Sjømat aksjer til himmels!

alexen
06.08.2018 kl 10:04 11393

Det har vært en svært god periode for både små og store aksjonærer på Oslo Børs den siste tiden. Spesielt godt har det vært for sjømatinvestorene, som det siste året har sett aksjebeholdningen stige eventyrlig raskt i verdi. I tillegg er det gitt ut milliardutbytte fra selskapene.

Sjømatindeksen har steget med 50,53 prosent. Til sammenligning har Hovedindeksen steget med 9,50 prosent i samme periode.

Giskeødegaard er vel den analytikeren som har sørget for at investorer på Oslo børs har "tapt" mest penger de siste to årene!? og jeg tør ikke tenke på hvor mye de som har shortet sjømat har tapt!
Sjøl har jeg stått i mot Milk og hans nedsabling av Bakka og Salm bla.a - Bakka og Salm har vel gått ca 100% siden den gang, (og det er eks utbytte) Disse to er vel nær toppen i syklusen, og kan kanskje fremstå som noe dyrere enn de andre som f eks LSG og GSF?(nå, ca 2 år etter er jeg kanskje enig med deg Milk)

Jeg tror i likhet med Knut-Ivar Bakken i Danske Bank at sjømatselskapene vil tjene enda mer i årene fremover, og at den mest potente aksjen kanskje vil være GSF?
De har mye vekst i vente, når de får skikk på Shetland virksomheten og annen vekst i utlandet. De vil heller ikke "rammes" like hardt av skatten som kommer på de andre Norske oppdrettsselskapene.
Generelt er ikke lakseaksjene dyre, om du ser på forventet inntjening i 2019 og 2020. Det kan være du kan kjøpe GSF LSG billigere senere i høst, men i 2019/20 (hvis alt går etter planen) kommer disse til å tjene mye penger.
LSG vil bli rammet av skatten som kommer. De har gjort store investeringer i det siste, men når de får sitt formidable salgs og forsynings apparat i hvitfisk og laks til å rulle, så kommer de også til å tjene mye penger fremover.

Lykke til i all fisk! (også Milk :-))
mozel
28.08.2018 kl 11:53 1559

Det slaktes pt sterkt for å ta unna utsatt laks for lus og sykdom. Slakting i Juli var rekordhøy, det har presset prisene, men redusert kvantumet som kan tilføres markedet frem mot våren, biomassen for 17G er riktignok 3% høyere enn året før ved utgangen av juli. Høg slakting har fortsatt i august og det vil gi en biomasse for denne årgangen ved utgangen av august som antagelig er negativ sammenlignet med året før. Med en stigende etterspørsel vil det føre til sterk prisstigning fra september, forutsatt at slakting av liten fisk avtar. fortsetter denne slaktingen vil underskuddet i markedet øke mot jul og på nyåret.

selskapene har redusert forventet volum for 2018.

NRS
Fra sjømatsektoren har vi i dag fått kvartalstallene for Q2 fra Norway Royal Salmon. Operasjonell EBIT for kvartalet endte på NOK 181 mill mot vårt estimat på NOK 176 mill og konsensus på NOK 188 mill. Vi hadde i estimatet inkludert engangskostnader på NOK 25 mill knyttet til en tidligere melding om sykdom ved et anlegg i Tromsø, mens selskapet i denne forbindelse belastet NOK 22 mill. Kursen stengte i går på NOK 199.60 pr aksje og på våre estimater innebærer det en P/E på rundt 12x for både 2018 og 2019. I likhet med for de øvrige aktørene innen sektoren vil fokus ved dagens presentasjon være på guidet volum for inneværende og eventuelt neste år, samt kontraktsdekningen inn mot de neste kvartalene. Vi har før eventuelle justeringer en holdanbefaling på Norway Royal Salmon med et kursmål på NOK 200 pr aksje.

Mvh
DNB Markets

NHY:SKAL UTVIKLE ALU.LØSNINGER FOR LUKKEDE OPPDRETTSANLEGG TIL SJØS
Oslo (TDN Direkt): Hydro og Ecomerden skal utvikle nye aluminiumløsninger for lukkede oppdrettsanlegg til sjøs, ifølge en pressemelding fra førstnevnte torsdag.

Selv om strukturer til havs tradisjonelt er blitt bygget i stål, er det stadig flere selskaper som viser interesse for fordelene ved å bruke aluminium, nå også i oppdrettsbransjen, opplyses det. Hydro ser nå nærmere på nye markedsmuligheter innenfor havbruk.

-Aluminium er godt egnet for bruk i sjøen. Det ruster ikke, krever lite vedlikehold, og veier bare en tredjedel av det stål gjør. Ettersom oppdrettsnæringen er i vekst, tror vi flere og flere vil oppdage hvilke fordeler aluminium kan by på, sier Marijn Rietveld, markedsansvarlig for Marine og Offshore i Hydro.

Sammen med det norske havbruksselskapet Ecomerden har Hydro utviklet et nytt konsept for lukkede merder som det første store prosjektet for dette markedet. Mens den flytende ringen rundt merden normalt er laget av stål, har de to selskapene nå funnet ut hvordan de kan produsere den i aluminium. Ved å utnytte materialets egenskaper vil aluminiumringen gi en dramatisk økning i merdens effektivitet og anvendelighet, i tillegg til at den vil gi imponerende kostnadsbesparelser. Ringen vil leveres av Hydros anlegg i Finspång, Sverige.
milk
30.08.2018 kl 10:04 1317

Utfordringen med alu er elektriske spenninger. Det tåler heller ikke kontakt med stål over tid. Selv en liten spenning på noen få volt,vil få aluminiumen til å korrodere meget raskt. Dette lar seg sikkert løse,men det kreves jevnlig kontroll av anlegget.

Norwegian salmon price seen falling 2-3 crowns per kilo next week
Innkommet 07.09.2018 13:52

OSLO, Sept 7 (Reuters) - The price of Norwegian farmed
salmon is expected to fall by 2-3 crowns to about 57-58
Norwegian crowns per kilo next week for delivery in Oslo, two
industry sources told Reuters on Friday.
milk
07.09.2018 kl 15:22 943

Skal vi opprettholde salgsvolumet så er dette helt på sin plass ;-)

Meldepliktig Handel
Glastad Capital AS har i dag overført 5.000.000 aksjer i Norway Royal Salmon til
sitt søsterselskap Norway Fresh AS, tilsvarende 11,48% av utstedte aksjer i NRS.
Kurs er kr 200 pr aksje. Begge selskapene er 100% eiet av Glastad Holding AS.
Glastad Capital vi etter dette eie 303.590 aksjer i Norway Royal Salmon.