Grieg Seafood 20- 30% oppside på kort sikt


Svært stille fra lakseinvestorene om dagen. Med høy usikkerhet rundt handelskonflikter/brexit m.m burde lakse sektoren ligge godt til i fohold til totalrisiko for investorer da sektoren næremest har et inverst forhold til makro risiko. En eventuell avgjørelse fra Eu vedr. prisssamarbeid ( som forøvrig virker lite trolig) kan ta mange måneder enda
Det har vært negative vinder i laks en et par månder nå med nedjusteringer i estimat på pris og gevinstsikring fra ulike fond.
Jeg merker meg at GSF IKKE er nevneverdig nedjustert av noen, (faktisk oppgradert av Fearnley med kursmål 136 denne uken ) og at kursen synes å finne et bunnnivå rundt kr 100. Divergensen mellom sektorleder MOWI og GSF er over 8% bare siste uker og med spot prisen på vei opp denne uken tror jeg fort vi kan få en reprising inn mot og over tall. ( Onsdag). Teknisk sett er første stopp ved oppgang 105-106 deretter noe motstand 110. Leverer GSF i tråd hva de klarte forrige kvartal og i tillegg opprettholder vekstforventingene skal kursen 120+. Minner om at aksjen steg over 10% på q4 tall, og per i dag ligger 10% under nivået før disse ble levert. Risk/ reward messig fremstår aksjen således svært gunstig på nåværende nivå.

milk
10.05.2019 kl 18:54 1256

Jeg vil bare minne om at GSF og NRS steg over 200% på kun måneder... Det handler om å se ting i sammenheng. Det er nok flere andre selskap i sektoren som har et langt større potensiale pr i dag... Uten at jeg skal nevne navn ;-) Sektoren er selvfølgelig meget sterk i disse Trumph tider. Bare å laste opp..
Redigert 10.05.2019 kl 19:01 Du må logge inn for å svare
Cutter
10.05.2019 kl 19:36 1233

Ta deg et glass nå milk. GSF er selskapet med størst potensial i sektoren. Følg med til uka
Croft
10.05.2019 kl 19:38 1231

Det er dessverre? slik at reprising i alle sektorer går top-down. Dvs at de største og mest analyserte/etablerte/omsatte går først. Deretter ut på risiko aksen, med større utslag son regel. Det finnes selvsagt selskaper med større utfalksrom enn gsf, av de som har kommet inn rampelyset fra kapitalmarkedet tror jeg gsf ligger best an. Ellers er reprising av sektor ( opp 200%) siste årene en konsekvens av en har gåttfra syklisk prising ( topp p/e 8-10) til industri prising ( p/e 12-15). Legger en på vekst ( som gsf er en av få med sannsynlig potensiale for) fremstår aksjen rimelig priset både i forhold til sektor og marked.
SCK
10.05.2019 kl 20:12 1215

Hvis man ser på NRS som Milk åpenbart antyder kan ha (minst) like stort potensiale som GSF så kan vel det være en like god betraktning som Croft sin. Selv om han kan ha rett i framtidig potensiale vedr. GSF. Han gjengir noe av den analysen endel andre kommer med.
Ser man på meglerhusene så har de 7 kjøpsanbefalinger på begge to.
P/E er heller ikke himmelvid ulik.
Vi får se.

Sektoren synes å vært drevet av god laksepris i dag. Gjentar i dag. Markedet bør ikke glemme at de fleste tjener gode penger under 50 iom det er en del variasjon rundt den for å si det mildt.
milk
10.05.2019 kl 21:30 1173

Cutter" det er litt for kaldt til å spise "glass" for min del... Dessuten så feirer jeg nasjonaldagen i Norge :-) Når det gjelder potensialet til selskapene i sektoren,så er jeg ikke i tvil!!

Perfekt. Grieg skal opp nå, godt q1👍👍
Croft
15.05.2019 kl 09:59 844

Fortjent oppgang så langt, men 6-8 % er altfor lite i forholdt til resultat. Aksjen bør kunne stige betydelig mer etterhvert som analytikerene får gjort seg ferdig med bearbeiding av tall og alle de "slow mowing" fondspengene vekter seg inn igjen. Blir vanskelig å argumentere med hvorfor en ikke skal ha denne som en del av en vektet portefølje på Oslo børs. Sannsynligvis får en også en oppgradering eller to i løpet av noen dager.

GSF: SER GLOBAL TILBUDSØKNING INNTIL 7%, JOBBER MED 2025-PLAN -KVAME
Oslo (TDN Direkt): Grieg Seafood venter en tilbudsøkning i laksemarkedet globalt på 4-7 prosent for 2019, men slik det ser ut nå er det nærmere syv prosent, sier administrerende direktør Andreas Kvame i Grieg Seafood på selskapets kvartalspresentasjon onsdag.

På etterspørselssiden ser Grieg Seafood markedet i Kina som spesielt spennende, med en vekst i 12 prosent for første kvartal på årsbasis, hvor tilnærmet all veksten kom helt på slutten av kvartalet.

-Det er god etterspørsel fra Kina, Hongkong og Vietnam. Det henger kanskje litt sammen med svineinfluensa. Den sterke veksten vi så i slutten av første kvartal har fortsatt inn i andre kvartal, sier han.

Grieg har sikret rundt 20 prosent av ventet slaktevolum i 2019 på kontrakter, med priser "rundt 60-ish", ifølge Kvame.

Videre jobber selskapet med å legge en ny langsiktig strategi for årene 2020-2025. Boston Consulting Group er hyret for strategisk rådgivning.

-Vi ser på alle aspekter, nye teknologier og det er en god diskusjon administrativt og med styret. Vi har ikke gjort noen konklusjoner ennå, men vi vil komme tilbake til markedet med denne planen i høst, sier han.

Dette har skapt noen ekstra kostnader på hovedkontoret, men også EU-kommisjonens gjennomgang av selskapet har skapt høyere kostnader.

-En vesentlig del av dette er advokater. Det har vært noen ekstra oppstartskostnader i forbindelse med denne saken, men vi må forvente at de økte advokatkostnadene blir løpende i kvartaler fremover, sier han.
Croft
16.05.2019 kl 13:45 703

Fortsatt forbausende lite fokus på GSF, men gjør ingenting det når kursen stiger. Nå er vi omlag halveis med 13% opp fra anbefaling. Tar av 50% av innsatsen her, på trading baserte vurderinger.

Gsf har nå begynt å slakte på det som var satt ut som 1 årig smolt. Muligheter for sykdom er da mindre og muligheten for å øke produksjonen større. Denne vil øke kraftig framover.
Croft
16.05.2019 kl 16:20 637

Tror fortsatt klart på opp lenger frem, men valgt å ta av enda 1/3 da spot peker bratt ned over i neste uke. Tar i så måte høyde for en tur ned rundt 109-110.
milk
16.05.2019 kl 18:59 577

Se over til Shetland! Sjekk også hvor algene blomstrer opp for tiden....... Algene kom tidlig i år. Liker IKKE!
Croft
20.05.2019 kl 11:28 374

"Kina opphever utestengingen av lakseoppdrettere"

Såpass potent utvikling er aldri vondt, om enn litt fintet ut på trading vurderingene fra forrige uke. Sikrer 50% av gjenværende 118+ da alger oppblomsting/slakt fortsatt kan presse spot.
snoken
20.05.2019 kl 11:30 366

Hvorfor selge...Helt idiotisk spør du meg
Croft
20.05.2019 kl 11:51 348

"Money management " ganske enkelt. Skalerer ned innsatsen etterhvert som potensialet tas ut. 18% på en uke er mer enn godkjent selv om det fortsatt er oppside å hente. Nrs tall på onsdag med potensiale begge veier ( biologisk kostnadssmell eller bedret drift). LSG og AUS ned 10-13 etter tall, GSF opp tilvarende tilsier at sentimentet fortsatt kan bli labilt.

NRS med tall i dag ( blingset på dato) kom inn med en smell ( litt som forventet). Biologien og dermed kosten varierer tildels kraftig fra selskap, lokasjon og sesong. Gir interessante muligheter for den som følger med. Sitter med 15% av orignal innsatsen i GSF fra ca 100 og avventer ny inngang på sidelinjen enn så lenge. Kapitalen har i mellom tiden arbeidet godt i BWO og tildels Aker. :-)

NRS skal kanskje selge 8 konsesjoner utenfor Haugesund, blir spennende å se hva slags pris de får. I dette området er det mange potensielle kjøpere som kan betale godt basert på at de har stor aktivitet i området fra før. Grieg, Lerøy, Alsaker, Bremnes samt mange mellomstore oppdrettere. Mowi er sikkert intresert også, men jeg er usikker på om de får lov å kjøpe mer i Norge?

Rettelse; det er 6 konsesjoner

Dere bør kanskje se litt nærmere på vilkårene for konsesjonene...... Er det triploid laks involvert? Den triploide laksen ble ingen suksess for NRS,som jeg spådde for to år siden...

Og ut igjen med litt over 2.5 kroner. Tror vel mest på range fremover, men algeroppblussingen gir store utfallrom og pris kost endringer for de som rammes/ikke rammes av dette.