Kan Silisiumdoble rekkevidden på elbilene


E24 i dag. Norsk forskning har funnet x faktoren for å utvide kapasiteten på litiumbatterier ved hjelp av silisium (grunnstoff). Noen som kan se koblinger mot REC sine silaneprodukt og egenskaper? Hva tror du Anton? He he Musken må sikre seg kapasitet til batterifabrikkene sine etterhvert.
Tbra
12.07.2018 kl 11:59 1907

Forskning ved Kjeller Innovasjon.Batteri kan få 3 til 5 ganger kapasitet i forhold til dagens batteri .De brukes ein selisiumblading (x) istedenfor grafitt som i dag blir brukt. På sikt kan de vere posetivt for REC.
XL11
12.07.2018 kl 12:14 1883

Tror ikke det er spesielt lurt å investere på grunnlag av slike "nyheter".
Hvis man ikke har lyst til å redusere formuen sin da.
fleks
12.07.2018 kl 12:47 1826

Ingen tvivl om REC har kapacitet til at leverer silisium, skulle ikke under mig de også arbejder på samme projekt.
Kunne blive en yderligere mega forretning for REc, og udviklingen går lige nu meget stærkt.
Kan være det der skal til for at benzin og diesel helt forsvinder ud af bil marked.
Undrer mig at REC falder, er der nogen der ved om de har mistet kunder på grund af told muren

Det er nå agurktider så mediene gjenbruker nå artikler de har skrevet om før.

https://phys.org/news/2018-04-silicon-storage-material-batteries-future.html

Nå er det ikke slik at REC er produsent av silicon. REC kjøper metallurgical grade silicon og videreforedler dette til solar grade mutil-Si eller semi-grade mono-Si. Moses Lake er et raffeneri.

OZZY
12.07.2018 kl 13:56 1739

Batteri-revolusjon? Really? Dette er en sang som h ar bitt spilt ihjel mange ganger allerede. Annenhver dag er det et eller annet selskap som claimer at de har unik batteri tech. Og ser man nærmere på saken så har de i beste fall en ide. Eller kanskje et idèutkast. Felles for dem alle er at de trenger cash for å fullføre prosjektet and that's all she wrote.

Selv om det skulle være slik at dette har en viss rot i virkelighetens verden så hvor lang tid går det før de har løst dette og har et produkt som er klar til å skaleres opp i produksjon? Batterirevolusjonen har vært hypet så ofte siden midten av 90 tallet at det er nærmest som hvit støy å regne. Det har vært ropt ulv så mange ganger at selv om bestemor er blitt halvspist og ulven er rød rundt truten så er det ingen som faktisk orker løfte en finger.

Personlig så tror jeg de som kommer med løsningen på å doble kapasitet uten å miste C rating, de kommer til å jobbe frem løsningen i all stillhet, også rett før fullskala produksjon går igang vil de offentliggjøre planene.