Strongpoint, utbyttemaskinen som går under radaren. Tråd 2.


CG installert på enda en bensinstasjon i Irland - det ser ut som at det er minst 2 enheter og JW følger fortsatt godt med på FB !

https://www.facebook.com/pg/cashguard/posts/?ref=page_internal


Ukes-statistikk, uke 31

Ukens sluttkurs: 10,00
Tot.omsatt volum: 92 665
Tot.verdi: 902 478
Ukes-snitt pr.aksje: 9,74
Tot.antall handler: 50
Ukens laveste: 9,70
Ukens høyeste 10,20


Hei, Grantchester, og takk for sist på Rælingen.
Har du vurdert noen gang å investere i Pcib?
Jeg vet jeg har mast om denne aksjen noen år nå, med god grunn. Den har allerede tatt 10-gangen siden første anbefaling. Jeg vil kun gjenta min anbefaling til mine kjære medaksjonærer i Strong, og spesielt til deg, Grantchester, en meget hyggelig person. Det vil komme kursdrivende meldinger i nær fremtid.
Og dette gjelder selvsagt både Collin og Just fun, også.
Norviking har vel noen aksjer i Pcib, smartingen!
04.08.2018 kl 20:29 4395

Stifinner: Hvorfor går du ikke direkte til Grantchester med din anbefaling siden du kjenner ham personlig? Vi på dette forumet er allerede pepret med dine anbefalinger. Trenger ikke repeteringer av det samme...

Gjør det noe da, ben? Du burde fulgt rådet mitt du også , så hadde du allerede 10-doblet pengene dine. Alle kan trenge gode råd.
Slutt å være så sur!

stifinner, takk for sist og for hyggelige ord ! Jeg setter pris på rådene dine og ja, jeg har vurdert PCIB, men har nok kommet frem til samme konklusjonen som Collin, nemlig at jeg har for lite kunnskap/erfaring/interesse i farma-industrien. For en stund tilbake gjorde jeg en trade [med gevinst] i NANO og måtte bare innrømme at det ble mer et resultat av flaks enn visdom. Vil gjerne avslutte med at PCIB-rådet ditt er blant de aller beste rådene jeg har kommet over.
HitIT
06.08.2018 kl 15:31 4130

Klarer Jacob å lage litt blest om Strong fra starten av eller må han bli litt varm i trøya først.
Ikke akkurat fyr i aksjen i dag. Ny topp 50 lagt ut ser jeg.

Jacob følger en god Strong-oppskift. Det skal være fundament når det bygges.
Waaler har gjort en god jobb. At Jacob følger etter, med nye koster men samme kultur, kan vi nok regne med.
Kontanthåndtering & sikkerhet, netthandel og annen handel. Strong er der.
Redigert 06.08.2018 kl 15:41 Du må logge inn for å svare

HitIT : Det trenger ikke være "fyr" i en aksje som Strong. Utbytte alene, fra dagens aksjepris, gir det dobbelte av bankrente.
Og med Sberbank, kontantsikring og netthandelløsninger er det underlig om det ikke gir en dobbel aksjeprising innen kort tid.
Ikke hyl & pek om det ligger tusenlapper på gata. Plukk de stille og forsiktig opp.
HitIT
06.08.2018 kl 22:37 4005

Har plukket PSI/Strong tusenlapper i over 10år så begynner å få vondt i ryggen :p
Bare litt kjedelig at den siste tids avtaler ikke viser igjen på aksjekursen så ja takk til en dobling innen rimelig tid.

Ja, når man leser om selskaper og aksjekurser som skal 1000-doble seg er det frutsrerende at et seskap kun stiger i forhold til realverdi og virkelig vekst. ( Eller under dette,og holdes nede, fordi 1000-ganger-stifinner-selskaper tar oppmerksomheten.)
Men de som lever i den virkelige verden vet at det tar lang tid å bygge et selskap.
Hvorfor skal en aksjepris stige mer enn selskapsverdien? Er det dette som er børs? Er ikke en nasjons børse sted man kan ( eller bør være ) investere i en nasjons industribygging?
Alle vil visst kjøpe billig og selge dyrt. Og det er mange tyver på markedet.
Så kan man spille lotto. Eller satse på forventinger. Vinne alt eller tape alt.
Ikke noe galt i det. Men hva er børs? Hva er selskapsbygging?
Noen vil sette penger i banken.
Noen vil ha en børs der traderne regjerer. En spill-børs.
Noen vil ha en næringslivs-børs.

Så får man satse der man vil. Eller på de selskaper man vil. Eller på hesteveddeløp.


Redigert 06.08.2018 kl 23:37 Du må logge inn for å svare
Casiasia
07.08.2018 kl 07:28 3894

Ny mann i Kuala Lumpur ser det ut til. Litt mer kjøtt på beinet om installasjonen hos Pink Parlour i KSL, et stort kjøpesenter i Johor Bahru. Malaysias svar på Strømstad.

https://twitter.com/dtok_/status/1026311702134968320

Nå gir vi gass; siden jeg ble nevnt av deg, så kan jeg bare si at både jeg og Pcib eksisterer i den virkelige verden, på samme måte som du og Strong. Det er en svært god grunn til at Pcib har steget fra 5 til 55 de siste 2 årene, en meget reell grunn.
Bare følg med du, fra gjerdet.

Angående ny leder så har jeg lurt litt på om det ikke skulle komme et slags 'hallo, nå har jeg begynt', men slikt skjer vel mest til ansatte, ikke til eiere over børs.

Enkelte nye ledere setter jo i gang med å endre alt før de i det hele tatt har satt seg inn i bedriften de har fått jobb i.
Det er en strategi jeg har veldig lite tro på.
Så jeg gir ham gjerne god tid!
Likevel kunne jeg utover høsten godt tenke meg å høre om planer for fremtiden, strategier for videre vekst og salgsestimater for de neste årene basert på dette.
07.08.2018 kl 13:10 3724

19. oktober vil han legge frem regnskap og sikkert fortelle om hvilke planer de har lagt. Forhåpentligvis kommer det noe lenge før dette også.
Collin
07.08.2018 kl 13:21 3712

Øker innsatsen i Spania. Les lenke lenger opp. Det begynner å dra seg til. Slik ser jeg på saken.
mrdoob
07.08.2018 kl 13:27 3690

Jag skrev lite om detta för en vecka sedan:

https://forum.hegnar.no/post/124892
Collin
07.08.2018 kl 13:46 3671

Ja, nå husker jeg. Var mellom Milano og Venice i forrige uke - så ikke det spor rart at et og annet glipper. ;)
Collin
07.08.2018 kl 15:55 3596

Ols: hva tenker du på? Største aksjonær er både sterk og klok(?). Det vi trenger er bekreftelser på det vi som sitter tålmodig tror på: vekst i årene fremover og god utbytteyield i en aksje med liten nedsiderisiko. Nå sitter vel alle å venter på de siste 119K fra en viss person. De kommer nok, og jeg skal ha litt av de sammen med kanskje en bergenser?
tunktee
07.08.2018 kl 16:16 3576

Hehe, ingen kommentar min venn ;)
tunktee
08.08.2018 kl 03:20 3383

Føler at det har blitt min oppgave å komme med fyllaprat her. Nå er det vell og merke ikke onsdag i dag (hvis man ikke er pirkete på klokkeslett), men jeg har altså flyttet fylladagen midlertidige grunnet den rare sommeren. Så da skal jeg likevel svare deg Collin siden jeg har munndiare for øyeblikket; Jeg ligger på kjøp, men lavt. Så lavt at du neppe ser det på ordredybden. Trenger sikkert ikke fortelle hvorfor?

Han fyren fra Baltikum har vel i underkant av 200 k (?) aksjer igjen. Han er den eneste som har solgt av de store siste halvåret (? igjen)
Så på kursutviklingen før i dag. Abonerer ikke lenger på teknisk analyse, men liker å tro at eg har et litt trent øye. Kursen har vell det som kan kalles en lav beta siste året, men den har ikke helt fulgt hovedindeksen. Ergo, (muligens feil resonering....) kan kursen få stor utslag når den først rører på seg; Det være seg opp eller ned....


Sjalabais!
Casiasia
08.08.2018 kl 03:59 3377

Med et modent marked for Cashguard i Skandinavia så er Click and Collect nøkkelen til vekst i regionen. Forsatt er det vel bare Axfood som har rullet et
konseptet. Levering til sluttkunde er dyrt og foreløpig har vel få lykkes med å tjene penger. Det er vanskelig nok for de som har non food varer. Under finner dere linken til et innlegg i nettavisen. Jg har de samme erfaringene med PostNord, etc, en ekstrem kilde til irritasjon. Tror vi ser kraftig utrulling av utleveringsstasjoner, forhåpentligvis kan Strongpoint posisjonere også for non food utlevering. Tipper et Post i Butikk lignende konsept der f.eks Norgesgruppen bruker sine lokaliteter til å levere ut varer for 3.part snart blir lansert.

Snart(Q3) vet vi hvem som kjører pilot, håper og tror på Norgesgruppen. Dette blir neste trigger for en revaluering av e-commerce leverandøren Strongpoint.

https://www.nettavisen.no/meninger/friskemeninger/hver-gang-jeg-handler-pa-nett-ender-jeg-opp-med-a-bli-stresset/3423521151.html
LeifH
08.08.2018 kl 08:37 3310

99% sikker på at det er NorgesGruppen som skal ha piloten. De kommer ut med i avisen at de skal ha hentestasjoner og satse på netthandel, pluss forandre konseptet sitt. Så om hentestasjonen går så bra som axfood, så blir nok dette ganske så bra. Det er der ingen tvil om, men kjører de cub også?
LeifH
08.08.2018 kl 08:40 3303

https://e24.no/naeringsliv/kolonial/underskuddet-vokste-for-kolonial-no/24410389

Utrolig at de ikke tør satse annerledes når det går som det går. Jacob burde jo få til noe her.

Leste på linken din Casiasia, og kjente meg godt igjen!
Jeg har skaffet meg et kontor i et sånt coworkingspace- greier, og siden det alltid er noen her i arbeidstiden så har jeg begynt å bestille med adresse hit. Når hjemmeadressen oppgis blir det alltid bare rot. Hvis man ikke setter av hele dagen som han skriver.
Nå kommer jo dette: https://homeboxx.com/ og de vil gjerne i dialog med Strong, men selv om jeg har tipset JW så har de ikke hørt noe fra Strong. Her kunne Strong for nesten ikke noe penger få en eierandel og samtidig bli leverandør av tjenesten. Men de virker ikke interessert.
Casiasia
08.08.2018 kl 09:02 3295

tallene fra kolonial.no er vel den ultimate bekreftelsen på at levering av matvarer på døren i Norge ikke vil lønne seg.
Spørsmålet er når aktørene vil kapitulere. Strongpoint har mange konkurrenter, men bør ligge bra an. Blir en spennende høst.
08.08.2018 kl 09:11 3277

https://homeboxx.com/
Trur ikke dette har noe for seg for STRONG.
Noen må kjøre dette ut. Bilutgifter og lønninger. Dyrt blir det også med en box per husstand...

Bedre å overlate til kundene disse oppgavene ved sentralt plasserte hentestasjoner.
Fleksibel og god løsning for alle parter.

Ben6 mulig du missforsto konseptet?
Homeboxx skal selge bokser som varer, også mat, kan leveres i, selv om kunden ikke er hjemme. Returvarer skal kunne hentes i boksen.
Leverandørene får en kode for å låse den opp.
Kunden som ønsker varer levert på denne måten må selv kjøpe boksen, og varene som skal leveres bestiller så kunden selv og avtaler levering selv.
Hvis man kjøper mye på nett, og det vil jo øke på det, så kan man jo ikke holde på med å sette av hele dagen hver gang noen skal levere til deg.
08.08.2018 kl 09:44 3244

Ok, trur fortsatt ikke på konseptet.
Hvor mange vil kjøpe eller leie slike bokser?

Enig at det er frustrasjon med pakke-henting. Har selv hentet på 4 forskjellige steder, nært og fjærnt.
Kommer vel kanskje av at PostNord har sine PostiButikk, men de andre har individuelle avtaler med andre butikker.

Et robotlager med en henteluke er kanskje en løsning, men hvordan få de forskjellige leverandørne til å samarbeide når de idag konkurrerer?
SP C&C passer ikke da pakkene er både store og små.
08.08.2018 kl 09:51 3235

Selgerne krabber nedover, mens kjøperne sitter rolig å venter.
Børsen går opp i nye høyder.
Fyren fra Baltikum ligger nok rolig, men om vi løftes opp over 10 igjen slipper han kanskje ut resten.
Da bør vel hans dager teknilogidirektør i STRONG også være over.
Ols123
08.08.2018 kl 12:03 3165

Ngt större på gång i Ryssland. Annars hade aldrig Strongpoint tagit kostnaderna ’Samtidig har selskapet vært nødt til å tilpasse konstruksjonen til pansrede biler på det russiske markedet, hvor veiene og bruksmåten stiller ekstra høye krav til produktene.’

Også i Spania er hjemmekjøring av varer ulønnsomt for alle supermarkedkjedene. Trange gater, mange leiligheter uten heis og folks kaotiske timeplaner er noen av grunnene. Artikkelen er fra ifjor;

http://www.elmundo.es/economia/ahorro-y-consumo/2017/06/19/59425f7646163fe3118b45d1.html
Redigert 08.08.2018 kl 16:03 Du må logge inn for å svare

Husker at man kunne få matvarer kjørt hjem på 70- tallet, men det ble jo slutt på det av en grunn.
Og den gangen var nok arbeidslønna veldig mye lavere sett opp mot kostnadene på matvarene. Likevel lønte det seg ikke da en gang.

Homboxx koster mellom 5 og 15 000,- for kunder.
Hvor mye ville en boks koste fra Strong sin C & C. ?
Ellers er det vel slik at man ikke trenger en boks ( fra Strong/C & C. ) permanent, men eventuelt betaler en leie ved bruk. Eller hvis man ikke henter varene etter tidsfrist?
Et skap-oppsett på nærmeste tettsted/bensinstasjon/butikk/ boligblokk, burde dekke folks behov? Med f.eks. 10 bokser pr. hundre innbyggere/brukere?

En liste med alle samarbeidspartnere i Spania her (også nytt eget STRONG kontor i Gijón);

http://www.strongpoint.es/contacte-con-nosotros/

29 selskaper og to STRONG kontorer som promoterer STRONG i Spania - ikke verst.
Redigert 08.08.2018 kl 18:37 Du må logge inn for å svare

I tillegg kommer Telsystem sine 6 avdelinger og 2 distributører.
tunktee
08.08.2018 kl 19:19 2937

King kong Grantchester!
Kan virke som markedet har modnes hurtig i syd. Håper det eksploderer og at vi får et stort kakestykke!
Collin
08.08.2018 kl 22:16 2848

https://www.dn.no/nyheter/2018/08/08/0809/Handel/kolonialno-tapte-en-kvart-milliard-i-fjor

Dette har jeg altså ikke troen på altså... Da må det gjøres grep. Få ned enhetskostnaden? Herremin...
LeifH
08.08.2018 kl 22:24 2844

Jacob som ordnet rema dealen for de, burde vel ha noen kontakter innenfor. Han burde få til noe.

Off topic, men håper på svar. Mange med erfaring på STRONG trådene :-)

I forhold til utbytte. Hvilken kontoype er det beste valget for STRONG (gitt videreføring av utbytte)??

Jeg legger merke til følgende for kontotype Kapitalforsikring: "Utbytte - Direkte på konto uten beskatning (unntak kildeskatt)". Det er også lavere skattesats på relasjon, men ingen skjermingsfradrag og et mindre administrasjonsgebyr. Dette er Netfonds. Jeg tok opp spørmålet med Netfonds, men de gir ikke råd relatert til skatt.

For STRONG har jeg allerede benyttet overgangsvinduet og overført til aksjesparekonto. Burde jeg vurdere andre kontotyper?
tunktee
09.08.2018 kl 14:10 2619

Hei the1nonly,

Dersom du har alle pengene på privat hånd mener jeg at det lønner seg med aksjesparekonto.
(Har du kapital i AS har jeg tidligere argumentert for at det ikke lønner seg å ta de ut for å investere grunnet renters rente effekt.)

Legger ved link til artikkel fra Hegnar:
https://www.hegnar.no/Nyheter/Personlig-oekonomi/2017/06/Alt-du-trenger-aa-vite-om-aksjesparekonto

Fra artikkelen:
Utbytte på aksjene som ligger på aksjesparekontoen vil bli tilordnet eieren av aksjesparekontoen personlig, og du vil altså bli fortløpende skattlagt for dette.

Skyter du så disse pengene etter skatt inn igjen på konto vil du øke beløpet som du kan ta ut av kontoen uten å skatte for dem.

Det du også kan vurdere er en kapitalforsikringskonto som du nevner.
Utbytter vil da gå skattefritt inn på kontoen.
Bakdelene med slike kontoer er at du blir skattet fra første krone du tar ut, for den relative mengden av det som er gevinst. (Dette er et litt innviklet regnestykke som du må sette deg inn i.)
I tillegg koster det noen promille å ha kontoen, fordi det er en forsikring. Beløpet er imidlertid så lavt at det nesten kan ignoreres.
Du får heller ikke skjermingsfradrag, men dette har også vært veldig lavt siste årene.
+ der er visse andre bakdeler som du kan lese om. Hos Nordnet heter kontoen Investeringskonto Zero, de har en grei opplisting med sammenligning mellom kontoene. Du kan imidlertid ikke overføre aksjer fra aksjesparekonto til kapitalforsikringskonto, og du må derfor skatte av eventuell gevinst.
Collin
10.08.2018 kl 11:34 2409

De er under en paraply med rundt 1 000 butikker? Hadde vært moro det, ja og vi behøver det på en sliten aksjekurs.
10.08.2018 kl 11:38 2416

Noe på gang i Spania hele tiden, men mangler den gigantiske ordren...
Børsen korrigerer litt ned etter sterk oppgang.
STRONG presses som vanlig videre nedover.
PRICER gått over 40% på en mnd.
Redigert 10.08.2018 kl 11:38 Du må logge inn for å svare

HitIT: Meldingen er kun en gratulasjon til CharterSuper/Consum som har åpnet 20 nye [franchise] supermarkeder (av 280) og en oppfordring om at du bør ta i bruk CG. Ingen ordrer eller annet lignende dessverre.

http://www.franquiciasaldia.es/noticias/2018-08-09/Charter-abre-20-supermercados--durante-el-primer-semestre-del-ano/
Redigert 10.08.2018 kl 12:30 Du må logge inn for å svare
10.08.2018 kl 12:55 2357

Vil overraske meg om ikke CUB ordner logistikken for Alimerka denne gangen. Vil være rart om de benytter en annen leverandør. Spennende:-). Kanskje det dukker opp hentecontainere etter hvert også.