Archer 2019


Oppretter en ny tråd om Archer
Alle får en mulighet til å være med og diskutere seriøst.
Men spam om ledelse og useriøsitet vil gjøre at man kun blir kastet ut fra gruppen.
At noen ikke er fornøyd med ledelsen er utdebattert, så frem til det kommer ny info om ledelsen er det ikke vits å komme med samme info som tidligere.
Dette skal være en diskusjonsgruppe, ikke en hat gruppe der man skriver bare for å spre eder og galle.

Redigert 17.06.2019 kl 23:08 Du må logge inn for å svare
danm
12.06.2019 kl 16:09 1813

Men det er trods alt kun 8 mio. kr. Jeg tror, shorterne forsøger på en dag som i dag, men spørgsmålet er, hvor mange de når at få. Når olieprisen er stigende har de et stort problem.
Vikusen
12.06.2019 kl 18:54 1735

Folk elske å selge i denne forbanna aksjen. Kan sikkert se lenge etter å gå i 0 på 6,61. Gir det te vår 2020. Er det ikkje skjedd noe til dess så vil det aldri skje noe heller.
Anywhere
12.06.2019 kl 20:45 1679

Oljeservice er i kveld generelt ned 5% over dammen og på desidert laveste nivå siste 20 år. Det var under krisetider i 99 og rundt inngangen til 2002. Det tok et par år etter 2002 før det pekte mer oppover og man gikk 7-gangen da oljepris toppet i 2008...
Redigert 12.06.2019 kl 20:47 Du må logge inn for å svare

De som gikk tungt inn i dag har troen! Mange fikk mulighet å selge seg ut på rundt 4,3. Håper kjøperen er aktiv fremover. Trenger det nå mens volumet er så lavt
hofa
13.06.2019 kl 07:42 1645

Hvorfor sælger man med tab, når aktien spåes en flerdobling af kursen, jeg forstår det ikke, men det er bra med omsætning i aktien og sælgersiden må snart gå tom for aktier under 5
Anywhere
13.06.2019 kl 11:17 1549

Hofa, det er umulig å si om mange selger aksjer med tap. Vi kjenner ikke til om det er gjort en del shorting (trolig av flere samordnede i så fall) nedover helt til det laveste. Flere av oss har kjøpt mye aksjer på 4-tallet og sågar 3-tallet. 200K aksjer på 3,90 kan jeg lekende lett i en ren tradingsammenheng selge få dager etterpå på 4,35 - som i går. Flere enn meg har både lange og korte fokus, og 10%-gevinst er ikke å forakte. Om shortere da starter inndekning på laveste nivå, så får de mye aksjer fra korte trades i starten. Dannes en mer varig oppgangstrend og ledsages av nyheter som driver aksjen, så vil vi fort se press ganske langt oppover der shortere til slutt vil kjøre volum og måtte jafse til vesentlig høyere kurser enn startout. Det kan selvsagt skje anytime at en slik utvikling starter i Archer.
Fredriksen har tatt levering av aksjer, og hvem vet, kanskje han starter sanking av mer som deretter under oppgangstrend skal leveres på en ny TRS. Jeg er temmelig overbevist (gitt informasjon) om at Hemen Holding er meget overrasket over Archers lave prising, og ikke ser selskapsspesifikke grunner for det. Tvert om. Det jobbes godt fra ledelse, og det kan komme MDR-kontrakter i relativt nær fremtid. Da kan ikke Archer holdes nede lenger.
Her er aksjonærer og en del ledelse samt de store industrielle eiere i samme båt; både vi vanlige aksjonærer, ledelse og storeier har handlet aksjer siste halvår og har store motivasjoner for å bygge aksjonærverdier - noe også selskapet gjør meget bra om dagen.
Jeg tror utviklingen naturligvis er justert av oljepris, og kanskje MDR-interesse kan ha effekt derfra, men underliggende aktivitet i Archer vil holdes økende de neste 3 årene slik forretningen nå er rigget.
laser
13.06.2019 kl 13:11 1495

Mange gode synspunkter. Noen sitter langt - andre sitter kort og tar med seg det de kan men blir ikke shortere fordi de selger på 4,35 - de bare realiserer en gevinst. Jeg tror vi skal høyere og sitter. Da taper jeg på tradingmulighetene i håp om at en riktig prising eller reprising av aksjen eller sågar hele industrien skal inntreffe. Og litt fart rundt Hormuz- stredet kan fort sette fyr på oljeprisen - det samme kan en handelsavtale USA-Kina. Triggerne ligger der. Selskapsspesifikke triggere foreligger også. Foreløpig har Quintana aksjen vært et mareritt for Archer, på samme måte som Archer har vært det for Seadrill. Løsner det så... Argentina vil tjene stort på høyere oljepriser og Archer vil smøres av høyere aktivitet og fastere valuta i Argentina. Mer spesifikt så venter vel mange på hvem som blir ny fast CEO i Archer. Har ikke fått med meg noe om dette og ikke bra for så stor organisasjon å ikke ha permanent inndekning. Og så var det kontraktene da....... alle har vel ventet og ventet (utover Chevron kontrakten). Tror nok det var derfor Lecher måtte gå - har ikke klart å hale i land noe han har trodd sterkt på. Men vesentligst er vel refinansieringen - den dagen de kan melde at den er sikret tenker jeg bremsene slippes og kursen drar av sted.
Mao mange triggere - desto lengre tid desto større negativt kurspress. Mye av dette oppveies av HH sitt solide kjøp av 8 mill aksjer. Han har tenkt å tjene penger på sin investering - det har jeg også. Han sitter med innsidekunnskap og må derfor gjøre sine handler når markedet vet alt. Men han kjøper også fordi han vet hvilke potensiale selskapet representerer. Jeg tror løsningen på flere av de selskapsspesifikke triggerne kommer i løpet av sommeren. Da er jeg klar.
Anywhere
13.06.2019 kl 13:48 1460

Laser, Hemen tok forleden inn aksjer som i praksis var å avslutte en TRS med banken. En total return swap gjøres jo normalt som en innlevering av aksjer til en motpart med midlertidig oppgjør på en fastsatt kurs og avtalt tidspunkt for gjenkjøp. Normalt rulleres avtaler pr kvartal over en lengre periode, så også med disse for Hemen, så i første omgang ble aksjene levert til DnB på vesentlig høyere kurser, husker ikke helt når første TRS ble inngått, men godt over 10 kroner stod aksjen i da første avtale er for godt over et år siden.
Aksjen kan vise tegn til utbunning nå, der volum har gått noe opp ved bunndannelsen - som er typisk. Kapitulasjon kaller noen det. Samtidig er det en litt skjev dobbel bunn for aksjen, som kan gi et riktig og godt rotfeste for startende langsiktig oppgang igjen. Volumet mellom bunnene siste halvår har vært vesentlig lavere enn historisk snitt på vesentlig høyere nivåer, omsetningsinteressen på disse nivåer er mao lav.
Når aksjen starter å klatre så vil naturlig en del omsetning øke da tradingsalg vil skje i stor skala rundt 6 kroner, og trolig også rundt 7,5-8. Jeg er en del av det og ligger med fast salg på 5,8-tallet. Dette av aksjer som er tatt her nede. Jeg selger gjerne også mindre kjøp på 5-10% bevegelser og vil nå vurderer aksjen mer aktivt igjen for å se om den finner fotfeste og bekrefter seg noe over 4 kroner. Da kan rekyl være igangsatt.

Anywhere, det ser ut som de som er i aksjen nå ikke er så keen på å selge under kurs. Kan det være at gårsdagens store oppkjøper luket ut de som ville ut? Var mange som solgte unna
Anywhere
13.06.2019 kl 18:32 1358

Kan nesten se slik ut. Omsetning rakt ned i dag dog grei dagsutvikling, men det skyldes også at den ble dratt ned av to-tre tusen aksjer i sluttauksjonen i går.
Hvis ikke selgere gir mer ved dørene (jeg gir ikke mer...) så drar den videre. Jeg vurderer derfor selvsagt ny trade for å henge med til neste nivå av omsetning som bør være like under 6 kroner. Utfordringen er å få tak i litt volum på kort nok tid...
HitIT
13.06.2019 kl 21:06 1280

Ser ut som om Qes har sett bunnen, bra opp ikveld selv om volumet til nå som vanlig er lavt.
hofa
14.06.2019 kl 12:57 1144

Archer har tilsyneladende også set bunden og dem der ville ud er kommet det. Over 90 % af handelen i dag er købt/højre side, hvilket ikke er uvæsentligt. Blot en lille positiv melding og så skal i se
HitIT
14.06.2019 kl 14:51 1090

Lovede tendenser nå iallefall, tikker så smått oppover.
thepower
14.06.2019 kl 16:28 1042

Management did an awful job the last 10 mins today

Dersom det er slik at ingen vil ha oljeservice for tiden og helst ikke heller oljeaksjer, så er det kanskje tiden å komme seg inn. Dersom «alle» har stemplet dette som «komme-seg-bort-aksjer» så er det ikke rart at OSX i kveld igjen setter laveste på de siste 17-18 år og omkring historiens laveste, ei heller rart at Archer prises til faktor 1 på EV/EBIT og betaler gjeld ned i bra tempo...
Hvis ingen vil ha aksjene så er det siste kjøper som treffer bunn da folk innser at det er visst liv laga en del år femover fortsatt....om siste mann har vært der i Archer er ikke godt å si, men prisingen i sektoren er meget spesiell historisk.

Siden oljeservice omtales som syklisk sektor, kan jeg legge til at det nivået som verdens samlede oljeservice nå er priset har man kun sett på 2-3 historiske absolutte sykliske bunner for sektoren...
danm
15.06.2019 kl 19:58 771

Der er bare nogle selskaber, der er kommet alt for langt ned, selv set i et historisk perspektiv. F.eks. Archer, men også DOF. Sammenligner man DOF med BWO, er det helt skævt. Sådan er der så meget, men en ting er sikker, de her 2 nævnte kommer til at opleve en mange dobling.

Hvilke tanker har dere om dette?

OLJESERVICE: C&J ENERGY OG KEANE GROUP FUSJONERER
Oslo (TDN Direkt): De amerikanske oljeserviceselskapene C&J Energy Services og Keane Group har inngått fusjonsavtale, ifølge pressemeldinger mandag.
Det sammenslåtte selskapet vil har en selskapsverdi på 1,8 milliarder dollar.
Aksjonærene i C&J Energy vil motta 1,6149 Keane-aksjer pr C&J Energy-aksje, tilsvarende en premie på 5,3 prosent for C&J-aksjen mot sluttkursen for aksjen på fredag.
Transaksjonen ventes gjennomført i fjerde kvartal i år.
TDN Direkt finans@tdn.no

Regner med at Salah har noen kloke ord der 😂

OSX rykker opp tross at oljeprisen trakk ned en dollar over handelsdagen. Mot normalen. Ser vi en tidlig frikobling fra oljepris? Jeg antar man kan se en lageroppbygging som endrer karakter fremover og at vi dermed ser oljepris endre retning mot oppsiden kommende måneder:)

Oljeprisen vil gå opp ved en avtale mellom Kina og USA. Vil en slik avtale påvirke oljeservicenæringen mon tro?
Vikusen
18.06.2019 kl 23:04 338

Archer reagerer dessverre ikkje på positiv oljepris, bare negativ virker det som. Ingenting som hjelper når det ikkje er volum eller interesse.
jon76
18.06.2019 kl 23:10 329

Ekstremt lavt volum i dag!! Liten interesse for aksjen

Ser vi starten som jeg nevnte for et par dager siden?

Dagens lagertall er tilbake i trekk
10:31 U.S. distillate stockpiles edge lower by 600,000 barrels: EIA MarketWatch
10:31 U.S. gasoline supplies down 1.7 million barrels: EIA MarketWatch
10:31 U.S. crude-oil inventories down 3.1 million barrels last week: EIA

Det kan fort være at oljeprisens fokus mot nedsiden nå skifter til det motsatte og at det blir mer vind i seilene. Det er og blir ikke til å unngå at Archer har effekter av at frykten for at oljepris igjen skal bunne avtar. Med større ro hos operatørene blir de mer langsiktige og Archers ulike fokus, særlig inkludert MDR vil kunne gi en hyggelig kursutvikling.
Omsetning for dagen er på et absolutt lavmål. Dersom noe ville forsøkt å tryne aksjen er det optimalt tidspunkt, men det later ikke til at man får hentet særlig aksjer her nede. Jeg har ligget med noe poster på kjøp like under 4,20, men det blir ikke servert lenger.
Redigert i går kl 21:13 Du må logge inn for å svare

Går eg i 0 på 6,61 så skal eg spretta ei champis.....

Med EK på ca 11 tror jeg ikke det er noe fare for at du ikke skal det. Det triste er at du da vil være fornøyd å selger.
Om du gir archer 3-4 år er det ikke umulig at den har ett overskudd på 4-5 PR år.