Amrita Sem: Endelig en analytiker som har skjønt noe om skifer!

Korsar
OLJE
13.02.2018 kl 15:09
386

Jeg har gnålt om dette her på forumet i flere år: Analytikerne skjønner ikke bæret av den fundamentale forskjellen mellom skiferproduksjon og "vanlige" oljefelt:
- Skiferfelt må re-bores hele tiden for at ikke produksjonen skal stoppe opp
- Dette setter et nedre nivå for hvor mye det er mulig å kutte kostnader såvel som for breakeven
- Skiferprodusentene har lundlurt investorene om faktisk breakeven i mange år, også Statoil under Helge Lund gikk på med søkke og snøre og har tapt enorme summer på dette

I dag gjengir Hegnar (fra opprinnelig DN) hva analytiker Amrita Sem sier om skifer, og jeg kan bare applaudere, for her er hva dama sier:

----------------------------------------------------------------------------------------
"Ikke tro på produsentene av skifterolje": Og videre:

"- Ikke tro et ord av hva de sier, sier analytiker Amrita Sen.
Amrita Sen, sjefanalytiker i Energy Aspects, advarer dem som tror at skiferoljeprodusenter skal bli lønnsomme og tjene store penger, skriver DN.
– Vi sier det slik. De snakker mye om det, men ikke tro et ord av hva de sier. De har økt produksjonen men leverer fremdeles negativ kontantstrøm. Vi vil først tro de er lønnsomme når vi ser det, sier Sen.
– Skiferoljeprodusentene tjente ikke penger på 100 dollar. De tjener ikke penger på 50 dollar fatet. Skiferoljeselskapene har økt produksjonen ved å bruke mer og mer penger på boring. Du kan ikke anklage skiferoljeselskapene for det, når investorene ikke har straffet dem for det. Akkurat nå er aksjemarkedet kritisk til selskapene, men se på private equity-selskaper og gjeldsmarkedet. Skiferoljeselskapene klarer fremdeles å få tilgang på kapital. (..), sier Sen til DN."
____________________________________________________________

Denne dagen trodde jeg aldri skulle komme; at en norsk analytiker har forstått dette humbuget, der blårussen har delt ut enorme finansieringsflauser til den ene bløffmakeren etter den andre. Vi har jo hatt uvitende etterplaprere som Thina Saltvedt altfor lenge i spaltene rundt om.

Man må spørre:
Hvorfor har ikke dette kommet tydeligere ut før i norske media - burde vi ikke ha skjønt noe nå, etter 50 år med oljevirksomhet?
Vel, det kan se ut som investorer som har forstått de er blitt lurt (dette inkluderer Statoil, derav trolig mye av stillheten i norsk presse, der alle oljejournalister håper på en fet framtid i Statoil bare de ikke fornærmer utenlandsidiotene deres), har sittet stille og håpet på oljepriser på 150 USD/fat. Da kunne de fått igjen inn noe av flausene sine.

Men nå er altså katta ute av sekken - Heia, heia Amrita Sem!!!Redigert 13.02.2018 kl 15:16 Du må logge inn for å svare
Miter
13.02.2018 kl 22:52
282

Klok dame. Shale folka tømmer sweet spotene sine, men selv der klarer de ikke å leverer profitt til investorene.