NOM - litt diverse som kan vere relevant

_HH_
NOM 14.07.2018 kl 10:07 6772

Keliber jobber med å lande offtake agreements og i samband med dette er denne relevant å lese:
https://investingnews.com/daily/resource-investing/precious-metals-investing/gold-investing/offtake-agreements-as-alternative-financing-options/?mqsc=E3971688

Den tek for seg forskjelleg typar former for offtake agreements og kven som vanglegvis er interessert i å inngå desse.

I tillegg er det verdt å merke seg at selskap som får stadfesta offtake agreements til vanleg stig ein god del i pris.
Skazy
17.09.2018 kl 21:47 255

https://interestingengineering.com/video/will-we-have-enough-battery-material-to-power-100-ev-adoption
Morsom liten video om hvilke materialer man trenger for EV i fremtiden.
Det skal visstnok ikke mangle på noen av de, men... de tok kun med EV og ikke alle de andre tingene som også bruker batterier.
Pling!
17.09.2018 kl 15:47 374

Skal ikke glemme denne gullgruva heller:)

Although quartz is one of the most abundant mineral present on the Earth, very few naturally present deposits with 99.995% of SiO2 are considered as high purity quartz (HPQ). The constitution of remaining 0.005% is an important aspect that concerns the manufacturers as well as end-users equally. As the purity standards set by the International Ophthalmic Technology Association (IOTA) is a high benchmark to meet, there are only a handful of manufacturers operational in the global market that include Unimin Corporation, The Quartz Corp, Russian Quartz LLC (Kyshtym Mining), HPQ Silicon Resources Inc., Nordic Mining ASA, High Purity Quartz Pty Ltd, and Jiangsu Pacific Quartz Products Co., Ltd.

https://www.factmr.com/report/699/high-purity-quartz-sand-market
Råvarer
14.09.2018 kl 22:11 637

Råvarer skrev Takk for førstehånds informasjonen om utviklingen i granat markedet. NM har vel til sammen med Barto..
nngår samarbeidsavtale med amerikansk mineralselskap
MA, NOV 20, 2017 07:53 CET
Nordic Mining, som planlegger utvinning av høyverdige mineraler fra Engebøfjellet, har signert en avtale med det amerikanske selskapet Barton Group om salg av granat fra Engebø og videre utvikling av prosjektet frem mot produksjon. Barton er en ledende produsent og distributør av granat til vannjet-skjæring, sandblåsing og slipeformål. Avtalen innebærer et kommersielt samarbeid om salg av granatprodukter fra det kommende produksjonsanlegget i Naustdal, samt at Barton vil investere i prosjektet.

Barton Group og Nordic Mining har i dag inngått avtale (Heads of Agreement) om salg og distribusjon av granat fra Engebø og utvikling av granatproduksjon fra Nordic Minings planlagte gruve på Engebø i Naustdal. Amerikanske Barton Group har en sterk markedsposisjon for granat i Nord-Amerika og har en ledende rolle innen utvikling av vannjet-skjæring (waterjet cutting) der granat er det dominerende mineralet. Som en del av avtalen vil Barton være en industriell ankerinvestor i prosjektfinansieringen i perioden frem til Engebø-anlegget er klart for produksjon i 2021.

Relasjonen med Barton Group går tilbake til 2011 da partene inngikk en MOU (Memorandum of Understanding) der intensjonen var å etablere et langsiktig samarbeid om utvikling, produksjon, salg, markedsføring og distribusjon av granatprodukter fra Engebø.

- Vi er veldig tilfreds med avtalen som bekrefter relasjonen med Barton og partenes intensjon om å bygge opp en sterk posisjon i den internasjonale granatindustrien. Bartons historie og ledende posisjon i utviklingen av vannjet-skjæring er imponerende, og vi ser frem til å bygge et sterkt samarbeid, sier Tarmo Tuominen, styreformann i Nordic Mining.

Barton har analysert granatprodukter fra Engebø og bekreftet at de har en meget god kvalitet.

- Bartons bekreftelse av kvaliteten på granaten fra Engebø er den beste forsikringen vi kunne få. Kvaliteten på produktet, kombinert med Bartons erfaring og kompetanse er et godt grunnlag for vårt samarbeid, sier Ivar S. Fossum, konsernsjef i Nordic Mining.

- Vi ser frem til å fortsette utviklingen med en verdensledende partner som Barton, fortsetter Fossum.

I avtalen er Nordic Mining og Barton enige om salg og distribusjon av granatprodukter fra Naustdal til det nord-amerikanske markedet. Barton er en stor distributør i Nord-Amerika med et utbygget distribusjonsnett og en erfaren organisasjon innen markedsføring og teknologi. Den høye kvaliteten på granat fra Engebø og kostnadseffektiv logistikk kombinert med Bartons markeds- og teknologikompetanse ventes å gi god konkurransekraft.

Nordic Mining og Barton skal etablere et felles selskap for salg og distribusjon av granatprodukter fra Engebø utenfor Nord-Amerika. Øvrige detaljer rundt avtalen skal forhandles fremover.

- I Barton er vi veldig tilfreds med å jobbe med Nordic Mining om å utvikle mineralforekomsten på Engebø som er i verdensklasse, sier styreformann og konsernsjef i Barton Group, Charles Bracken.

Barton vil delta aktivt i den videre utviklingen av Engebøprosjektet som en industriell ankerinvestor. Hvordan Barton skal delta og med hvilke beløp i de ulike fasene fremover, vil være en del av de kommende forhandlingene.

- Nordic Mining og Bartons kjerneverdier er sammenfallende med våre, dvs. at vi har en felles forpliktelse til kvalitet, sikkerhet, miljø, innovasjon og integritet. Vi ser frem til å utnytte våre styrker fra begge selskaper til å utvikle langsiktig verdi, avslutter styreformannen i Barton.
Råvarer
14.09.2018 kl 22:08 640

altin skrev Jeg driver innen skjære industrien og handler granat fra GMA garnet som i dag er største leverandør ..
Takk for førstehånds informasjonen om utviklingen i granat markedet. NM har vel til sammen med Barton Group planer om å starte et europeisk granat selskap, vi må forvente at dette selskapet vil posisjonere seg i markedet FØR oppstart. Timingen for salg av forhåndskontraker som offtake agreements er NÅ i følge PFSen. Tenker det hender en del nå i høst, selskapet har jo styrket staben med folk som kan dette. I tillegg sitter NM i styret til Keliber som ligger litt foran Engebøprosjektet i finansieringen, noe som gir god kunnskap om hvordan finansieringsmarkedet fungerer for junior mining selskaper.
altin
14.09.2018 kl 20:36 687

Jeg driver innen skjære industrien og handler granat fra GMA garnet som i dag er største leverandør i Norge og verden.

Jeg mener NOM allerede nå kunne startet salg av granat. F.eks solgt opsjoner til ca 100 000 tonn (1500; -2000; kr pr tonn). Da ville NOM vunnet markedsandeler, skaffet finansiering og kunder sikret fremtidig leveranse. Opsjonene kunne i også vært omsettlige slik at andre enn bare kunder kunne kjøpt retter. Er overbevist om at dette ville blitt en god løsning til finansiering. Dette kunne også gjøres i flere omganger frem mot oppstarten til stadig høyere pris. Lignende kunne også muligens gjøres med rutile.
DrHayek
14.09.2018 kl 15:34 794

altin skrev Det siste året har det vært store problemer for firma å skaffe nok granat, enkelte har fått stans i ..
Høres spennende ut altin. Hvor finder du slik informasjon om granat?

Enig i at der formentlig kommer én om ikke 2 offtake avtaler på plass i 2018, forventer offtake for Keliber innen videre finansiering/IPO skal på plass, samt joker på Engebø. Spørsmålet er imidlertid om Engebø offtake ikke også nu strekker seg inn i 2019 som DFS. Melding fra Keliber anngående offtake var, at deres interessenter skulle ha en DFS å forholde seg til, men selvsakt blir det en helt anden dynanik
med Barton allerede ombord for Engebø.
altin
14.09.2018 kl 15:23 816

Det siste året har det vært store problemer for firma å skaffe nok granat, enkelte har fått stans i produksjonen. Prisene er har steget fra ca. 3 kr til 4,5 pr.kg. siste året , og det blir også dyrere transport når det kun er mulig å handle i små kvantum.

Disse problemene burde nå NOM og Barton group benytte til finasieringen. Forhåndsalg av granat burde være en fin mulighet nå.
Tjuagutt
14.09.2018 kl 14:47 859

Rookie, skrev https://newsweb.oslobors.no/message/459466 Hydro har kanskje andre idèer om oppkjøp?
I så fall tviler jeg på at det er NOM de har planer om å kjøpe opp.
fryktløs
14.09.2018 kl 14:23 896

Ja kursmanipulasjon= Ulovlig men blir aldri gjort noe med på Oslo Børs.
Rookie,
14.09.2018 kl 14:22 899

https://newsweb.oslobors.no/message/459466
Hydro har kanskje andre idèer om oppkjøp?
Boss 99
14.09.2018 kl 14:13 907

Tjuagutt skrev Lett å se at NOM bevisst holdes nede. Med engang noen kjøper oppover, så selges det ned igjen på lav..
Hadde jeg vist hvem?
Tjuagutt
14.09.2018 kl 14:07 922

Lett å se at NOM bevisst holdes nede. Med engang noen kjøper oppover, så selges det ned igjen på lavt volum.
_HH_
14.09.2018 kl 13:48 946

Titan er viktig som ein komponent i ein legering som vil medføre at ein sparer drifstoff:
https://www.tu.no/artikler/smarte-materialer-som-taler-inntil-700-varmegrader-kan-gjore-flyturen-billigere/445920


AMR har sendt NGU ein forespørsel om å utføre eit oppdrag. Er uviss kva det går ut på, men ser ut som om det gjelder eit mindre analysearbeid.
Boss 99
14.09.2018 kl 10:40 1071

Risk-reward1 skrev Jeg har lenge ment at siste emi før utbygging kan være gjennomført allerede, og håper og tror at det..
Der er jeg ihvertfall hjertens enig med deg Risk-reward.
Risk-reward1
14.09.2018 kl 10:33 1076

unotert skrev Jeg tror det er god interesse rundt selskapet. Men kursen nå henger vel sammen med at det er neste m..
Jeg har lenge ment at siste emi før utbygging kan være gjennomført allerede, og håper og tror at det er riktig.
Vi har ikke gjeld, og med offtake avtaler og forpliktelsene fra og med Barton er både grunn og sikkerhet til å oppta gjeld.

Som langsiktige aksjonærer har vi finansiert og kjempet for selskapet lenge nok. Nå har vi kommet langt nok til at gjeld kan og bør opptas for å finansiere frem til utbygging.

RR
unotert
14.09.2018 kl 09:33 1140

Boss 99 skrev Ja det kan du si . Hva som er galt er vel at ingen tørr å kjøpe. Stille fra AMR eller hva det no het..
Jeg tror det er god interesse rundt selskapet. Men kursen nå henger vel sammen med at det er neste melding som definerer retning. Man har jo informert om et kapitalbehov framover på ca 80 mill NOK, fram til og med FEED og investeringene starter, og det kan men ikke må komme fra emisjon. Og så er det store muligheter for meldinger om offtake agreements, senere kanskje IPO Keliber. Disse drar jo i hver sin retning, og man sitter i hver sin skyttergrav. Utslagene i kursen kan bli store etterhvert. Jeg har nok stor tro på at det ikke blir noen emi før det foreligger offtakes som gir et skikkelig gulv og reduserer risiko for aksjonærene. Selskapet har cash nok, så det er ingen umiddelbar hast.
Boss 99
14.09.2018 kl 09:08 1172

vestavind skrev forstår ikke helt hvorfor det er så forbanna stille og liten interesse rundt dette selskapet, nå når..
Ja det kan du si . Hva som er galt er vel at ingen tørr å kjøpe. Stille fra AMR eller hva det no heter. Hva er det de pønsker på nå?
Må vel snar være på tide med litt nyheter her . Eller hva sier dere som vet noe?
vestavind
14.09.2018 kl 08:56 1193

Nå gir vi gass skrev Hva skal man gjøre så; sjødeponi er jo farlig for miljøet. Skal man legge stenmassene på land, for å..
forstår ikke helt hvorfor det er så forbanna stille og liten interesse rundt dette selskapet, nå når alt skal over på elektrisk. Må være meget dårlig markedsføring bade her og I Finland
Nå gir vi gass
13.09.2018 kl 21:47 1315

Hva skal man gjøre så; sjødeponi er jo farlig for miljøet. Skal man legge stenmassene på land, for å fullføre galskapen?

https://www.tu.no/artikler/fant-helt-nytt-mineralfelt-i-norskehavet-utvinning-av-ligger-et-godt-stykke-fram-i-tid-men-potensialet-kan-vaere-veldig-stort/445802
nival
13.09.2018 kl 15:31 1434

Men ingen større som vil inn. Kun øretrillere som leker seg. Triste greier å sitte i nom . Men jeg er evig opptimist så ikke noe salg herfra.
fryktløs
13.09.2018 kl 14:52 1474

Var på et bransjemøte innen transportnæringen i dag der Direktørene for de største selskapene var samlet.Schenker-PostNord-Bring m,flere. Samtlige firmaer går nå til storinnkjøp av El Lastebiler da det bare er et kort tidsspørsmål før indre Oslo By får Dieselforbud. Samt at mange av de store kundene etterspurte El Varebiler som kunne frakte varer for dem. Dette er nok gjengs over hele Europa så her kommer det til å ta skikkelig av:=)
Boss 99
13.09.2018 kl 14:08 1525

Tjuagutt skrev - På grunn av alle de lokale omkampene er Norge blitt til landet der man «aldri kommer i gang med gr..
Ja det er så sant som det er skrevet. Molbolandet ! Det er faktisk utrolig at vi er blitt så rike og populære som vi er blitt på olje og slikt når en ser alle som protestere på ting . Når stein er tingen leve av. Så burde det ikke være store problemet å avgi noe. Ta dere en tur på fjellet å se hvor mye vi har.
(Der er det nemlig verdier til tusenvis av milliarder kroner.)
Tjuagutt
13.09.2018 kl 12:59 1582

- På grunn av alle de lokale omkampene er Norge blitt til landet der man «aldri kommer i gang med gruveprosjektene», skriver redaktør Klaus Eriksen i Anlegg&Transport i denne kommentaren.

https://www.at.no/artikler/kommentar-stedet-a-vaere/445909
unotert
13.09.2018 kl 11:01 1656

Nå gir vi gass skrev Deponering av gruveavgang i sjø kan være en bedre løsning enn landdeponier, indikerer en pågående do..
En nyttig oversikt fra Gemini med flere gode artikler:

https://gemini.no/2018/09/baerekraft-i-forskning-pa-mineraler-og-materialer/
Boss 99
13.09.2018 kl 08:51 1755

nival skrev Da har de muligheter til å snitte seg ned nå. Det er ikke dumt
Ja folket er klar å selge ser det ut for idag oxo. Bareå snitte ned dere.
Nå gir vi gass
12.09.2018 kl 15:28 1894

Deponering av gruveavgang i sjø kan være en bedre løsning enn landdeponier, indikerer en pågående doktorgradsavhandling ved UiT.

http://geoforskning.no/nyheter/bergverk/1852-et-tryggere-miljovalg
nival
12.09.2018 kl 15:15 1352

Da har de muligheter til å snitte seg ned nå. Det er ikke dumt
Boss 99
12.09.2018 kl 15:09 1362

nival skrev Helt enig. Her er det noen som snart klemmer til oppover. Men folk synes sikkert 3,10 er litt mye å ..
Ja det er det Det er vel der snittet til de fleste som er inn på langtidssoning sitter.
nival
12.09.2018 kl 15:07 1371

Helt enig. Her er det noen som snart klemmer til oppover. Men folk synes sikkert 3,10 er litt mye å gi. Men om litt så er 3,60 plutselig billig. Rare greier....
Boss 99
12.09.2018 kl 15:02 1379

nival skrev Er vel MLI som ligger på begge sider med 9750.
Interessen øker etter NOM . Pass på at dere ikke må løpe etter. Tar snart sats oppover.
nival
12.09.2018 kl 12:58 1475

Er vel MLI som ligger på begge sider med 9750.
Boss 99
12.09.2018 kl 12:44 1503

vestavind skrev kan ikke forstå annet at å kjøpe need på 3,09 må være ett røverkjøp deluxe, men likevel finnes det n..
Er sikker fornøyd med 10- 20 ører fortjeneste
vestavind
12.09.2018 kl 12:34 1515

Boss 99 skrev Nei men de kommer når det nærmer seg 3,50. Kurs 3,10 RT Da må jo en løke tilby igjen på 3,09. Slik ..
kan ikke forstå annet at å kjøpe need på 3,09 må være ett røverkjøp deluxe, men likevel finnes det nesten ingen interesse. Det som er enda mer merkelig er at noen selger her nede
Boss 99
12.09.2018 kl 12:25 1530

nival skrev Ikke mye til salgs under 3,50 nå. Ser ut som selgerene er ferdig og en velfortjent oppgang kan komme..
Nei men de kommer når det nærmer seg 3,50.
Kurs 3,10 RT Da må jo en løke tilby igjen på 3,09. Slik er et bare .
nival
12.09.2018 kl 11:31 1596

Ikke mye til salgs under 3,50 nå. Ser ut som selgerene er ferdig og en velfortjent oppgang kan komme. og det er på tide
unotert
12.09.2018 kl 08:52 1681

Råvarer skrev Kan denne være relevant når det gjelder mineraler på havbunnen? 26/06-2015 12:32:54: (NOM.OAX) Nord..
Nye koster i Firda, har ikke abonnement, men med en ny redaktør kan det kanskje bli et annet perspektiv i hva som skrives der...

https://www.firda.no/nyheiter/forde/media/soknadsfristen-til-redaktorstillinga-i-firda-er-gatt-ut-hapar-a-tilsette-om-fa-veker/s/5-15-659138
Råvarer
11.09.2018 kl 16:47 1891

Kan denne være relevant når det gjelder mineraler på havbunnen?

26/06-2015 12:32:54: (NOM.OAX) Nordic Ocean Resource participates in "MarMine", a new research initiative on seabed minerals

The Research Council of Norway has granted up to NOK 25 million to "MarMine", a
research project on marine mineral resources. The project is coordinated by the
Norwegian University of Science and Technology ("NTNU") and has a strong
industrial basis and participation. Nordic Mining's subsidiary Nordic Ocean
Resources AS ("NORA"), a first-mover initiative related to seabed mineral
exploration in Norway, will be actively participating in the project.
NOK 1,000 billion worth of minerals and metals
In a 2013 pre-project, NORA and NTNU with support from Statoil did estimations
indicating that the Mid-Atlantic Ridge ("MAR"), within Norwegian jurisdiction,
could contain as much as NOK 1,000 billion worth of minerals and metals.
Specific areas along the MAR were pinpointed as promising for discovery of new
sulfide deposits.

Exploration cruise 2016
As part of the "MarMine", a comprehensive exploration cruise is planned on the
Norwegian continental shelf in the summer of 2016. The cruise will explore for
sulfide deposits within selected areas on the MAR. The work will involve
sampling using a remotely operated underwater vehicle. Analysis and assessments
will be done related to technical and environmental aspects of marine mineral
operations.
CEO Ivar S. Fossum comments: "We are pleased that NORA's pioneering efforts have
sparked a strong industrial interest for the potential related to seabed
minerals. We expect valuable new knowledge to be gained from the "MarMine"
project."

Strong industrial participation
NTNU is the coordinator of "MarMine". So far, "MarMine" has the following
partners who will participate financially and technically in the project:
Research partner:
The Norwegian Institute for Water Research (NIVA)

Industrial partners:
DNV-GL
Ecotone AS
Kongsberg Maritime AS
Leonhard Nilsen & Sønner AS
Nordic Ocean Resources AS (Nordic Mining ASA)
Statoil ASA
Store Norske Spitsbergen Kulkompani AS
Technip
Råvarer
11.09.2018 kl 16:39 1907

_HH_ skrev https://www.tu.no/artikler/disse-nye-3d-printerne-gjor-det-mulig-a-masseprodusere-metalldeler-billig..
I atikkelen ovenfor om NY kunnskap så tenker jeg følgende. Å ta i mot ny kunnskap er nok ikke aksjonsgruppenes og SV politikernes sterkeste side, men de redelige partiene og næringslivet trenger forskning for å kunne ta de beste besluttningene for miljøet. Ingen vil jo f.eks ødelegge en fjord, ingen hadde investert i det. Derfor må politikerne og næringslivet ha forskning å støtte sine avgjørelser på, slik at aksjonsgrupper som betaler for å få stoppet tilltak som de ikke liker ikke når frem.

Aksjonsgruppene har stått sammen og leid in PR byråer og betalt millioner av kroner for å diskreditere gruvenæringen i mange år. Konkret kan jeg nevne sametinget som har betalt et PR byrå for å diskreditere Nusssir, politiske aktører og næringslivet. Aksjonsgruppen rundt NM har leid in strategi og rådgivnings selskapet SLM Partners for å kjøre en koordinert aksjon mot politikere, byrokrater, lokale politikere, for å nevne noen. Aksjonnistene bak SLM Partners har til og med gått så langt at de har startet et konkurerende selskap AMR. Naturvernforbundet koordinerer det hele med jevnlige møter og får likes og annen oppmerksomhet tillbake. Et annet eksempel er interne lekasjer fra f.eks interne notater fra hvordan Havforsknings Instituttet (HI) lager forskningsresultater på bestilling som er politiske motiverte og passer med deres eget syn.

Så forskning og kunnskap kan bare nå seriøse aktører som vil lytte, ikke aksjonsgrupper og små ideologiske partier som f.eks SV.
Redigert 11.09.2018 kl 16:39 Du må logge inn for å svare
_HH_
11.09.2018 kl 10:23 2030

https://www.tu.no/artikler/disse-nye-3d-printerne-gjor-det-mulig-a-masseprodusere-metalldeler-billig/445769

Ja når dette kjem for fullt for titan, noko som har begynt å skje så vil etterspørselen etter titan og rutil auke.
unotert
11.09.2018 kl 09:49 2071

_HH_ skrev http://www.geo365.no/bergindustri/ny-og-nodvendig-kunnskap-om-sjodeponering/ Ny kunnskap avgjør De..
En god artikkel, og det er bra at det kommer forskningsresultater om dette. Jo bedre forskning, jo bedre kunnskapsgrunnlag som alle må forholde seg til.
Knudis
11.09.2018 kl 09:36 2101

https://sysla.no/offshore/fant-hittil-ukjent-mineralfelt-norskehavet/
Sailor
11.09.2018 kl 09:35 2107

_HH_ skrev http://www.geo365.no/bergindustri/ny-og-nodvendig-kunnskap-om-sjodeponering/ Ny kunnskap avgjør De..
Og de som ikke er enige i at geologiske ressurser skal utnyttes, til gode for både Norge og verdenssamfunnet, får da se til å tone flagg tydelig - om de tør. De kan jo da plutselig miste en del av den oppslutningen de har hatt.
_HH_
11.09.2018 kl 09:29 2118

http://www.geo365.no/bergindustri/ny-og-nodvendig-kunnskap-om-sjodeponering/

Ny kunnskap avgjør

Det har vært betydelig motstand mot sjødeponering og gruvevirksomhet i deler av miljøbevegelsen og aksjonsgrupper, i noen tilfeller med støtte fra enkeltstående fagpersoner. En god del av denne motstanden skyldes mistro til både gruveindustrien og de fagmiljøene som jobber med miljøkonsekvensene av sjøutslipp. Vi må forvente at denne mistroen blir tonet ned når dokumentasjonen av effektene blir publisert, uavhengig av om forskningen konkluderer med at sjødeponering av gruveavgang ikke er miljøakseptabelt eller at sjødeponering er akseptabelt på visse vilkår.

Kunnskapsbaserte beslutninger om håndtering av restprodukter bør bidra til å dempe motstand som i noen tilfeller er basert på spekulasjon, manglende perspektiver og liten innsikt.

Hvis man er enig i grunnprinsippet om at fastlandets geologiske ressurser skal utnyttes til det beste for samfunnet, på samme måte som olje og gass har vært en viktig næring, så gjenstår vurderingen om hva som er best for miljøet når restproduktene skal deponeres. Det er dette NYKOS handler om.


Råvarer
10.09.2018 kl 11:03 2325

_HH_ skrev http://www.geoforskning.no/nyheter/bergverk/1852-et-tryggere-miljovalg Deponering av gruveavgang i ..
Klart det er, det har jo «best praksis» vist i mange år. Norge har jo hatt sjødeponi i mange ti år side om side med fiskeri næringen uten det minste problem.

Det er jo nettverket rundt Vegringen og Førdefjorden Terrorgruppe sitt propaganda apparat i samband med Naturvernforbundet som påstår uten faglig dekkning noe annet. (Naturvernforbundet er jo såååå fornøyde når de får mange likes på sin propaganda, det i følge årsrapportene fra Naturvernforbundet)

Det er dags for myndighetene å se på dette samarbeidet, som er av politisk og økonomisk karakter og har lite med seriøs miljøvern å gjøre.
Redigert 10.09.2018 kl 11:05 Du må logge inn for å svare
_HH_
10.09.2018 kl 09:38 2425

http://www.geoforskning.no/nyheter/bergverk/1852-et-tryggere-miljovalg

Deponering av gruveavgang i sjø er et tryggere miljøvalg sammenliknet med et alternativ på land, forteller Yulia Mun, doktorgradsstipendiat ved Institutt for geovitenskap ved UiT Norges arktiske universitet.
Redigert 10.09.2018 kl 09:38 Du må logge inn for å svare
_HH_
27.08.2018 kl 09:07 2797

https://www.mining-journal.com/bulks/news/1345389/base-resources-enjoying-strong-rutile-market-dynamics?utm_medium=email&utm_campaign=082718-065858-342%20-%20Base%20enjoys%20strong%20rutile%20market%20Caledonia%20lifts%20Blanket%20share%20Lithium%20Chile%20excited%20about%20Ollague%20results&utm_content=082718-065858-342%20-%20Base%20enjoys%20strong%20rutile%20market%20Caledonia%20lifts%20Blanket%20share%20Lithium%20Chile%20excited%20about%20Ollague%20results+CID_5d18bc09af287b22283f184938306887&utm_source=Campaign%20Monitor&utm_term=Base%20Resources%20enjoying%20strong%20rutile%20market%20dynamics


Prisutviklinga på rutil er god.
_HH_
19.08.2018 kl 18:39 3179

https://www.imr.no/nyhetsarkiv/2017/mai/fann_lite_oksygen_i_tidlegare_gruvedeponi/nb-no

Ja det har gått over eit år sidan dei gjennomførte desse undersøkingane, men eg har ikkje funne nokon publiserte resultat. Med tanke på vinklinga og reportasjen fra toktet rekna eg med at det ville ha blitt annonsert tydeleg dersom det var noko riv ruskande gale med desse prøvene...
Redigert 19.08.2018 kl 18:39 Du må logge inn for å svare
Grantchester
12.08.2018 kl 22:04 3478

Hudson Resources som eier en stor anortositt forekomst på Grønland med lignende spesifikasjoner som Gudvangen har utnyttet mulighetene med nye applikasjoner for mineralen vesentlig bedre enn NOM. Det er synd at NOM ikke ha klart å utnytte potensialet i Gudvangen.

https://hudsonresourcesinc.com/products/
Råvarer
12.08.2018 kl 00:09 3680

Sailor skrev Hydro er jo det selskapet som burde ha kjøpt patentet, eller leiet det fra NOM. Når man ser hva slag..
På den andre siden er timingen for å starte et gruveprosjekt med tanke på hvor vi er i den globale råvaresyklusen og den lave capex’en helt opptimal. Det er noe vanskeligere å skaffe kapitial på bunnen av syklusen, men NM har den fordelen at den globale syklusen har snudd og både Rutil og Lithium har stigende trender å vise til med fremtidig råvaremangel i både Rutil og Lithium. Barton Group har jo forstått dette og vil sikre videre finnansiering av Engebøprosjektet med sin avtale med NM.
Sailor
11.08.2018 kl 17:27 3798

unotert skrev Er jo enig i at å kjøpe Gudvangen nå ikke vil skje, min ide var kun hvis man hadde napp på patentet,..
Hydro er jo det selskapet som burde ha kjøpt patentet, eller leiet det fra NOM.
Når man ser hva slags gjørmeproblemer de har med sin redmud-prosess i søramerika, så hadde det kostet dem mindre enn det brannslukkingen der nede har kostet Hydro, kjøpe brukrett til NOM/IFE's aluminaprosess, enn det det har kostet Hydro så langt.

Hydro er ikke det eneste selskapet på kloden som griser og forgifter med redmud, så for meg er det en gåte at ingen av disse selskapene har sikret seg NOM's prosess. Alle disse aluminiumsprodusentene er fullt klar over NOM/IFE-prosessen. Sitter vel på gjerdet i håp om å fiske opp patentet billig, og for å melke den gamle forurensende prosessanleggene så lenge det går og de ikke får kniven på strupen om å bli rene fra myndigheter og verdenssamfunn.
Solhjell og co er her også å bebreide; hadde disse miljøhylerne ikke klart å forsinke NOM så kraftig, så hadde NOM hatt penger, mannskap og tid til å markedsføre denne prosessen bedre enn de har klart.