Laks


Shorter 1/3 av såkalt full pott mhg her.
Dere kan ta det som en garanti for at d skal ett
stykke til opp, for jeg treffer aldri planken;)
Redigert 19.07.2018 kl 15:38 Du må logge inn for å svare
Odi.1
19.07.2018 kl 16:25 8759

Innen ett knapt år vil MHG stå på rundt 280 +... kroner , i just say.
Så bare Short i vei...

Så deilig å vite sånt da, skulle ønske d var meg;))
milk
19.07.2018 kl 16:53 8783

Innen et knapt år vil LSG stå i 80+ MHG vokser fort med store oppkjøp,ikke bra. Hvem har kontroll? JF? Tror ikke det.....

1,- ned for neste uke iflg Pareto.
Imponerende ift volumene som slaktes for tiden..

Solgte noe LSG (5k) på 59,90.
Tilbakekjøp neste uke?
Redigert 26.07.2018 kl 20:45 Du må logge inn for å svare
milk
26.07.2018 kl 20:55 8489

Tøft gjort. Vi får se hvor du ender ;-)

Ja, et sjansespill, men snart august, og syd-europa går på ferie. Har fortsatt 10k igjen....
milk
28.07.2018 kl 21:15 8173

Det er da vi laster opp med LSG...
MrBurns
30.07.2018 kl 09:32 7950

Men for pokker.... Når skal den vanlige "høst-dippen" starte?! Det ser ikke bra ut for alle som har solgt (evt. shortet) med tanke på å skuffe inn billige lakseaksjer når Giskeødegård-tsunamien med laks skal komme på markedet, slik som han pleier spå.

Eller får vi en reprise av 2017, med jevn og bratt oppgang til langt ut i oktober?!
Redigert 30.07.2018 kl 09:33 Du må logge inn for å svare

9,5 k LSG solgt på 60,85. Nå er det bare MHG, AUSS og noe GSF igjen i laksepotten. Er nå i kjøpsmodus. ;)
milk
30.07.2018 kl 10:54 7842

Ser ikke ut som det blir noen billige aksjer å få kjøpt i sektoren i dag! Jeg sitter godt lastet med LSG,SSC og NTS.... Har ingen planer om å selge riktig ennå ;-) Greit å se at LSG endelig er over 60...
pip1
30.07.2018 kl 10:56 7827

Salmones Camanchaca er fortsatt billig.
SCK
30.07.2018 kl 20:33 7664

Selv om tråden heter Laks så går det vel an å minne om at det også finnes annet å putte penger i? Om man ønsker en noe sikker/solid plassering?
Hva med Equinor? God inntjening, gode, stabile kvartalvise utbytter. Kursen vil nok også gå riktig vei videre.

De som tror oljeprisen skal ned mot 35 med det første styrer nok unna uansett.
Redigert 30.07.2018 kl 20:39 Du må logge inn for å svare

Ja, Equinor har nok mer å gå på. AkerBP falt tilbake etter kvartalsresultatet, men jeg tror nok at den snart henter seg inn igjen. Ikke minst hvis oljeprisen går som vi håper på.
DNO er spekulativ, men de har mye på gang, og med ok oljepris ser vi minst 20-tallet innen jul. Selskapet som sådan soper inn penger.
Laks er laks, og jeg ser ikke særlige svakhetstegn. Kanskje en forbigående liten nedgang i løpet av August?
MrBurns
31.07.2018 kl 07:54 7446

Jadda, selv om tråden heter "Laks", og er i et forum som heter "Fiskeri og oppdrett", så kan vi gjøre den om til en tråd om olje. Jeezes...
Odi.1
31.07.2018 kl 09:49 7370

mhg
Bare begynnelsen dette, 280 er mitt rå tips til Mai-Juni19
milk
31.07.2018 kl 10:01 7311

Du solgte LSG litt for tidlig "aksjeguru" ;-)

Shorter noen k Salm her.
Ikke ihht planen, men men.....

Milk, hvorfor solgte jeg for tidlig? En god del av pengene gikk rett inn i DNO, og det jeg kjøpte der og da er jeg også ute av igjen på 17,05. Mine AUSS, MHG yngler fortsatt godt. Verdi på de 2 aksjene er alene nå over 6 mill. Hovedaksjen min er og blir DNO, med verdi på over 10 mill.
Jeg må til enhver tid ha 50% fri kontantstrøm, det er en strategi som jeg følger blindt, og derfor selger jeg en aksje som LSG uten å blunke.
Kjøper den gjerne tilbake på en dipp, men jeg løper sjelden etter en aksje på stigende kurs.
Husk, det er aldri feil å ta gevinst. ;)
Redigert 31.07.2018 kl 10:47 Du må logge inn for å svare

LAKS:KEPLER CHEUVREUX OPPGRADERER FLERE SELSKAPER TIL KJØP
Oslo (TDN Direkt): Kepler Cheuvreux oppgraderer tirsdag sine anbefalinger på Marine Harvest, Lerøy Seafood, Norway Royal Salmon og Grieg Seafood til kjøp fra hold. I tillegg oppgraderes Salmar-aksjen til hold fra reduser.

Det sier analytiker Christian Olsen Nordby i Kepler Cheuvreux til TDN Direkt.

-Vi tar flere av lakseaksjene opp til kjøp. Vi har fortsatt Salmar på hold fordi vi synes den ser dyr ut, men ellers har vi et veldig positivt syn på sektoren, sier analytikeren.

Hovedfokuset i analysen er ifølge Olsen Nordby et attraktivt bilde på både kort og lang sikt.

-Det skyldes at tilbudet i markedet inn i 2019 ikke ser ut til å bli alt for høyt siden biomassen på 2018-generasjonen som er satt i sjøen ser ut til å holde seg ganske moderat på vekstsiden, noe som gjør at 2019 ser veldig sterkt ut, sier han.

Fra og med 2019 og fremover ser analytikeren regulatoriske forhold i Norge og Chile som trolig vil utelukke stor tilbudsvekst.

Videre har meglerhuset i analysen sett på landbasert oppdrett og hvilken effekt det kan få på tilbudet av laks, og kommet frem til at dette sannsynligvis ikke vil "knekke" tilbudssiden med det første.

-Og siden landbasert ligger så langt frem i tid så synes vi at forholdet mellom risiko og avkastning i laksesektoren er ganske attraktivt for øyeblikket, sier Olsen Nordby videre.

Den største nedsiderisikoen som trekkes frem i analysen er ifølge analytikeren valuta og muligheten for sterkere kronekurs.

-Den norske kronen kan selvfølgelig styrke seg, noe som ville vært negativt, men utover det synes vi det fundamentale i sektoren er veldig positivt, sier han avslutningsvis.

For øvrig fastholdes det henholdsvis anbefaling om reduser, hold og kjøp på Bakkafrost, Austevoll Seafood og Salmones Camanchaca.

Da shortet jeg Salmar jeg og. Den kan ikke ha så mye mer å gå på nå? Går den enda 4-5% så fyller jeg på med enda mer, selv om jeg allerede gikk inn ganske tungt..

Nettopp solgt noe AUSS. ;)

Shorter andre 1/3 mhg. Har 2/3 av , for meg, full pott
der nå.
MrBurns
31.07.2018 kl 12:20 7027

aksjeguru2007 skrev Nettopp solgt noe AUSS. ;)
Samme her, solgte ut alt jeg hadde. Den har løpt for langt i fra hovedfeltet. Tror kanskje jeg setter en del av provenyet i MHG...
SCK
31.07.2018 kl 13:11 6967

DNO må ha vært et meget godt bet, Aksjeguru2007. Du har nok gjort ei kule der.
Det kan de som klarer å ha to tanker i hodet samtidig lufte, MrBurns klarer åpenbart ikke det.

KOMMENTAR:OPPGANG PÅ OSLO BØRS TIRSDAG, OPPDRETTSAKSJER STIGER
Oslo (TDN Direkt): Oslo Børs stiger på linje med flere andre europeiske børser tirsdag. Oppdrettsaksjer bidrar til børsoppgangen.

Sjømatindeksen på Oslo Børs er opp 3,3 prosent tirsdag etter å ha steget 1,2 prosent mandag.

Kepler Cheuvreux oppgraderer tirsdag sine anbefalinger på Marine Harvest, Lerøy Seafood, Norway Royal Salmon og Grieg Seafood til kjøp fra hold. I tillegg oppgraderes Salmar-aksjen til hold fra reduser, opplyser analytiker Christian Olsen Nordby i Kepler Cheuvreux til TDN Direkt.

-Vi tar flere av lakseaksjene opp til kjøp. Vi har fortsatt Salmar på hold fordi vi synes den ser dyr ut, men ellers har vi et veldig positivt syn på sektoren, sier analytikeren.

Hovedfokuset i analysen er ifølge Olsen Nordby et attraktivt bilde på både kort og lang sikt.

-Det skyldes at tilbudet i markedet inn i 2019 ikke ser ut til å bli alt for høyt siden biomassen på 2018-generasjonen som er satt i sjøen ser ut til å holde seg ganske moderat på vekstsiden, noe som gjør at 2019 ser veldig sterkt ut, sier han.

For øvrig hever Kontali Analyse sitt estimat for globalt slaktevolum i andre halvdel av 2018, ifølge Pareto Securities. Analyseselskapet venter nå en tilbudsvekst på fem prosent sammenlignet med fjoråret, mot en tidligere ventet økning på fire prosent. Pareto skriver i en oppdatering at estimatendringen er marginal, og trekker frem at Kontali beholder anslaget for en helårsvekst på seks prosent.

Endringene skyldes høyere ventet tilbudsvekst i Chile i resten av inneværende år, mens estimatene for Norge holdes relativt uendret. I 2019 venter Kontali en global tilbudsvekst på fire prosent, mot tidligere ventet fem prosent, skriver Pareto.

For øvrig venter Pareto en laksepris på rundt 52 kroner pr kilo denne uken, og at forrige ukes priser vil komme inn på 51 kroner kiloen.

Ellers stiger hovedindeksen på Oslo Børs 0,24 prosent tirsdag, der Equinor, som stiger 1,7 prosent, trekker mest opp.

Aksjestrateg Paul Harper i DNB Markets merker seg nå et skift mot value-aksjer.

-Det som nå skjer er en sektorrotasjon på globalt basis ut av tech- og vekst-aksjer og inn value-aksjer. I Norge drar sjømatsektoren nytte av dette og dette vises blant annet i dagens oppgang i sjømatindeksen, sier Paul Harper til TDN Direkt.

Harper sier det er interessant å se om trenden de siste dagene med at value-aksjer har slått vekst-aksjer vil fortsette, fordi vekst-aksjer har stort sett gjennom denne syklusen slått value-aksjer, og om trenden er kun midlertidig eller starten på en større endring gjenstår å se de neste ukene.

Dersom denne trenden fortsetter mener Harper at for eksempel tech-sektoren, et typisk vekstsegment, vil gjøre det relativt dårligere, og påpeker at sykliske sektorer med moderate multipler ikke har prestert helt som ventet.

-Sent i syklusen pleier de sykliske sektorene å gjøre det bra, som for eksempel råvare- og industrisektoren, men det har vært litt blandet utvikling, sier Harper og nevner selskapsspesifikke hendelser hos blant annet Hydro.

Ellers sier Harper at oljeselskapene har utvist stor disiplin når det gjelder kostnader, og har klart å få kostnadene ned slik at oljeserviceselskapene bare så vidt tjener penger.

-Dette hjelper ikke oljeserviceselskapenes overskudd, og oljeserviceselskapene er avhengig av at oljeprisen og investeringslysten hos oljeselskapene øker ytterligere, sier Harper.

Videre mener Harper at siden vi er sent i syklusen blir det viktig å følge med på inflasjonen, grunnet at sentralbankene kan sette renten for høyt når inflasjonen begynner å akselerere, og dette kan sende økonomien inn en resesjon.

-Utviklingen i inflasjonen blir nok den aller viktigste faktoren for om økonomien kan fortsette å vokse, eller om i går inn i en periode der rentene struper veksten, avslutter Harper.

Hovedindeksen på Oslo Børs er opp 0,24 prosent til 893,65 poeng, omsatt for 2.962 millioner kroner.

Dette var en børsdag av de sjeldne. Mer er det vel ikke å si..... ;)
milk
31.07.2018 kl 16:47 6834

Hva med å innrømme at du ikke treffer så "klokkerent" på dine kjøp og salg i denne sektoren,aksjeguru.... Gjør som Milk,sitt rolig i båten å velg de rette selskapene å la markedet gjøre jobben! ;-) Tror du jeg solgte noen av mine poster i sektoren i dag? NOT :-) Men lykke til :-)

He-he, milk. Lykke til med din strategi. Jeg følger min, og jeg har uten tvil gjort det minst like godt som deg både i dag og dagene i forkant..
Problemet ditt er at du ikke har noen strategi, og durer med både opp og ned.
Min strategi er at jeg skal være 50% fokusert i aksjer av kapitalen.
Når porteføljen, som i dag, stiger med ca 1 mill over de 50% som jeg balanserer på, så selger jeg meg noe ned, slik at det er likevekt, og penger til å handle hvis aksjene jeg har interesse av faller.
Jeg har sikret meg penger til ny handel, men det har ikke du.
Husk at det er aldri feil å ta gevinst. ;)
Redigert 31.07.2018 kl 20:30 Du må logge inn for å svare
milk
31.07.2018 kl 22:27 6645

Selvfølgelig har jeg en strategi!! Jeg flytter kapital mellom selskap.F.eks så har jeg flyttet alt fra MHG over til andre selskap i samme sektor... Men jeg skjønner at din strategi er mer på den "proffe" og risky måten. Så lenge jeg øker verdien på min portefølje,er jeg fornøyd. Jeg traider ikke men selger når jeg har oppnådd en viss gevinst. :-)
SCK
01.08.2018 kl 00:15 6546

Aktiv forvaltning slik Aksjeguru bedriver gir nok mer i kassen, selv om salg på en dag da Kepler roper kjøp på omtrent hele sektoren ble uheldig. Men en kan ikke dvele ved det, det hører like naturlig med som svingninger i kursen.
Det krever også mer av investoren å til stadighet spisse sine investeringer, men har man interesse og tid for det så er det nok mer lønnsomt som sagt.
SALM har for de fleste vært ansett som vel godt priset. Jeg var ikke helt enig, kjøpte en pen post månedskiftet juni/ juli på 345. Min klokketro har gitt pen gevinst. Så her i gården er det stort sett en ting som gjelder: kjøp, kjøp og kjøp. På det du har tro på. Da vil forhåpentligvis grafen i snitt vise stigning, medregnet nedoverbakke på ferden.
Trolig ville det vært lønnsomt å selge SALM rundt dagens sluttkurs, og kjøp tilbake på den dippen som trolig kommer. Den gleden kan andre få.
:)
Kan føye til at jeg startet kjøp av SALM 30 april 2015 på kurs 120. Det går an å sitte lang også
Altså, det er absolutt en strategi å sitte lang, poenget er i hvilke.
Redigert 01.08.2018 kl 12:02 Du må logge inn for å svare

Export price of Norwegian salmon rise to NOK 56.07 last week -statistics agency
Innkommet 01.08.2018 08:06

OSLO, Aug 1 (Reuters) - The export price of fresh farmed
Norwegian salmon rose to 56.07 crowns ($6.87) per kilo last
week, up 1.7 percent against the previous week, Statistics
Norway said on Wednesday.
Volumes exported increased 0.5 percent to 17,367 tonnes over
the same period, it added.
Norway is the world's largest producer of farmed salmon. The
sector is the Nordic country's second-largest export industry
after oil and gas production.
Leading Norwegian producers include Marine Harvest ,
Salmar , Leroy Seafood , Grieg Seafood
, Austevoll Seafood and Norway Royal Salmon
.
($1 = 8.1631 Norwegian crowns)

Doblet shortet min på Salmar.

Yolo

Norwegian salmon exports to China rose last week
Innkommet 02.08.2018 09:38

OSLO, Aug 2 (Reuters) - Norway exported 387 tonnes of fresh
salmon to China last week, up from 166 tonnes the previous week,
data from the Norwegian Seafood Council showed on Thursday.
Norwegian producers see Chinese demand as an important
factor to balance growing global salmon supply. The two
countries are also working on a free trade deal.
Last week, Norway's total salmon export volumes rose to
17,350 tonnes from 15,331 tonnes in the same week a year ago.
Exports to China during the same period a year ago were
zero.
Norway's average export price last week stood at 56.06
Norwegian crowns per kilo compared to 62.49 crowns in the same
week of 2017.
The European Union is by far the biggest export market for
Norwegian salmon, buying 81 percent of volumes last week, down
from 83 percent in the previous week.
Combined for China and Vietnam, volumes last week fell to
448 tonnes from 548 tonnes in the same week last year.
Separately, volumes to Hong Kong rose to 303 tonnes last
week from 254 tonnes in same week last year.
-Dëë-
02.08.2018 kl 13:35 6067

Du doblet shorten din? Må svi litt idag...

Det gjør det :)

Realiserte litt underveis igår, men har økt igjen idag. Så sitter nå med 1k aksjer short med et snitt på 421.

Beholder de fram til Q2 rapporten i det minste.

Lerøyomsetningen virker litt mistenkelig. Over litt tid har nå volumet vært ganske stort, med stigende kurs. Kan en mistenke at en eller annen, eller et selskap kjøper seg opp over børs? Austevoll? MHG kan en vel ikke mistenke for noe sånt? Teigen, som også har en bra pott i SSC? Andresen, som har fått mye penger mellom fingrene?

Lakseaksjene har hatt en eventyrlig oppgang, og det skal vi alle være godt fornøyd med, men ingen trær vokser inn i himmelen.
Har en følelse av at vi nå er i nærheten av en topp, og jeg vurderer sterkt å redusere litt i MHG og AUSS.
Vi får se hvordan morgendagen åpner og arter seg.
SCK
02.08.2018 kl 19:18 5838

Man blir nesten litt satt ut på den oppgang vi nå opplever.
Jeg tror vi på den bakgrunn vi ser så kan det være like greit å bare sitte, det er min strategi. Shorterne i laks må være tøffe folk er min mening, da virker det mindre risky å ta gev. sikring som aksjeguru tidvis gjør.

Leste noen ord i går som man kanskje bør legge seg på minnet.
Prisene (og dermed kursene) falt betydelig vinteren 17 - 18 mye grunnet analytikernes nesten unisone negative vurderingen av sektoren - det er aaaalt for mye laks i markedet. Plutselig så var det ikke det - stappfulle fryselagre ble plutselig tomme, markedsituasjonen snudde i løpet av nermest en uke, derfra gikk kursene til dit vi er i dag.
Grunnen til dette er at analytikerne ikke så i hvor stor grad markedet etterspør laks når prisene synker. Laks er gull, gull på billigsalg forsvinner kjappere en man så tidligere.
Kanskje lærte analytikerne en lekse?

Redigert 02.08.2018 kl 21:02 Du må logge inn for å svare

Jeg er ikke negativ til laksesektoren sin fremtid, men mener verdivurderingen av spesielt Salmar har strukket seg altfor langt akkurat nå.
Har jo en P/E på ca. 20 og nesten en tosifret P/B. Skal ikke lese altfor mye inn i P/B på disse lakseselskapene, men allikevel.. Har vel aldri vært priset så høyt før.

Vil jo også si det er endel risiko i disse selskapene mtp. en mulig skatteøkning. Mange vil syns det bare er rettferdig at Norges befolkning får ta en større andel av disse enorme inntektene fra fjordene våres.
https://e24.no/boers-og-finans/laks/utvalg-skal-vurdere-lakseskatt-klok-beslutning/24348249

Føler ikke jeg tar så veldig høy risiko med med å være short nå. Skal ikke være short langvarig, maks til årsskiftet. Taper jeg 5-10% så får det bare være, tror jeg har muligheten til å tjene vesentlig mer hvis det skulle begynne å snu for sektoren/markedet generelt.
mozel
02.08.2018 kl 20:56 5762

Egentlig er laksemarkedet oversiktlig. Akvafakta gir ut gode tall over antall og biomasse hver måned. Det som har endret seg de siste månedene er noe svakere utvikling i årets generasjon, Tidlig å konkludere, men tar ikke denne seg opp, vil ikke tilgjengelig kvantum presse prisene fra sommeren 2019. En annen erfaring er at de siste måneden har vist at betydelig større slaktet kvantum enn siste år, kan selges til priser på midten av 50tallet. Det gjør at 17 årgangen som er sterk, kan reduseres noe før vi går inn i sterke etterspørselmåneder . Antar at det vil gi løft i prisene fra senhøsten og inn i 2019.
Oppdrett har gode utsikter både i år og neste år. Men ytterligere store stigninger i kursene er det neppe rom for. Men shorting er risikosport.
SCK
02.08.2018 kl 21:25 5733

Prisingen kan nok virke høy.
Delta stilte spørsmål for en tid tilbake da SALM bikket 400 (mener jeg å huske) første gangen om SALMs enorme kursutvikling kan dra med seg øvrige selskaper i sektoren, og således gi et nytt prisregime. (fremtidig inntjening f.eks kan ligge høyere enn tidligere antatt, min merknad) Deltas spørsmål har kanskje fått et svar?

SJØMAT:NY SJØMATREKORD FOR JULI MÅNED -NORGES SJØMATRÅD
Oslo (TDN Direkt): Norge eksporterte 159.000 tonn sjømat for 7,1 milliarder kroner i juli. Volumet var 8 prosent høyere, mens eksportverdien økte med 7 prosent eller 2,2 milliarder kroner fra juli i fjor.

Det opplyser Norges sjømatråd i en pressemelding fredag.

Hittil i år har Norge eksportert 1,6 millioner tonn sjømat til en verdi av 55,2 milliarder kroner. Eksportvolumet har økt med elleve prosent eller 160.000 tonn, og verdien har økt med fire prosent eller 2,2 milliarder kroner fra samme periode i fjor, opplyser sjømatrådet.

Sjømateksporten svinger med sesongene og normalt er juli den svakeste eksportmåneden. Størst variasjon er det for fiskeri. For fiskeriet var juli 2018 den nest høyeste julimåneden noen sinne, med en eksportverdi 1,5 milliarder. Dette er 5 prosent høyere enn i fjor, og 9 prosent lavere enn i juli rekorden 2015. For havbruk var eksporten på til sammen 5,5 milliarder kroner, noe som er rekord for juli måned. 78 prosent av den totale sjømateksporten i juli kom fra havbruk, heter det videre i meldingen.

-Vekst i eksportvolumet av laks i juli, kombinert med fortsatte høye laksepriser, ga rekord i eksportverdien for juli måned, sier Paul T. Aandahl, sjømatanalytiker i Norges sjømatråd.

Norge eksporterte 88.000 tonn laks for 5,3 milliarder kroner i juli. Det er en volumøkning på 20 prosent eller 15.000 tonn og en verdiøkning på syv prosent eller 344 millioner kroner fra juli i fjor. Hittil i år har Norge eksportert 572.000 tonn laks for 37,8 milliarder kroner. Volumet har økt med ni prosent, mens verdien økte med fire prosent eller 1,4 milliarder kroner fra samme periode i fjor. Gjennomsnittsprisen for hel, fersk laks i juli måned var 56,45 kroner per kilo mot 64,11 kroner i juli i fjor. Polen og Frankrike var de største markedene for laks i juli.

HB, finans@tdn.no

Etter morningens salg av lakseaksjer føles det godt å sitte med en god del cash til en passelig kjøpsanledning dukker opp igjen.
Det kan bli i dag, over helgen, eller senere i August / September.
Men tom for lakseaksjer er jeg langtfra.....har fortsatt mye MHG, AUSS og noe GSF.
Ha en fortreffelig helg!
milk
03.08.2018 kl 10:43 5481

Som jeg har nevnt tidligere,så tror jeg det blir litt volatilt fremover. Uten de store svingningene. Jeg,og flere med meg,synes det blir stadig vanskeligere å treffe bunn/topp ved kjøp og salg. Konsum økning kan nok overraske flere utover høsten. Velger derfor å "ta det lungt" å sitte over denne toppen uten å selge. Forbruksveksten i Kina har vi bare så vidt sett starten på :-) Jeg holder LSG og SSC som toppvalg da de fremstår som de selskapene med størst potensiale. NTS vil bli outsideren som kan komme som en kule. Det går så det griner på Island ;-)
Odi.1
03.08.2018 kl 11:31 5448

en ser klart kjøpersiden er fetere en selgersiden, kan bli moro dette frem mot H1 rapporten

Hva skal en tro om utbytte i denne runden, 3,6-3,8 ett sted?
mozel
03.08.2018 kl 11:58 5394

"Det går så det griner på Island"
Kan du utdype det. Det burde vel i så fall gi resultat også for NRS,
milk
03.08.2018 kl 12:27 5358

Hvor mange prosent NRS har av sin totale produksjon på Island,vet jeg ikke! NTS har et stort potensiale med flere konsesjoner på Island som ikke er i full drift enda. Det er snakk om å produsere 25.000 tonn i 2018-2019. Det utgjør en stor andel av den totale produksjonen... Det har vert lite sykdom og god vekst på alle lokalitetene til NTS. De har fått til ett fôr som er tilpasset kalde farvann som gjør at fisken vokser bedre enn hos de som fôrer med tradisjonelt fôr. De har med andre ord tilpasset seg forholdene på Island meget godt....
SCK
03.08.2018 kl 12:47 5324

Det lå vel i kortene at det skulle komme en liten dipp i sektoren etter oppgang, det pleier å være slik.
Selv om lakseprisen svinger nedover så tror jeg ikke man får de kraftige kurssvingningene bl. annet av grunner jeg nevnte litt lenger opp, man får bare større salgsvolumer som utjevner kursene. Når markedet etterspør laks slik det gjør, især om/når den faller under 60, så absorberes volumet opp så mye at noen overproduksjon synes svært begrenset. I hvert fall i den nærmeste framtid ser det ut til.
Hvem som vil gå mest sett 1 år frem i tid vet ingen, jeg for min del vet bare at "alle" lenge har ment SALM var for høyt priset. Det mente åpenbart ikke markedet. Og jeg... :)

Kjøpte også i SALMON ( Salmones Camanchaca) . Hørte heller ikke at noen hadde noe tro på den når jeg tenker etter...

Antatt vil selskapene som sådan flytte seg sånn noenlunde likt forover tror jeg for min del. Og såpass mye den riktige veien at det blir mer attraktivt å være investert i laks enn penger i banken. For mange er det et (fornuftig) mål i seg selv.