BørsXtra: ELE - hva Finanstilsynet skrev vs børsmelding

LarsBrnd
ELE 13.06.2018 kl 09:41 2824

BørsXtra 13.juni:

ELEMENT – HVA DE RAPPORTERTE: Element ASA ('Element' og/eller 'Selskapet'), har sammen med sine rådgivere presentert strukturen på Selskapets planlagte IRON token til Finanstilsynet, for å få tilsynets vurdering av den juridiske klassifiseringen av IRON token. Finanstilsynet har kommet med en tilbakemelding og har ingen innvendinger på Elements konklusjon om at den planlagte strukturen under norsk lovgivning faller utenfor omfanget av finansielle instrumenter og omsettelige verdipapirer, såkalte «security tokens». «Vi er veldig glade for å få denne positive tilbakemeldingen fra Finanstilsynet og for å kunne gjennomføre en TGE under norsk jurisdiksjon» sier administrerende direktør Cecilie Grue i Element.

ELEMENT – HVA FINANSTILSYNET MEDDELTE: Et alert medlem på Xtrainvestor har fått ut dokumenter fra Finanstilsynet som viser hva de meddelte Element. Vi siterer: «Det gjøres innledningsvis oppmerksom på at Finanstilsynet ikke forhåndsgodkjenner forretningskonsepter eller planlagte utstedelser av kryptovaluta.» «Foretaket er, ved markedsføring av sin TGE, underlagt alminnelige markedsføringsregler. I den anledning vil Finanstilsynet bemerke at IRON tokens, som hverken gir token-innehaveren juridiske rettigheter til levering av jernmalm eller krav på tilbakebetaling ved misligholdt levering, etter Finanstilsynets vurdering anses lite egnet til å foreta sikringsøvelser i relasjon til fremtidig levering av jernmalm. Dette innebærer etter Finanstilsynets vurdering at Foretaket, ved markedsføringen av sin TGE, bør utvise varsomhet med å markedsføre kjøp av IRON tokens som en "hedging"-mulighet. Finanstilsynet mener også at bruk av begreper som "pre-sale" kan fremstå som misvisende, tatt i betraktning at token-innehaveren ikke har krav på levering av jernmalm på vekslingstidspunktet.Videre bemerker Finanstilsynet at den beskrevne koblingen mellom Foretaket og Ambershaw Metallics INC (AMI), etter Finanstilsynets vurdering, er egnet til å skape et inntrykk av at det er etablert sikkerhet i AMI knyttet til utvinning og levering av jernmalm. Som uttalt under møtet med Finanstilsynet vil imidlertid ikke jernmalmen utvunnet av AMI benyttes til å innfri leveringskrav fra potensielle token-innehavere. Finanstilsynet understreker derfor at Foretaket bør utvise særskilt aktsomhet med hensyn til å tegne et uriktig bilde av koblingen mellom Foretaket og AMI vedmarkedsføringen av sin TGE. Det gjøres til slutt oppmerksom på at Finanstilsynet på sine hjemmesider har advart mot kjøp, handel og investering i kryptovalutaer. For ordens skyld nevnes det også at hvitvasking under enhver omstendighet er straffbart etter straffeloven § 337 flg. «

…..så kan leserne selv overveie hvor positiv Element burde synes tilbakemeldingen fra Finanstilsynet var..

FORBRUKSLÅNSBANKER: Aksjonærene har blødd i flere av forbrukslånsbankene i 2018.Analytiker Odd Weidel i SP1M ser stor oppside etter kursfallet. Weidelser en potensiell oppside i de mindre aktørene på 45 prosent i Easybank, 63 prosent i Instabank og 33 prosent i Monobank. Weidel tror på kursfest også i de større nisjebankene, som Bank Norwegian og Komplett Bank, der kurs­målene ligger henholdsvis 55 og 56 prosent over dagens kurs. (FA)

HEXAGON: Noen få måneder etter at Hexagon for alvor varslet at det skulle satse på hydrogenmarkedet, har selskapet fått sin største kontrakt noensinne. Nå har en bilprodusent gitt selskapet i oppdrag å serieprodusere tanker fra 2020. Avtalen strekker seg over minst fem år og er på mellom 1 og 1,2 milliarder NOK. Dermed har Hexagon også sikret seg sin største kontrakt noensinne. – Vi inngikk i fjor en utviklingskontrakt med to bilprodusenter. Nå har vi fått bekreftelse fra den ene, og vi tror at vi snart kan få en bekreftelse fra den andre også. Jeg kan dessverre ikke si hvem disse er, sier Engeset. (FA)

TARGOVAX: I starten av juni, ble det presentert studieresultater fra en gammel cellegiftkombinasjon, Folfirinox, som viste en forbedret overlevelse med nesten to år for pasienter med opererbar bukspyttkjertelkreft. Targovax planla en en kombinasjonsstudie med GemCap, den cellegift-kombinasjonen som brukes som standard behandling i dag. Denne er nå altså blitt utkonkurrert og Targovax varsler dermed at de legger ned studien. Selskapet vil nå flytte flere ressurser over på den andre programmet det jobber med, Oncos-102, og studien på den virusbaserte kreftbehandlingen. Kursen falt 21 prosent i går etter nyheten.(FA)

TARGOVAX: DNB reduserer kursmålet til NOK 21 (31) – opprettholder kjøp.

DNB ANBEFALER: Aksjestrateg Paul Harper i
DNB Markets anbefaler kjøp av Equinor, Yara, Kongsberg Gruppen, Borregaard og Storebrand mens Orkla anbefales solgt. (FA)

REGISTRER DITT NICKNAME: Vi har nå åpnet for at enhver kan bli medlem og delta på xtrainvestor ved bruk av pseudonym.

BØRSXTRA PÅ MAIL: Hvis du vil motta BørsXtra til din email så legg deg inn her: https://landing.mailerlite.com/webforms/landing/f3o3b3

Disclaimer: The Information is based on information obtained from public sources that Xtrainvestor believes to be reliable but which Xtrainvestor has not independently verified, and Xtrainvestor makes no guarantee, representation or warranty as to its accuracy or completeness. The Information is not an offer to buy or sell any security or other financial instrument or to participate in any investment strategy. No liability whatsoever is accepted for any direct or indirect (including consequential) loss or expense arising from the use of the Information.
Lille
13.06.2018 kl 11:02 2735

Poenget er at ELE får det til som en utility token og dette gjør at de kan gjøre det samme mineralene hvis de kjøper opp OMM. Dette er viktig for hele token prosjektet. Det er vel derfor de har organisert det slik de har gjort.
verbatim
13.06.2018 kl 11:06 2721

Baisserne liker å koke suppe på spiker! For en gjeng med tullinger..baisserleieren har som vanlig fest i apeburet..
LarsBrnd
13.06.2018 kl 11:59 2674

Caset er vel om ELE hadde grunn til å fremstille dette svaret som "denne positive tilbakemeldingen" til kapitalmarkedet? Eller hadde de annen kommunikasjon som rettferdiggjorde det? Et annet interessant punkt er FTs beskrivelse av at den foreslåtte token "hverken gir token-innehaveren juridiske rettigheter til levering av jernmalm eller krav på tilbakebetaling ved misligholdt levering". Her kan det godt være misforståelser og det kan også være kommunikasjon mellom partene som vi ikke kjenner til.
Lille
13.06.2018 kl 18:20 2516

He he nå vet dere hvorfor det er strukturert slik. Les litt om utility og security token.
LarsBrnd
13.06.2018 kl 18:54 2479

Det kommer til å bli veldig interessant å lese whitepaperet. ELE kommer til å måtte trå veldig forsiktig i markedsføringen når man skal love leveranse av jernmalm til tokenkjøperen samtidig som kjøperen ikke skal ha en juridisk rett til å kreve det (tar det ut fra hvordan Grue siteres i E24 artikkelen - med forbehold).
Møre75
13.06.2018 kl 18:58 2463

Må no være nokke feil ute å går for jeg håpe .. kem i all verden vil invistere i en token der de vil vise se at muligheten for å få varen ikke er til stede .
Lille
13.06.2018 kl 20:21 2376

Nå vet dere hvorfor det har tatt lang tid. WP skal være grundig, ikke slik som en russisk bonde hadde skrevet. Det kreves mye arbeid å omgå lovverket Møre75. Det viktigste er at den kan veksles inn i noe.
Redigert 13.06.2018 kl 22:07 Du må logge inn for å svare
Møre75
13.06.2018 kl 20:30 2363

Ja får bare håpe at ikke kursen gruses på denne meldingen .. wp dukker opp veldig snart , pluss en del andre triggere... hadde hvert fint om kursen dro se opp i 7-10 kr
Ticker
13.06.2018 kl 20:51 2314

Dette er storm i et vannglass.
Som Grue sier "Whitepaperet" vil vi sikre at token utstederen har sikkerhet i verdier som gjør tokenutstederen i stand til å levere jernmalm slik lovet (UAHENGIG av at dette ikke er en JURIDISK RETT) som finanstilsynet nevner i sin utalelse
Så det er whitepaper som gir garantier utover det som finanstilsynet her mener er en begrensning juridisk sett ifra deres ståsted
verbatim
13.06.2018 kl 22:49 2215

Prøv å si det til disse tafatte folka i baisserleiren...de har hodet så langt oppi rævva på warren buffet at de kan se ut i andre enden. Men slik er det ofte med ny teknologi..blir godt å se amatørene i baisserleiren grine når noen med litt kompetanse i finanstilsynet forstår konseptet. Men de må vel hente inn en ekstern konsulent for å bistå for den kunnskapsløse gjengen der som sitter å sutter på 80-tallets teknologi😁
Redigert 13.06.2018 kl 22:49 Du må logge inn for å svare
Hektar
13.06.2018 kl 22:54 2205

Det er ingen (les: INGEN) seriøse aktører som vil investere i noe hvor de ikke har en direkte juridisk rett til å motta verdiene de investerer i.

Hva tenker dere med?
Lille
13.06.2018 kl 22:56 2194

Hvor mange er det som har investert i crypto? De har ikke rett til noenting, ikke bare juridisk :)
Har du noen juridisk rett hvis du investerer i en euro??
Redigert 13.06.2018 kl 23:02 Du må logge inn for å svare
Hektar
13.06.2018 kl 23:00 2177

Jammen dette er jo ikke crypto har dere sagt lenge nå. Dette er noe heeeeeelt annet. Er det crypto likevel nå da?

Forresten:
https://min.e24.no/rapport-bitcoins-voldsomme-vekst-var-markedsmanipulasjon/a/Kv7EnX
Lille
13.06.2018 kl 23:06 2162

Det vel blitt manipulert med utslipp i kjente bilermerker også. Eller aksjer også, listen er lang.
Crypto er det, men den kan veksles i noe. Ordlyden gjør at den ikke blir klassifisert som verdipapir.

https://www.digi.no/artikler/funcom-fikk-millionbot-kunne-vaert-mye-verre/320373
Redigert 13.06.2018 kl 23:11 Du må logge inn for å svare
Hektar
13.06.2018 kl 23:13 2140

Og det er forsvaret du velger?
verbatim
13.06.2018 kl 23:27 2114

det fantes jo de som mente at internett var en slags døgnflue..det meste av verdioverføringer i fremtiden vil være teknologiske. De som går rundt med feberfantasier tror vel at dette også er ett blaff. Det ser vi jo tydelig i baisserleiren hvor disse kunnskapsløse amatørene holder fest ikveld. Skal tro om det går i boller og brus?
Hektar
13.06.2018 kl 23:42 2081

Der har vi sammenlingen vet du. Internett leverer tjenester til milliarder av mennesker og har revolusjonert hele verdenssamfunnet.

Hvorfor ikke ta hjulet istedet? "Det var sikkert mange som mente hjulet var bare tull når det ble oppfunnet!"

Herregud da 😂😂😂
verbatim
14.06.2018 kl 00:14 2042

At du og dine medbaissere ikke skjønner poenget er vel på ingen måte overraskende😂😂😂
Tresvika
14.06.2018 kl 08:10 1841

Trenger ikke forsvare eller sammenligne Ele med noe som helst. De skal tjene penger på salg av jernmalm fra Ami i første omgang, så skal de tjene penger på utbytte fra gruveselskapet i Marokko.
På sidelinjen leffler de med å revolusjonere måten man handler og trader forskjellige råvarer på der blockchain og ethereum er det valgte mediumet. Trolig samme som Maersk, Equinor, Kodak m.fl kommer til å gjøre. Krypto-hypen rundt Ele tror jeg er borte for mange måneder siden.
Er det så vanskelig å forstå?
Lille
14.06.2018 kl 08:34 1810

De vil tjene penger på å drifte token biten hvis det blir omsetning på den. Det er derfor de skal drifte den selv via et datterselskap. Alle har ventet på WP, men de fleste har ikke satt seg inn i token biten når det gjelder security og utility. Dette prøver de å forklare litt i børsmeldingen i forbindelse med FT svar. Jeg har sagt dette flere ganger de kan ikke backe den Juridisk. Da blir den klassifisert som en sec, så derfor har ELE strukturert den slik.Dette har tatt tid og de har ventet på svar fra FT. NÅ har det kommet et svar og det er POSITIVT. Husk ELE er de første til å gjøre dette. Kursen kommer kanskje til å falle litt pga nyhet oppspinn og da er det lurt å plukke. De som lurer på lisenser og slikt burde møte opp på generalforsamlinger. Der får man endel info og svar istedenfor å komme med spekulasjoner.
Redigert 14.06.2018 kl 08:36 Du må logge inn for å svare
BackCliff
14.06.2018 kl 08:39 1793

ELE er ren søppel at denne trades over 1kr sier hvor oppblåst denne boblen er
Smitty
14.06.2018 kl 09:18 1729

Nå lempes det ut på lav kurs pga denne artikkelen.?.Nå, like før d smeller.?! Da er det viktig med is i magen dere, å vente på de kommende meldingene.

verbatim
14.06.2018 kl 09:24 1711

Heldigvis så du syns ele er ren søppel. I motsetning til det fæle søppelet du investerer i☺️
Ticker
14.06.2018 kl 09:30 1693

Mange nye nick som plutslig er blitt så interesert i aksjen som aldri har kommentert på ELE tråd tidligere
(og som vet nada om aksjen)
Takker for innspill som sanynligvis gjør at jeg kan kjøpe enda mere før WP og lisens blir meldt.
Dere skremmer nok daytraydere som er ute etter kjapp gevinst men som nå begynner og selge med tap
Redigert 14.06.2018 kl 09:33 Du må logge inn for å svare
Smitty
14.06.2018 kl 09:39 1663

e9. Fin ordrebok iallefall 😎
Skjønner ikke hva der er folk driver med om de lar seg villede av en artikkel med bruddstykker av noe som snart er fix ferdig og på bordet(under norsk lov) Tenker den er spikra🔨
Guranda
14.06.2018 kl 12:59 1526

Etter å ha finlest meldingen fra ELE, og svaret fra finanstilsynet som meldingen bygger på flere ganger, må jeg vel si at ledelsen i ELE kunne ha ordlagt seg på en mer forståelig og tydeligere måte i meldingen som ble sendt ut. Skjønner at mange blir skeptiske. Men det hele koker vel ned til vurderingen om ELE sin iron-token er en utility token eller security token. Og da har ELE tolket det til at den kan betraktes som en utility token. Noe som er positivt for ELE. Men hele denne prosessen vil nok komme klart frem i whitepaperet om ikke så alt for lenge. Tror ikke dagens kursnedgang har så alt for mye med denne saken å gjøre. (men noen er det vel som kaster kortene) Har mer tro på at BO skal ha lavere konverteringskurs.