Bomtakstene vedtatt i Nord-Jæren

Klinkekulå
10.08.2018 kl 14:10 782

Glad jeg solgte bilen!

"Fredag vedtok styringsgruppa i Bymiljøpakken at prisen i bomringen blir 22 kroner utenfor rushtiden og 44 kroner mellom klokken 7 og 9 og klokken 15 og 17 for takstgruppe 1, når den nye bomringen på Nord-Jæren åpner 1. oktober. Aftenbladet kommer tilbake med en større sak.."
Krona
10.08.2018 kl 15:08 757

Dette er en glad sak. Nå er det slutt på råning på Jæren. Den delen av Norge er iferd med å reddes fra seg selv. Klinkekulå har også gjort det helt rette. Nå blir det buss og trådsykkel for hva som måtte være igjen av Klinkekulås liv. Klinkekulå vil garantert også få en langt rikere liv. Her er det ingen tapere.

Ps, jeg gjorde det samme for en tid siden og er så fornøyd. Det er ingenting som kan gå galt uten bilen. 😊
PSI- Investor
10.08.2018 kl 16:01 724

De må jo med nullvekstvisjonen beregne bompengene til å være så høye at de med dårligst råd ikke har råd til å bruke den nye veien.
Synes egentlig at det er pussig siden vi i Norge er så opptatte av at alle skal ha det relativt likt.

Men det gjenspeiler seg jo i hvordan man tar seg av de som tar spranget og går over til kollektiv transport. Der blir man behandlet som kveg, og får være glade for at man kommer seg avgårde selv om det skulle ta noen timer mer enn rutetabellen sier. Her om dagen var det taxi for tog fra Ski. Fungerte jo jæ...li bra.
I hele sommer har det ikke vært tog mellom Moss og Oslo, men det har vært et busstilbud for dem som skulle hele veien. De som skulle av på f eks Kollbotn måtte da ta bussen helt inn til Oslo, og så annen buss tilbake til Kolbotn. 4 timer daglig reisetid mot 1 time med bil.

Og så skal veiene som bygges altså være så dyre at man helst ikke skal ha råd. Det er fint. Sitt hjemme, gå på nav, støtt på den måten opp om et bedre miljø, det er fint.
Krona
10.08.2018 kl 17:14 696

De med dårligst råd har jo de dårligste og mest forurensende bilene. De store og rike har for lenge siden kjøpt Tesla og betaler nada kompis. Slike som jeg har nå startet med å sykle. Til nå i år har jeg syklet 8560 km og det er mye spart og intet tapt.
Basse
10.08.2018 kl 17:43 676

Ikke riktig. I 2018 er det mest trendy å kjøre veteranbil uten noen form for tanke på miljø. Det reflekteres i sviktende nybilsalg og historisk rekordhøye priser på de rette veteranobjektene.

De jeg kjenner som fortsatt kjører Tesla er langt fra rike. De er nedsyltet i gjeld og kjøpte Tesla fordi det ble fristet med ekstremt lav rente og "superdeal" fra DnB og selgeren hos Tesla. En planla å selge Teslaen raskt, for å tjene penger på den, det gikk ikke. Den andre oppdaget at lånet likevel koster mer enn det smaker og måtte selge unna andre eiendeler for å få ned lånekostnadene.

De jeg kjenner med mye penger kjøpte Tesla i starten, solgte den så raskt som mulig med gevinst. På samme måte som man flipper leiligheter i Oslo. En har sagt han er overlykkelig over at han ga seg med den Tesla-flippingen mens leken var god.

I dag er Tesla omtrent umulig å selge på bruktmarkedet. Fattigfolket kjøpte på finansieringpakkene. Nå er det stort sett bare de med mest gjeld og dårligst økonomisk styring som kjører Tesla.

Rikingene har for lengst gått tilbake til Porsche, Mercedes o.l. Når alt kommer til alt handler dyre biler om aktualitet og trend, pengene sitter løst for å få det siste skriket alle vil bli sett i. Tesla er ikke der lenger. Tesla er 2018s Ford Scorpio. I 2014-15 var Tesla i skuddet.

Vil du sitte i rett kjerre i 2018 skal du sitte i en Porsche 911 eller Mercedes SL fra midten av 80-tallet ELLER en av de siste, dyreste og råeste utgavene fra Lamborghini, Ferrari, Porsche og Mercedes.

Nei BMW i8 er ikke "rett" og var kun en kortvarig potet i 2015-2016. Bruktverdiene vil rase videre på i8. BMW bør slutte å produsere slikt makkverk, i8 trekker ned statusen på de øvrige modellene. La oss se om de kan snu på flisa med den nye 8-serien.
Redigert 10.08.2018 kl 17:57 Du må logge inn for å svare
Krona
10.08.2018 kl 18:05 662

Så Porscher, Lamboer, steindyre Mercer og veteranbiler er det folk bruker i dag mellom hjem, jobb og hytte? Hm, kanskje se litt nærmere på bilene når jeg sykler hver dag langs sykkelveien.
MarkusP
10.08.2018 kl 20:32 621

Velgerne må selv ta skylda,eller æren,for disse bompengene.Det er nemlig velgerne som selv stemte inn de partiene som nå står bak disse bompengene.
Det var velkjent ved valget i 2015 at samtlige partier,bortsett fra Frp, ønsket bompenger så hvorfor da stemme på dem om de samme velgerne nå reagerer?
Velgerne har ansvaret,og får nå akkurat den politikken disse partiene i årevis har stått for!
Krona
10.08.2018 kl 20:40 612

2019 kommer de mange deilige bommene i Oslo. Jeg gleder meg og cruiser samtidig avgårde på Lan Marie Berg sine vidunderlige sykkelveier på min gode diamantsykkel ofte med Bergans backpacker. Lommeboken blir fetere for hver dag og trærne smiler til meg.
Basse
10.08.2018 kl 21:18 593

ikke hvem som helst "folk" krona, rikingene

du må lese teksten før du svarer

om lommeboka vokser og trærne kommuniserer med deg så bør du kanskje slutte å røyke de grønne plantene du har i stuevinduet..

er det forresten ikke bedre å sykle på sykkelveien enn langs den?
Redigert 10.08.2018 kl 21:23 Du må logge inn for å svare
Krona
10.08.2018 kl 21:49 562

Vær nå litt grei basse. Noen liker biler og noen liker blomster. Ok?
Fjellstøtt
16.08.2018 kl 22:31 443

Det er selve systemet for finansiering det er noe feil med. Det rammer helt uakseptabelt usosialt og tilfeldig.
Vi i verdens rikeste land har muligheter andre land ikke har.
Vi kan bruke en liten prosentandel av oljefondet til å finansiere veiene, og fjerne alle bomstasjoner om vi vil.

Link:https://www.aftenbladet.no/meninger/debatt/i/4dAK89/Bompenger-er-unodvendig-selvplaging---
Klinkekulå
I går kl 00:28 386

MarkusP,du vil legge merke til at om du enten stemmer opp,ned,høye eller venstre,blått,rødt og grøndt,-så kommer det allikevel økninger i skatter og avgifter pluss mer bompenger!

la det gå noen år,-gjerne med ny "regjering",så vil du se hvordan AS norge fungerer.


;)
Hektar
I går kl 00:31 386

Hysjda! Det fantes ikke bomstasjoner når AP-kattene styrtene skuta 😂
Klinkekulå
I går kl 00:35 379

800 stillte opp onsdag i motdemonstrasjon..til absolutt ingen nytte,desverre!


https://www.aftenbladet.no/lokalt/i/rLjKwK/-Ingen-vei-tilbake_-bomringen-kommer


:/
exian
I går kl 01:17 356

MarkusP
Fraværet av folkegodkjent valglov gjør et sånt utsagn håpløst og hyklersk å fremsette.
Sølvrev1
I går kl 01:24 351

Hvor leaser man veteranbil ... ?
pezz
I går kl 09:07 273

Jeg både røyker og drikker, kjører bil og tar ofte fly, jobber i olja og tjener godt, men hva er etterhvert vitsen.
Var en over her som nevnte NAV og det begynner å bli skummelt.
Jeg vil tro at etter all skatt, moms, særavgifter og nå bomavgifter er innkrevet, sitter jeg igjen med vesentlig mindre enn om jeg hadde sittet hjemme og drikket øl på statens regning. Vi snakker altså om en total beskatning opp imot 80% av ei inntekt!
Nå kjenner jeg rogalendinger som litt reserverte og sindige, men jeg skal gjøre mitt for å vekke ur-rogalendingen og få slutt på galskapen. I dette tilfellet, er jeg redd sivil ulydighet er eneste utvei.
Dispute
I går kl 19:59 208

Ideelt sett burde vakgloven endres,ja,men innenfor dagens system er det eneste de som ikke vil ha bompenger kan gjøre er å stemme på det eneste partiet som ikke vil ha bompenger; nemlig Frp.
Selvsagt kan og skal ikke Frp vinne denne saken når alle de andre partiene på Stortinget jo ivrer for bompenger.Det kalles demokrati når 14% (Frp) bøyer seg for 84% ( stortingsflertallet)
Å sitte hjemme på valgdagen å furte blir for dumt!
Møt i det minste opp og stem blankt,for det blir registrert og kan vise fingern i mye større grad enn å ligge hjemme på sofaen.

Å stemme blankt betyr at man indirekte lar stortingsflertallet fortsette med sine bompenger,for det er dessverre kun Frp som prøver å påvirke saker om bompenger.
Fjellstøtt
I går kl 21:30 192

Ja er enig i det du sier dispute. Men husk at du stemmer ikke på sak i valgene, du stemmer på parti. Problemet er at bompenger ligger langt nede på listen av hva velgerne prioriterer når de skal velge et parti. Så det vil aldri bli noen bedring her for FRP med å fronte bompengesaken. Alle vet nå at det å stemme FRP vil ikke utgjøre noe som helst forskjell uansett ang. bompenger, fordi stortingsflertallet bestemmer uansett.

Det er dessverre en tapt sak.
exian
I går kl 21:46 182

Dispute og Fjellstøtt er noen pateiske establissement hyklere. Usj.
Fjellstøtt
I går kl 22:02 167

exian: Det var da en voldsom konklusjon å komme med på bakgrunn av hva som er skrevet her inne.

Jeg er mildt sagt forundret over ditt utsagn, og jeg forstår ikke hva du bakker det opp med.
exian
I går kl 22:09 160

Alle ser lett det patetiske hykleriet, bare ikke Fjellstøtt.
Fjellstøtt
I dag kl 00:14 124

Ja jøss, for du har jo utdypet i lange baner! Du må passe på å ikke utdype mer nå, eller så blir det fullt i innboksen min.

Herregud. Jeg har skrevet noen få, saklige innlegg i denne tråden, og blir dermed beskyldt for å være en patetisk hykler av exian.


Er det så useriøst dette forumet er altså, ja jeg ble advart på forhånd men ville gi det en sjanse. Bye bye.