Pen-Da var second well successfully completed


https://newsweb.oslobors.no/message/454467

Da var second well successfully completed


Her blir det liv:)

Havnet på feil side
Redigert 28.06.2018 kl 15:45 Du må logge inn for å svare

dag kl 15:44
0

Du sier det jo selv. Det er decline. Synes også den er ganske stor, men det har jo vært snakk om injeksjonsbrønner med vann eller gass. Vet ikke om disse er inkludert i diagrammet.
Spitzer
28.06.2018 kl 16:14 4586

Re Trond.heim
Tillater meg å korrige deg i og med at BWO var ganske tydelig på at de forventer å borre 4 nye produksjonsbrønner i Tortue i 2019. Dvs at vi vil ha produksjon fra 6 brønner mot slutten av neste år om en skal tro BWO.

Dersom brønnene produserer som forventet bør det bety at vi bør ha en produksjon som nærmer seg max daglig kapasitet for BW Adolo (denne har vel max kap. på 40.000 boed). Dersom de får opp 6 brønner som produserer samtidig ser jeg for meg en produksjon på boed 30.000 +. Men dette vil jo avhenge av hva hver enkelt brønn faktisk produserer samt decline.

Spitzer: Enig med deg.

Vedr. Brønnenes kapasitet og decline: Etame brønnene har prodesert både mer og lenger enn først anntatt.

Pen opererer med konservative tall, forventningene kan legges høyere
agawu
28.06.2018 kl 16:38 4530

Gikk troll i ord om emisjon Spitzer :-)

Panoro kjøper DNO Tunisia.
Redigert 28.06.2018 kl 16:39 Du må logge inn for å svare

Ikke glem at BWO har tatt ekstra oppgradering på FPSO'en Adolo før seiling som vil sikre at den leve lenger en oppringelig planlagt. Det i seg selv sier masse om hva de forventer av total produksjon her.

I tillegg har du et bore program som er utvidet over 100% etter den første produksjons brønnen og avgrensnings brønnen. Det er noen som liker veldig godt det de har sett av logger og produksjons data som er ikke offentlig for oss.

BWO er meget fornøyd med proskjektet så langt. Tipper de blir endå mer fornøyd med FPSO #2 plass om et par år. Se på uttrykket på BWO sjefen i kvartals presentatsjon og hører hva han sier.

Godt mulig at Adolo blir underdimensjonert med 6 brønner, men man kan alltid strupe ventilen litt.

Jeg tror Tullow kommer til å bruke back in rights, det er ingenting vi kan gjøre med det, men som nevnt tidligere vil det komme kontanter ut av det som vil minke faren for emisjon.
oto1
28.06.2018 kl 17:00 4447

At DNO kommer inn på eiersiden i Panoro ser jeg på som en velsignelse.
Nå kan vi trolig avlyse alle spekulasjoner om manglende likviditet.

Tror at den eierandelen etter hvert vil øke mot tilføring av kapital til utbygginger.

Dette var spennende, og gledelig for meg som er både PEN og DNO aksjonær.

Nettopp printet ut og skal lese, men umiddelbar reaksjon: Særdeles spetakulært til PEN å være og differensierer et noe fastgrodd system i PEN. Så her er vi helt på linje oto1. Litt merkelig med de som så for seg sommeren som ventetid. Gikk sannelig ikke lange stunden før det smalt inn med hot stuff. Kan ikke se at selskapet nå ønsker å beholde Aje lenger enn strengt tatt nødvendig før en fair pris utløser et salg. Men igjen, her må trolig først Aje lisensen evne å få til prosjektfinansiering. Grei kurs som ble meldt.
cinet
28.06.2018 kl 17:09 4414

Det var en relativ overraskende avtale , og smart for begge selskaper .
cinet
28.06.2018 kl 17:11 4400

Noen som har lest seg til/regnet seg fram til hvor stor eierandel dno vil få? Dno er jo på oppkjøpskandidat , og utelukker ikke at de kjøper opp hele pen.( hvis fareo setter seg på bakbeina )
oto1
28.06.2018 kl 17:25 4350

cinet

Ca 4,5% med en avtale om å ikke kjøpe seg over 9,9% det neste året (12 mnd).

Bra avtale for PEN som får utvidet sin horisont, og samtidig får inn en eier med cash.

Bra avtale for DNO som på sikt kan vekte seg opp i eierandeler i alle fall vi PEN aksjonærer ser på som interessante.

Dette virker på meg som et langsiktig strategisk samarbeid til fordel for begge parter.

Kanskje PEN nå kommer til å delta på Aje utbygging og. You never know.
Spitzer
28.06.2018 kl 17:51 4269

re Oto
DNO er forventet å bli tildelt ca 2,64 mill aksjer i PEN. Dette vil gi en eierandel på 5,65 %.
DNO har en avtale at de ikke kan kjøpe seg opp til mer enn 9,9 % innen 1 år. De har videre 6 mnd lock-up på aksjene, så de kommer ikke til å selge med det første.
Ser ikke bort fra at DNO, med den positive fundamentale utviklingen som har vært i PEN i det siste, kommer til å kjøpe seg betydelig opp. De kan jo da kjøpe nesten 2 mill aksjer i markedet før de kommer opp i 9,9 %. Alternativt at de deltar i senere rettede emisjoner.

Dette synes å være en god deal for begge parter, men kanskje særlig for PEN?

DNO er berettiget inntil 13,2 MUSD ved fremtidig produksjon fra Sfax og PEN får beholde 8,6 MUSD som i dag ligger som cash i DNO Tunisia AS.

Spennende !!

Om PEN beholder Aje eller ei tror jeg i stor grad vil bero på om Aje lisensen får til prosjektfinansieringen. Aje kan fremdeles bli kanonbra den. Heldigvis og gitt lisensen får til funding, så har PEN fremdeles flere options som f.eks. farm-down, salg eller delta. Tror lite på den sistnevnte løsningen, men gudene må vite. Poenget er: Flere muligheter gitt funding kan ordnes.

Men nå var det Tunisia, himla mye nytt å sette seg inn i. Bare allright det.Oi!

Denne var det nok ikke mange som så komme. Ihvertfall ikke jeg. Hvorvidt avtalen er god, nøytral eller dårlig for PEN er ihvertfall ikke jeg istand til å bedømme på noen timer.

Hvordan markedet reagerer ser vi imorgen. Blir kjempespennende. Får håpe ordet emisjon ikke skremmer de som ikke klarer å skille emisjoner fra hverandre.


Redigert 28.06.2018 kl 18:16 Du må logge inn for å svare
oto1
28.06.2018 kl 18:17 4157

gunnarius.

i et tenkt scenario så må PEN ut med ca usd 60 mill i investeringer på Aje for å delta i gassutbyggingen.
Videre 30-40 mill usd dersom BWO bestemmer seg for å gi full gass i Gabon med 4 brønner på fase 2 (ligger i kortene), og samtidig utbygging av Ruche (vil trolig avhenge av resultat på letebrønnen).
Videre kan det utmerket godt tenkes at BWO vil bore både A og B til neste år før de bestemmer seg for konsept på Ruche, kanskje det i beste (og dyreste) fall blir plattform.

PEN i dagens situasjon ville blitt skvist så til de grader i et scenario der de må ut med USD 100 mill for å delta i det andre mer eller mindre bestemmer.
De ville måtte selge (=lavere pris).

Hva kan de gjøre nå?

Jo, de kan når tiden er inne sette en emisjon på usd 100 mill der DNO garanterer for 100%

Da vil DNO plutselig eie over 50% av PEN, og samarbeidet blir mer konkretisert..

For DNO utgjør dette 2 mnd inntekter (1 mnd om oljeprisen går litt til og de får til en produksjonsøkning i Kurdistan).

RAK er deleier i Foxtrot, et selskap som igjen er medeier i gassproduksjon utenfor Elfenbenskysten, og som supplerer ca 80% av landets gassbehov.
Så DNO/RAK er ikke ukjent med gassproduksjon i området.

Kanskje DNO kjøper PEN ut av Aje, eller kanskje DNO som nevnt på sikt innlemmer PEN i DNO, kanskje med oppgjør i DNO aksjer.

Ikke vet jeg, men dette er en god match der PEN har assets, men ikke cash. DNO har cash og er på jakt etter assets.

Der det er vilje går dette bra, og her ser det ut il å være vilje fra begge parter.

PEN har gjort noe veldig lurt her tror jeg, og DNO får det etter hvert som de ønsker :)

PS: Tunisia tror jeg ikke er det interessante i denne dealen. Det kan være greit nok for PEN, men det er vanskelig å lykkes i Tunisia og motivet her er nok å sikre finansiering for helt andre prosjekter.

Mye spenstig i det du beskriver oto1, men videre utbygging av Aje med gass og oil rim prosjektet til samlet rundt $500 mill. lar muligens seg løse på kreativt vis for PEN, men da må samtidig MX Oil og EER følge opp med egen funding. Og det tror jeg absolutt ikke de greier.

For meg og rent logisk virker det som om prosjektfinansiering kan bli løsningen, det er iallefall dette som indirekte PEN og særlig MX Oil allerede har nevnt. Med funding på plass vil ikke minst denne DNO deal kunne medføre spennende løsninger. Gitt prosjektfinansiering ordnet ved Aje lisensen vil dette kunne bli riktig så lekkert for både PEN og DNO. Man må anta at DNO kjenner til ståda på Aje og hva som er intensjonen fra lisensens side. Det går faktisk an å se denne DNO deal i en utvidet setting som trekker Aje inn på en løsbar eller mulig løsningsorientert måte. Tror nemlig at DNO har vurdert helheten, som både innbefatter Aje og Dusdsafu, samt PENs mangement og styre.

Skal vi tippe at Torstein Sanness trekker tungt?
oto1
28.06.2018 kl 18:38 4066

gunnarius

Det var faktisk noe jeg tenkte og (Torstein Sannes).

Han har jobbet for Lundin, og det var Lundin i sin tid som kjøpte DNO's eiendeler i Norge (sukk).

Disse folkene kjenner hverandre, og som sagt, Bijan kjenner svært godt de som produserer gass utenfor elfenbenskysten (det var der han bygde seg opp).

Glem EER og MXOil.
De blir kjøpt ut om Foxtrot & co finner ut at de vil produsere gassen på Aje, og DNO blir med.
Om det blir DNO alene eller via PEN skal være usagt.
Uansett løser dette PEN sitt problem.

Som DNO/RAK eier må si jeg spent hvordan dette slår ut for RAK. Kanskje dette er starten på ett vakker eventyr der DNO fokusere på olje mens RAK på gass! Må si dette var en spennende start på ferien!:)

Enig oto1. Spennende ja. Dette løste opp i ganske så mye. Men reiser også nye spørsmål. Uansett, DNO på laget og som helt i toppsjiktet topp 20 bør ligge som en slags garantist for langt mindre turbulent negativ aksjekursutvikling. Ikke kan de selge før 6 mnd. og noe mer kan handles. Er det dette vi kaller en "blue chip" investor? Storebrand og KLP, selge nå etter dette? Neppe, i så fall kan noe plukkes opp av andre.
Redigert 28.06.2018 kl 18:50 Du må logge inn for å svare
Spitzer
28.06.2018 kl 18:52 4007

Bare synd å ikke ha ledig kapital (100.000 EUR) så man kunne tegnet seg.
oto1
28.06.2018 kl 18:53 4001

Storebrand og KLP må gjerne selge seg ut om de ønsker hvis de selger til DNO.

Ut med fond, inn med kompetanse.

Ja takk.
mimsa
28.06.2018 kl 19:00 743

Innlegget er slettet
mimsa
28.06.2018 kl 19:15 10

Innlegget er slettet
oto1
28.06.2018 kl 19:26 3884

mimsa virker litt snurt?

Mimsa

Du teppebombet oss med at du skulle selge på 9,5 og kursen skulle ned på7-tallet. Det går faktisk an å legge inn salgsordre før man drar til Afrika. Enten bløffet du oss da eller så bløffer du oss om 12kr. Jeg tror mest på det siste.

Mange skriver mye flere innlegg på forumet enn jeg, men du har rett i at jeg har god tid da jeg har vært sykmeldt i over to år etter at jeg pådro meg en alvorlig sykdom.

Jeg har skrevet flere ganger at det sunt med debattanter med en annen mening enn de som bare er positive og dermed forsvart deg, men nå blir det vanskelig å stole på deg etter din proklamering av salget.
Redigert 28.06.2018 kl 19:31 Du må logge inn for å svare

Spitzer

Eller noen andre.er det noen som har fått telefon fra megler ang deltagelse?

Hvor melder enn seg for interesse ?
Redigert 28.06.2018 kl 19:37 Du må logge inn for å svare
Alby
28.06.2018 kl 19:40 3843


FF
Huffda, god bedring, håper det er en sykdom som kan behandles 👍👍
Alby
28.06.2018 kl 19:42 3830


Nå blir en eldre herre nervøs , skal videre ned i morgen 😟😟
Spitzer
28.06.2018 kl 19:43 3828

Går an å kontakte Sparebank 1 Market. De er tilrettelegger.
Minste tegning er 100.000 EUR
oto1
28.06.2018 kl 19:43 3824

helloween:

SpareBank 1 Markets AS (the "Manager") is acting as sole manager in the Private
Placement.

Jeg har ikke blitt kontaktet (og blir det ikke heller da mitt tlf nummer er "ukjent")
De oppgir ikke noe nr, men du kan sikkert finne et på web.

Det er i alle fall SR1 som er eneste på dette.
oto1
28.06.2018 kl 19:46 3812

Alby

Hvis PEN faller på en emisjon som blir satt over børskurs, og der PEN sine finansielle utfordringer blir mer eller mindre eliminert, javel.

Som en litt yngre eldre herremann så tar jeg det i så fall med knusende ro :)
Spitzer
28.06.2018 kl 19:47 3809

Emisjon er ikke alltid negativt Alby.

Tegningskursen er 12,82. Dette er over sluttkurs i dag. PEN får inn cash til å finansiere videre utvikling (Bla Dussafu fase 2) og får en ny eiendel (DNO Tunisia), men kanskje viktigere; De får DNO som trolig største eier i PEN.
I tillegg tegner flere innsidere seg.
mumrik
28.06.2018 kl 19:50 3789

Spb1 har ringt meg, tlf. 24 13 36 00 (24133762). Jeg fikk ingen svar da jeg ringte tilbake. Kanskje det betyr at emisjonen allerede er fulltegnet? Jeg er høyt oppe på aksjonærlisten. Mvh Mumrik

Det var som pokker. Boka er stengt og emi ble fulltegnet 😧


Mumrik

Fikk tak på de tlf 24133762.
Men som sagt kø om å få
Redigert 28.06.2018 kl 20:04 Du må logge inn for å svare
oto1
28.06.2018 kl 19:58 3758

Jeg skal legge til at min største bekymring angående PEN forsvant som dugg for solen.

Nå kan det være at jeg legger for mye i dette, men jeg har tross alt litt erfaring og her var det mye som sa "klikk".

I tippetråden trodde jeg på 13,50 ved årsslutt. Det var før jeg visste at de skulle bore en letebrønn på Ruche (15,50 / 13 ved funn / bom).
Og et var med en slunken cash beholdning og uten en løsning på det.

Kan jeg endre? :)

Otto

Til nød🤔bare du ikke tar mitt (38 kroner)
Alby
28.06.2018 kl 20:08 3726

oto1 og spitzer

Mange takk.
oto1
28.06.2018 kl 20:12 3709

:)

Nei, 38 i år ser jeg på som utopi.

Jeg heller vel mer mot 18-20, men 38 er ikke nødvendigvis et dumt tips om et par år.
sulzrox
28.06.2018 kl 20:19 3676

"DNO Tunisia har tre offshore-eiendeler: Sfax Offshore (utvinningstillatelse), Ras El Besh (konsesjon) og Hammamet Offshore (tillatelse)."

Noen som kjenner til hva dette egentlig er?
mimsa
28.06.2018 kl 20:30 3643

Fluefiskeren,
Jeg skal ikke dra dette ut i langdrag. Det som irriterte meg over lang tid, var at mange tok fullstendig av og nektet å innse at det lå mange hinder i veien for en videre økning i PEN. Aksjen har gått veldig bra siste året, men hausingen på 20-30 og sågar 60 kroner begynte å gjøre meg fullstendig oppgitt. Når vi leser de fleste innleggene i dag (med et par unntak) begynner de å bli mer edruelige. Når de snakker om annalytikere her og der som mener at den burde være 30 og muligens 50, om sån og sån skjer, burde de fleste av oss se varsellampene lyse. De aller fleste annalytiker har sin egen agenda. De som ikke har opplevd at aksjer de har investert i har blitt hauset opp av så å si alle meglerhusene, for så i løpet av få månder har sett at aksjenes verdi har halvert seg, har ikke vært lenge i markedet. Jeg har ikke all verdens tekniske kunskaper om olje og borring, men det manglet tilstrekkelig med bidragsytere som kunne være en motpol til den euforiske stemningen som hersket for en stund når Pen begynte å stige. Det var faktisk litt morsomt å være en uhøvlet "devils advocate". Solgte faktisk brorparten av aksjene på 12, kjøpte meg litt opp igjen på rundt 12.70. Drar hjem til Norge neste uke på fluefiske. Det er mye spennende som skjer framover, og ikke minst i morgen? Kan noen si meg hvorfor PEN falt nesten 5% i dag. Virker litt rart. Hvorfor er det bortimot ingen innsidekjøp, og hva er da interessen til Herr Sandnes å sitte i dette styret om han er så himla flink og ikke kjøper seg inn i selskapet? Ha en fin aften, og en berikende fredags morgen!

Over og ut!!
oto1
28.06.2018 kl 21:02 3555

mimsa.

Nå kjenner jeg at jeg faktisk blir irritert.
Dette er et aksjeforum der vi skal utdele synspunkter, og jeg forventer faktisk at man handler i tråd med det man til enhver tid lirer av seg.

Ja, greit nok at vi kan være enige i at halloween sine kursmåj i år på nær 40 kr er i overkant.
Men hvis halloween mener det, og handler deretter, er det mye mer ok enn du som utbasunerer kursmål på 7 og kjøper på 12,70.

Da fremstår du for meg som en komplett idiot som "skal tjene" på å ta feil, men kunne briske seg på HO om du får rett (selv om du taper penger på det).
Hvis du ikke klarer å stå for det du mener (mao kjøpe pog selge aksjer basert på hva du skriver), så kan du bare legge ned skrivingen og heller handle aksjer i det stille.

Halloween tar feil. Aksjen går ikke til 38 i år. Men han har lov å tro det, og så lenge han handler deretter så tjener han mye mer penger på å bomme enn det du og jeg gjør.

Og i så måte er halloween mye mer nyttig for øvrige aksjonærer i PEN enn det du er.
Han har i det minste rett om retningen.

Bli voksen er vel et godt tips.
mimsa
28.06.2018 kl 21:44 240

Innlegget er slettet
oto1
28.06.2018 kl 22:05 3423

mimsa

Om jeg kjøper 100 k aksjer på 10 kr og den stiger til 14, så har jeg tjent 400.000 kr.
Om den faller til 9 så har jeg tapt 100.000

Om jeg spår aksjen i 8 kr ved kjøp så er det "nærmere" 10 enn 14 i prosent.

Om jeg tjener 400.000 på oppgangen, samtidig som jeg spår aksjen i 8 kr er jeg en idiot.
Ferdig snakka.

Om jeg tjener 400.000 på å spå aksjen i 15 er jeg en hedersmann, som har gitt et godt tips til andre.
Ferdig snakka.

Du fremstår for meg som en idiot.,
Ferdig snakka.
mimsa
28.06.2018 kl 22:38 3356

Tror du har glemt noe her. Det var flere som sa når den var over 14 at den skulle fortsette himmelferden til 20++++. Nå er den 12.70. Så de som kjøpte på over 14 hvem burde de ha lyttet til. Her snakker vi om edruelighet, noe du sansynligvis ikke har opplevd på lenge med den utrolig skrullete fremstillingen du har presentert her. Tror du bør gå å legge deg, nok å drikke for i kveld.

Mimsa

Til info økte eg med 22k på 14 kroner 😉skal nok få godt betalt for de og.

Du husker vel også når eg kjøpte 80k på 9,40 ? Du mente det også var en dårlig deal.

Har mer enn de fleste her på forumet, og prøvde å få tegne fler i dag, men boka var lukket før eg rakk det.

Kommer til å få øke mer i morgen 😀

Happy en pen kveld 😘
Redigert 28.06.2018 kl 22:57 Du må logge inn for å svare
oto1
28.06.2018 kl 23:38 3235

mimsa.

For din egen del så må du aldri glemme at det er en ærlig sak å bomme.

Jeg har sikkert aksjer i PEN fortsatt som jeg kjøpte over 30 (på dagens spleisede antall), men jeg hadde flaks nok til å kjøpe betydelig mer på 3-4 tallet.

Jeg er garantert også troende til å kjøpe mer på 14, og sikkert også 20 om jeg føler det er riktig.

Det jeg ikke er troende til er å kjøpe på 14, og samtidig på HO spå kursen ned i 10.
Kan være at jeg hadde fått "gurustatus" om jeg hadde spådd kursen i 10, og det skjedde.
Men jeg ville følt meg som en komplett idiot om jeg kjøpte aksjer på 14, spådde kursen i 10, og det skjedde....

Du føler deg tydeligvis ikke som idiot siden siden du har kjøpt på 12.70, på tross av dine spådommer, og har tjent penger på det.
I steden skal du ha ros for å ha vært "djevelens advokat".

Vel, i mine øyne er du en premiestut, som ikke klarer å være voksen nok til å innrømme å ha tatt feil, og samtidig skal rakke ned på andre som har truffet adskillig bedre enn deg.
-2 i respekt (ja, det er mindre enn null).

Hadde du spådd 7, eller 9 eller whatever og solgt deg ut basert på det så hadde det vært en ærlig sak.
Da kunne du fått respekt ved å ta feil, noe vi alle gjør.

For meg er du nå er fjortis som har null peiling på det meste.

Dette tror jeg er en god deal og starten på noe mye større for DNO. For PEN gir dette mye større fleksibilitet ifht likviditet og ikke minst spillerom i Nigeria.
Om pen nå er så heldig at DNO tar tak i Nigeria og gjør noe med operatøren,kan dette bli så nærme full pott en oljemygg kan komme. Men selvfølgelig må de gi noe fra seg på vegen til produksjon.

Takk for påfyll ikveld Oto 1.
Jeg må nå vurdere DNO,bwo og pen opp mot hverandre. Sammen er de dynamitt.
Men først skal reach prises for sin vekst siste året😉
oto1
29.06.2018 kl 00:17 3091

JB.

Takk for påminnelsen :)

Jeg måtte sjekke cash situasjon til BWO, og den var usd 145 mill ved utløp av 2017.

Det er strengt tatt ikke mer enn det må være, særlig om de skal i gang med Tortue fase 2 (usd 120 mill gross) og Ruche (samme?).
Selv om de bare betaler litt over halvparten så vil det utgjøre + usd 100 mill, og det vil medføre et stort innhugg i cash beholdningen.

De vil jo få inn en del månedtlig ved oppstart Tortue, men vil de forsere Ruche?

Salg av 10% til Gabon, back in Tullow med 10% vil klargjøre en del.
Hvis ikke er jo en farm down på 10-20% til DNO alltids en mulighet for å sette fyr på teltet.
Redigert 29.06.2018 kl 00:18 Du må logge inn for å svare