Per Sandberg går av som fiskeriminister......


Kan det bli overskriften i VG på Mandag ?
undrende
12.08.2018 kl 03:35 4507

iflg Tommy Sharif, så ville hun jo selge biler til Iran senest i Januar.
For øvrig, så har jeg registrert at det er mange som har lurt på hvem som hjalp henne å starte et enkeltmannsforetak
heilo888
12.08.2018 kl 05:39 4477

Utrolig mye tulleprat fra folk som bare siterer ensidig venstrevridd media her nå. Sannheten er bare at Sandberg er totalt imot prestestyre i Iran; ferdig snakka ;

https://www.dn.no/meninger/2018/08/12/1133/Kommentar/verre-og-verre-for-sandberg

Sandberg kommer nok til å trekke seg frivillig om få dager. Han kan ikke være statsråd og kjæreste med en iransk agent samtidig. Han må velge en av delene. Han snakker om til Dovre faller, og det tyder på at han velger kjæresten.
Det er heller ikke så bra at en stortingsrepresentant har en iransk agent så nært på seg.
For FRP er ikke dette noe særlig.
Og hvem satte opp enkeltmannsforetaket ? Det har Letnes ikke gjort selv.

Jeg har lest DN fra 4. august, hvor Letnes dekkes over flere helsider.
Det er høy sannsynlighet for at iranske myndigheter har iscenesatt hele Letnes siden 2006.
Her er fosterforeldre som ikke er tilgjengelige. Og et norsk statsborgerskap som ikke er tidfestet.
Og frk. Letnes skal angivelig være tannlegesekretær. Hvorfor skulle hun få varig opphold ? Sendt med to politifolk frem og tilbake til Iran. Sånt må det bli slutt på i Norge. Vet ikke norsk politi på forhånd hva som skjer når de ankommer Iran med en slik person ? Disse assisterte reisene må det nå bli fokus på. Det må bli helt slutt på slike assisterte reiser. Og alt må gjøres i forkant for å unngå å komme i situasjonen med assisterte reiser. Politiassisterte reiser gjør nordmenn forbannet. Politiet skal arbeide med andre ting enn sånt egentlig fullstendig unødvendig tull.
Det burde være en av Frps fremste oppgaver å få fullstendig slutt på politiassisterte reiser med lykkejegere og utenlandske etterretningsdummies hit og dit. Mens nordmenn som er rammet av straffbare handlinger får null assistanse. Snarere blir ytterligere motarbeidet av norsk politi.
heilo888
12.08.2018 kl 17:36 4275

Tror heller ar norsk media med NRK og TV2 i spissen og med resten av avispressen som haleheng har iscenesatt Sandberg og Letnes-saken!

Men at politiassisterte reiser er helt forkastelig og bør avsluttes er jeg helt enig i.

Det mest alvorlige ang. Letnes er nok at hun som Iransk flyktning har reist tilbake til Iran på feriereiser. Men det er bare håpløs konspirasjonsteori å hevde at Letnes er spion for Iran.

Ikke glem at kona hans virker rimelig bitter og kan ha interesse av å kaste så mye bensin på bålet som mulig.
pipers75
12.08.2018 kl 17:45 4256

Det mest alvorlige her er vel Sandbergs vurderingsevne og dømmekraft -eller sviktende sådan- idet han potensielt setter rikets sikkerhet på spill og gir blaffen i alminnelige retningslinjer, kun for å unngå at hans fraseparerte kone får kjennskap til tur med sine nye flamme til hennes tidligere hjemland, som hun forøvrig også har fått beskyttelse mot.
Redigert 12.08.2018 kl 17:51 Du må logge inn for å svare

"Tror heller ..." heilo,

Tror heller det er din forutinntatte holdning til Per Sandberg og/eller Frp som gjør at du har problemer med gangsynet i denne saken. Og nå begynner det å bli virkelig alvorlig når vi i dag får opplyst at statsministerens kontor (SMK) ble varslet allerede i mai måned om Per Sandbergs mulige sikkerhetsbrudd.

Da går saken over i en annen modus, for nå er det ikke bare fjotten Per Sandberg som tar lett på rikets sikkerhet, men også statsministeren. Vi kan ikke ha en regjeringssjef som gir seg faen i rikets sikkerhet. Her har Erna Solberg kun én ting å gjøre, og det er å søke avskjed. Både hun og Sandberg opptrer som skjødesløse amatører, og hvem vet hva annet som har foregått i kulissene?

Spiller jo absolutt ingen rolle hvem og hva som presenterer sakene som nå blir kjent når personene det gjelder visselig har gjort hva de har gjort.

Nå skjønner man jo hvorfor Erna Solberg ønsker å skjule møtekalendere for folket. Det er fordi hun ikke har til hensikt å forholde seg til regelverk og ikke ønsker å bli sett i kortene. Samtidig som hun ikke ser ut til å bry seg fem flate øre om fremmede makters etterretning har full oversikt.

Dette har gått over til å bli intet mindre enn en alvorlig skandale som bør felle regjeringen.
pipers75
12.08.2018 kl 18:13 4214

«Først etter at iranske myndigheter i en epost til den norske ambassaden i Teheran ba om et møte med Sandberg i forbindelse med besøket i Iran, fikk Statsministerens kontor vite at han var på reise i høyrisikolandet.» https://www.tv2.no/nyheter/10013097/

Hadde ikke dette skjedd, hadde nok ferieturen offisielt «kun gått til Tyrkia i år» som han sannsynligvis løy om i utgangspunktet. Vanskelig å se noen reelle grunner til at Iran kun har «tvunget seg frem» som et alternativ og en nødløsning ift Tyrkia, uten at dette var det egentlige ønske og reisemål i utgangspunktet.
Redigert 12.08.2018 kl 18:22 Du må logge inn for å svare

1736 heilo
For oss som har litt erfaringsgrunnlag å bygge på, så er det mye mulig at Iran har satt opp hele frk. Letnes. Å avfeie dette uten videre, er det ikke grunnlag for. Og hvorfor Norge av alle steder ? Det er mange land på den mest vanlige veien fra Iran til Norge. Hele story'n kan være konstruert/ et set up.
Dette MÅ Norge ta høyde for når det er en statsråd inne i bilde. Norge må granske dette meget nøye om det ikke skal avsluttes.
En norsk statsråd bør ikke innlate seg på noe sånt som dette. Personlig uler alarmen hos meg.
En norsk statsråd er jo interessant for Iran. Og kanskje Iran selger info videre. Hva med sånt ?

Sølvrev 1801
Jeg synes du tar i litt mye nå. Det burde holde at Sandberg trekker seg, alternativt frir seg fra sin iranske kjæreste. Det siste vil han ikke selv. Dermed ser han ut til å bli tvunget til å trekke seg.

Det er bra du innser at Per Sandberg må trekke seg. Altså, først forsøkte jo fjotten seg på noe sånt som: "Det var Per Sandberg privat som reiste til Iran, for så å få alt han har foretatt seg som en boomerang i fleisen. Mannen er ikke til å stole på. Totalt uegnet som statsråd. Og når Erna Solberg forsøker seg på noenlunde samme finte - satse på at saken skal blåse over av seg selv - mens hun visselig sitter med informasjon som tilsier langt alvorligere forhold, kan ikke det tolkes som annet enn at Erna Solberg i utgangspunktet ikke innså alvoret.

Dermed åpner det seg naturligvis et legitimt spørsmål om Erna Solberg kan fortsette som regjeringssjef. Vi kan ikke ha statsministere som er villig til å dekke over meget alvorlige sikkerhetsbrudd som setter rikets sikkerhet i fare kun for å redde sin egen politiske posisjon.
dips
12.08.2018 kl 19:20 4170

AP-regjeringene uttrykte i sin tid også tillit til statsrådene Manuela Ramin Osmundsen, Åslaug Haga, Audun Lysbakken, Terje Rød-Larsen m.fl. i deres saker.
Men AP-regjeringene og de involverte fikk virkelig kjørt seg av media og opposisjonen, og samtlige måtte gå/trekke seg frivillig etter press.
Nå er rollene byttet om. Dagens regjering prøver å parere alt med påtatt ro og sier at når dette har roet seg må vi komme videre. Mange av dagens regjeringsmedlemmer er bedre skolert ift argumentasjonsteknikk i møte med media enn det de var i AP-regjeringene. Men hvor lenge varer det når sakene evt blir større og/eller vanskeligere?


Redigert 12.08.2018 kl 19:22 Du må logge inn for å svare

sølvrev 1852
Stemmenekter er stemmenekter pga. fraværet av folkegodkjent valglov. Om rød eller blå farge er noe verre eller bedre enn den andre vis a vis rikets sikkerhet kan diskuteres. Vi trenger en folkegodkjent valglov.
Redigert 12.08.2018 kl 19:38 Du må logge inn for å svare
12.08.2018 kl 19:38 4145

Hvis ikke PST finner noe som strider mot Norges sikkerhet på tlf. og i etterforskningen av dramaet som Sandberg har satt i gang, - har han jo ikke satt landets sikkerhet i fare.
Det største overtrampet som Sandberg har gjort, er deltakelsen i den Iranske ambassade på feiringen av revolusjonsdagen. Men det er som innvalgt av FrP jeg mener han ikke skulle vært der. Da Iran står for verdier som FrP ikke støtter. Norge har godtatt å ha en ambassade fra Iran, selv om Iran tråkker på menneskerettighetene, og da kan det offisielle Norge komme opp i et dilemma, men later som ingenting har hendt.
Vi kan regne med at statsrådene blir invitert, og deltar i forskjellige tilstelninger i ambassadene her i landet, uten at dette kommer offentligheten for øret. Så når alt kommer til alt, har ikke Sandberg brutt noen politiske offisielle regler. Jeg tror han kommer langt med å beklage at han har gjort feil. Mannen er jo dyktig som fiskeriminister og kan gjøre en god jobb hvis han ikke blander privatliv og jobb.
12.08.2018 kl 19:47 4123

Her er nye opplysninger som jeg ikke har sett.
Er helt enig i det stemmenekter skriver. Politiet i Norge har andre ting å gjøre enn å reise verden rundt med asylsøkere. Sett dem på et fly til bestemmelse stedet, når de har klart å reise halve jordkloden for å kommet til Norge, må de også klare å komme seg hjem igjen.
TakeThat
12.08.2018 kl 20:55 4055

Skulle ønske at MSM ikke belyste saken så mye som de gjør nå... de er jo ikke akkurat kjent for å være så partisk i agendaen sin. Så jeg lurer på hvilke planer de har for Norge. Det kan se ut som de bruker tabben til Per Sandberg for hva det er verdt.. neste mann inn som fiskeriminister har de full kontroll over og kan gi bort all fisken i havet... Jeg tror vi går fra Per Tabbe til bye bye fisken i Norge
TakeThat
12.08.2018 kl 20:56 4039

...og gudene skal vite at våre tidligere særdeles korrupte politikere; fra krigen og fram til i dag har gjort mye mye mye verre ting enn Sandberg har gjort her.
TakeThat
12.08.2018 kl 21:53 3974

Har nå lest saken og dette ser ikke bra ut for ministeren.

En kan ikke forvente at HOs Frp-sympatisører og regjerings-fantaster skal forstå alvoret i denne saken når ledestjernene deres (Per Sandberg og Erna Solberg) har klart kunststykket å stille seg i en så sørgelig situasjon pga. fiskeriministerens vinglepikk ...
Redigert 12.08.2018 kl 23:48 Du må logge inn for å svare
Krona
12.08.2018 kl 23:51 3856

Det ser ikke bra ut for Per nå. Jern-Erna spiller hardere enn stål.
Krona
13.08.2018 kl 00:14 3819

Avskjed i unåde?

Hvis Erna Solberg er lysten på å sitte ut perioden sin MÅ hun gi ham fyken. Hvis hun overlater til ham selv å fortsatt ha regien på denne pinlige tragikomedien risikerer hun å måtte søke avskjed selv i løpet av høsten. Noe hun allerede risikerer å måtte gjøre uansett. Hele greia er latterlig i ordets rette forstand.

Statsministeren var ikke tvunget til å velge Per Sandberg som statsråd. Hun kan ikke komme i etterkant og si at hun ikke visste hva slags løs kanon den fyren er ...
Redigert 13.08.2018 kl 00:25 Du må logge inn for å svare
Change14
13.08.2018 kl 00:34 3752

Hun foretok seg heller ikke noe med den løse kanonen i åkeren.
Godseier
13.08.2018 kl 08:43 3600

Trist at Sandberg har rotet det skikkelig til for seg men slik er det i livet. Han gjør klokt i å trekke seg når det enda er tid.da blir han dumpa av sin kjære meget snart LOL

Hektar
13.08.2018 kl 08:46 3566

Sånn det går når man ikke evner å tenke litt lengre en lengden på det man har mellom beina. Og det er nok heller ikke mye å skryte av i dette tilfellet.

#2 som må gå fra Solbergs regjering. Som en åndelig støttespiller til blåblå som ikke gidder å stemme er dette trist. De duker selv bordet for at AP-kattene skal kunne dra med seg MDG tullinger og kommunister og sette Norge tilbake på samme spor som før, der vi ender opp med fullstendig økonomisk kollaps neste gang det skjer noe negativt i oljeindustrien.

Da er det klart. Sandberg trekker seg i løpet av dagen.

Hvis Regjeringen Solberg må søke avskjed utpå høsten og Støre danner regjering, vil det antakeligvis bli en mindretallsregjering og den vil ikke ha legitimitet (som følge av siste stortingsvalg) til å gjøre for store endringer. Så spørs det hva slags saker eventuelt Støre, AP og en koalisjon må slite med frem til valget i 2021. Det kan bli slitasje nok til at AP sakker enda mer akterut. Samtidig er det ikke sikkert høyreside får god nok tid til å samle godt nok momentum for nok en valgseier.

Sånn sett kan veien ligge åpen for en Trygve Slagsvold Vedum og SP hvis partiet fortsetter å vinne stemmer som følge EU-saken og slitasje hos både rødt og blått. Det kunne vært interessant å sett et skikkelig skifte med en sentrumsregjering - for hele landet - der AP eller Høyre må spille andrefiolin ...
nordnes
13.08.2018 kl 19:02 3311

Senterpartiet er en landbruksorganisasjon, og jeg syns heller ikke det er særlig seriøst av et politisk parti å be politiet etterforske en tullete SMS som var ment å være «humoristisk».
Headline
13.08.2018 kl 19:05 3296

Jagland klinte med storterroristen Arafat.


Hysj. Ikke snakk stygt om venstresiden...

Senterpartiet her mye god politikk utenom landbruket. Ikke minst er de konsekvente i EU-saken. Og det er ikke negativt at de ønsker å holde liv i de bøndene og jordflekkene som er igjen. Jeg tror det kunne vært interessant med SP i tet for et regjeringsprosjekt, men det skal så mange ting på plass før det skjer at det fort kan gå enda 20 år med det elendige Høyre-/AP-fløy-regimet vi har hatt i snart 50 år. Og da går det garantert i samme retning, som er lukt til helvete med dette landet.

Det stemmekveget som går til urna ved hvert eneste valg er garantister for undergang om de fortsetter med samme galskapen de har gjort de siste 5 tiår ...Trygve som statsminister :-) Mer folkelig enn de fleste politikere, og en politikk som er bra for folk flest.
dips
13.08.2018 kl 19:45 3241

Heksejakt sier Letnes. Ja i Norge stopper det med jakten, i ettertid får de som "jaktes på" stå frem i media å presentere sitt syn på saken og forsvare seg. I Iran stopper ikke jakten på uskyldige der. Der steines og piskes de og det som verre er. Hun burde visst bedre enn som så.
Redigert 13.08.2018 kl 19:53 Du må logge inn for å svare

Ja, ikke sant! :)

Kunne vært greit med noe "nytt" som ikke er totalt radikalt samtidig som Trygve fikk prøve seg. Han er en av få toppolitikere jeg respekterer fullt ut.
Man blir aldri enig med alle om alt, men for meg er kanskje det viktigste akkurat nå og fremover å få rullet tilbake noe av sentraliserings-prosjektene som er i full galopp. Spesielt EU-tilpasningen som det i det minste bør settes full brems på. Vi er en del av Europa og skal hegne om gode løsninger innad på kontinentet, men vi må ikke gi fra oss handlefrihet og mulighet for å kunne føre egen politikk når det kreves.

Hyggelig å se at andre også er åpen for tanken om Trygve som statsminister ...
OZZY
13.08.2018 kl 20:53 3179

og pling, dermed ble Listhaug nestleder i FRP. yess
nordnes
13.08.2018 kl 21:24 3147

Lishaug og Thybring Gjedde er bra, ellers er det mye sørgelig. Ola Borthen-Moe eller Magnus Stangeland hadde vært gode leder(e) i Senterpartiet. Men dagens ledelse har jeg liten tro på, de er på linje med resten av den rød-grønne opposisjonen. Senterpartiet var forøvrig en del av de rødgrønne som ville felle (felte) Listhaug.
heilo888
13.08.2018 kl 22:08 3117

Vedum blir vel av folk flest oppfattet mest som en "artigkall", og slettes ikke som noe seriøst statsministeremne.

Men SP. med Borten-Moe som statsministerkandidat i samarbeid med Krf., Venstre og Høyre kunne kanskje vært et realistisk alternativ.

Din "artigkall" gikk av i dag, både som fiskeriminister og nestleder i Frp, og den artigkallen er antakeligvis helt ferdig i norsk politikk på øverste plan.
Tror du er en liten "artigkall" sjøl, heilo ... ;)
14.08.2018 kl 00:14 3038

Sandberg burde gå inn i dette selskapet, eller helst starte sitt eget selskap. Det er han som sitter med kunnskapen.

Geir Ove Ystmark og Olav-Andreas Ervik (Salmar) bekrefter egentlig her at Per Sandberg var fullstendig i fjøslaks-lomma til oppdrettsbransjen. Det var for så vidt Elisabeth Aspaker også. Og sannsynligvis blir det samme slagside med Harald Tom Nesvik.

https://e24.no/naeringsliv/fisk/salmar-sjef-om-sandberg-snakket-et-spraak-naeringen-forsto/24414024

En fiskeriminister som sørger for bedre fordeler for én bransje foran en annen, eller flere andre, gjør ikke annet enn å fundere grunnen for en fremtidig overetablering, utarming av naturgitte ressurser og krisetilstander når galskapen har fått pågå lenge nok.

I dag skal vi få enda mer Sandberg-sirkus gjennom den såkalte "oppvasken" med media. Fyren er tydeligvis ikke ferdig med å drite seg selv ut.
Redigert 14.08.2018 kl 07:07 Du må logge inn for å svare
Mr Big
14.08.2018 kl 07:18 2926

Er det vi kaller 60 års krise. Han kommer til å få kjørt seg av miss Iran:)
heilo888
14.08.2018 kl 09:59 2876

Sandberg vil nok idag ta et skikkelig oppgjør med norsk media som i alle år bevist politisk har forsøkt å angripe og sverte han selv, Frp, og den nåværende regjeringen.

For å si det enkelt har NRK alltid vært et politisk talerør for SV, og venstresiden i AP.
TV2 utgjorde i starten en viss politisk motvekt men etter at A-pressen overtok kontrollen har deres politiske vinkling dessverre sklidd godt over mot venstresiden og har i dag et politisk ståsted tett opp til NRK.

At vi har aviser som Dagbladet og til dels VG som også støtter venstresiden gjør at norsk media idag på ingen måte er politisk balansert og i takt med befolkningens politiske ståsted eller stortingets sammensetning.
Dette er meget betenkelig fordi pressen , den fjerde statsmakt, ikke er demokratisk valgt men har meget stor innflytelse og makt i Norge.

Sandberg kommer til å sementere sin politiske grav innen norsk politikk ved å angripe media for å selv ha latt seg forføre av en honey trap og satt rikets sikkerhet i fare. Han har vist så manglende vurderingsevne i forhold til sikkerhet at det er skremmende han har fått ture i vei uten at noen har grepet inn. Erna Solberg kan forvente seg et enormt press utover høsten.

Apropos Erna Solberg. Ser for øvrig ut til at hun ønsker å gå av, eller tape neste stortingsvalg, jf:

https://www.nrk.no/norge/solberg-advarer_-kan-bli-nodvendig-med-43-timers-arbeidsuke-1.14165405


Dette blir nesten taktikk ala "beskyttelsespenger" mafiaen holder på med. Først tilbyr du beskyttelse. Hvis ikke den som blir tilbudt beskyttelse går med på å betale, blir det konsekvenser utført av de som tilbyr beskyttelsen.
Her har vi en statsminister som står for en politikk hvor arbeidstakerne blir fratatt beskyttelse i forhold til fast ansettelse. Bedriftene, både seriøse og i hovedsak flust av useriøse, velter seg i mulighetene til å stort sett tilby deltidsstillinger. Dette fører til en rå utnyttelse av arbeidskraften og kadaverdisiplin. Varsling om usunne arbeidsforhold blir tiet om. Folk velger heller å få mindre betalt gjennom trygd enn å la seg utnytte. Presset på velferdsordningene øker.

Og når dette har fått virke lenger nok, kommer Erna Solberg med trusler om å gjøre det enda verre for arbeidstakere. Faen vil ha flere!

Denne politikken er noe forbanna dritt. Nei, få utysket og galskapen kastet så langt til H som mulig, og la trygdede og arbeidsledige virkelig få lyst til å tre inn i arbeidslivet. Det er bedre å bruke gulrot enn pisk skal man få gode resultater, det gjelder det aller meste man holder på med, noe Erna Solberg tydeligvis har svært vanskelig for å forstå.

Høyre og Frp har fått holde på lenge nok med å pervertere norsk arbeidsliv. Det er på tide å tømme dassen!
Redigert 14.08.2018 kl 13:24 Du må logge inn for å svare
Krona
14.08.2018 kl 13:32 2800

Helt enig med Sølvrev ang. Erna Solberg. Hun er lei jobben og hun gjør den så dårlig. 43 timers arbeidsuke er heldigvis å sette punktum for hennes videre ferd. Den har gitt oss skyhøye avgifter og dyreste priser på mat, strøm og drivstoff. DET er jo god fordeling? Håper Erna sitter ut perioden og blir en av de mest upopulære gjennom tidene.