REC:UBS SER OPPSIDE FOR SILISIUM PÅ KORT SIKT


REC:UBS SER OPPSIDE FOR SILISIUM PÅ KORT SIKT
Oslo (TDN Direkt): UBS ser en oppside i polysilisium på kort sikt.

Det fremgår av en analyse torsdag, der meglerhuset oppgraderer Wacker Chemie til kjøp fra nøytral med kursmål på 165 euro fra tidligere 120 euro.

Meglerhuset venter blant annet at sterk etterspørsel etter solceller fra Kina vil demme opp for kapasitetsøkninger fra innenlandske produsenter, særlig for mono-gradert materiale, og ser videre prisøkninger på kort sikt.

"Vår analyse tilsier at risikoen i spotprisene for silisium er vridd mot oppsiden, og en svekkelse er ikke trolig før midten av 2018, når nye kinesiske kapasiteten potensielt kan starte opp", skriver UBS.

I tillegg viser UBS' kanalsjekker at ikke bare burde poly-prisene vise sesongmessig styrke i fjerde og første kvartal, men ytterligere nedstengninger og høyere toll på import av polysilisium fra Korea gi ytterligere støtte.

Meglerhusets etterspørselsmodeller for polysilisium antyder global kapasitetsutnyttelse på 80 prosent eller over frem til 2020, tross betydelig kapasitetsekspansjon i Kina.

Oppgraderingen av Wacker Chemie til kjøp gjøres blant annet på grunnlag av en estimert økning på 38 prosent i ebitda for selskapets silisiumvirksomhet i 2018. Silisium står for 24 prosent av Wackers salgsinntekter.

"Basert på vårt over-konsensus-syn på inntjening fra områdene Silikoner og Silisium hever vi inntjening pr aksje med 25 prosent for regnskapsårene 2018-25", skriver UBS.