Ots - Hva nå ?


Blir de tatt av børs allerede Mandag.
Om ikke hva med kursen neste uke ?
Kan granskningen fra 10 aksjers mannen bety kroken på døren, og tap for øvrige aksjonærer ?
Redigert 10.02.2018 kl 12:29 Du må logge inn for å svare
sorte
12.02.2018 kl 09:39 7185

Minoritetsaksjonærene er nok best tjent med at selskapet går konkurs. Egenkapitalen ligger på ca 22 kr per aksje, og resultatet for 2017 blir nok bra. Så aksjonærene vil trolig få utbetalt langt over børskurs ved en konkurs.

Men et spørsmål er jo om obligasjonseierne vil godkjenne endringen, det tror jeg neppe.
solid1
12.02.2018 kl 09:52 7157

Det er vel også et spørsmål om lovligheten i styrets planlagte handling. Kan retten ta arrest i selskapet, eller deler av dette?
Hva om det kommer et bud fra en tredjepart?
Ettersom verdiene er der, så ser vel konkurrenter at de her kan gjøre en storgevinst.
sorte
12.02.2018 kl 10:04 7133

Planen til ledelsen er vel å kuppe selskapet og komme seg bort fra Norge og norske mediers søkelys. Det var OTS som kastet revisor på dør, ikke motsatt. Selskapet skriver at de har forsøkt å få til en ny avtale med KPMG, det er nok mulig og en selvfølge at de ikke ønsker. Men jeg har ingen tro på at OTS har kontaktet en rekke revisorer og fått avslag.

Ledelsen ønsker ikke å være på Ose, men heller ingen konkurs. Om vi får en konkurs så vil bobehandlingen avdekke ev tidligere lovbrudd og ledelsen vil garantert bli stilt til ansvar og må betale til boet.

Ja, er godt mulig det kommer bud. Men slik situasjonen er nå så er det svært vanskelig for en potensiell budgiver å få innsyn i selskapet. Ledelsen har ønske om å kuppe selskapet selv til en lavest mulig pris. Ikke sette igang noen budkamp som vil presse aksjen oppover.

Obligasjonseierne har vel også mulighet til å skaffe selskapet ny revisor, noe som ikke burde være noe problem å skaffe på kort tid. Selskapet vil jo også få utvidet frist. Normalt så får de jo en påminnelse og ny frist. Vil gå lang tid før tingretten begjærer konkurs. Iallefall så lenge verdiene ligger langt over gjelden i selskapet.
solid1
12.02.2018 kl 10:50 7070

Ledelsen har vel "kuppet" selskapet for lenge siden.
Et spørsmål er vel om de får 2/3 dels flertall for fusjon, men ettersom det "fusjonerte" selskapet er et 100 % eiet datterselskap kan det være vanskelig å unngå..

Det "tydelige" her kan jo være at det ikke er revisor-mangel som er problemet, men en pågående rettsprosess i Bergen.
Kan vår 10 aksjers (trolig dyktige) småaksjonær gjøre underverker ved å kreve et pant?

Dersom man med (mer eller mindre) sikkerhet kan sannsynliggjøre mulige ulovlige transaksjoner foretatt av ledelsen i selskapet, vil ikke en rettsinstans i Norge kunne plassere inn en form for "settestyre", alternativt en granskning før selskapet gis tillatelse til å skifte børs / nasjonalitet?

sorte
12.02.2018 kl 11:10 7040

Det er vel ikke gitt at de får flertall for fusjonen. Det kommer vel an på hvor presset situasjonen er. Om aksjonærene får kniven på strupen og svært kort tid på seg, og eneste alternativ til fusjonen er konkurs, så er jeg nok redd for at flere vil stemme for fusjon. Er også en mengde små aksjonærer som ikke kommer til å benytte stemmeretten sin.

Det siste forslaget er selvsagt en følge av kravet om granskning. Det som har foregått tåler ikke dagens lys, og ledelsen vil gjøre alt de kan for å "komme seg unna" selv om det ikke vil være mulig. Det blir gransking uansett konkurs eller ikke, og de må betale.

Jeg mener det aller beste er konkurs. Men så lenge det kun er i minoritetsaksjonærenes interesse at selskapet blir tvangsavviklet, så vil nok det dessverre neppe skje. Ledelsen vil vel forsøke å hamstre aksjer de neste dagene for å sikre at deres forslag får gjennomslag.

Hvor lenge obligasjonseierne vil ha tålmodighet er også et spørsmål.
hauka
13.02.2018 kl 09:03 7306

Obligasjonseiere har vel en av tre representanter i styret. Styret stiller seg bak muligheten for å flytte ut, så det er ikke sikkert det blir noe problem.
Sitter nå med en følelse at det allikevel ordner seg med KPMG i siste liten.
sorte
13.02.2018 kl 09:59 7253

Kanskje det. Men vil vel være enklere å skaffe en annen revisor. Problemet er vel at ledelsen ønsker å utnytte situasjonen, ikke at det er problem med å skaffe en revisor.

Er vel Sparebank1MidtNorge som har gitt de mest lån, i tillegg til obligasjonseierne. Er vel ikke utenkelig at de nå presser på for å få en løsning her. Og selv sikrer at det blir skaffet ny revisor.

10 øre neste stopp.

Imponert over 80000 posten, startet på salg 1,24, nå 0,88. Hurra....

Imponert over 80000 posten, startet på salg 1,24, nå 0,88. Hurra....
sorte
14.02.2018 kl 11:26 6950

10 øre, mulig det.
Nå prises egenkapitalen på 600 mill til ca 20 mill.
På 10 øre snakker vi 2-3 mill for hele selskapet.

Det vil nok komme noen større fisker om de blir rimeligere nå. Selv om det er mye usikkerhet rundt selskapet nå, så er jo en investering fristende nå.

Men problemet er jo familien som sitter med en stor post her. Et bud på selskapet må nok ligge godt over 10 kr per aksje for at de skal kunne sikre seg over 50% av aksjene.

Vi får se hva som skjer de neste dagene. Har ikke blitt børsmeldt noen innkalling til ekstraordinær generalforsamling ennå. Så mulig det jobbes med en alternativ plan.
sorte
14.02.2018 kl 11:34 6937

De tjente ca 8 kr per aksje i første halvår 2017. Nå selges aksjen for 0,8 :))
sjonils
14.02.2018 kl 11:46 6900

Det meldes i dag at Solutions successfully performed first cable loadout for client, more to follow. Pengene strømmer inn .
sorte
14.02.2018 kl 11:53 6877

Mediene har vel også vært litt raske med å konkludere at selskapet flyttes til Nederland. I følge meldingen så har ikke saken vært behandlet i styret ennå. Og det er vel det som pågår nå. Så lenge konklusjonen fra styret drøyer, så er det jo tydelig at det fortsatt ikke er flertall for løsningen. Og at de mest sannsynlig jobber med alternativ løsning. Eks. det å skaffe en annen revisor enn hos KPMG.

Begynner vel å bli interesant å ta noen lodd her?
addyfred
14.02.2018 kl 11:57 6838

Anbefaler deg å ta en ny titt på regnskapet. Ser du noen forskjell fra for eksempel tidligere år? :)

Jeg satt selv en stund i denne aksjen, men jeg forstod for lenge siden hvor dette bar hen. Hele dritten er pill råttent. Dessverre. Hjelper ikke hvor store de bokførte verdiene er.
sorte
14.02.2018 kl 12:07 6810

Revisor har jo godkjent tallene som ble presentert sist.

De inngikk i vinter avtale med kunde som ønsket å terminere avtale ca 1 år før den gikk ut. Mest trolig har de fått betalt godt for dette. De terminerer selvsagt ikke en avtale inngått på gode priser gratis. Og nå som markedet er i bedring så er det jo håp om at de får nye kontrakter innen rimelig tid.

De har også solgt endel av virksomheten nå i vinter.

Mest trolig så ser det veldig bra ut på kontoen deres nå.

Men ja, er selvsagt spørsmål om hva som er virkelig verdi på eierandelene. Men revisor har jo ikke krevd noen nedskrivinger. Uenigheten har gått på ledelsens godtgjørelser, som selvsagt ikke er positivt.

Men nå er vi på 25 mill for hele konsernet, det må man også ta med i vurderingen.
Redigert 14.02.2018 kl 12:25 Du må logge inn for å svare

bullpaatull

Den artikkelen er fra i dag?

Solutions successfully performed first cable loadout for client, more to follow
Oceanteam Solutions, in cooperation with Blue Offshore, has successfully executed the first cable loadout at client’s premises and more loadouts will follow later this year. The cable was transferred from client’s cable basket to Oceanteam's storage solution: a barge equipped with a turntable that can hold up to 5300 tonne of cable, a loading tower and smaller cable handling equipment.

Ligger iallefall på nettsiden deres med dato 14.2.2018
sorte
14.02.2018 kl 12:27 6671

Og denne kom på fredag 09.02:

OTS:SIKRET NY KONTRAKT TIL SOUTHERN OCEAN

11:59
Oslo (TDN Direkt): Oceanteam har sikret en ny kontrakt med en fast periode på 30 dager, pluss opsjoner på 60 dager, med oppstart i midten av februar 2018 til konstruksjonsskipet Southern Ocean, ifølge en melding fredag.Skipet er eid av et fellesforetak mellom Oceanteam og Bourbon Offshore Norway.


Skulle ikke denne da vært børsmeldt?

Feb 14 2018
Solutions successfully performed first cable loadout for client, more to follow

Oceanteam Solutions, in cooperation with Blue Offshore, has successfully executed the first cable loadout at client’s premises and more loadouts will follow later this year. The cable was transferred from client’s cable basket to Oceanteam's storage solution: a barge equipped with a turntable that can hold up to 5300 tonne of cable, a loading tower and smaller cable handling equipment.

Hvorfor er ikke kjeltringfamilien anmeldt til økokrim?
sorte
14.02.2018 kl 13:13 6555

bullpaatull skrev Bot på MNOK 1,3
Nei, blir ikke noen bot på denne.

Det er jo bare en oppdatering på at arbeidet går som planlagt. Kontrakten er børsmeldt tidligere.
Er jo ingen forbrytelse at man leverer godt arbeid! :) Heller litt reklame for seg selv i håp om å vinne flere lignende kontrakter.
Men nå har de vel kontrakt og opsjon på denne til april/mai allerede ??
sorte
14.02.2018 kl 13:33 6512

Ok, ble ikke oppdatert før nå denne. Tenkte du mente at de har brutt reglene ved ikke å børsmelde oppdateringen de publiserte på hjemmesiden.


Nei, det jeg tenker på, bare på bakgrunn av det som kommer frem fra media er at de systematisk har tappet selskapet. Det har ikke vært forholdsmessighet mellom tjenestene de har levert og betalingen de har tatt, jf. aksjelovens § 3-8. Sannsynligvis foreligger det ansvar for revisor også, dersom noen gidder å grave i dette. Såkalt tapping er straffbart, og den som gjør seg skyldig vil kunne dømmes etter straffelovens bestemmelser om utroskap, eventuelt underslag (her er nok utroskap mest aktuelt). Jeg kjøpte akkuratt mine første aksjer nå, (bare en bitteliten liten post). En annen sak, dersom man har 10 % av aksjene eller mer, kan man anlegge styreansvarssak, på vegne av selskapet, etter aksjeloven. Det er ikke nødvendig med noen flertallsavgjørelse.

Når det gjelder den manglende publiseringen er det et sannsynlig styreansvar.
sorte
14.02.2018 kl 14:35 6401

Ja, mye tyder på at de tjeneste de har levert ikke står i forhold til vederlaget de har fått. Til tross for at media har spekulert mye og minoritetsaksjonær nå i første instans har lykkes med å kreve granskning, så kan vi vel ennå ikke slå fast at noe kriminelt har funnet sted.

Er enig i det med revisor. Om revisor finner tegn på at underslag, tapping av selskap osv. mest trolig har skjedd. Så skal jo revisor melde dette inn til myndighetene.

Nå er jeg av den oppfatning av at de over lengre tid har urettmessig tappet selskapet, men de er altså ikke dømt ennå. Om de bli dømt så blir det jo krav om erstatning/tilbakebet. til selskapet. Og de vi jo da ha mulighet til å ta pant i aksjene deres i OTS.

Jeg sitter ikke på store posten, var men som litt krydder i porteføljen for min del. Og har jo vært temmelig sterkt krydder de siste dagene i negativ forstand. Har en inngang på ca 1,80, så papirtapet er jo enormt i prosent, men heldigvis svært beskjedent i kr.

Men jeg mener diskusjonen her er viktig. Og ikke bare for aksjonærer i OTS. Men det vil jo være oppsiktsvekkende om ledelsen i årevis har forsynt seg fra kaka. Og isteden for straff så er det nå muligheter for at de stikker av med hele selskapet til en latterlig lav pris. Hele børsverdien ligger jo nå under det de trolig tok ut urettmessig bare på ett år.
Kan myndighetene faktisk bare sitte å se på at noen som trolig burde fått straff, nå isteden får kuppe hele selskapet omtrent gratis ??

Hva da med alle andre børsnoterte selskap hvor ledelsen sitter med flertall ??

Sikkerheten til minoritetsaksjonærene er jo helt fraverende om man bare kan få dure frem akkurat som det passer seg selv og sin egen lommebok.

Jeg har jo en tro på at fornuften her vinner frem til slutt, og at de får ny revisor og blir værende på OSE. I såfall vil jo aksjen få et kraftig comback, de har jo også fått nye kontrakter de siste dagene som har kommet helt i skyggen av en melding som ikke engang er styre behandlet.
solid1
14.02.2018 kl 15:12 6341

Kan nok løfte seg "litt" ved å få revisor på plass.
Antar dine kr 1,80 er sikker med tanke de verdier selskapet angivelig skal ha.

Styret og ledelsen er nok også mest tjent med å bli værende på OB til tvistene er avklart og oppgjort.
Det hjelper nok ikke å flytte selskapet til NL for å unngå et eventuelt straffeansvar som ledelse og/eller styret eventuelt kan ha gjort i Norge.

Er revisor på plass, kan både styre og ledelse arbeide som de skal for selskapet.

Tror ikke de får noen ny revisor. Årsaken til at ingen revisor er på plass, er vel at det foreligger transakskjoner og verdivurderinger, som ingen fornuftig revisor vil godkjenne.

Det sier jo sitt når tidligere finnansdirektør i selskapet offentlig meddeler at hovedaksjonærsfamilie forsyner seg av all tilgjenglig likviditet. De summer familien har tatt ut i honorarer er helt hinsides.


For at Økokrim skal starte etterforskning må det foreligge "mistanke" om straffbare forhold. Jeg mener bare ut fra det som har kommet frem i media, må vilkåret om "mistanke" være oppfylt.
Sandum
14.02.2018 kl 17:04 6226

Bare en ting å gjøre. Samle dere og stå samlet med minst 10%
Ikke sikkert det er nødvendig med 10% engang. 100 aksjonærer er også nok. Fordeles aksjene dere besitter på samtlige familiemedlemmer så er 100 aksjonærer oppnåelig. Spiller da ingen rolle hvor mange aksjer søksmålet da kommer fra.
Gå så til søksmål og søk erstatning fra styret.
Roger Nymo har nok mange adresser til aksjonærer.
Uglefar
14.02.2018 kl 17:14 6215

Dette er ikke nok, for i denne saken må det foreligge anmeldelse fra en fornærmet part. Altså øvrige aksjonærer.. Økokrim tar ikke initiativ på egenhånd i private saksforhold.
Dessuten mener jeg at eierne etter at revisor trakk seg ikke ønsket ny revisor i Norge for denne vil da grave frem og få belyst grundig den tappingen ledelsen har foretatt. Derfor har selskapet antageligvis heller ikke prøvd særlig på å få en annen revisor, men planlagt flyttingen over tid, men igangsatt formalia rundt dette straks Bergen byrett besluttet gransking!

Fra børsmelding nå:

Selskapet er i samtaler med en potensiell revisor vedrørende muligheten for at dette selskapet skal påta seg revisjonsoppdraget. Ytterligere informasjon vil bli gitt på eller i forkant av den ekstraordinære generalforsamlingen.

Det må ikke foreligge anmeldelse. Økokrim kan ta opp saken av eget tiltak, hvis de vil, men en anmeldelse vil nok hjelpe.

solid1
14.02.2018 kl 18:00 6153


Ser ikke noe behov for noen anmeldelse ettersom vår 10-aksjers eier allerede er inne i en rettsprosess i Bergen.

DERSOM noe galt er skjedd ved "tapping" av selskapet, vil dette avdekkes av både revisjon og likningsmyndigheter.
For året 2017 er de uansett underlagt norsk lovgivning og beskatningsregler. Dette kan ikke flyttes ut.

Få på plass ny revisor, så får man ro i selskapet.

At en tidligere (mulig sur) finansdirektør uttaler seg negativt, bør ikke tillegges særlig vekt dersom vedkommende ikke kan dokumentere misbruk.
Mange selskaper har forskjellige rettsprosesser på gang uten at dette trenger å gå utover driften av selskapet.
sorte
14.02.2018 kl 19:34 6076

Veldig positivt at de nå endelig har fått ut fingeren og forsøker å finne revisor. Mest trolig så finner de en som vil påta seg oppdraget.

Revisor må på plass uansett, flytting eller ikke. Så forstår ikke argumentet med å flytte ut for å løse problemet med manglende revisor, om de først klarer å skaffe en revisor her allikevel. Da er vel i og for seg problemet løst, om de nå finner en revisor..

Kan det være så enkelt at utflytting ikke vil skje om de skaffer en revisor før ekstraordinær generalforsamling, men for å oppfylle tidsfristene så må de nå jobbe med plan B i tilfelle.

Så konklusjonen blir vel mest trolig at de får på plass revisor, og planen om utflytting blir kansellert. En ny revisor må jo sende forespørsel til KPMG om hvorfor de har trukket seg, og så sette seg inn i forholdene som er påpekt. Så dette kan nok fort ta litt tid. Men det er iallefall startet en prosess med å skaffe ny revisor.

Alt fokus ligger nå på andre ting en driften i selskapet, så vi får håpe de får ryddet opp fort. Og at det viser seg i tallene for andre halvår 2017 at de har fått godt betalt for termineringen av kontrakten og salg av virksomhet.

Kan vel fortsatt bli en hyggelig vår i OTS... kanskje dumt jeg ikke handlet i dag på 80 øre.. Mulig noen har gjort et kupp i dag, tiden vil vise.
Nedsiden er vel dramatisk redusert etter de siste dagers krakk.


Leoløve
14.02.2018 kl 23:02 5953

Ja, her er det flere utfallmuligheter. Var positivt å se dagens meld. og at de dermed viser initiativ til å ta tak i de ulike utfordringene.
Hvis de evt. faller ned på å ta selskapet av børs og flytter det til NL., er det noen som har tenkt over muligheten for at de største aksjonæren samtidig vil prøve å kjøpe småaksjonærene ut..?
Leoløve
15.02.2018 kl 09:32 5815

Dagens handel starter rolig. Kan se ut til at de siste dagers nedsalg har bremset opp.
Gårsdagens børsmelding om hvilke tiltak som igangsettes var nok oppklarende for endel småaksjonærer og fjernet nok noe usikkerhet.
solid1
15.02.2018 kl 10:57 5750

De aller fleste sitter nok med sine aksjer i OTS. Mener det kun var 2 % av det totale antall aksjer som skiftet eiere i går. Så langt i dag er det kun omsatt noen tusen aksjer.

Børseksperter uttaler i dag at også børsen har vært passiv i sin rolle, og at Økokrim bør se på sakene.
Ettersom verdier i selskapet så langt synes å overgå børskurs, samt at selskapet melder om god aktivitet, vil det være rart om dagens verdier i OTS bare skal “forsvinne“.

OTS er underlagt norsk lovgivning, skatte-regler, børsregler og alt annet. Dersom noe galt er gjort i 2017 eller før, vil dette avsløres og verdiene skal da tilbakeføres selskapet.
Det er nok ingen “ledelse“ av et selskap som i dag, (etter at selskapet er under overvåking) vil være så dum at de forsøker uberettiget å ta ut verdier.

Har en liten post i OTS, og satser på at noen tar tak:)

Onsdag vedtok Oslo Børs å ilegge Oceanteam et overtredelsesgebyr på 1.315.300 kroner for brudd på informasjonsplikten og andre løpende forpliktelser for børsnoterte selskaper.

Som en av de mer garvede forvalterne i det norske aksjemarkedet, har Jan Petter Sissener med stigende undring ifølge DN registrert utviklingen i Oceanteam.

- Det som skjer og har skjedd i dette selskapet er noe av det mest grisete jeg har sett på Børsen på mange år etter all uroen i ledelsen og revisors kritiske bemerkninger. Her burde Børsen gå i seg selv og vurdere om det har sviktet kontrollansvaret. Jeg synes Børsen har forsømt seg. Dette burde kommet før, sier Sissener, som mener at også Økokrim også burde vurdere hvordan ledelsen har opptrådt, ifølge avisen.
solid1
15.02.2018 kl 12:52 5628

Må vel være et av de bedre lotto - kjøp man kan gjøre.

Ser tidlig i denne tråd at man mener OTS har en egenkapital på kr 22.- pr aksje.
Jeg vet ikke, men spiller så lite lotto at jeg satte 60 000 lodd à kr 0,926 på denne.

Rocky1
15.02.2018 kl 12:59 5612

Er det noen her som kjenner til den Nederlandske børsen?
solid1
15.02.2018 kl 14:03 5564

Er nok ikke så store forskjeller fra den norske.

Selskapet kan/vil imidlertid få problemer med å bli tatt inn på børsen i NL dersom de ikke har ryddet opp i Norge først.
(De vil nok også få problem som et vanlig ikke børsnotert selskap (BV).)

Man må ha et revidert og godkjent regnskap for 2017
Ser ikke hvordan de i det hele tatt skal kunne fusjonere med OTS II BV uten påfølgende problemer dersom de ikke har ryddet opp.

Trolig er ny revisor i Norge på plass rimelig fort. Regner med både styret og ledelsen får gode anbefalinger fra sine advokater.

Uglefar
15.02.2018 kl 15:26 5509

Så langt har vel ikke anbefalingene de har fått fra sine advokater vært særlig gode for andre enn hovedaksjonærene..