WRL- Payment update

Kingen
WRL 01.06.2018 kl 08:01 24612

PRESS RELEASE
1 June 2018

WENTWORTH RESOURCES LIMITED
(Wentworth or the Company)

Payment update

Wentworth, the Oslo Stock Exchange (OSE: WRL) and AIM (AIM: WRL) listed
independent, East Africa-focused oil&gas company, today provides an update to
shareholders.

The Company is pleased to inform shareholders that payments received during
May 2018 for gas sales generated from the Mnazi Bay Concession in Tanzania
totalled $2.7 million net to Wentworth. Payments were received from both
Tanzania Petroleum Development Corporation (TPDC) and Tanzania Electric
Supply Company Limited (Tanesco) for one months gas sales and two months
gas sales respectively.

The Company is also pleased to report that gross production volumes during May
2018 from the Mnazi Bay gas field averaged 79 MMscf/d.

Redigert 01.06.2018 kl 08:01 Du må logge inn for å svare

Wentworth Receives Extension on Tembo
Thursday, June 7, 2018
Wentworth received confirmation from Mozambique’s Instituto Nacional de Petroleo (INP) that its extension on the Tembo block was granted. The extension allows Wentworth and its partner ENH to continue to progress pre-drill activities on the block.
The extension request was in part related to the above ground security situation in and around the Macimboa da Praia and Palma regions, adjacent to the Tembo block, which remain challenging. This has prevented safe access to the area for Wentworth staff and contractors. The company continues to monitor the situation closely.
Bob McBean, Executive Chairman, said: “We would like to thank the Minister, INP and our partner ENH for their support in securing this extension to the Tembo licence, which gives us the time and flexibility to progress our operational activities on the block. We remain focused on securing an additional partner to share risk in unlocking the onshore potential of the Rovuma Basin.”

https://www.petroleumafrica.com/wentworth-receives-extension-on-tembo/


Jim Johnny pleide jo å komme innom våre WRL tråder og skrive negativt om WRL. Alltid negativ. Han har nå skrevet noen tråder på det gamle forumet om Qec, og jeg svarte ham i en av disse trådene::: Ikke for å være skadefro, men....
Hei JimJohnny
Holdt på å si du burde ha gått til Specksavers ;-)

Du pleier jo å komme til WRL trådene og skrive drit om det selskapet, og så har du rotet deg inn i Qec,

WRL er en aksje som tjener penger som gress, og så lenge det er tilfelle, er det ikke dumt å være inne i den aksjen.
Jeg var inne en stund i Qec, fordi en kompis anbefalte aksjen, - i følge min venn burde jeg pantsette, hus, hytte, leiligheter og båt og kjøpe Qec, han var inspirert av en megler i Pareto, Kjøpte litt tror det var rundt 7 da kursen steg som en rakett, men solgte heldigvis ganske raskt. Etter at jeg solgte falt aksjen til ca 5,50 For meg fremsto Quec som en aksje fra helvete. Selv om jeg var heldig og kom ut med et tap på noen tusener. I ettertid steg den jo etter at de overtok forpliktelser og rettigheter fra Repsol....
Qec var verdsatt til ca 2,5 milliarder kr. etter Repsol dealen, de hadde et salg i 1. Q på 9,5 mill $ og det ga et overskudd på 59 K $. Qec tapte 25 mill $ i 2017, og hadde likvide midler på 40 mill $ og gjeld på 46 mill $ i følge 2017 regnskap.
Vil myndighetene godta fracking virksomhet etter hvert, annet enn der det blir veldig kostbart?? Det gjenstår å se, men som ofte før, , en oppgang i oljemygger er som regel høyst illusorisk. Forøvrig, etter nyheten om overtagelsen fra Repsol, skrev jeg faktisk et sted at jeg ikke trodde myndighetene ville godta fracking, - det lå liksom kortene og Repsol må vel ha hatt sine antagelser. Og naiviteten blomstrer hos investorer og analytikere, - sistnevnte burde hatt bank ;-)
Til sammenligning med Qec, WRL har m. cap. på ca 570 mill nok, WRL har fått inn 7,4 mill $ i 1. Q i 2018 og det innebærer et betydelig overskudd - sannsynligvis vesentlig mer enn 1 mill dollar. ., Likvid kapital eller tilgodehavende for WRL var på 32 mill $. mens gjelden var på 17 mill $. Og gjelden krymper stadig. Riktignok er en del av innbetalingene i 2018 1. Q oppgjør for tidligere leveranser- uten at jeg har regnet på hva eller hvor stort overskuddet blir .
Nå har også Myndighetene i Mozambique godkjent ett års forlengelse av Tembo, som jo er et gigantisk gass/ oljefelt som WRL eier 85 % av, mens et statlig selskap eier resterende 15 %. Det er bare å vente på farming.
Jeg synes WRL, er vesentlig bedre bet enn Qec, selv om interessen er liten, og kursen beveger seg som en skilpadde, mener jeg det er en juvel pågå Oslo børs. Jeg tipper at i løpet av 2018, blir WRL ut fra dagens kurs, et av de selskapene på OB med best P/E verdi.
rockpus
08.06.2018 kl 12:09 8016

brumlemann

Et godt innlegg, og helt på sin plass. Også jeg ble forbauset da jeg oppdaget at "seriøse" JimJhonny hadde satset på QEC!

Men når du skriver..:

"Nå har også Myndighetene i Mozambique godkjent ett års forlengelse av Tembo, som jo er et gigantisk gass/ oljefelt som WRL eier 85 % av, mens et statlig selskap eier resterende 15 %. Det er bare å vente på farming. "

..så er det uvanlig useriøs haussing til deg å være. Man kan håpe, men ingen vet enda.

Dette området er nå sannsynligvis i stor grad utenfor myndighetenes kontroll, og blir herjet av islamister som har angrepet landsbyer og halshugget både kvinner og barn. Tror neppe at et større oljeselskap vil risikere mannskap og utstyr før området igjen er under kontroll.

For WRL er dog utviklingen i Tanzania mer enn nok for å bli en gullgruve.
Jeg har selv ingen planer om å gå inn igjen i WRL, men ønsker dere alle lykke til! Med den tålmodighet dere viser, så fortjener dere alle suksess til slutt.
Redigert 08.06.2018 kl 12:10 Du må logge inn for å svare

takk for innspill Rockpus, enig at det var over på kanten, men jeg har forsøkt å se hvordan utviklingen der nede har skjedd, og så vidt jeg har sett, har det blitt litt roligere. Krig i verden er noe dritt og fred er tross alt viktigere enn farming og pæng.

Brumle: mcap på Pen øker ikke noe særlig til tross for at kursen er nesten 4-gangeren. Det ser ut som om antal aksjer i Pen er kun en brøkdel av de 187 milj i wrl.

40 something, det spiller vel liten rolle hva nominell kurs eller antall aksjer er, men Pan har vel økt sin m. cap med nesten 200 mill -siden jeg norterte kursen ved fremleggelse av årsregnskapet. WRL har jo omtrent samme m. cap som Pen, og økningen skjer dels på bakgrunn av økt oljepris og , men det er ikke bare bare, Pan hadde tap i 1Q 2018 på 2,2 mill $ så jeg skjønner ikke helt økningen i aksjekursen. https://www.hegnar.no/Nyheter/Boers-finans/2018/05/Panoro-Energy-kutter-tapene

Panoro hadde i 2017 salg på 6 mill , hadde cash 6,3 mill $ og gjeld på 17$, mens tapet var på 36mill $
føler meg mer komfortabel med WRL spesielt tatt i betraktning at det går så det griner i 2018. Sammenligning med Pen hadde WRL salg på 13,4mill$ kontantbeholdning 3,7mill $, gjeld på 17$ og driftsoverskudd i 2017, men altså ganske lik M.cap. Og mens Pen ikke rapporterte inntekter i 1. Q 2018, så vidt jeg kunne se av kvartal regnskapet, tjente etter alt å dømme WRL, vesentlig mer enn 1 mill $
Redigert 08.06.2018 kl 15:33 Du må logge inn for å svare

rockpus: "..så er det uvanlig useriøs haussing til deg å være."

Jeg forstår ikke at du kan påstå at dette er useriøs haussing? Det virker som om at man ikke kan referere til det som selskapet selv har kommunisert, uten at man blir beskylt for haussing? Når selskapet selv hevder å delvis kunne dokumentere at det befinner seg store mengder gass eller olje på lisensen bør det være tillatt å referere til dette inntil noe annet er kommunisert. At du bruker grusomhetene du nevner til å useriøst baisse selskapet er noe jeg tør påstå siden du har nevnt dette flere ganger. Farm inn prosessen går sin gang, det er det vi vet. Vi bør forholde oss til det som står i rapportene fra selskapet, resten blir bare spekulasjoner som egentlig er irrelevant.
rockpus
08.06.2018 kl 17:25 7711

Daywalker:

Om du virkelig mener at det nærmest er dokumentert at Tembo inneholder store mengder olje og gass, så forstår jeg godt at du har satset på WRL! Selv mener jeg dog at det vil kreve et gjennomført boreprogram før teoriene kan bekreftes.Jeg mente ellers kun å belyse en sannsynlig grunn til at potensielle partnere står på sidelinjen. Det trenger m.a.o. ikke bety at de ikke er enig i WRL sine anslag for feltet.
Som jeg også skriver, er inntektene fra Tanzania mer enn god nok grunn i seg selv til å satse på WRL. Har ellers ikke noe mer å bidra med her. Lykke til!

Brumlemann:
Jeg nevner Pen som sammenligning på hvor mye kurs kan gå uten kobling til inntekter, men optimisme. Siden mange meglere har lave kursmål i Wrl uten at jeg skjønner helt hvilke briller de bruker så er eneste forklaring at enkelte for enkelte selskap så frikobles aksjehandel mye fra selskapsverdier.At Pen går tenker jeg og at de kanskje ikke har så mange aksjer i omløp.
Redigert 09.06.2018 kl 09:24 Du må logge inn for å svare
ken-guru
09.06.2018 kl 09:54 7457

Pen går i 20 kr før wrl når imponerende 3,20 kr.
kveithau
09.06.2018 kl 13:49 7393

Kengeruen briljerer igjen med innsikt og finesse, gi den mannen en pris!!

Daywalker og rockpus,

om WRL kommer med en CPR over Tembo, kan vi snakke om at det er dokumentert. Så lagt har det ikke vært så mye konkret som har kommet, i hvertfall ikke i det selskapet har gått offentlig ut med. Jeg vet jo at det har vært gode, lange møter med Bury på the Thief, men det har i hvertfall ikke vært børsmeldt noe som tilsier at de har dokumentasjon på store reserver der.

Kan jo godt være de har det, eller kanskje de må bore flere brønner for å bekrefte dette på en eller annen måte, og så langt har i hvertfall ingen potensielle partnere bitt på. Men det kan jo være på grunn av sikkerhetssituasjonen. Det blir interessant å høre hva Jersing sier, og hva som blir videre fremdrift.

Forøvrig er jeg veldig komfortabel med utviklingen på Mnazi Bay og det er jo også derfor jeg sitter i selskapet. Tembo kan være en bonus, men ikke noe som jeg legger noe særlig vekt på så lenge de ikke bruker noe særlig av egne penger der (i hvertfall ikke før de legger frem noe konkret som en CPR).


@kenguru
for min del er det helt fint om Pen går i 20 (opp ca 40 %) og at Wrl går i 3,2( opp ca 7 % ) ganske snart . Jeg må innrømme jeg ikke skjønner helt at du alltid kommer med drittislenging om WRL helt uten substans- . Jeg må også si jeg ikke helt kjenner hvorfor et selskap som ikke tjener penger, ikke har driftsinntekter - stort sett har drevet med gigantiske underskudd skal gå som en kule. Opplys meg gjerne hvorfor du mener Pen skal i 20! Kanskje jeg skal begynne å følge den aksjen...
Redigert 09.06.2018 kl 18:42 Du må logge inn for å svare

Brumle,

PEN kommer jo fordi de er i ferd med å øke produksjon og cashflow drastisk på Dussafu. Jeg liker selskapet og de får det til, selv om jeg ikke likte Aje i Nigeria, partneren og rettsakene de var involvert i der. Det løste de jo opp i (etter at jeg stort sett hadde solgt meg ut), men de har jo virkelig kommet over i en annen fase. I løpet av et halvt års tid, vil PEN være i en særdeles god situasjon, det er det vel ikke så mye tvil om. Om kursen blir 20, mer eller mindre skal jeg ikke spå noe om, men at den skal opp, er det vel ikke så mye tvil om.

Tror fortsatt det er en fordel for dem å selge Aje fordi jeg ikke stoler på partnerne, men det er en helt annen sak. Slik situasjonen er nå, tror jeg ikke det kan så galt med en investering i PEN. Men det er nok egentlig en grei ting å diskutere PEN på PEN tråder, og WRL på WRL tråder (dette var bare et unntak siden det ble en WRL og PEN sammenligning her. Begge selskapene er bra på hver sin måte, med forskjellige oppsider og risikomomenter)
Redigert 09.06.2018 kl 20:20 Du må logge inn for å svare
ken-guru
09.06.2018 kl 22:21 7317

Brumle, for 9-10 mnd lå pen og wrl på samme kurs, 3 kr. Mange her inne meinte at wrl utvilsomt ville outperforme de andre olje/gassmyggene. Fasiten for Pen i dag er 14 kr og i wrl er det som vanlig status quo. Dagens produksjon i wrl var forventet for mange år siden og disse forventningene ble priset inn på høyere kurser for 4-5 år, som den gang ikke ble innfridd. Siden den gang har det vært emisjoner kursnedgang og mange flere aksjer i selskapet, og prisingen i dag fremstår derfor ikke som spesielt attraktiv med tanke på risk/reward. Det finnes flust med selskaper på Oslo børs med høyere potensiale til lavere risiko, så har ingen problem med å se salgsanbefalingen til Teodor Nilsen. Ingen tvil om at pen har doblingspotensiale fra dagens nivå. Det har ikke wrl. Tembo kan man bare glemme. Det er en lottokupong og et potensielt pengesluk i et krigsområde som ingen våger seg inn i.
Redigert 09.06.2018 kl 22:25 Du må logge inn for å svare

takk for innspill både fra Kenguru og Frem og tilbake.
Fint for deg kenguru om du har investert i Pen og tjent penger på det, men jeg synes du skal respektere andres valg. Jeg var en av største kritikerne til den overdrevne haussingen av WRL og for den saks skyld i andre oljemygger, og synes det ofte blir oppblåste forventninger med massiv hausing dagen lang i enkelte selskaper, og det loves helt uten grunnlag gull og grønne skoger i selskap som kommer til å tape penger i årevis . I noen av disse oljebyggene drives kursene med jevne mellomrom ved kursmanipilasjoner / kompistrading / robothandler - slik at de får jekket kursen opp. Uansett hva som har skjedd tidligere i WRL, mener jeg aksjonærene er renhårig, og det foregår sjelden løfter om vanvittig kursoppgang slik det skjer for andre oljemygger. Jeg tror alle har lest eller kjenner noen som har fått vanvittig gevinst et stykke tid og grådighet rår for at det skal skje i den eller den aksjen. . Jeg reagerer når det er urent trav for å si det sånn. Og det skjer i enkelte selskaper. Jeg kikker av og til på handelslogger, og det er ofte tydelige tegn til at noen kjører aksjekursen en dag eller en periode men det blir ingen varig oppgang for det - og det blir ikke oppdaget fordi det blir så stort antall handler. Ser litt skummelt ut på fredag også på Pen etter min vurdering etter et kjapt blikk. Om ikke annet - det kan foreløpig ikke skje i WRL fordi det er så lite volum og få handler.
Jeg har ikke lest salgsabefalingen til Teodor Nilsen, men vurderer å ta en prat med ham. Fint om noen kan sende link. Han fikk jo høy stjerne fordi han tippet kursen i Qec ned mellom 45 og 50 %. Jeg må le, en kompis hadde investert i Qec delvis etter råd fra Pareto, og vi diskuterte den kvelden det kom dårlige nyhet om frackingforbutd, og det var vel åpenbart at den ville gå ned nærmere 50 %. Men ingen av oss , var så dustete at vi dagen før gikk ut og satte kursmål på 12- dvs nesten 3 ganger faktisk kurs.

Ken-guru: Det er jo ikke Pen som har prestert. Det viser seg i mange aksjer, sogar de som er i konkursens rand at det finnes tradere som samles kring et papir med nok volum for å sette spillet igang. Pen har ikke tjent like mye penger som wrl. De har et estimat om inntjening i nærmeste fremtid. Det har og wrl. Men i wrl finnes ikke de traderne. Men det betyr ikke at Pen er et mer solid selskap enn wrl. Jeg syns at nesten alle laster selskapet for både positiv og negativ kursutvikling. Børs idag er en komplisert mekanisme der man egentlig ikke trenger selskapenes egen inntjening eller tap som begrunnelse for å spille aksjen i enhver retning.
Redigert 10.06.2018 kl 09:31 Du må logge inn for å svare
Spitzer
11.06.2018 kl 01:46 6786

Må bare komme med en kommentar vedr. PEN og inntekt. Det er riktig som ble nevnt lenger opp i tråden, at PEN ikke bokførte noen inntekter i Q1. Det ble foretatt lifting fra FPSO i Nigeria (AJE) i månedsskiftet mars/april. Lifting var for ca 4-5 mnd produksjon. Jeg forventet at inntekt vedr. oljen som var produsert (og som selges til en liten premium på Brent) ble inntektsført i Q1 da meste av produksjonen fant sted da. Det skjedde ikke. Inntekten vil komme i Q2. Q2 vil da bli blått.
I tillegg ble det i mai borret en appraisal-brønn i Tortue-feltet (1 av 4 funn i Dussafu-lisensen). Her ble det full klaff og BWO/PEN gav tydelig signal på at funnet trolig vil gi betydelig opptrapping av fase 2 (fra 2 ekstra brønner til 4 ekstra produksjonsbrønner). De har borret 1 produksjonsbrønn (med suksess) og holder nå på med den siste produksjonsbrønnen vedr. fase 1. Reservene på Dussafu er betydelig oppgradert. I tillegg skal de borre en ny letebrønn i utkanten av Ruche-oljefunnet. Her er vel COS 50-60%. Ved funn her blir det betydelig oppgradering av reserver og ytterligere opptrapping av produksjon. Ved funn blir det også trolig borret 2 nye appraisal-brønner i 2019 vedr. Ruche.
PEN/BWO har veldig erfarent team (ex.Vaalco-folk med masse erfaring fra suksess-nabofeltet Etame). Er så mye positivt som skjer med PEN nå og særlig borring av nye brønner skaper fort en eufori som WRL har manglet de senere årene. WRL blir derfor fort en kjedelig aksje selv om ting nå ser ut til å rette seg.

Jeg er tungt inne i PEN, men har også en liten pott i WRL. Er fristet til å selge alt annet og putte alt inn i PEN for en tid. Tror PEN skal betydelig opp utover høsten frem mot first oil i oktober - særlig dersom det blir funn i prospekt 6 som skal borres i juli/august.

Anbefaler å lese på PEN tråder for oppdatering på caset. Nå skal jeg ikke plage dere mer med PEN på WRL-tråd.

WRL synes jeg begynner å bli interessant i og med at de klarer å holde oppe en veldig god produksjon nå i MB. Kanskje kan borring av ny brønn på MB gi en større boost til aksjen igjen. Tembo anser jeg også som en lodd/wildcat og blir kun bonus om de klarer å materialisere verdier her. Håper bare de ikke legger for mye investeringer her, men at de sikrer partner og blir carried eller får vesentlig mindre capex/risk.

Kan det tenkes at Mnazi kan levere opp mot 100 MMscf/d i juni?

I fjor var leveransene i juni ca. 20 MMscf/d høyere enn i april og mai. (Korriger meg hvis jeg tar feil.)

Hvorfor skulle ikke det skje i år også? Jeg mener å huske at WRL tidligere har sagt at de eksisterende brønnene er forventet å kunne levere opp mot 100 MMscf/D

Jeg er ingen regnskapsmann, men kan noen antyde om det under stemmer noenlunde så hadde jeg satt stor pris på det:

Volum * pris * dager/år * WRLs andel (32 %) =

100 * 3000 * 365 *0,32 = 35 000 000 $ for solgt gass brutto til WRL

i 2017 var
capex ca. 3,5 millioner $,
G&A ca. 4,6 millioner $,

Driftsresultatet før avskrivning blir da: 35 – 3,5 – 4,6 = ca. 27 millioner $ (216 000 000 kr)

Avskrivning og utvinning ca. 4,1 millioner $,
Driftstresultat:
27 – 4,1 = ca. 23 millioner $ (184 000 000 kr)


Netto renteutgifter ca. 1,7 millioner $.
Resultat før skatt: 23 – 1,7 = 21,3 millioner $ (170 000 000 kr)
Hva betaler de i skatt?

170 000 000/200 000 000 aksjer = 0,85 kr/per aksje før skatt

Dagens kurs 3,00 kr.


Jeg tar gjerne i mot innspill og korrigeringer.
Redigert 11.06.2018 kl 11:31 Du må logge inn for å svare
OzSurfer
11.06.2018 kl 13:15 6458

Tja, mulig. Men nå fallt ikke produksjonen så mye i regntiden heller da. Men med det forventede bidraget fra Dangote i itllegg, skal vi ikke være langt unna.

Men hvorfor falt den ikke?

Var det fordi vannkraftverkene produserte lite kraft og derfor erstattet lite av gassproduksjonen?

Eller var det fordi etterspørselen økte så mye at etterspørselsveksten tilsvarte det vannkraftverkene overtok?
d12m
11.06.2018 kl 15:14 6303

Mistenker at den ikke falt så mye fordi Tanzania foretrekker Mnazi Bay fremfor andre produsenter om dagen. Orca sine beskrivelser fra deres Q1-rapport har blitt trekt frem tidligere i denne tråden (se side 1)

"Power sector sales volumes for the quarter ended March 31, 2018 were 2,114 MMcf (Q1 2017: 2,873 MMcf),
or average daily volumes of 23.5 MMcfd (Q1 2017: 31.9 MMcfd). The represents a decrease in average daily
volumes of 26% quarter over quarter. The decrease in the quarterly volumes was due to decreased gas
consumption by TANESCO."

Er det slik at for å få råd til å kjøpe 100 aksjer så må noen legge den på 3 handler i sluttauksjnoen?
Selvfølgelige ikke, men det ser tåpelig ut.
16:25:03 Opp 3,04 9
16:25:03 Ingen endring 3,04 24
16:25:03 Ingen endring 3,04 67

@soria moria
en liten detaljer: uten å ha sjekket de andre tallene; du har beregnet 1,7 mill dollar i renteutgifter. De betaler 8 % rente, men de betaler ned gjelden løpet av 2018 i følge nedbetalingsplan med nesten 5 mill$, Dvs rundt regnet blir det i 2018 ca 200 000 dollar mindre i renteutgifter. Dvs overskudd øker med tilsvarende.
Jeg synes jo 8 % rente er ganske høyt, kanskje ny leder kan forhandle seg frem til bedre rentebetingelser?
Seastar
12.06.2018 kl 23:11 5756

Er det noe poeng å se på pris/bok for WRL, BWO og PEN?

Brumle,

8% rente for et lite selskap som WRL, som kun har produksjon i Tanzania,,synes jeg ikke er så urimelig. Tror ikke det er så mye å hente der. Dessuten er jo gjelden snart betalt ned, skal de reforhandle eller finne en ny långiver, blir det mange nye oppstartskostnader og avgifter for lånet.

Kanskje de tar opp en ny lånefsilitet etterhvert, men tror ikke de gjør noe med den de har før den er betalt ned.
bjay
13.06.2018 kl 09:42 5510

WRL har 3 lån, alle med forskjellige betingelser.

Hoved med 8% rente, det var 13,321musd 31.12.17, et avdrag skal være gjort i april på 1,665, neste er slutten av juli på samme beløp. Dvs pr 1 aug skal hoved stå igjen med 9,991 musd. Lån 2 var en medio kred fas fra 2014 på 6musd. Der sto det igjen 2musd pr 31.12.17. (1m i juni 18 og 1m des 18).
Lån 3 var ett hastelån som ble tatt opp i 2017, for og dekke løpende kostnader. En såkalt overdraft credit på 2,5musd. Her brukte de alt pr 31.12.17. Lånet har 9% rente og hadde forfall april 18, men dette har de fått utsatt til april 19.(dette ble gjort i en tidligere prosess) Det er ikke til og stikke under en stol at WRL har vært hardt presset i 2017 på cash, og det var derfor det også måtte til en "haste" emisjon. Alt dette skyldes manglende innbetalinger fra TPDC og Tanesco fra tidligere år. Noen vil sikkert si at de burde satt hardt mot hardt tidligere, men i etterkant kan det se ut som WRL/M&P har kommet ut som vinnere etter noen tunge år. Da tenker jeg på at det blir prioritert volum/salg fra MB, hvor andre nå sliter med og få solgt sin gass. Selv om det har kostet WRL en emisjon og hastelån, kan det se ut til at kortene har blitt spilt riktig i Tanzania, og at de vil få betalt for dette i 2018 og fremover.

Oppsummert: Så vil WRL pr 31.12.18 ha igjen 8,326musd i gjeld på hoved og overdraft cred på 2,5musd forfall april 19. Med mindre de forhandler frem noen nytt på feks på de 2,5musd. Dvs at WRL betaler nesten 7musd i gjeld for 2018
Redigert 13.06.2018 kl 09:45 Du må logge inn for å svare
bjay
13.06.2018 kl 10:03 5480

Kan sikkert være greit og ta med seg nå som WRL tjener penger igjen. Sikkert nevnt før dette med skattefordelen :

At December 31, 2017, the deferred tax asset of $30.75 million reflects the estimated future tax benefit of
accumulated tax losses within the Tanzanian operations. The commencement of commercial production and
sales of gas under the long-term Gas Sales Agreement (“GSA”) allowed for the recognition of deferred tax
asset on the accumulated tax losses estimated to be utilized in the future. A non-cash deferred tax expense
of $0.39 million (2016: expense of $3.20 million) has been recorded in 2017.
17.06.2018 kl 10:36 4887

The average electricity consumption per capita in Tanzania is 108kWh per year, compared to Sub-Saharan Africa’s average consumption of 550kWh per year, and 2,500kWh average world consumption per year. However, the demand for electricity in Tanzania is estimated to be growing at 10–15% per year, with currently only 24% of the total population having access to electricity. In order to meet this demand, the Government is planning to increase Tanzania’s generation capacity by more than 500% in the next 10 years, from 1,583MW in 2014 to 10,000MW in 2025


https://www.tanzaniainvest.com/energy
davan
17.06.2018 kl 13:37 4784

Aksjen fra helvete dette! Skjer ingen ting, kursen i hvilemodus, lav omsetning, liten interesse fra alle hold, men jeg må sitte til kursen er 3,50. Oppkjøp er vel det beste vi kan håpe på her!!
ken-guru
17.06.2018 kl 18:20 4648

Kr 3,50 er nok det beste man kan håpe på for denne på par års sikt. Anbefaler heller å selge nå og gå for selskaper med like stort/større potensiale til samme risiko. Fins flere slike på Oslo Børs. Kjedelig å sitte låst i mange år i en dårlig aksje, mens alt annet stiger. Dagens ledelse i Wrl er ihvertfall ikke i stand til å synliggjøre verdiene i selskapet. Historien i slike selskaper har enn tendens til å gjenta seg i fremtiden, det er min erfaring.
Redigert 17.06.2018 kl 18:22 Du må logge inn for å svare
Kingen
17.06.2018 kl 19:15 4608

Ken-guru,

Har du ikke fått med deg at WRL får ny topp sjef som starter 25.06? Selskapet tjener gode penger og kursen er nødt til å komme til slutt.

Vet at mange er bekymret for Tembo og situasjonen der, men selskapet soper tross alt inn mye penger på Mnazi. Blir spennende å se om ny CEO umiddelbart klarer å få oppmerksomhet rundt selskapet.
ken-guru
17.06.2018 kl 19:55 4561

Flere analyser hjelper ikke, men det er mulig en ny oppegående kar på toppen kan klare å få til noe?

Brumle
Qec ja.... joda, du fikk rett der, og hvem i ettertid hadde ikke klart det?
Svaret du viser til kan jeg ikke erindre/finne, med du skrev kanskje under et annet nick?

Slik er det ofte med aksjer, enkelte er fraværende til fasiten foreligger (for eksempel, som når QEC steg 30-40 % i forkant av nedturen. Hadde reguleringen kommet ut annerledes, så hadde selvsagt kursen stått annerledes).

Men nå er dette ikke en tråd om PEN eller QEC.
I hovedsak har innleggene mine vært preget av negativitet ja, og gjennom alle disse årene (husker ikke hvor lenge, lenger), så er også faktum at kursen i beste fall har stått stille med null volum. I realiteten er kursen ned.

Jeg har aldri hatt noe inntrykk av at mr. Bean (den berømte Whiskey Bob) har villet aksjonærene sine vel. Jeg har derfor ingen tro på at det kommer utbytte i nærmeste fremtid, som gagner alle.
Når det gjelder Tembo, så er det et kapitel for seg selv. De har gått høyt ut, og det har angivelig ikke manglet på interessenter. Så langt har man ikke sett snurten til noen. Sikkerhet skal angivelig være unnskyldningen. Er det virkelig noen som tror på det?

På den positive siden, joda, det tikker inn med kroner, jevnt og trutt.
Jeg har dog merket meg at i enkelte tilfeller så tilskriver de pengene oppgjør for X måned, og noen ganger så er det kun oppgjør uten videre informasjon.
Jeg fornemmer at flere av betalingene i realiteten er oppgjør av gamle faktura.
Men ok, penger inn er penger inn, og kanskje finnes det oversikt over hvor langt man er på etterskudd med betaling (det var vel en slik oversikt tidligere).

Men selvsagt er det positivt med økende inntekter, spørsmålet er bare i hvilke grad det kommer aksjonærene til gode!

Rockpus
"Også jeg ble forbauset da jeg oppdaget at "seriøse" JimJhonny hadde satset på QEC!"

Artig at du er lokket frem etter gammelt. Siden seriøs står i klammer, så taler vel det sitt.
Siden du er av den seriøse varianten, kanskje du kan si noe om utviklingen av WRL kursen....


Jim Johnny
ønsker deg lykke til med Qec, jeg skrev dagen før den kjedelige nyheten om at det ikke gikk gjennom med fracking, at jeg ikke trodde det ville gå gjennom, det var min magefølelse.
Å investere i en aksje, handler på en måte om tro, håp og kjærlighet. Man setter seg inn i en aksje, fordi man tror på den. Og så har man en agenda at man ønsker den opp, og da skriver man argumenter for hvorfor den skal opp.
Men noen aksjer overhausses, og hvis man har satt seg inn litt i aksjen, og ser at mange skriver masse jug, eller at det faktisk skjer, høyst tvilsomme transaksjoner, da er det greit å å baisse aksjen. Etter min mening. Jeg gjorde det i WRL, men jeg skrev også hvorfor, og jeg gjør det av og til i andre aksjer, som f. eks. ELE og APCL. Min magefølelse og analyse av selskapene, tilsa at kursen ikke kom til å gå. Snarere tvert i mot. Da er det rasjonell grunn til å skrive, og vi elsker vel alle å ha rett.
Når det gjelder WRL, er selskapet etter min vurdering et ganske sikkert bet nå, det er ingen lenger som overhausser aksjen, og det skjer mye spennende. Alt tyder på at inntektene renner inn i imponerende takt, for eksempel var vel en av disse regn månedene nesten 3 doblet i salgsvolum i forhold til fjoråret. Det blir jo penger av slikt. Jeg synes det er helt greit at du skrev din skepsis om WRL tidligere, men jeg skjønner ikke helt at folk som Kenguru skal komme med innlegg etter innlegg med drittpreik, helt uten substans. Jeg skjønner at mange har blitt bitre fordi de har ikke tjent penger på aksjen hittil, og at ledelsen tidligere har guidet bedre enn resultatene ble. Den tendenen har snudd seg, hittil i år har de underguidet. Man fortiden er gone, det eneste som teller er her og nu, og det kommer en ny leder i disse dager, hvorfor da gnåle om fortidens whiskey bober?. Snart kommer ny produksjonsrapport, og jeg håper og tror at WRL fortsatt leverer bedre enn guidet. og jeg håper og tror at forholdene i Tembo roer seg før eller siden, og at Katrine Roe og den nye lederen med alle sine relasjoner også lykkes med å farme ut Tembo. Så jeg håper og tror at aksjekursen utvikler seg bra. Og jeg håper ingen er så teite at de håper at aksjekursen faller.
OzSurfer
18.06.2018 kl 11:40 4122

WRL produserer mer gass en noensinne, men aksjekursen går rett i dass. Det er totalt uforståelig. Selskapet var faktisk verdsatt høyere når gassen var "stranded" og man ikke hadde noen kjøper.

Vi må bare ha flere måneder med stabil produksjon og betaling. I tillegg er det sterkt ønskelig med ytterligere boring på Mnazi Bay og farm-in på Tembo. Usikkerheten omkring evt re-forhandlinger av avtaler har selvsagt ikke vært positivt heller. Får vi positive meldinger omkring ett eller flere av disse forholdene, så er toget igang.
ken-guru
18.06.2018 kl 11:53 4099

Bør ikke komme som noen overraskelse at det er svært få igjen som har tolmodighet til å sitte stille i dette filleselskapet. Eksisterer praktisk talt ingen kjøpere i dag. Til gjengjeld er det rikelig med selgere. Husk at mange har sittet i 7-8 år uten avkastning, og noen også med tap. På samme tid har børsen mer enn doblet seg!
OzSurfer
18.06.2018 kl 12:09 4078

Svar fra Malcy vedrørende spørsmål om han har avtalt møte med ny CEO og min påstand om at det er på høy tid at WRL får en plass i Bucket List:
I have indeed and am seeing him on 4th of July all being well, might just sneak into interim assessment of BL!
Redigert 18.06.2018 kl 12:10 Du må logge inn for å svare
OzSurfer
18.06.2018 kl 12:19 4059

Merkelig at noen gidder å bruke tid på å kun slenge dritt om et selskap om det ikke var med mål for egen vinning. Ser på historikken din at du nesten uten unntak kun skriver om WRL. Jeg kan gi deg et godt råd ken-guru, om du ikke har noe konstruktiv kritikk å komme med, så faller baisingen for døve ører. Her er nemlig menigheten enstemt, WRL er et fantastisk selskap som er veldig underpriset, og en dag vil den virkelige verdien gjennspeiles i aksjekursen.

OZ...
Utrolig at du ikke kan lese bedre( eller vil lese) når vi ser 2018. Det ken-guru skriver er sannheten og akkurat det som har skjedd. Mens du og menigheten bare skriver...en dag....ja en dag....
Dere er ikke medlem av menigheten som omtales i VG disse dager også...en menighet som helbreder...kunne trengt det i wrl.
OzSurfer
18.06.2018 kl 13:16 3970

Du vet veldig godt at WRL tjener veldig gode penger om dagen Poker. 2018 kan ikke sammenlignes med noe annet år i WRL sin historie. Dette vet selvfølgelig alle som har fulgt aksjen i 7-8 år. WRL sine production updates er alt jeg behøver å lese.
Redigert 18.06.2018 kl 13:18 Du må logge inn for å svare
bjay
18.06.2018 kl 13:19 3959

Poker, la meg først si at jeg sier det jeg mener om et selskap, om det er positivt eller negativt. Jeg kan godt selge aksjer i et selskap jeg er positiv til eller har langsiktig troen på, eller motsatt. Da det er mange forskjellige vurderinger bak salg/kjøp.. Kengeru er en klovn, og har vært det helt siden han kom inn på WRL trådene. Hvor mye rett han har, tror jeg ikke er noen vits og diskutere.
Vi er igjen inne på en diskusjon hvor enkelte diskuterer kurs og andre det fundamentale. Jeg er helt enig at kursen ikke er noe og skryte av, men ser man på det fundamentale i WRL så går det riktig vei. Hvor den enkelte ønsker og investere og etter hvilken gameplan eller tidshorisont. Det skal ikke jeg legge meg opp i. Det er ingen tvil om at det har vært langt bedre selskaper på OSE og putte penger i de siste årene, men det betyr ikke at kursen ikke kan gå i WRL ved riktig anledning.

bjay
Er enig i mye av det du skriver, men at ken-guru er en klovn sier jeg ikkje, men mye rett i sitt innlegg har han. Og for å si det slik her er maaaaange klovner, så om du mener ken-guru er klovn så er han i et godt selskap. Den største klovnen fikk kanskje så lang nese til slutt at han fant det for godt å tre av, kanskje lurt. Du og vet at disse klovnene for 7-8 år siden skrev så selvsikkert at nå går toget....og det måtte vi andre tullingene forstå. Her har aldri vært rom for at klovnene har tatt feil, aldri. Syns ikke det er rart at trøtte aksjonærer sender stikk om en fullstendig fraværende ledelse. Du og vet at for hver som ble ansatt i wrl enten det var ceo,IR,økonomi eller noen annen, så har klovnene rost vedkommende opp i skyene som et megafunn for wrl. I dag er det snart ikke noen igjen av disse nyansatte i wrl, og nå har også Geoff fått passet sitt påskrevet. ti
Så ved nyansettelse uten å kjenne bakgrunn for noen av dem, så var disse også megafunn for wrl. er det i det hele tatt mulig.

Vil tro at disse har utført en så dårleg jobb utad til investorer over lang tid at det er ikke bare for wrl å skru av bryteren. Mulig dette vil henge igjen over lang tid. Leser også at nå blir det fart i wrl når ny ceo tiltrer mandag 25. Hehe, ja hva skal en si.......

icebear
18.06.2018 kl 14:01 3887

Den nye sjefen kommer jo til dekket bord. Pengene strømmer inn og det er 100% umulig å gjøre en dårligere jobb enn det Bury og Roe har gjort for å få oppmerksomhet rundt selskapet. 16/11 2017 meldte de om flytting til London. Adressen 18/6-2018, Wentworth Resources Limited
3210, 715 – 5th Avenue SW Calgary, Alberta Canada T2P 2X6. Åpenbart ikke lett dette her.

@Pokerfjeset
Fortiden er som en utgått sjekk du ikke får innløst, fremtiden er som en forskuttert sjekk du heller ikke får innløst, og nåtiden er den eneste cash du har. Når det gjelder aksjer som enkelte her påstår skal gå som en kule - en gang i fremtiden, er det i stor grad basert på ønsketenking som sjelden slår til. Nå er det sånn at de fleste oljemygger er historisk sett elendige investeringer, - omtrent alle er milevis unna ATH. Og noen hausser disse selskapene som bare rakkern, Kenguruen hevder sågar at det er mange av disse er mye bedre investeringsmulighet enn WRL , med mye bedre risk /reward enn WRL, men hverken han eller andre tør komme opp med tall.
Selskap som WRL er ikke lenger basert på ønskedrømmer, men på inntjening, det er kjedelige aksjer. At P/E verdien til WRL sannsynligvis kommer til å slå de andre selskapene ned i støvlene, er irrelevant for de som er bitre og negative overfor WRL og få kjenner til fakta. .
Om ledelsen har vært uheldig med guidingen, eller selskapet har blitt overhaussa, er synd, derfor har WRL fått et dårlig rykte, - sannsynligvis fordi mange har blitt lurt av all haussingen - eller av «ulv, ulv» syndromet.
Så jeg forventer ikke annet enn at kursen er ganske stabil, frem til noen får øynene opp, og ser de faktiske resultatene. Det at Malcay ser frem til møte med ny leder og hinter selv om å ta WRL i ønskebøtta si, er ikke i seg selv en trigger, men gjør han det han antyder han vil gjøre, åpner det seg for adskillig mer interesse i de som leter etter gode investeringsmuligheter på London AIM børsen.
Da kan det gå kjapt, og dersom det jobbes mer med å informere norske analytikere, de klarer å få til en farm out, ledelsen fremstår profft, og selskapet fortsetter å levere over guiding, da er kursen garantert på vei opp.
Den som lever får se, og den som ler sist, ler ofte best.
alph
18.06.2018 kl 17:10 3722

Kenguru drev med det stikk motsatte for 2-3 år siden. Hodeløs haussing uten noen form for argumenter eller innhold. For så å snu over natten.

Han er kun oppmerksomhetssyk.
ken-guru
18.06.2018 kl 17:23 3691

Flust i selskaper med lav P/E, som forblir liggende slik pga dårlig og uforutsigbar ledelse. Wrl er ikke enestående i så måte.