Letter of Awards in SE Asia


https://newsweb.oslobors.no/message/453995

Per-Christian Grytnes, CEO comments:
"We are delighted to win this project which further strengthen Magseis'
position as the industry leader with our MASS Modular technology".

The contract will commence in Q3 2018 and last for approximately 3 months.
Redigert 19.06.2018 kl 09:11 Du må logge inn for å svare

Matsern:

Jeg mener du kommer med løse argumenter når du prater streamere og PGS / TGS ned når de begge har kommet med positive PW’s dette året. Jeg finner ikke logikk i å mene at detter er feil nisje når selskapene overgår forventningene i markedet to kvartaler på rad.

Du har også tidligere argumentert for at oljeprisen skulle ned på 60-tallet og ikke over 80 slik jeg argumenterte for. Det er helt greit for meg at man finner argumenter for at prisen skal ned, men i den sammenhengen trekke frem at dette vil øke etterspørselen etter tjenestene til MSEIS og EMGS viser storyen gang på gang er feil. Det hender at CEO snakker varmt om det på sine conferencecalls, men det vises ikke i ordrebøkene.

Det blir som med rigg: så lenge utnyttelsen er under 85% får man ikke skviset ratene helt opp dit riggeierne ønsker det. Nå som oljeselskapene fortsatt holder igjen på letebudsjettene går den avsatte kapitalen til de gamle traverne enn de ferske aktørene. Som nevnt overfor tror jeg dette kommer til å smitte over på EMGS og MSEIS når kapasiteten blir presset på streamere, men det går nok kjapt et år til før det skjer. Ergo mener jeg risikoen er på nedsiden da det brennes cash hver dag så lenge man ikke får utnyttet det man har tilgjengelig av noder.
Matsern
10.07.2018 kl 20:06 1986

Det ligger mange streamerskip i opplag. Markedet støvsuges for billig MC-data fra pressede selskaper som PGS. Ingenting tyder på snarlig opptur for selskaper som eier skip med streamere. Noen få oppdrag har det blitt, men ikke på nær så mange som kreves for at ratene skal komme opp på et levelig nivå. Oljeprisen er skjør, det er større nedside der enn oppside nå. OPEC vil produsere mer, det vil slå kraftig ut på oljelagrene utover høsten når høysesongen er over.
Redigert 10.07.2018 kl 20:23 Du må logge inn for å svare

Man står fritt til å investere i det selskapet man har mest tro på. Jeg for min del har valgt å investere 35000 aksjer i Mseis, og puster fortsatt rolig. Grunnen til dette er at markedet for seismikk/leting etter olje er nødt til å øke, ellers vil flere oljeselskaper snart få nedgang i sin produksjon.
De siste årene har de prioritert stabile utbytter, og skåret til beinet på alle utgifter, inkl. det å sikre fremtidig produksjon. At valget falt på Mseis skyldes først og fremst at de alt har stabile inntekter, en sunn balanse og nylige innsidekjøp for flere titalls millioner, til kr 18,- pr aksje. Det siste viser at ihverfall ledelsen i selskapet har ståltro på teknologien som er utviklet. Minuset i det siste er selvsagt at en del har blitt utålmodig pga lite nytt fra selskapet mhp nye kontrakter. Jeg tror den tålmodige blir rikelig belønnet, og sitter derfor. Det eneste jeg er redd for, og det er ikke selskapsspesifikt, er at vi skal få en større generell markeskorreksjon når det gjelder aksjer.
Redigert 10.07.2018 kl 20:55 Du må logge inn for å svare

Det scenarioet kommer ikke til å skje, lagrene er på vei ned, og land som Venezuela, Angola og Iran kommer ikke til å komme tilbake med det første. Jeg tenker Bank of America får rett; vi kommer til å se 120 USD fatet, og den dagen vi passerer 90 USD skal jeg legge en mill i potten både i EMGS og MSEIS, ikke før.
Å tro at oljen kan holdes nede når man fant påviste reserver tilsvarende en måneds etterspørsel i 2016 og en uke i 2017 sier alt om underinvesteringene i bransjen.
Det er også derfor PGS og TGS selger i bøttevis med data, fordi oljeselskapene må finne mer olje skal de kunne henge med i racet fremover.

Og igjen svikter argumentasjonen din.
Hadde TGS solgt sine data på «billigsalg» hadde det kommet en profit warning av den negative sorten, ikke positiv!
Skjønner ikke hvordan du klarer å respondere deg frem til dine argumenter rundt dette... Har du noen gang vært på innsiden av en salgsbedrift som selger varer / tjenester i det frie markedet, eller kun vært ansatt i stat / kommune?

Når man melder om sterkere salg og inntekter enn hva markedet forventer to kvartaler på rad så er det IKKE fordi de gir fra seg data billig, det er fordi etterspørselen er sterk og lønnsomheten stiger.

Når man ikke skjønner så primære forutsetninger for drift og overskudd skjønner jeg at man blir sittende på sidelinjen med feil aksjer, og håpe på noe som ikke skjer.

Jeg kobler meg av denne tråden nå, og håper for andre leseres del at man klarer å skjønne så primære basics i et marked drevet av tilbud og etterspørsel at de ser essensen i dette.
Krysser fingrene for at også EMGS og MSEIS får ta del i denne oppgangen, og at dere klarer å profittere på argumentene dere finner passende for at det skal skje. For noen vil det i så fall dreie seg mer om flaks enn dyktighet....

Ha en fin sommer, oljen er i 80 USD mot slutten av neste uke.
Redigert 10.07.2018 kl 21:07 Du må logge inn for å svare
Matsern
10.07.2018 kl 21:26 1924

Hvorfor dere PGS-aksjonærer henger i MSEIS tråden forteller alt. De harde fakta forteller at PGS ikke tjener penger selv om se selger masse fra biblioteket sitt. Hvorfor har de fortsatt flere skip i opplag tror du, de er desperate og selger billige data. Oljeselskapene bryr seg ikke om en temporær høy oljepris på over 100 dollar. Oljeprisfallet sitter friskt i minnet, de satser på optimalisering og leting i modne områder tett tilknyttet eksisterende infrastruktur.

Når du har kniven på strupen, er det ikke du som sitter med makten. Slik er maktforholdet i dag, PGS må bare ta til takke med det oljeselskapene er villig til å gi. Regninger må betales innen fristen, det må være en viss kontantstrøm for å kunne holde PGS-skuta flytende.
Redigert 10.07.2018 kl 21:46 Du må logge inn for å svare

Historisk ROIC i PGS er svak. Veldig svak. Der har vært et par år med ekstrem lønnsomhet, men i snitt har det nok
vært verdiødeleggende for aksjonærene.

Jeg er likevel enig med Sidelinjens betraktninger. Jeg var en periode i PGS, men syntes den med dagens prising ikke er like attraktiv lenger. Skuta må i så fall snus.

Videre er jeg helt enig i at man ved å investere i ren OBS nå kanskje m er litt forut for markedet. Dette mener jeg kan være svært gunstig på sikt, men man må være tålmodig (men likevel ikke miste sunn skepsis). Det er alltid ekstremt krevende å time et marked - så gradvise aksjekjøp ettersom bedriften utvikler seg tilfredsstillende er trolig den mest rasjonelle investeringsstrategien.

Jeg liker Magseis, men selskapet er ennå svært sårbart. Generelt er det også farlig å være avhengig av én teknologi. Denne kan alltid utkonkurrere. Streamers er ikke spesielt truet mtp leting. Så all haussing rundt "streamers død" viser manglende bransjeforståelse helt enkelt.
Redigert 10.07.2018 kl 22:37 Du må logge inn for å svare
Matsern
10.07.2018 kl 22:41 1866

Dere følger tydeligvis ikke med. OBS kost har gått fra 100.000 dollar per km2 til 25.000 km2 med Magseis sin teknologi, og de jobber med å kutte kost ytterligere. En av TGS sjefene har uttalt på en konferanse SPBM1 markets oljekonferanse at kostnaden må ned mot 10-15.000 dollar før det blir aktuelt som multi-client. Dit kommer Magseis, spørsmålet er når, det kan gå raskt...
Redigert 10.07.2018 kl 22:42 Du må logge inn for å svare