DOF - etter Q2Jeg regner med Dof leverer et Q2 resultat på +100 mill., uten store nedskrivninger av tonnasjen. Markedet i det siste har vært bedre enn i Q1 og det er få grunner til å fortsette nedskrivningene.

Q3 Er normalt et bedre kvartal enn Q2 og det bør kunne gjennspeiles i kursen. Jeg ser for meg at kursen legger seg i invervallet 9,5 - 10,5 i perioden etter halvårsrapporten.

Hva kan vi forvente etter Q2?


Trumph burde aldri blitt president
Problemet til selskapet er den kjempestore gjelden. De må tjene grovt med penger for å komme på plussiden. Høyere oljepris vil hjelpe litt på aktiviteten , men er det nok ? Brasil vil vel få sin egen supplyflåte etter hvert

Gjelden i SOFF er større og inntektene var lavere i Q2 enn i DOF. Emisjonsspøkelset danser på rekka i SOFF, så spørsmålet blir vel om man tror oljeservice har en framtid eller ikke og hvor man skal ta posisjon. Personlig begynte jeg å kjøpe i SOFF lavt på 5-tallet, men gikk ut på 6,49 da jeg forsto at det var pump og dump på gang.

Det ligger vel ikke mange moderne skip uten gjeld innen subsea og venter på oppdrag, noe som taler for at DOF kan bli ei god investering. Det vil trolig koste skjorta for de som skal inngå kontrakter på nybygg i det klimaet vi har nå. For Brasils vedkommende tror jeg nye tunge investeringer er langt ut i det blå, og av den grunn inngår de svært lange kontrakter med foreksempel DOF.
Kaksi
26.08.2018 kl 14:16 1989

Siden det kalles for hedging eller valutasikring på norsk, så kan det feks være terminkontrakter til avtalt vekslingskurs USD/BRL.
really
26.08.2018 kl 14:18 1984

Hartvigsen, du må skille på utgifter og kostnader, beløpet i resultatet er en kostnad, men den er ingen utgift før det skal betales, og da har de fått USD for oppdragene som matcher utgiften på lånet.

Normalt er en Cash flow hedge enten en FX forward eller en opsjon(konstruksjon). I prinsippet er det samme sak bortsett fra at en FX forvare er ubetinget for hele beløpet. Avhengig av konstruksjon er en opsjon betinget og eller på deler av beløpet.

En FX forward er et salg av en valuta mot oppgjør i en annen valuta på et avtalt tidspunkt. Typisk for cash flow sikring selger de USD med oppgjør frem i tid i BRL. Normalt er det mot eksisterende eller ventede kontrakter. Det gjør at de er cash nøytrale så lenge de har nok inntekter i BRL til å dekke kostnadene i BRL, og unnlater å sikre nok USD til å betale renter og avdrag i USD. Gjør de det på denne måten har de svært lite reell operasjonell valutarisiko og er cash nøytrale. Ulemper er at regnskapet viser noe annet, ref Q2 rapporten. Det ingen har diskutert her er at de også sitter igjen med en translasjonsrisiko ved at balanseverdien av den brasilianske operasjonen reduseres når BRL devalueres. Det vises ikke i resultatregnskapet, men påvirker egenkapitalen direkte. Men så lenge eiendelen er flyttbare og har en internasjonal markedsverdi er denne endringen heller ikke reell, men de bør unngå å sitte med for store verdier i BRL.
Redigert 26.08.2018 kl 14:20 Du må logge inn for å svare

Fra Tradewind ....
Dof Subsea slips deeper into the red
Norwegian owner quadruples its second quarter deficit in a ‘challenging market.’

August 23rd, 2018 01:39 GMT
by Rijuta Dey Bera
Published in OFFSHORE
Dof Subsea slid deeper into the red in the second quarter of the year, struggling in a challenging market with “fierce competition and low project margins.”

Though the market conditions are expected to remain difficult, the company should post a higher Ebitda in the second half of the year, Dof Subsea said in an earnings statement.

“With oil prices stabilising above $70 per barrel, oil companies have increased their tendering activity which may indicate the subsea markets are gradually improving,” the statement said, thus increasing the demand for its services.

The Mons Aase-led company posted a net financial loss of NOK 390m ($46.7m), a steep dive from the NOK 48m deficit in the corresponding quarter last year.

Unrealized net loss on derivative instruments and currency positions comprised NOK 274m of the net deficit.

The operating revenue was NOK 999m, a slight decrease from the NOK 1bn earned in the same quarter last year, and the Ebitda was NOK 312m, decreasing from NOK 320m in the previous corresponding quarte

Really
Joda, jeg er vanligvis klar over forskjellen på kostnader og utgifter. Men for at dette skal bli positivt må da inntektene stige relativt mer enn disse kostnadene. Og kan du garantere at de vil det?
danm
28.08.2018 kl 08:47 1498

Aktiviteten er stigende. Spørgsmålet er, hvor hurtigt man vil sikre sig skibene. Presset på priserne vil blive stor og spørgsmålet er, hvor meget "speeder" aktiviteterne op, for at få "billige" kontrakter.

https://e24.no/energi/ons-oljemessen/oljeselskapenes-investeringstoerke-bekymrer-iea-analytiker/24425328
really
28.08.2018 kl 14:20 1375

Hartvigsen, aksepterer du en garant fra en skribent på HO er du på tynn is.
Jeg beskrev mekanikken i dette, men det virker ikke som du forstår at det ikke trenger hverken stige eller synke for at Dof skal tjene sine kroner. De har eliminert mesteparten av valutarisikoen, dette er det vesentlige for meg.
Kontur
29.08.2018 kl 18:59 1169

Her er noe større på gang
Hvor er Mons?