 2018/2019.

At selskapet får en pen `net revenue` i inneværende kvartal anser jeg for 100% sikkert.
liang
16.08.2018 kl 17:27 7179

Så langt er det vel bare algeta og photocure som har fått ut produkter på markedet.
I likhet med algeta så kan en vel fortsatt oppleve rare kursutslag frem til Q3 men så er det vel slutt på høstsalget :)
Forskjellen på algeta og photocure er at alle inntektene går til photocure.

hva blir kunngjordt snart???

Lykke til

focuss
16.08.2018 kl 17:35 7154

Heilo888.
Tror ikke du tok poenget med Viking Lotto. Problemstillingen er : Hvis du har en rimelig sikker investering for å oppnå 50 gangeren er du da interessert i påta deg langt større risiko for å kanskje kan gå 100 gangeren? Dette når du uansett sannsynligvis har solgt etter si 20 gangeren uansett hvem du velger?

Why PhotoCure ASA (OB:PHO) Is Truly A Standout Investment
Kristin Rankin July 4, 2018
PhotoCure ASA (OB:PHO) is a stock with outstanding fundamental characteristics. When we build an investment case, we need to look at the stock with a holistic perspective. In the case of PHO, it is a company with strong financial health as well as a excellent growth outlook. In the following section, I expand a bit more on these key aspects. For those interested in understanding where the figures come from and want to see the analysis, take a look at the report on PhotoCure here.
Flawless balance sheet with high growth potential

Bullish market analysts are forecasting fast-growing PHO to deliver an exceptional sales growth rate of 82.26% over the next year. This underlies the notable 20.70% return on equity over the next few years leading up to 2021. PHO is financially robust, with ample cash on hand and short-term investments to meet upcoming liabilities. This indicates that PHO has sufficient cash flows and proper cash management in place, which is a key determinant of the company’s health. Looking at PHO’s capital structure, the company has no debt on its balance sheet. This implies that the company is running its operations purely on off equity funding. which is typically normal for a small-cap company. Investors’ risk associated with debt is virtually non-existent and the company has plenty of headroom to grow debt in the future, should the need arise.

focuss

Jeg forstår poenget ditt med at sikkert mange har fått høydeskrekk før 20X, men for de som har tid til å sitte noen år, og spesielt de som har sittet i 8-12 år, så vil de vel bli med så lenge selskapet er i en stor vekstfase og viser dette kvartal for kvartal på oppdateringer, på nye guidinger, events og evt roadshows.
Hvis jeg totalt blir sittende med 100k aksjer (90k nå) så kunne jeg tenke meg gevinstsikring etappe for etappe, f eks ved salg av 5000 aksjer for hver 100-lapp i kursøkning fra 200, og hvis selskapet viser fortsatt fortsatt vekst med økende utbytter, velge å bli sittende med f.eks halve porteføljen videre.
Dette er bare et eksempel på hvordan det kan gjøres, men alle velger selvsagt sin egen metode.
focuss
16.08.2018 kl 18:50 6993

OK
Risikovurdering er en dynamisk ting, hele tiden i endring. Vi er neppe uenig i noe vesentlig. Diskusjonen startet vel med at min magefølelse for PCIB ikke er slik den skal være hvis jeg skal ha mye penger der. Men for all del, min magefølelse skal ingen andre en meg bry seg om.

For meg er PHO unik på OB som investeringscase og kan ikke sammenliknes med noen av de andre. Det blir forskjellen mellom spekulasjon og investering.
Redigert 16.08.2018 kl 18:55 Du må logge inn for å svare
16.08.2018 kl 18:55 6960

Eg sitter i begge to, og har som mål og holde til 10 dobling, håper eg klarer holde til 20.

50 ville vært en drømm men så klart , alt avhenger av hva som er på salg når det skjer.
bravi
16.08.2018 kl 19:09 6915

Synes ikke det er helt det samme å forholde seg til om en aksje har kursmål på 100, 1000 eller 10.000 kr. Det er 10 gangen mellom hvert av disse kursmålene. Så har focuss kursmål på 1900 og 10.000 osv. osv. I Pho er det nå kursmål som spriker i alle retninger, samme med tidsanslagene for kursmålene. Dette er bare ville spekulasjoner. I tillegg har vi selskapets guiding med 20-25m Usd i omsetning i 2020 men med oppside potensiale og Edison med sitt kursmål på 44kr. Ny guiding er lovet i 2H18.

La oss få noen kursmål det går an og forholde seg til med tidsangivelser
Redigert 16.08.2018 kl 19:11 Du må logge inn for å svare

focuss

Selv om Algeta fikk det til, så er det alt for mange som har sittet i utviklingsselskap som ikke har noe ferdig produkt å selge bare for å våkne opp en morgen til 90 % verdiforringelse av sine investeringer.
Personlig går jeg ikke langsiktig inn i slike selskaper, selv om jeg hadde en liten visitt i PCIB for mange år tilbake.
Det var i hode/nakke-tiden hvor en professor Hopper uttalte at `tumorene forsvinner as we speak` Jeg kom meg ut etter kort tid, og en god stund før den lange ørkenvandringen startet.

Jeg hadde PC med på kvartals-presentasjoner den gangen, og solgte nesten alt under presentasjonen, og resten i løpet av samme dag.
Jeg ble faktisk ikke overbevist av presentasjonen til Dr Walday den gangen og tjente bare småpenger på visitten.
focuss
16.08.2018 kl 19:29 6852

OK
Jeg må bare si, og jeg beklager til PCIB aksjonærer som har store drømmer, men for meg ligger det en litt naiv eim over selskapet. Når det er sagt så har jeg faktisk vært med PCIB fra 5 til 20 kr. Som sagt ingen bør la sine disposisjoner styres av hva jeg mener. Snøffelen har kompetanse på dette. Kanskje hva jeg er mest skeptisk til er: Er BP egentlig interessert i dette?? Hvordan ser den kommersielle modellen ut?
Redigert 16.08.2018 kl 19:32 Du må logge inn for å svare

Jeg mener ivertfall at risk/rewarden i Photocure er unik på oslo børs :)

Edison justerer ikke stort i analysen sin, venter vel på oppdatert guiding fra Photocure.
"We have increased our 2018 revenue estimate slightly and are maintaining our estimates for 2019. We expect to update them as we have more information on the progress of the surveillance market launch. With NOK98m in cash, Photocure should have enough capital to meet its needs, especially after recent cost control measures."


Artikkel i Nettavisen i kveld:
https://www.nettavisen.no/na24/finans/monaco-investor-traff-blink-med-sin-direktr-kritikk/3423526414.html
Redigert 16.08.2018 kl 20:02 Du må logge inn for å svare

Takk focuss, tolker innlegget ditt slikt:

Drømmer:
"Drømmer er sanne så lenge de varer."

Suksess:
Det finnes to regler for å oppnå suksess:
1. Fortell aldri alt du vet.
2.

Kunnskap:
"Kunnskapens rot er bitter, men dens frukter er søte."

Skeptisk:
"Det er sunt å være skeptisk, men dumt å være så skeptisk at man går glipp av de gylne mulighetene."
"Vær alltid skeptisk, men våg å være naiv."

Jeg har også store forhåpninger til PHO. Det at de styrker salgsorganisasjonen i US er et betydelig pre. Riset balk speilet er at patentene går ut om relativt få år. Kursmål på 1900 er imidlertid far fetched. Tvi, tvi
Redigert 16.08.2018 kl 20:18 Du må logge inn for å svare
focuss
16.08.2018 kl 20:44 6639

Alexander Hansson i nettavisen

Fake news
Photocure gikk ikke nødvendigvis opp grunnet Hestdals avgang. I samme melding skriver styret akselererende vekst og enormt potensial.
Hva fikk markedet til å reagere? Jeg vet hva som treffer meg.

Alexander Hansson med kurs hvis ting gjøres riktig på 250-350 kr. Hva baserer han det på? At 95 % av amerikanerne ønsker å miste blæra si?? Pissprat. Har neppe noen gang tatt i en kalkulator.
Redigert 16.08.2018 kl 20:45 Du må logge inn for å svare
focuss
16.08.2018 kl 20:53 6594

Dagens aksjonærer har grunn til å bære Hestdal på gullstol. Investorer som gikk inn for 10 år siden bør ta ansvar for egne vurderinger.
cnbc
16.08.2018 kl 21:03 6550

Tidsperspektivet hadde jo vært interessant å vite. Sikter Hansson til kurs 250-350 kr i løpet av 12 eller 24 mnd?
Går kursen over tid til 1500 - 2000 kr, så må den nødvendigvis innom 300 kr på ferden så det er jo ikke noe galt i uttalelsen ;-)
Jeg tror jeg hadde sagt det samme, frykter jeg ikke ville blitt tatt på alvor dersom jeg hadde nevnt kurs 1700 - 2000 kr til Nettavisen.
focuss
16.08.2018 kl 21:05 6545

Enig i at det er politisk korrekt. Men mye som er politisk korrekt som er tanketomt.

Slik jeg leser det er det spesielt to, kanskje tre faktorer som holder kursen tilbake fra å fortsette oppturen:
- Hansson-familien sin uavklarte posisjon og risikoen for at vi får et tvangssalg av Hansson sine aksjer
- Patentrettigheter som utgår om et par får
- Markedsaktørene sitt primære fokus ligger på aksjer relatert til olje, fisk, shipping og finans, noe som gjør at PHO enn så lenge går under radaren til majoriteten av markedsaktører.

At kursuviklingen stanset opp etter en fabelaktig Q2 presentasjon, skyldes disse tre faktorer samt at andre mindre investorer er blitt en smule usikre når kursutviklingen ikke blir som forventet.

Men dersom et tvangssalg blir aktuelt i tilfellet Hansson, så tror ikke jeg at aksjene blir droppet ut i markedet. Det vil utløse et midlertidig nedtur som gjør at Hansson får i snitt en dårlig kurs. Jeg tror at en såpass stor aksjepost blir meglet og plassert av profesjonelle meglere slik at Hansson kommer seg ut til en best mulig pris. En flaggmelding i etterkant vil trolig utløse et kursrally.

Pantentrettighetene legger nok en demper på enkelte. Men man må ikke glemme at det som nå skjer i USA er et akselererende salg av flexiscope som vil gi en betydelig boost til selskapets inntjening. Og denne effekten vil øke fra kvartal til kvartal. Å tro at billige kopier vil stå klar til å utkonkurrere BLC Cysview innen et par tre år, er en meganegativ holding som i verste fall hindrer enkelte investorer til å bli med på noe som blir en av tidenes aksjekuler på OSE. En dobling av kursen frem mot nyttår tror jeg ikke er en overdrivelse. En ny dobling frem i løpet av 2019 bør også være realistisk. Men innen vi kommer til 2020 tror jeg PHO vil ha en løsning på denne trusselen, enten en forlengelse av det nåværende patentet eller en ny patent pga f.eks. vitenskapelig påvist terapeutisk effekt. Bellete snakket om fire bruksområder, men vist bare til tre på Q2 presentasjonen. Er overbevist om at her skjer ting bak kulissene og vi kan være trygg på at ledelsen er klar over risikoen med varigheten av patentet.

Hva angår markedsaktørene sin manglende interesse, så tror jeg den vil være en helt annen etter at Q3 og Q4 er blitt presentert. Jeg føler meg rimelig overbevist om at vi kun har sett såvidt starten på et eventyr som vil vare i flere år fremover.

Slapp av, len deg tilbake og nyt reisen, sa brura!


Angående patentet. Det er vel naivt å tro at BP skal kaste seg over og kopiere dette så lenge selskapet ikke blir lagt merke til ellers. Først en stund etter en suksess (og Photocure allerede er mye verdt) vil dette kunne bli en aktuell problemstilling. Ingen vil kopiere noe de ikke er garantert en vanvittig fortjeneste på.

Londonmannen

Dette sier Snøffelen om patentsituasjonen til Photocure, og er det noen som har full integritet på HO-forumet så er det han:
___________________________________________________________


Snøffelen
12.08.2018 kl 16:14

Skal en konkurrent ta i bruk HAL når patentet utløper så må de dokumentere at deres HAL-formulering i kombinasjon med deres scop gir den samme kliniske nytten, mao et klinisk studie. Dette har vært spurt om ved flere anledninger, og Hestdal har vært svært klar på det.
Derfor er kombinasjonen drug product og medical device så bra for Photocure i surveliance-markedet, men jeg vil også gjelder for rigid scop.
Mao så en konkurrent først bestemme seg for å satse, og det gjøres selvsagt ikke før man vet at Cysview er en milliardbutikk. Tviler på at noen er på den ballen før etter 2020. Deretter må de kjøre klinisk studie for å vise at deres produkt med deres medical device (scop) gir ønsket resultat, og få godkjent sin ANDA. Det går jo fort noen år der også.
Cysview er dessuten et aseptisk produsert så det er selvsagt også et vesentlig hinder for en generika-produsent sammenlignet med feks en pille, eller noe som er sterilt produsert for den saks skyld.
Så om Cysview går til himmels så tror jeg likevel ikke vi får noen konkurrenter før tidligst 2023-24, tidligst.
Og etter det skal altså konkurrentene ta opp kampen mot et etablert merkevare som Cysview med Karl Storz flexiscop i så fall vil være.


OK
Takker for den. Nei, heller ikke jeg nærer frykt for dette. Men jeg vil ikke utelukke at relativt kort tid til patentutløp påvirker enkelte investorer.

Radforsk vil diskutere patentene til Pho i neste ordinære podcast
Merlin
16.08.2018 kl 23:08 6224

Både NAT og NAO ytterligere ned i kveld. NAT nå helt nede i 2,04$. Ikke mange som tror på at selskapet står foran en turnaround. Det er for øvrig lett å regne seg til på hvilken kurs kreditorene i HS i hvert fall vil forlange innfrielse av Photocureaksjene om det går dårlig med NAT/NAO! Jeg overlater til OK og OK å finne tallene! Ha den kursen i bakhodet som en mulighet for massesalg av Photocureaksjer, den ligger godt under 100 kr. aksjen.

Enig i det Londonmannen skriver, men vil ta med at innsalget av flexiscop også representerer en risiko, om det ikke går så fort som forventet. Vi er vant til en uhorvelig treghet i Photocure. At tregheten nå plutselig er "forsvunnet" er muligens å ta inntektene litt vel på forskudd? Amerikansk sykehusvesen og leger er ikke de raskeste til å forandre seg, det ser vi på den uforståelig høye hvitt lys andelen for TURBT.

Jeg kan heller ikke se at Snøffelen i særlig grad lister opp de enkelte årsaker til hvorfor han er så positiv, og ser gjerne en nærmere begrunnelse fra ham, der han også tar med risikoelementene, ikke bare de rosenrøde.
Computum
16.08.2018 kl 23:14 6199

Vi har jo et annet norsk farma-selskap med produkt i markedet der kursanslagene her på forumet også var temmelig ville og der det tillogmed ble organisert en aksjonsgruppe for å demme opp for oppkjøp. Man var redd for å bli kjøpt opp for 10 ganger det kursen er idag! Å nevne navnet er vel unødvendig.
Merlin
16.08.2018 kl 23:17 6180

Hanssons får, ved en realisasjon av Photocureaksjene i så fall dermed ingen glede av en kurs på 250 -300 eller høyere. Han villeder i realiteten markedet, så vidt det ser ut - ut fra NAT/NAO-situasjone, for de som tror at Hanssons plutselig har noe de skulle ha sagt om kursen i Photocure tar av. Da er HS for lengst ute av selskapet, mens kreditorene i HS har fått sitt.

Det sagt:
Legg 2,2mill på best pris ned i boka for alt jeg bryr meg.

Konkret:
Skal de dumpe over børs får de mindre enn ved videresalg via eventuelt meglerhus.

Hvis HS skulle tilbakebetalt deg Merlin 100mill kr. Iløpet av 2018. Hva hadde du foretrukket HS å gjøre...


Har man ikke knytta skolissene kan man ikke skylde på uflaks om man snubler.