JIN en dårlig børsvits!


I skrivende stund så vet jeg ikke hva pris bok er på Jin. Men det har vært regnet på mange ganger før. Tipper den er langt under 0.5. Dette er også noe av problemet med denne aksjen at ingen engang gidder å analysere aksjen. Dette kaller jeg skurketendenser. Særlig skjerpende blir det for diverse mediehus og andre profilerte spekulanter anbefaler alt annet av aksjer som er priset 3 til 4 ganger så høyt på pris bok.
ken-guru
16.03.2018 kl 19:44 7592

Mens kursen drifter nedover, stiger Supramax ratene til stadig nye høyder. Noen som har link til historiske rater?
sorte
18.03.2018 kl 21:48 7363

De hadde en liten emisjon i fjor på 8 kr hvor ledelsen kjøpte mye aksjer. Både i emisjonen, men også i etterkant til kurser rundt dagens notering.. Ellers så har det vel ikke vært noen utvidelse eller splitt. Antall aksjer nå er 109.258.943 mot 84549613 tidligere. Så ikke så veldig stor økning.

Jin tjener gode penger på dagens rater. Og jeg har tro på at vi vil se et enda strammere marked mot sommeren.
Rart at ikke kursutviklingen følger inntjeningen, men markedet tar jo bestandig feil, og godt er det.
anderix
20.03.2018 kl 20:02 7239

Supramax stiger stadig. Jin tjener mye penger om dagen. Lurer på om kursen følget etter en dag?
sorte
21.03.2018 kl 10:18 7138

Ja fraktratene på Supramax har jo steget 20% de siste 4 ukene, mens kursen til JIN er ned over 7% i samme periode. Det er jo litt rart når man tenker på at 12000/10000 ikke utgjør 20% bedring av lønnsomheten, men mer en dobling av resultatet per aksje.

Nå har det jo vært en forventning i markedet til at ratene skulle opp, så noe var vel priset inn allerede. Men om man ser på utviklingen de siste 4 uker alene, så burde JIN ha steget 100% på endring i ratene, ikke falle 7% tilbake.

Problemet er vel at JIN er helt glemt, og at det er GOGL som tar all oppmerksomhet. Og i og med at ratene på de fleste av dere skip har falt mye de siste ukene, så er det jo naturlig at den aksjen har falt den siste tiden. Og at negative nyheter i GOGL også drar med seg de andre bulkrederiene ned.

Jeg har et snitt på ca 6,50, så har fortsatt ikke noe tap. Men er jo litt kjedelig å se at aksjen stadig siger nedover, til tross for at inntektene og lønnsomheten til selskapet fosser frem dag for dag.

Aksjen vil nok hente seg inn igjen når ratene senere vil vise seg i regnskapet.

mithra
21.03.2018 kl 17:06 7084

Sikkert
Og i mellomtiden får du kjøpt aksjene billig målt med forholdstall som P/B og P/E.
Substansverdien er også stigende.
Det vi derimot ikke vet noe om er hva ledelsen/eierne har til hensikt å gjøre med pengene selskapet tjener nå.

Nettop. Hvis ledelsen viser seg å være aksjonærvennlige og ratene fortsetter opp kommer vi til å se en mangedobling av dagens aksjekurs tror jeg. Kursmål 45 kr innen 2 år.
ken-guru
24.03.2018 kl 13:12 6813

Hva er det skipene til jin frakter?
mithra
24.03.2018 kl 17:07 6758

jernmalm, metaller og kull

Har sjekket de andre tørrbulkerne som Safebulkers, starbulker, eagle bulk etc og ser ut som alle opplever positive resultater nå. Og alle snakker om at markedet or ratene sannsynligvis kommer til å gå høyere. Høy scrapping, ikke så mange nye ordre på skip, økt økonmisk vekst, kinas økte lyst på high grade iron ore. Ser vel positivt dette? Hvorfor har ikke markedet priset dette inn? Jin har jo ikke beveget seg noe selv om makroforholdene har forbedret seg mye.
ken-guru
31.03.2018 kl 19:18 6500

En del inkludert Volf her på forumet, tror at de kinesiske eierne vil robbe småaksjonærene for overskuddet og at det er grunnen til at selskapet ikke fortjener høyere kurs.
Redigert 31.03.2018 kl 19:20 Du må logge inn for å svare

Ja det kan være det skjer. Hva er selskapet verdt hvis ikke ledelsen betaler utbytte? Vel kanskje man kan tjene på et håp om fremtidig utbytte

Først må pengene inn på konto så kan utbyttene utbetales Jin ledelsen vet hva de driver med 31,5 kan vi begynne og tenke på utbytter igjen det er lenge siden 2008 det var den siste utbytte utbetalingen, 2018 blir neste

mithra
09.04.2018 kl 16:53 5965

Er det noen som skjønte hva som skjedde fra kl 16,00 i dag ??
ca 175.000 aksjer omsatt - 10 dumper på små poster til kr 8,00 og de store volumene stort sett rundt 8,15.
Virker ganske " arrangert" eller hva mener dere ?
mithra
18.04.2018 kl 01:10 5761

Ser ut som om fallet i supramax-ratene har stoppet opp. Etter en svak stigning de tre siste dagene kan det tom. hende at de er på vei opp igjen.
Nå ligger de på ca. 10800 . Jin hevder at deres snittkost, inkl avskrivninger og renter, pr skip var ca 6500 for 2017. Selv om selskapets TCE skulle ligge noe under de rapporterte ratene, tyder alt på at de så langt i 2018 har tjent gode penger. Gearingen ved årsskifte var på bare 15% så de bør ha stor fleksibilitet til å benytte den frie kontantstrømmen uten innblanding fra långiverne.
Alt dette til tross så har aksjekursen falt med nesten 10% i år - ned til samme nivå som vi hadde i Q3 i fjor da supramaxratene lå litt over 8000 usd .
Det er ganske klart at aksjen er lite interessant blant investorene på Oslo Børs. Handelsvolumet er ofte bare 1% av det volumet vi ser i GOGL.
Men- de tjener penger og kursen ligger lavt målt ved p/e og p/b. Skipsverdiene har økt det siste halve året og styrket grunnlaget for en reprising som bør følge inntjeningsutviklingen.
Jeg mener det bare er et spørsmål om tid før markedet erkjenner realitetene i selskapet og rerpiser aksjen i tråd med selskapets inntjening og substansverdi.
Dere kan jo selv regne ut hva aksjekursen bør være basert på p/e og p/b gitt dagens ratenivå og markedspris på skipene. I tillegg har selskapet verdier i fast eiendom (parkeringshus) og omsettelige verdipapirer.
Det blir spennende å se hva som fremkommer ved Q1 presentasjonen. Ingen kan si at de har gjort noe særlig selv for å vise selskapets underliggende verdier hverken i regnskapet eller i sine ( ualminnelig kjedelige) presentasjoner.

I følge bestefars notater så var ji priset til 8 kr i november 2016. Da tapte Jin penger og fraktratene lå på ca 5800usd. Nå har Jin begynt å tjene penger igjen, innsidekhøp, utsiktene ser bedre ut, gjelden er redusert og ratene kommer vel inn på rundt 10000 dette kvartalet. For meg gir det ikke mening at prisen er den samme nå som da når situasjonen er meget annerledes.

Enten så var Jin ekstremt overpriset i november 2016 eller så er de ekstremt underpriset nå. Jeg velge å tro det siste å øker min posisjon. Her skal det bulkes på tørrbulk!

Det blir også spennende å se om kineserne setter i gang en ny stimulipakke for å holde den kinesiske økonomien i gang. Dette fordi de vet nå at eksporten til USA vil svekkes av handelskrigen som nå har blitt satt ut i live av Trump.

Gjør de det så vil eller har allerede startet med å øke pengebruken i landet så vil vi se en økning av tørrbulkratene og en svekkelse av containertraffiken.

Det er også som det nevnes her i forumet ofte og som jeg startet tråden med et stort misforhold mellom prisingen av kursen og den reelle verdien. Og da snakker jeg ikke underliggende verdier som Bjørn Kjos gjør i Norwegian. Jeg slenger ut noen påstander om at selskapet har litt over en halv milliard NOK i gjeld og egenkapital på 2 milliarder NOK. Det er en stusselig gjeld når man ser at de har 23 båter. Det er umulig å få så mange skip på så lite gjeld hvis man skal velge andre selskaper på børsene. God sommer :-)

Unnskyld meg hvis jeg ikke er oppdatert. Men den handelskrigen vil vel ikke påvirke Jin negativt regner jeg med? Fordi slik jeg vet så frakter ikke Jin noe særlig mellom USA og Asia. De frakter mest internt i asia og også noe mellom brasil og asia. Stemmer? Ja kan forestille meg at conteinershipene vil tjene mindre

Ja det er vanskelig å vite hva kineserne gjør. Men de har har hatt stimulansepakker før. Og det er god grunn til å tro at de gjør det samme nå siden eksporten svekkes. Da vil tørrbulkratene styrkes mye og det kan allerede ha startet. Jin har også fått bedre rater. Jepp det er mest laster i Asia regionen. Og de vil da bli mye bedre.

Jeg syns det ser veldig lovende ut for Jin nå. Malmtraffiken mellom Brasil og Kina er det Gogl som må slite med når de store Valemaxerne kommer i drift. Jin blir ikke berørt av dette. Så hvis og når Kina vil øke innlandsproduksjonen så vil Jin tjene enda mere penger enn de gjør i dag.

De blir ikke berørt fordi de transporter ikke eksport varer til USA. Derimot skal Kina opprettholde veksten i økonomien så øker de pengebruken til infrastruktur i landet og det vil Jin tjene på.

Aha siden handelen vil svekkes mellom kina og USA så vil det bli mye mer handel internt mellom landene i asia og det vil være positivt for JIN? Selv om de bare frakter råmaterialer og ikke cargo? Ser for meg at de Valemaxene kan frakte enormt mye jernmalm per skip og de er vel eid av VALE som er den største jernmalmprodusenten i Sør-amerika. Det vil vel presse cape ratene ned som du sier.

Men når jeg tenker litt etter... Jeg skjønner ikke helt hvorfor innenlandsproduksjonen i asia vil øke ved en handelskrig med USA? Fordi Asia importerer vel veldig lite fra USA?

Ja du svarte meg kanskje i siste setning der. Takk for infoen, greit å vite noe makro
really
18.04.2018 kl 11:30 5859

Som rent Business case betraktet er Jin helt overlegent Gogl. Men da ser en bort fra eiersiden.

GOGL er sårbar for Vale'ene og konjunkturer og er sannsynligvis like sårbare som containerskip for en handelskrig. Jin vil merke de indirekte effektene, men ikke like mye de direkte effektene av handelskrig.

Jeg ville vært forsiktig med GOGL fremover, bare forsøkt å ri bølgene. Jin har mye større potensiale, selv om ledelsen er et drivanker.

Jepp er egentlig en avsporing å dra inn Cape. Men det som er viktig å tenke på er at Kina alltid strever etter å ha innlandsvekst i økonomien på 5 til 8 %. Og siden eksporten vil svekkes så bruker Kineserne å øke pengebruken internt. Det er midt i blinken for tørrbulk skip Alla supramax som forsyner med byggematerialer osv.
anderix
18.04.2018 kl 11:59 5826

må innrømme at jeg kvittet meg med halvparten av aksjene et sted på veien ned på 8,93. Men beholder den siste halvparten, da jeg også mener at selskapet er verdt mer enn pålydende kurs. Satser på opptur om ikke lenge. Target 12,-

Supra ratene holdt seg også veldig godt over kinesisk nyttår. Noe som er et veldig godt tegn. Får Jin gode rater i 1 kvartal så kan det være godt tegn på at det er er godt trøkk på båtene i Asia og Midtøsten. Blir spennende å se på 1 kvartal enda mer spennede å se når 2 kvartal slippes. Jeg tror Jin gjør det kjempegodt nå.

Hvis det skjer en meget stor økning i ratene og ratene holder seg høye en stund hvor høyt potensielt tror dere aksjekursen kan gå? I 2008 var den vel oppe på 80kr. Siden da har den ligget lavt med noen korte topper alle rundt 30 kr. Potensiale for at vi kan se 40kr-50kr? Eller er dette altfor optimistisk?

Vel når de skal kjøpe tilbake 10% av aksjene tror jeg denne kommer til å stige ganske kjapt, vi ser nok topper langt over 12.

Vanskelig å si. Potensialet er enormt. Aksjen kan i prinsippet gå i 100 kr og mer. Problemet er at aksjen har skuffet så mye at den ikke blir handlet. Men det skulle selvsagt ikke vært sånn på en likvid børs.

Sant. Men ja, som du sier har ratene holdt seg meget stabile mens Cape har falt. Nå er også Supra på vei opp igjen så vi får et veldig bra resultat i Mai og forhåpentligvis enda bedre i Q2.
noprofit
18.04.2018 kl 13:30 5731

Ja det må det gjøre, en normal handledag for JIN er jo ca 150 - 250 tusen aksjer.

10% tilbakekjøp av total aksjemengde på 109 258 944 vil jo bli 10 925 894.

Hvor står det om tilbakekjøp?

Og når planlegger de å starte?

Skal opp på general f den 16 mai tror jeg det var .blir vel en fin gave til 17mai for oss som har aksjer i jin

Måtte bare kjøpe en post til i dag begynner og bli mange av di i det siste,og jeg har ikke planer om salg det neste året.
skvisen
18.04.2018 kl 14:34 5648

BULK:BALTIC DRY-INDEKSEN +6,8% TIL 1.124 POENG
Oslo (TDN Direkt): Baltic Dry-indeksen er opp 6,8 prosent til 1.124 poeng, ifølge The Baltic Exchange onsdag.
Baltic Dry +6,8%
Capesize +19,9%
Panamax -1,8%
Handysize -0,1%
Supramax +0,5%
skvisen
19.04.2018 kl 15:40 5525

BULK:BALTIC DRY-INDEKSEN +6,9% TIL 1.201 POENG og + 6,8 i går.
Merkelig att kursen går ned etter sånne gode nyheter

Cape er relevant for gogl med 40% på 2 dager. Men ja, merkelig.

Tanker rundt eiendomsinvesteringen?????

"Vanskelig å si. Potensialet er enormt. Aksjen kan i prinsippet gå i 100 kr og mer. Problemet er at aksjen har skuffet så mye at den ikke blir handlet. Men det skulle selvsagt ikke vært sånn på en likvid børs. "

Jeg skjønner ikke helt hvordan en pris på 100kr for Jin aksjen kan forsvares? Ikke fundamentalt vil jeg tro? Men kan kanskje forestille meg at det teoretisk mulig at den vil gå så høyt på moment

Kan ikke forsvares nei. I dag er vel nettoverdien bare på båtene til JIN 14 til 18 kr per aksje. Stiger skipsverdiene så økes denne prisingen enormt. Tar man med økt cash i kassa pga inntjeningen så kan man bare tenke seg hva prisingen bør være.
radioten
25.04.2018 kl 12:39 4977

Noen legger ut 5k for salg 8.21 Straks noen biter på og kjøper 1k trekkes de rest. 4k. Altså de ønsker ikke å selge 5k men legger ut salgsposter i håp om stadig lavere kurs med minst mulig salg av egne aksjer. Ikke bli lurt.

Uten tillit blir det ingen reprising. Usiktene for båtene ser bedre ut enn på lenge. Kjøper har trukket seg under 8 kr nå.
radioten
26.04.2018 kl 10:47 4749

Er dette en skremmepost, eller er den reell?
radioten
26.04.2018 kl 10:58 4739

Tror neppe det var dette selger ønsket seg. Lavere kurs er det han ønsker seg. For se om planen lykkes. Kan kurspresset ha noe med JINs ønske om tilbakekjøp av aksjer.
Redigert 26.04.2018 kl 10:59 Du må logge inn for å svare

Men jeg lurer på en ting. Hvor er det blitt av Longstinbulk her på forumet? Han hadde litt aksjer i Jin...
radioten
26.04.2018 kl 15:45 4615

Fikk årsrapporten i posten i dag. Konklusjon: Nu går det så meget bedre. (bortsett fra aksjekursen selvfølgelig)
skvisen
26.04.2018 kl 17:39 4566

Ja aksjekursen er og blir begredelig med minimal omsetning. Umulig å komme seg ut med større poster uten at kursen går i dass. Ser ut som den er på vei mot 5 der det finnes betydelig støtte.
ken-guru
26.04.2018 kl 17:49 4560

Kinesarene kjem for å plyndre kassa. Bøø