Bergen Group AAK tildelt rammeavtale på norsk sokkel -40-60mill


Bergen Group AAK er tildelt en 5-årig rammeavtale med en internasjonal operatør på norsk sokkel. Rammeavtalen har en estimert samlet verdi på ca. NOK 40-60 millioner for perioden frem til år 2023. Rammeavtalen gjelder ulike former for mekaniske oppdrag på offshore-installasjoner der det stilles krav til komplekse tilkomsttjenester. I tillegg inkluderer rammeavtalen også muligheten for levering av relevante prefabrikasjoner. Konsernsjef Torgeir Nærø i Bergen Group ASA vurderer rammetalen som en positiv bekreftelse på at Bergen Group AAK opprettholder sin konkurransekraft inn mot offshoremarkedet. - Bergen Group AAK har en lang erfaring med å utføre ulike typer service- og vedlikeholds-operasjoner under svært utfordrende forhold både i høyden og på installasjoner med krevende tilgang. Vi har i løpet av våren registrert en økende etterspørsel etter tilkomsttekniske tjenester både i offshore- og i onshore-markedet. Den økte etterspørselen kombinert med nye langsiktige rammeavtaler gir grunnlag for vekst og en utvidelse av arbeidsstokken, oppsummerer Nærø. Bergen Group AAK er et heleid datterselskap av det børsnoterte konsernet Bergen Group ASA. Selskapet er eksperter på tilkomstteknikk knyttet til vedlikeholds- og modifikasjonsarbeider med krevende tilkomst og arbeid i høyden. Bergen Group AAK har i dag en oppdragsmengde som blant annet inkluderer arbeid på ulike olje- og gassinstallasjoner, vindparker, vei- broanlegg og annen infrastruktur. Selskapet har rundt 60 ansatte. Hovedkontoret er plassert på Straume på Sotra. Mer informasjon finnes på www.bergengroup.no
Redigert 29.05.2018 kl 09:06 Du må logge inn for å svare
Trobor
10.07.2018 kl 08:21 1482

Bergen Group ASA: Gjennomført kjøp av tørrdokk og virksomhet fra Backe Bergen AS

Bergen Group ASA har sluttført kjøpet av Backe Bergen sin eiendom (Sjøsterk AS) og virksomhet (Sjøsterk II AS) på Stamsneset ved Grimstadfjorden i Bergen. Kjøpet er gjort i henhold til de vilkår som er kommunisert i tidligere børsmeldinger 27. februar og 2. mars i år. Virksomhetene endrer navn til henholdsvis Bergen Group Sjøsterk Eiendom AS og Bergen Group Sjøsterk AS, og vil inngå som datterselskaper i konsernet på lik linje med Bergen Group AAK og Bergen Group Services. Konsernsjef Torgeir Nærø vurderer overtagelsen som en viktig milepæl i konsernets strategi om å vokse til å bli et attraktivt vestlandsbasert industrikonsern. -Kjøpet gir oss en mulighet til å utvide og utvikle vår maritime virksomhet til også å gjelde produktleveranser inn mot akvakulturnæringen. Vi har i dag overtatt en godt etablert virksomhet med en omfattende erfaring i produksjon av integrerte fórflåter til oppdrettsnæringen. Denne markedsposisjonen ønsker vi å videreutvikle. Anlegget tilfører oss også en langsiktig strategisk kapasitet som ved behov kan utnyttes inn mot konsernets maritime virksomhet, sier Nærø som påpeker at det også er synergier inn mot Bergen Group sin eksisterende operasjonelle aktivitet. Stamsneset ligger i fjordbassenget som skiller flyplassen på Flesland og marineanlegget på Haakonsvern. Bergen Group har overtatt eiendom og anlegg som blant annet inkluderer en moderne og oppgradert tørrdokk på 22 meters bredde og 90 meteres lengde, god krankapasitet, produksjonshall og en oppgradert administrasjonsbygning. Bergen Group ASA er et vestlandsbasert industrikonsern og en veletablert leverandør av produkter og tjenester til områdene Maritime Service, Tilkomstteknikk og Akvakultur. Konsernets selskaper bygger på bred kompetanse og lang erfaring innen sine virksomhetsområder. Den operasjonelle aktiviteten utøves av datterselskapene Bergen Group Services AS, Bergen Group AAK AS og Bergen Group Sjøsterk AS med til sammen rundt 200 ansatte. For ytterligere info: www.bergengroup.no. Vedlagt bilde av Torgeir Nærø og Bergen Grup Sjøsterk. Kontaktpersoner: Konsernsjef Torgeir Nærø i Bergen Group ASA, telefon 922 00 778 Konserndirektør for organisasjon og samfunnskontakt Øyvind Risnes, telefon 480 48 561 Denne informasjonen offentliggjøres i henhold til kravene i Løpende forpliktelser.
08.07.2018 kl 09:58 1641

Nå er det over 4 måneder siden fristen for deltakelse gikk ut på denne potensielt store kontrakten, Når kan en forvente tildeling?

IV.2.2)
Tidsfrist for å motta tilbud eller forespørsel om deltakelse
Dato: 01.03.2018
Lokal tid: 12:00

https://www.doffin.no/Notice/Details/2018-590077
04.07.2018 kl 08:31 1814

Trobor,
Takk for deling, det er positivt.
Håper snart at Bergen kan gi oss noen nye kontrakter, ikke akkurat en aksje "on fire"

01.07.2018 kl 22:04 1946

Ble vel skrevet her tidligere at kontrakten med Forsvaret mest sannsynlig ville bli tildelt i juni, idag skriver vi 1.juli.
Noen som har kjennskap til når det er signalisert offentliggjøring?

Uansett synes jeg fredagen var positiv på den måten at kjøpersiden var betydelig styrket og det på et høyere nivå.
Trobor
29.06.2018 kl 14:52 2082

Nå er det jo naturligvis forsvarsavtalen som er mest i fokus i disse dager, men tenker ut i fra dette utsagnet fra Nærø at det også kan komme avtaler fra andre hold.

Vi har i løpet av våren registrert en økende etterspørsel etter tilkomsttekniske tjenester både i offshore- og i onshore-markedet. Den økte etterspørselen kombinert med nye langsiktige rammeavtaler gir grunnlag for vekst og en utvidelse av arbeidsstokken, oppsummerer Nærø.
29.06.2018 kl 13:52 2123

Noe på gang nå?
Plutselig ser vi noe bevegelse.
Avgjørelse på denne kontrakten kan vel ikke være langt unna.

Det gjelder å ha litt tålmodighet. Byråkratiet her til lands tar den tiden det ønsker. Kanskje vi må se litt lenger frem enn bare et par uker til tildelingen.

Oppsiden er fremdeles gigantisk, nedsiden er nesten null, i min mening...
Trobor
28.06.2018 kl 12:17 2292

Med en kjempestor omsetning hehe...tror ikke du skal legge for mye i de prosentene der. Tror nok bare det er noen som har trengt penger kjapt til å komme seg inn i NEL:)
Sveise
28.06.2018 kl 10:29 2378

Hvor er det dere ser kontrakter som ligger ute på anbud?
keane
20.06.2018 kl 11:11 2540

Spennende tider i Bergen group nå! Får Bergen den store kontrakter vil kursen eksplodere..!
Trobor
06.06.2018 kl 12:54 4572

Sant det. Alt annet vil være merkelig spør du meg...

Forresten artig å se tilbake ett år i tid å se at topp var 4.20 og bunn 1.50. Har nevnt det før, og begrunnet det, men mener oppsiden er laaaangt større enn nedsiden nå.
06.06.2018 kl 12:38 4593

På slike dager en kan få fyllt på litt mer for en relativt billig penge.
Kanskje vi tør håpe på et lite forventnings løft i dagene framover nå, kan ikke være langt unna tildeling nå.
Trobor
06.06.2018 kl 11:33 4637

Overraskende at vi ikke ser begynnelsen på et lite forventningsløft nå som tildelingen av forsvarskontrakten kan komme når som helst...

Jeg er helt enig. Oppsiden er stor, nedsiden minimal. Denne kontrakten er ren bonus, kan ikke se at den er medberegnet i kursen.
Trobor
04.06.2018 kl 08:46 4935

Det som er jeg mener er viktig å huske på, og er en stor forkskjell fra Fregattkontrakten og til denne, er at sist gang var den en noe større kontrakt og samtidig en kontrakt de allerede hadde. En del har skjedd siden sist og de har fått flere ben å stå på. Når de ganske overrraskende ikke fikk Fregattkontrakten falt aksjen stort ned til 1,50 som bunn. Denne gangen blir det i mine øyne litt annerledes da de som nevnt har fått flere ben å stå på og det er ikke en kontrakt de allerede lever av. Derfor mener jeg fallhøyden er mye mindre og oppsiden større. Hva tenker dere?

Sist gang så var det endelig avklart om Bergen fikk kontrakten med FLO 22.06.17.

Blir spennende å se om aksjen beveger seg i forkant eller den blir liggende som en duppe i vannet.

Hvis Bergen skulle tape denne også, så håper jeg de innser at de at de ikke kan leve på å klassifisere «den sorte dame»

Ved kjøp av Stamnsneset tørrdokk, eller Sjøsterk AS, av Backe tror jeg det følger med 6-8 fast ansatte, som stort sett er produksjons- og arbeidsledere. Når et prosjekt skal utføres leier disse lederne inn midlertidige fagarbeidere. Jeg regner med at denne løsningen skal følges når nye eiere overtar.

Så nei, de nye 30 ansatte har tilsynelatende ikke noe direkte med Backekjøpet å gjøre. Vi regner med at de skal brukes til fremtidige kontrakter/prosjekter i offshore eller forhåpentligvis i skipsteknisk vedlikehold.
Redigert 03.06.2018 kl 21:05 Du må logge inn for å svare

Da mener jeg at de får bare matche og så får de heller justere årsverk etter avtalen er på plass slik at de får noe dekningsgrad.

Foreløpig så er signalisert omsetning så off at tilliten er helt fraværende, i hvertfall min.
Trobor
31.05.2018 kl 12:54 5573

Sto det ikke at disse 30 i hovedsak skulle brukes til jobber offshore? Og noe skulle brukes til jobb i forbindelse med nye bransjer?
Trobor
31.05.2018 kl 12:49 5583

Støtter dine antagelser fullt ut.

Samtidig tenker jeg samarbeidet med Bladena Aps også snart må gi noe. Kan ikke se hvorfor de skal ha noe samarbeid dersom det ikke kommer noe ut av det.

I forhold til den nye kontrakten som snart skal meldes tror jeg som nevnt tidligere at de kommer til å strekke seg langt. De har gjennom de år jeg har fulgt selskapet alltid lagt vekt på at Forsvaret vil være en prioritet. Det at de ikke fikk Fregattkontrakten var til stor skuffelse og det ble vel også noe fuzz i ettertid der så vidt jeg husker. OneCo som fikk den kontrakten gjorde som de alltid gjør, de la seg på en pris som ingen kunne matche. Bergen uttalte vel at det var en pris som ikke ville være lønnsom hvis ikke jeg husker feil. Tipper de tar litt lærdom av hva som skjedde der og denne kontrakten vil de virkelig ha. Jeg har i hvert fall troa:)

Det kan vel tenkes at de må ha den riktige bemanningen for å kunne være en kandidat til anbudet på forsvarskontrakten.

Jeg er også enig her. Kommentaren til Nærø: "beholdt kompetanse gjennom vanskelige tider", har støtte i kvartalsrapporteringen. Lønnsposten har gått stadig opp selv om inntektene har gått ned. Vanligvis er dette et varselstegn, men i dette tilfellet tror jeg det betyr at ledelsen har et klart blikk på horisonten og at en relativt stor arbeidsstokk snarlig får nok å gjøre. En 50 mill kontrakt over 5 år, gir 10 mill i året. Det tilsvarer ca 5(nå gjetter jeg litt) årsverk. Uansett er det IKKE i nærheten av 30.

Derfor er det ganske så klart at de 30 nye ansatte skal allokeres til nye prosjekter/kontrakter. 30 nye ansatte på 6mnd, det er mer enn 1 nyansettelse i uka i snitt! Det er drastiske greier, her er det konkrete planer i nær fremtid.


Redigert 31.05.2018 kl 12:29 Du må logge inn for å svare
31.05.2018 kl 11:48 5661

Trobor,
Helt enig i dine betraktninger.
I samme artikkelen står det også å lese at de har beholdt kompetanse gjennom en vanskelig tid uten å si opp flere.
Kombinert med teksten du referer til antar jeg at de har betydelig større oppdrag på gang.
Sist meldte avtale er ikke i nærheten av å forsvare ansettelse av 30 nye medarbeidere.
Trobor
31.05.2018 kl 11:45 5666

Det ser jo unektelig ut som bedre tider er ventet ut i fra siste uttalelse til Nærø. Kan jo ikke skjønne annet enn at de har flere ting i gjære ut i fra denne uttalelsen.

"Bergen Group og konsernsjef Torgeir Nærø ser lyst på fremtiden. Med ny femårig rammeavtale på sokkelen, flere solide bein å stå på og nye prosjekter i horisonten må selskapet øke arbeidsstokken."

Og det at de ansetter i så stor skala må jo bety at det ventes mer fra den fronten? Eller skal alle brukes i den nye rammeavtalen?
31.05.2018 kl 11:34 5678

Det er alltid bittert, leit og surt å ha satset mye i et selskap og retningen dra den gale veien, et helvete på jord.
Samtidig er det bare å håpe at Bergen nå drar i land denne store avtalen med Forsvaret, noe som vil bety enormt for selskapet og for oss aksjonærer.
Redigert 31.05.2018 kl 11:34 Du må logge inn for å svare

Sikkert OneCo eller hva enn selskapet het som får kommende kontrakt med Forsvaret. Fordelen er vel at ingen forventer noe som helst fra det selskapet.
31.05.2018 kl 11:16 5725

Kjenner ikke historikken til selskapet godt nok, men det er tydelig at mange sitter med høy inngang når en ser på selgersiden, lite aksjer å få kjøpt på disse nivåene.
Og med en pott på 120000 aksjer til 1,81 og knapt bevegelse konkluderer jeg med at denne skal videre opp nå.

Kanskje jeg skal ta de, men er det et papir som har irritert meg lenge så er det dette. Bare glad jeg startet å selge på 3-4 i fjor.
Trobor
31.05.2018 kl 10:38 5796

Noen av dere som ligger på kjøp på 1,81 nå? :) Blåser den gjennom 1,83 er det tynt oppover.
Redigert 31.05.2018 kl 10:39 Du må logge inn for å svare
Trobor
31.05.2018 kl 09:32 5876

Det kommer til å bygge seg opp jo lengre vi kommer inn i juni, det er jeg ganske trygg på. Det var i hvert fall det som skjedde sist når det var snakk om Fregattkontrakten. Og nå er jo selskapet mer styrket enn det var tidligere, så nedsiden er mindre etter min mening.
Bmwi8
31.05.2018 kl 09:31 5881

Det henger nok endel sammen med oljepris rallyet og at investorene søker mer mot oljerelatert for tiden.
31.05.2018 kl 09:20 5901

Med den potensielt for Bergen Group mega avtale som kan meldes i løpet av dager eller få uker synes det rart at interessen fortsatt er lav.
Når en også ser det i lys av gårsdagens artikkel https://sysla.no/offshore/na-skal-bergen-group-ansette-flere/ framstår det for min del som rart at ikke flere posisjonerer seg.
30.05.2018 kl 14:39 6075

Med tanke på denne mulige kontrakten: Skipsteknisk vedlikehold Alta- og Oksøy klassen og Skjold klassen. 400 mill over 5 år.

Hvem er de sterkeste utfordrerne til Bergen Group på en slik kontrakt?
Sailor34
30.05.2018 kl 12:44 6149

Bergen kan endelig være på vei nå... Hvis de klarer å reise kjærringa, så vil dette bli svært lukrativt. Glem ikke emisjonen for en tid tilbake... 2,7 kr den ble full tegnet..... Gleder meg til fortsettelsen.
Trobor
30.05.2018 kl 12:38 6163

Og en potensiell kontrakt på nesten en halv milliard om hjørnet. Spennende! Bare å posisjonere seg.
30.05.2018 kl 12:33 6192

https://sysla.no/offshore/na-skal-bergen-group-ansette-flere/

Bergen Group og konsernsjef Torgeir Nærø ser lyst på fremtiden. Med ny femårig rammeavtale på sokkelen, flere solide bein å stå på og nye prosjekter i horisonten må selskapet øke arbeidsstokken.

Synes dette virker som lovende takter og det er nok ikke lenge før vi kan se langt etter kurser under Nok 2.-
Redigert 30.05.2018 kl 12:37 Du må logge inn for å svare

Sysla melder i dag at Bergen Group skal ansette opptil 30 teknikere innen olje og gass. Gode tider kommer
Trobor
30.05.2018 kl 11:01 6260

Nå spratt kursen med ca 10 øre på denne rammeavtalen, kan få et solid hopp på en avtale som er ti ganger så stor.
Bmwi8
30.05.2018 kl 10:08 6308

Jeg tror ikke folk har fått med seg denne mulige kontrakten og vil komme overraskende på markedet hvis Bergen får den.
Trobor
30.05.2018 kl 08:19 6385

Ut i fra at det kun er kort tid før offentligjøring av denne store kontrakten er det vel rimelig å tro at folk vil være inne før toget går. Kontrakten er så stor at det vil utgjøre et kjempehopp i kursen. Det vil nok også bygge seg litt opp på forventninger, vil jeg tro.
30.05.2018 kl 08:12 6432

Spennende å se hvilken vei den tar idag, kan den fortsette med oppgang også idag, eller det realistisk å tro at den faller noe tilbake.
Vanskelig å si, men spennende dager med tanke på at storkontrakt kan offentliggjøres en av de nærmeste dagene, kanskje.
Trobor
29.05.2018 kl 13:06 6610

Forresten noen som vet anslagsvis hvor mye arbeid som ligger i rammeavtalen med Norled AS?
Trobor
29.05.2018 kl 12:31 6664

Tror de vil strekke seg langt etter kontrakten med Forsvaret, skuffelsen var stor etter de mistet den forrige. Ikke lenge før man får svar på det.

I tillegg vil jeg tro at samarbeidsavtalen med Bladena Aps innenfor vindkraftmarkedet snart vil høste frukter. Har troa på en fin stigning inn mot avgjørelsen på Forsvarskontrakten.
annette
29.05.2018 kl 12:24 6692

Etter det jeg kan se på de 8 siste aksjonærlistene så er det kun de under topp 20 som har presset ned aksjen på et syltynt volum. Betviler sterk at det er noe volum i aksjen på disse nivåene.