WENTWORTH RESOURCES LIMITED : CORPORATE PRESENTATION

Kingen
WRL 16.07.2018 kl 08:11 28790

WENTWORTH RESOURCES LIMITED : CORPORATE PRESENTATION

08:00
PRESS RELEASE
16 July 2018

WENTWORTH RESOURCES LIMITED
(Wentworth or the Company)

Corporate Presentation

Wentworth is pleased to announce that the latest version of the Companys
Corporate Presentation has been published and is now available by visiting
the Companys website atwww.wentworthresources.com.

-Ends-

Brumle
Da har vi nok samme holdning til Simply. En kan brukes til en viss grad, i det minste som et interessant "verktøy", med et kritisk blikk til stede.

Dog usikker på din analyse vedrørende kostnader. Dersom de er på let etter et "3. ben" så antar jeg det medfører en grad av kostnader. Men greit nok.

Jo, jeg erindrer diskusjonen du hadde rundt Josik.
Det er dessverre et fenomen på flere aksjer, at man ser forbi kritiske kommentarer. Jeg selv inkl. og hadde nok spart noen kroner om man vektet begge sider.

Resten.... du er en verbal slugger, så helt ok!
plaff
27.07.2018 kl 12:45 7569

Det er veldig sunt med kritiske innspill. Gjerne worst case-scenarioer og overdramatisering. Da blir det en motvekt til glansbildefremstillingene som sjeldent blir ettergått blir og satt spørsmålstegn ved, og det skaper balanse og en sunn diskusjon. Noen må faktisk ta på seg det ansvaret ellers har forumdiskusjonen null verdi. Ekkokammer og runkeringer fører oss ingen vei og kan i verste fall være farlige.

Vi som har vært aksjonær en stund har foreløbig ingen grunn til å juble. Dvs alle som har vært kritiske til papiret oppgjennom har hatt rett.

JJ, forskjellen på deg og joergen er etterrettelighet. Sistnevnte har bl.a. en VPS-oversikt som går flere år tilbake, som du sikkert har fått med deg.

Negative aspekter og kritiske innspill er og skal være velkomment. Men er det virkelig for meget å be om at du slutter å spre løgn, som nevnt over? Eller blir dette også skrevet i desperasjonens øyeblikk mener du?
CaFu
27.07.2018 kl 23:26 7295

Forsøker en innliming av Produksjon 1.halvår
................. Q1 ..Q2 . .H1 .H1-17 Endring
Gas MMcf/d 77.0 81.6 79.3 36.9 +115%
Redigert 27.07.2018 kl 23:32 Du må logge inn for å svare
Dennis
31.08.2018 kl 18:27 6333

Alternativ til overføring til CREST er å opprette en VPU konto hos Nordea for handel på utenlanske børser.
Merk at handel I England, Euroclear koster kr. 400,- pr transaksjon, Dessuten er det en årlig avgift på VPU kontoen likeså på CREST kontoen ( Stamp Duty Reserve Tax which is collected by CREST on behalf of Her Majesty's Revenue and Customs. )


Verdipapirkonto utenlandske verdipapirer

Verdipapirkonto for utenlandske verdipapirer (VPU-konto)

Forvaltningspris 1)

Verdi på beholdning Pris

Kr 0 inntil kr 500.000 0,40 %

Kr 500.001 inntil kr 2.000.000 0,30 %

Kr 2.000.001 og over 0,10 %

1) Beregnes av beholdning i NOK, min. kr 500 per år. Minimumsgebyret vil påløpe dersom det har vært beholdning/transaksjoner på kontoen i løpet av året. Dette gjelder selv om VPU-konto i deler av året har stått passivt. Beregningen foretas per marked og starter alltid med sats 0,4 % selv om verdien er større enn kr 500.000 per marked.

Transaksjonspriser

Marked Pris

Norden:
Danmark, Finland, Sverige kr 300,00

Euroclear kr 400,00

USA og Canada kr 300,00

Europa 1:
Frankrike, Holland, Belgia, Sveits, Tyskland, Spania, Østerrike kr 500,00

Europa 2:
England, Irland, Portugal, Island kr 400,00

Null i omsetning på AIM i dag.
Jeg bare elsker argumentasjonen.
Når man får avviklet OSE, og gjort noen skikkelige presentasjonsrunde på AIM, så strømmer de større investorene til, og kursen skal dobles, minst.
Ikke rart ledelsen synes det er umoralsk å kjøpe aksjer nå, dette blir jo som å plukke penger på gata ;-)

Enda mer digger jeg påstander om at de større aksjonærene ikke vil involvere seg på OSE, og kjøpe til slike "lave volumer".

Er det noen som har spurt dem hvorfor de har ventet med å presentere denne eksplosive kursinfarmasjonen på AIM, i alle disse årene?
Eankee
07.09.2018 kl 09:53 5974

I 1. halvår har WRL fått inn rundt NOK 130 millioner relatert til salg fra Mnazi Bay til Daar es Salaam. Det er mye sett opp mot WRL's mcap på rundt NOK 500 mill. og inntektene stiger for hver mnd..
Om ikke ledelsen synes det er moralsk rett å "plukke penger på gata" er jo det en ting, men det synes litt merkelig at ikke noen andre ønsker å feie med seg så mange aksjer som mulig. På ett eller annet tidspunkt vil kursen gå........men ingen vil være først til å kjøpe ser det ut til. Selv er jeg lastet med max......og sitter så lenge det er nødvendig :-)
plaff
18.09.2018 kl 18:14 5646

Vi nærmer oss vel et nivå hvor papiret er så lavt priset av kjøpere begynner å melde seg. Jeg tror vi nærmer oss en bunn. Tviler på vi får se 3-tallet med det første dog. Kanskje blir det litt buzz ved årsresultat til neste år?
larssunn
19.09.2018 kl 19:47 5408

Dette er utdrag fra en artikkel i ABC Nyheter om den svake kronen, som en påminnelse til dem som tror at «markedet alltid har rett». Situasjonen minner veldig om wrl. Slik Tanzania og Canada er langt borte fra norske analytikere, slik er Norge og den norske kronen ganske fjern for det internasjonale valutamarkedet. Skjer det fundamentale forandringer og sterk bedring i økonomien, så fanges det ikke opp fordi man ikke setter seg inn i saken. Dessuten er det lav likviditet både i den norske kronen og wrl. Her kommer utdraget:

Begrenset kunnskap

– Den norske krona har vært veldig svak de siste månedene, noe økonomer har hatt store problemer med å forstå, sier Bruce.

– Det ser ut til at utenlandske banker og investorer har begynt å kjøpe og selge den norske krona i takt med den svenske, sier han.
Flere økonomer har forklart fenomenet med at utenlandske investorer ikke ser spesiell stor forskjell mellom Norge og Sverige.

– Ettersom både svenske og norske kroner er små valutaer er det nok slik at mange investorer har begrenset kunnskap om verdsettelsen av dem, sier Waqas Sarwar fra CMC Markets til ABC Nyheter. Han viser til at når valutaene er små, er det også lavere likviditet i dem. Det betyr hvor enkelt de kan kjøpes og selges.
– God likviditet er svært viktig for tradere og investorer. Med begrensninger i den blir det lett slik at investorene ikke bruker tid på å forstå sammenhengene fullt ut, sier han. Konsekvensen kan bli at markedsaktørene ikke fanger opp endringer i den norske realøkonomien, noe som igjen fører til endringer i norsk pengepolitikk, mener Sarwar.

– Som investor kan det ofte være en merverdi i å sette seg inn i verdsettelsen på en underanalysert valuta. Men på et tidspunkt vil «støyen» avta og valutaen igjen prises i henhold til hva det fundamentale skulle tilsi.

----------------

Regner med at tingene skrur seg til når delistingen endelig blir vedtatt, London er etablert som hovedbase og Eskil setter inn støtet mot det londonbaserte investor-markedet, som planlagt for Q4.

Outsider
19.09.2018 kl 21:51 5318

En meget god sammenligning larssunn!! Ingen - og jeg menr virkelig ingen har forstått hvorfor NOK har vært så ekstremt svak lenge og fortsatt er svak - da det fundamentale tilsier en helt annen prising av NOK særlig mot Euro.. Og som jeg har sagt på flere tråder - kjøttvekta vil alltid slå gjennom til slutt - ingen av de store investorene vil selge WRL for under 7-10 kroner så her er det bare å stay tune...reprisingen vil og må komme.
Kingen
20.09.2018 kl 16:45 5165

I løpet av 3Q skulle CPR for Mnazi og Tembo komme. Det vil si senest innen neste uke. Blir veldig spennende, spesielt med Tembo.
Skal ikke se bort fra at kursen kan få seg en boost på dette.

Alt for mange som er redd for delisting og selger kun for denne grunn. Tror disse kommer til å angre bittert. Nå skal sant sies at jeg også stemte mot med mine 435k, men tror det blir ingen problem å selge på AIM når den tid kommer.

Det fundamentale er på plass, og for meg er det helt uaktuelt å selge på disse nivåer. Jeg stoler på Eskil når han sier de sier de skal jobbe målrettet for å få frem verdiene.

Først til Oktober, ifølge 1H rapport.
plaff
20.09.2018 kl 19:40 5044

Godt poeng kingen. Det kan være assets må oppjusteres og da kommer feilprisingen godt frem i lyset, om folk følger med i det hele tatt da.
Kingen
20.09.2018 kl 20:43 4981

Mikkel,

Baserer meg på bedrifts presentasjonen fra selskapet 16.07.18, hvor det står Q3 på side 7. Kan uansett ikke være lenge til CPR kommer. Spennende blir det.

Hm, når du trudde aksjen skrapte i bånn...... Neida, WRL overrasker stadig!
Haktor
21.09.2018 kl 09:46 4756

Det er tydelig at mange vil ut - jeg mener det hovedsakelig er grunnet delisting. Er en kortsiktig i WRL og ser at det blir vanskeligere å trade, skjønner jeg at det er greit å komme seg ut. For oss som er langsiktige, er dette en veldig god kjøpsanledning. Det fundamentale ser veldig bra ut, pengene strømmer inn og det ser ut som om vi har fått en mer offensiv ledelse. Det er klart at Tembo er helt uavklart - men vi vet om reservene i Mnazi og avtalen som løper der. Produksjonen vil holde seg stabil på 90-100 scuffs til en får en eventuell utvidelse på Mnazi Bay. Jeg har benyttet anledningen til å plukke 200.000 aksjer de to siste ukene med et snitt på 2,57 - og har således lastet vel mye i en aksje. Jeg sitter long, og har veldig tro på caset - selv om det gjerne ikke skjer så mye før 2018-regnskapet er klart, eller det kommer avklaringer på Tembo.

Enig med Haktor.

Det hadde nok gått fortere å få kursstigning i denne om selskapet - som snart er gjeldfritt - hadde anstrengt seg for allerede nå å betale et passende utbytte eller i det minste gitt tydelige signaler på når utbytte kan ventes, jf. (uten sammenligning for øvrig) JIN, hvor kursen ved seneste kvartalsrapportering gikk fra 8,50 til på 11-tallet, nå 10, på et ordinært kvatalsresultat kombinert med utbytte på ca 20 øre. Noen burde hviske WRL-ledelsen i øret om at utbyttemelding/-plan kan være et vesentlig bidrag til å oppnå det samsvar mellom aksjekurs og underliggende verdier man ønsker.
bjay
21.09.2018 kl 10:37 4675

De er neppe int i en kursstigning før alle aksjene er på AIM. Da kan de klappe seg på brystet å si, hva var det vi sa. De får god hjelp av investorer som selger ut på tilbud. ( i forhold til verdiene i selskapet). Det tror jeg ikke de store eller ledelsen bryr seg mye om akkurat nå. Alt er timet og lagt til rette for at info,kurstigning osv skal komme når delisting er bekreftet.

bjay.

Meget mulig du har rett. Men motstanden mot delisting synes å være såvidt stor blant norske aksjeeiere (jf. diskusjon på XI) at risikoen for at børsen ikke godtar delisting, på tross av nødvendig flertall på generalforsamling, er ganske stor. Da må selskapet i så fall ha en plan B. Spørsmålet er om ikke plan A burde vært annerledes.
bjay
21.09.2018 kl 11:00 4635

De burde helt klart ha en plan B, men det tviler jeg på de har. Bortsett fra at de evt vil prøve igjen senere, noen som kan føre til en ny ørkenvandring for aksjen. Helt enig, plan A burde vært gjennomført på en helt annen måte. Feks burde de vente med forslag om delisting til verdiene kom mer til syne og kursen reflekterer verdiene som faktisk finnes i selskapet. Da tror jeg motstanden mot delisting hadde vært en helt annen. Sånn blir det når de skal gjøre for mye på en gang, samtidig som de ikke snakker med aksjonærene sine i forkant. Kun noen av de store. Tror vel nå at de har innsett det til en viss grad, men nå må de kjøre løpet ut. Får de ikke til delisting nå, så vil jeg si det er en liten ripe i lakken for Eskil og ledelsen. Basert på dårlig forarbeid. Det kommer det egentlig ikke noe godt ut av for selskapet, ledelsen, aksjonærene eller kursen
Redigert 21.09.2018 kl 11:01 Du må logge inn for å svare
Symphony
21.09.2018 kl 11:35 4594

Det virker på meg at mange tror at alt nå er på skinner. Hva med "Afrika rabatten"? Når kan vi f.eks forvente at wrl mottar alt utestående og med dette tillit til at selskapet kan slutte å måtte opplyse markedet om innbetalinger?

Jeg mener også å huske at spørsmål rundt listingene i Oslo og i London, ble tatt opp og drøftet på "The Thief". Dette fordi listingene skapte unødvendig støy og ikke minst, merkostnader for selskapet. Hadde det isåfall vært bedre om aksjen bare ble listet på OSE i dagens situasjon?
Redigert 21.09.2018 kl 11:37 Du må logge inn for å svare
bjay
21.09.2018 kl 11:50 4562

Jeg tenker nå at det bare er å få gjennomført delisting først som sist, så se videre fremover på det som virkelig teller. Jeg ser ikke at det kan komme noe langsiktig bra ut av at OSE stopper delisting. De vil forsøke ny delisting senere, og dette vil igjen ta fokus bort fra selskapet og driften.
Men jeg aksepterer at folk er uenig i det, da dette i beste fall har blitt løst klønete fra ledelsen. Så er det nesten slik at man håper de får en i fleisen. Likevel tror jeg ikke det er bra for selskapet eller kursen, om vi ser et stykke frem.
Symphony
21.09.2018 kl 12:01 4543

Da er det isåfall ikke ledelsen sin feil men idiotiske småaksjonærer som skaper opprør.

Jeg ser det ikke usannsynlig at hvis delisting ikke godkjennes på OSE så bør de prøve delisting på AIM. Hvis formålet er å spare penger med kun 1 listing, så er OSE en bedre platform for energiaksjer. Og vi kan like godt si at grunn til at wrl gått dårlig er grunnet listing på AIM. Det finnes like lite fakta på bordet om hva som er grunnen som utsagnet om at det blir bedre på AIM.
Symphony
24.09.2018 kl 21:41 4130

Hei
Fikk denne på mail fra en kompis ikveld.
__________________

Ingen på xtrainvestor har sagt imot dette, så da stemmer det vel?

A***** B***** 10:20

Tar jeg feil når jeg beregner at WRL har i overkant av 11 MUSD utestående i fordringer hos TPDC (3 mnd; mai, juni og juli)? Jeg mener å ha lest at WRL forventer at disse utestående fordringene gjøres opp i løpet av 2018. Jeg klarer ikke å huske hvor jeg har lest dette, men ser at det samme bekreftes på UK forum (lse) hvor både Jersing og M&P bekrefter dette. Hvis man legger til grunn 95 MMscf/d fra og med september og ut året (4,2 MUSD), og fordeler utestående, vil det gi utbetalinger på 7,1 MUSD i september, oktober november og desember.

A***** B***** 12:48

Juli og august ga utbetalinger på henholdsvis MUSD 3,7 og 3,4.

H2 vil dermed om mitt anslag stemmer gi samlet innbetalinger på 35 MUSD.

H***** L******* 12:57

Innbetaling i H2 som tilsvarer 60% av dagens mcap?

alph
25.09.2018 kl 00:27 4009

Nei, det stemmer nok ikke.
Mikkel kan sikkert forklare.
OzSurfer
25.09.2018 kl 07:52 3897

Som Mikkel påpeker var jeg feil i at WRL har sagt at disse pengene vil bli betalt i 2018 - jeg har misforstått. Det som derimot er riktig er at dette er utestående fordringer som TPDC skylder WRL. Så om TPDC/Tanesco gjør opp for seg i 2018 så står regnestykket seg fortsatt. Kommer pengene i 2019 vil det gi tilsvarende bidrag da.
gølle
27.09.2018 kl 18:16 3582

Det var nevnt her et sted at selskapet skal comme med CPR nå før 3 Q er over. HVA står CPR for ? Og noen som hvet når de skal ha nest orientering om delisting. Et møte eller lignende?
alph
27.09.2018 kl 19:44 3497

CPR=Competent Persons report. En uavhengig, ekstern rapport om feltene som WRL har eierinteresser i.

Neste steg om delisting er 2. oktober, hvor det vil stemmes blant eierne om det er flertall for delisting. Så er søknad til OSE, deretter eventuell godkjenelse fra OSE. Og så går det gjerne en tid etter det. Tipper tidligst i desember.
larssunn
27.09.2018 kl 19:45 3491

Det er mange med god fagkompetanse her inne som kan svare på det spørsmålet. Jeg er ikke blant dem, men dette er hva jeg fant ut etter å ha søkt litt på internett. Hvis jeg har misforstått noe, er det andre som kan korrigere.

CPR står for "Competent person's report", som vil si en analyse foretatt av en objektiv og uavhengig person/organisasjon (som forhåpentligvis også er kompetent). Det som etter planen skal skje i løpet av Q3 er dette: RPS Canada skal gjennomgå og oppdatere anslagene for Mnazi bay og Tembo, når det gjelder "Reserves & Prospective resources", som vel betyr hvor mye gass (+ mulig olje for Tembo?) og inntektspotensial som wrl kan ha på disse to stedene. Forrige adm.dir, Geoff Bury, sa på The Thief for 1 1/2 år siden at nye analyser av det eksisterende materialet tydet på at det kunne finnes enorme ressurser i Tembo, men vi vet jo ikke hva RPS Canada vil konkludere med ut fra de dataene som de har tilgjengelige. De må vel kjøre veldig safe når de analyserer verdiene.

Uansett har dette potensial til å kunne være en stor trigger, og jeg tipper at ledelsen har planlagt å få dette på plass nå før de vedtar delisting og så kjører et roadshow mot det London-baserte investormiljøet i Q4. Hvis bare ikke sure, norske småaksjonærer kødder det til da, og hindrer delisting slik at kursen fortsetter å vake på latterlig lave nivåer. Her er info om selskapet som skal gjennomgå dataene og gjøre CPR: https://www.rpsgroup.com/NorthAmerica.aspx
alph
27.09.2018 kl 20:41 3443

Skal først innrømme at jeg ikke har olje- eller geologi-kunnskaper. Men stiller spørsmål hva RPS Canada kan finne ut av eksiterende data, som ikke allerede geologene i WRL kan? Det er jo ikke foretatt noe ytterliggere seismikk på Tembo etter Tembo1.

Kingen
27.09.2018 kl 21:44 3396

Det gir klart mer tillit, troverdighet og tyngde til markedet, når et uavhengig selskap kommer med anslag og rapport av ressursene.
larssunn
27.09.2018 kl 21:50 3383

Ledelsen i wrl har sagt at hovedprioritet nå er at de skal jobbe for at aksjekursen skal gjenspeile den reelle verdien, som de anslår til rundt 7 kroner aksjen (uten å inkludere Tembo). De har en plan og strategi for dette som sier at de i fjerde kvartal skal dra rundt og presentere selskapet til investorer. Da er det jo en fordel at de har en objektiv og uavhengig analyse å slå i bordet med.

Eskil er ansatt som ryddegutt og skal få skuta på rett kjøl, og jeg antar at prosessen både med CPR, delisting og roadshow mot investorer ble diskutert i forkant av ansettelsen av ham. Det ligger en klar strategi bak.

Dangote, up and running?
https://twitter.com/TPDCTZ/status/1045397442273906689

Översättning från AEX forumet.
"Sorry translation is not so good, this one is better

Minister for energy DR. Medard Kaleman when he cut the Ribbon marking the launch of the energy use of Gas for electricity Megawats of 45 in Cement industry based in Mtwara."

alph
28.09.2018 kl 11:25 3197

Dette skjedde vel allerede rundt 3. september? https://twitter.com/TeamShabaan/status/1036509766695231488

Antar gårsdagen var den offisielle delen, med politikere og snorklipping.
Redigert 28.09.2018 kl 11:26 Du må logge inn for å svare
rockpus
01.10.2018 kl 09:27 2742

Er det ikke slik at wrl ikke er godkjent for betingelsene i en aksjesparekonto? Da må i tilfelle en norsk investor realisere skattekrav på gevinst for å kunne ta kapital fra sin aksjesparekonto og så kjøpe wrl. Om dette er tilfelle, så kan det være del av forklaring på lav omsetning og popularitet.
alph
01.10.2018 kl 10:24 2654

Selskap må være registrert i et EU/EØS-land for å kunne handles gjennom ASK. Så du har rett.

Men wrl lir jo registrert i Eu/EØS nå så da bør jo handel via ASK være ok
Philippe
01.10.2018 kl 11:15 2541

Strange that there is no payment update issued by the company. Maybe tomorrow?
Kingen
01.10.2018 kl 11:28 2521

Tenker selskapet venter bevisst med å melde innbetaling til etter dagen i dag. Les mer om begrunnelse på XI.
OzSurfer
01.10.2018 kl 11:37 2503

Not strange Philipe. They are probably holding back for tomorrow (or after close today) due to ABCA / right of dissent that some shareholders are claiming. Today's share price will probably determine "fair value".
larssunn
01.10.2018 kl 11:58 2462

Jeg tror ikke det gjelder for skatteparadiset Jersey. Hvis du har muligheten, vil i så fall det beste være å eie aksjene via et AS.

Jeg har også via AS, men hvor hører da Jersey til? De tilhører The British Crown og Har en samarbeidsavtale med EU.
Redigert 01.10.2018 kl 12:10 Du må logge inn for å svare

Er det lov å holde tilbake informasjon som senere vil bli meldt?
ken-guru
01.10.2018 kl 12:45 2361

Er ikke pliktig å melde dette.

Jeg vet at de ikke er pliktig å melde det, men jeg mener å huske at de hadde en uttalelse på at de skulle melde dette i fremtiden. Litt rart at en avslutter.

Dette står på nettsidene til wrl

In order to provide consistent updates to the market, the Company will release monthly updates at the beginning of each month detailing payments received for gas sales in the prior month.
Kingen
01.10.2018 kl 15:59 2144

Fra XI i dag. Her er det mye på gang tydeligvis.


We will be putting out an RNS this week which will communicate information on the September payment amongst other Corporate and Operational updates.

Many thanks

Katherine