PHO - Norne med ny anbefaling


Solid growth to continue, but much priced inWe downgrade PHO share to Hold again after a strong and justified rally lately. Our estimates were upped a bit and TP is increased from NOK 54 to NOK 56/sh. 1Q should show continuous solid growth, while quarters beyond are expected to be more impressive, but there is some uncertainty over European figures. Thus, we choose to stay neutral ahead of the report.
thepower
06.05.2019 kl 14:54 3826

Thought we were supposed to explode upwards this week due to SOC and AUA?

PCIB
Redigert 06.05.2019 kl 14:58 Du må logge inn for å svare
Computum
06.05.2019 kl 15:17 3747

Vi trenger flere som deg, power. Det norske investormiljøet er nok for pusslete. Spesielt når det gjelder denne sektoren.
thepower
06.05.2019 kl 16:31 3593

Certainly going in the opposite direction of where the man who always gets it wrong (oppgang kommer) thought.

Was gonna be a big rush to get shares because of AUA..... oh and PCIB was gonna collapse.... not happened.

Dont listen to Oppgangen Kommer. Consistently wrong. Usually by a big margin.

hva er dette for en overskrift? De nedgraderer PHO fra kjøp til hold. Litt misvisende eller? De skriver at mye allerede er priset inn i aksjen og at Q1 bør vise en solid vekst. Vises det ikke en solid vekst er det nedover igjen så det holder. Men de neste Q fremover kan som de sier bli bra, men de forventer og skriver ikke at det er det som er fasit. Det har vi alle lært nå ikke sant? Håper virkelig det lykkes for PHO og tror de også vil slå kraftig igjennom fremover. Skjønner ikke helt hva som skal stoppe de faktisk. Men ting tar tid det er helt sikkert.
thepower
06.05.2019 kl 16:52 3474

Drip downwards up to the Q1. Disappointment with the results AS ALWAYS, kurs massacre, focuss attacks the management, volume drops to 20,000 shares per day, then the price slowly builds until Q2. Repeat repeat. Same procedure as every year James....
thepower
06.05.2019 kl 16:54 3456

Probably low 40's by the time Q1 comes. The AGM Will see to that and the unstoppable rise of PCIB
Redigert 06.05.2019 kl 16:55 Du må logge inn for å svare
Computum
06.05.2019 kl 17:30 3353

Er det "anbefaling" du synes er misvisende. De anbefaler å holde aksjen i påvente av kommende presentasjon. Det gjorde de ved forrige presentasjon også. Og da viste det seg å være et godt råd (eller anbefaling, om du vil).
Nå har også traderne snudd oppmerksomheten mot PCIB, så da vil nok kursen i PHO lide inntil selskapet skaper ny interesse. Kan de greie det denne gangen?

Vi vet at pengene flyter mellom de ulike farmasiselskapene avhengig hvilke selskap som er i fokus. Akkurat nå er det PCIB. Men dette kan snart endre seg. PHO vil troli komme som en rakett utover i 2H 2019.

En årlig vekst på 70-100% er ok for meg. Jeg er en enkel og tålmodig mann 😊
Jeg har tid til å vente
Redigert 06.05.2019 kl 21:41 Du må logge inn for å svare

En uke igjen og vi vet hvordan 2019 har startet. Til tross for utfordringer med flexiscopene, så er det ganske sikkert kommet flere regide scope i operativ drift. I tillegg vet vi at det er mye ledig kapasitet på scope som allerede var i operativ drift i Q4 18. Derfor kan refusjonsordningen for surveillancemarkedet bidra til et nytt taktskifte i salg av Cysview.
Skulle det skje kan vi oppleve en overraskende økning i omsetningen i USA.
Den samme refusjonsordningen kan også resultere i et nytt kvartal med rekord i utplassering av nye scope.
Men jeg forventer at skepsisen med rot i hva som har skjedd de fleste gangene etter kvartalspresentasjon vil dempe euforien frem mot neste tirsdag og at kursen blir liggende flat eller kun får en svak stigning. Noe som vil være et helt greit utgangspunkt.
Tåka
07.05.2019 kl 07:20 2743

Jo mindre forventninger før q, jo bedre er det.


De siste dagene vitner om at du får ønsket ditt oppfylt. Og jeg er helt enig, spesielt etter hva vi har opplevd etter Q3 og Q4.
thepower
07.05.2019 kl 08:02 2648

Q1 will be what q1 will be. We can agree on that. Londonmannen and his cronies has bommet til de grader every time before. Heed his comments with caution. Bergenserer ALWAYS have an agenda.............. just saying
focuss
07.05.2019 kl 08:10 2609

Det virker som at Norne venter sterkt Q2 og videre kvartaler fremover, men usikker på Q1, med andre ord som de fleste på forumet. Derfor regner jeg med at Norne kommer med en oppdatering etter Q1. Spenning før kvartals rapportering kan vi vel bare venne oss til. Grunn til å tro at de som kjøper nå gjør det på et lengre perspektiv enn en ukes tid.

Inntektveksten vil nok fortsette å øke, men om det blir netto i Q1 er vel ikke sikkert. Det koster å vokse med nyansettelser og annet som følger med.
Men dette er utgifter til inntekts ervervelse som det heter. Så da må en tåle et svakt Q til.
Etter så mange år med svake nettresultater bør en klare å vente noen måneder til
onuk
07.05.2019 kl 09:06 2425

At det blir minus resultat nå i Q! trenger vi vel ikke å diskutere engang. Spørsmålet er, hvor mye verre enn Q4 blir resultatet?
bravi
07.05.2019 kl 09:24 2367

Klart det er tryggest å vente til etter Q1 med å kjøpe, det viser historikken etter tidligere Q presentasjoner.

Nå har det vært unnskyldninger med problemene med flex skopene helt siden Q4 presentasjonen og sagt at derfor kan vi ikke vente noe bidrag derfra på lange tider bla...bla..bla. Husker det ble skrevet tråd etter tråd om hvordan surveillance og flex skop ville revolusjonere dette caset i høst og vinter. Ingen som stiller spørsmål ved hvorfor det var problemer eller prøver å finne ut hvem som var ansvarlig (hos Pho altså) for fiaskoen. Selskapet satt og gjemte på denne nyheten i månedsvis uten å innformere aksjonærene. Spørsmålet er om det finnes flere slike saker?
Computum
07.05.2019 kl 09:34 2321

Han begynner å bli litt mer edruelig nå. Men fortsatt har han få motforestillinger mot at det blir "blue sky" hele veien. Litt pussig for en bergenser å være.

Dette skyldes ikke PHO. Problemene var relatert til KS og det er vel neppe PHO sitt ansvar å holde markedet orientert om problemer relatert til produkter hod KS. Eller mener du i ramme alvor at Esso er ansvarlig for å rapportere om problemer hos Mercedes, Volkswagen, Fiat og Ford? Bre fordi de leverer et nøkkelprodukt for å få biler til å gå? Klar over at denne ble satt litt på spissen, men sant og si tror jeg ikke KS hadde satt pris på at ledelse i PHO hadde begynt å krientere offisielt om problemer relatert til et KS produkt.

Og fiasko? Hvilke fiasko prater du om? KS hadde noen initielle problemer med flexiscopene som var fikset opp i ved månedsskiftet februar/mars. Ikke noe uvanlig å oppleve visse utfordringer når nye produkter lanseres. Dette finnes det et utall av eksempler på og KS sine flexiscope er i så måte ikke i noen særklasse.
Redigert 07.05.2019 kl 09:41 Du må logge inn for å svare
Computum
07.05.2019 kl 09:59 2237

Sektoren har hatt et fint løft den siste tiden. Nå ser det ut for at futten er i ferd med å gå ut av ballongen, igjen. Alt vil avhenge av presentasjonene om vi ikke skal få nye måneder med frustrasjon og anger for at vi ikke hadde lært noe fra sist.

En ting har iallefall Londonmannen prestert "bedre" enn noen andre.
Og det sier ikke så rent lite, for her inne er akkurat den konkurransen knallhard.

Å havne på TOPPEN av idiotlista.
Den lista der smånissene satt å fablet om hvor fantastisk guiding selskapet "måtte" komme med.
Det var ikke småtterier de klarte å lire av seg, der de befant seg i en egen hypnotisk fantasiverden, hausset opp av hverandre til en psykotisk tilstand.

Du husker mulig bedre enn meg LM, var det 400% du bommet med?
thepower
07.05.2019 kl 10:11 2195

Tror det var 500%

Some serious volume today. Must be the AUA 😃 The famous AUA that would create a stampede of hungry buyers fighting to grab the few PHO shares that were available at giveaway prices.

Sometimes I really worry about the mental capacity of some of the people on here. They are so out of touch with reality, a fact that has been proven every time they try to predict anything.

If I remember correctly Oppgangen Kommer is about to lose a 1 million kr bet with a friend shortly. Unless that was just more lies? Who knows with these jokers.

Stick to reality guys. Slowly slowly catch the monkey. 1900kr SOC AUA
Redigert 07.05.2019 kl 10:19 Du må logge inn for å svare
kreinh
07.05.2019 kl 10:46 2129

Hei Tåka, lenge siden jeg har sett deg på PHO tråden. Skriver ikke så mye selv heller. Jeg mener at Norne ikke er betalt for denne analysen. Da setter jeg spørsmålstegn ved hvor mye tid og ressurser de har gått inn i caset med. For de fleste som har studert Photocure forstår at dette kommer til å gå bra for å si det forsiktig. Lykke til alle medaksjonærer.

Sannheten ligger nok et sted i mellom London/Focuss og Bravi. Hvis de fortsetter å klare >70% årlig vekst i salget blir dette bra etterhvert. Stadig flere vil bli oppmerksomme på BLC. Dermed vil inntektene stige med stadig mindre energi til innsalg.
Ro ned, nyt livet og PCIB mens dere venter på PHO 😃
Computum
07.05.2019 kl 11:13 2071

"Jeg mener at Norne ikke er betalt for denne analysen. Da setter jeg spørsmålstegn ved hvor mye tid og ressurser de har gått inn i caset med. For de fleste som har studert Photocure forstår at dette kommer til å gå bra for å si det forsiktig."

Sier Norne noe annet?
pafo
07.05.2019 kl 11:43 2019

Ja det er mye eksperter her åt både det ene og andre hållet. Men analyser og kurser er beroende av
resultater. Og presentasjoner på AUA kongress er vel først og fremst ikke rettet mot investorer. Uten mot
leger og sykehus. Samt myndigheter som medicare og forsikkringsselskap. Det er jo om vitenskaplige
studier som bekrefter hvor god en behandling er.

Det er ikke noen som kan benekte en sånn studie, med resultater om tilbakefall eller overlevelse.Om
noen har en bedre behandling, må han bevise det i studieresultater. Der har PHO gjort mye i det siste,
det er ikke noen som kan konkurrere med deres resultater. Og nu har de klart att vise i studier hvor
mye billigare og bedre det er med blåhvit flexiscope i poliklinisk behandling .

Klart att medicare og forsikkringsselskap vet vad en turbt med rigid scope koster dem. Og de vet meget
godt vad en flexiscope behandling/undersøkelse koster. Så om de legger frem studie resultaten før
sykehus og urologer, og spør hvorfor de ikke bruker den behandlingen. Så trur eg svaret blir att de skall
skaffe den ganske omgående.
Jeg trur de fleste urologer er klar over att de må skaffe BLC med tiden. Og jeg vet att forsikkringsselskap
bruker belønne de som gir god og kostnadseffektiv behandling.

Og viser det ikke noen større bruksøkning til Q1 så kommer den snart. Men jeg vet ikke nær men er sikker
på att det er på gang.
Redigert 07.05.2019 kl 11:45 Du må logge inn for å svare

DTT
Joda, du har sikkert rett i det.
Men nå er ikke jeg den eneste bergenseren som har havnet på toppen av idiotlisten. Vi bergensere havner der både titt og ofte, så akkurat det bryr oss fint lite. Det er tross alt personer fra utsiden av de syv fjell som bestemmer hvem som skal stå på den listen, og da må vi bergenser ta det med en klype salt. Men jeg regner med at du skjønner såpass.

Joda, jeg har aldri benektet at jeg er entusiastisk, lar meg begeistre og jeg har tatt feil i aksjemarkedet. Men jeg føler meg ikke akkurat ensom i så måte. Selv personer som Sissner går på blemmer så det gir gjenklang i investorkretser til tider. Men om du ikke tåler å tryne så lærer du heller aldri kunsten med å reise seg igjen. Ikke glem at det er menneskelig å falle, men umenneskelig å bli liggende.

Jeg tror ikke jeg kommer til å bomme på min tro om at PHO er i ferd med å gjøre suksess i USA og at dette vil bli en fantastisk investering på noen års sikt. Om så skjer så vil jeg bli mektig overrasket.

Så må jeg råde DTT til å trå varsomt slik at han ikke selv en vakker dag havner på idiotlisten ettersom han tydeligvis mener det er et voldsomt nederlag for et menneske å havne der. Det tar en bergenser å tåle noe slikt.;-))

Ønsker herren en riktig god og solfylt dag! Og måtte du lykkes med alle dine investeringer i aksjemarkedet!!

Såvidt jeg kjenner til så har forsikringsselskaper en standard for hvor lang tid og hvor mye ressurser et sykehus kan bruke på en pasient med en gitt diagnose. I den grad sykehuset evner å behandle pasienten raskere og rimeligere, så belønnes sykehuset, men dersom sykehuset bruker lengre tid eller bruker mer ressurser på pasienten, så straffes sykehuset.

I tilfellet blærekreft så kan det jo da hende at med introduksjon av flexiscope åpner det mulighet for forsikringsselskapene å sette nye kriteria, noe som vil presse sykehus som kun har regide scope til å anskaffe flexiscoipe, for å kunne evne å tilfredsstille de eventuelle nye kravene.
thepower
07.05.2019 kl 12:26 1925

How low will PHO fall before Q1? And how much further will it fall afterwards?

Looks like I will be able to buy back in far lower than I sold for once again.

This is just soooooo easy. Ikke sant Oppgangen Kommer?

Down almost 10% from intraday high last week. Another great call from our resident expert Oppgangen Kommer. Get ready for take off before and after AUA.

Why do you people entertain guys like him? They clearly have no clue what they are talking about but pretend to be super investors who "live" off investing. My word.

Just hot air
Redigert 07.05.2019 kl 12:46 Du må logge inn for å svare
Tåka
07.05.2019 kl 12:45 1887

Hei kreinh

Nei, ser ikke vits å skrive her, men leser litt avogtil.

Bedre på St, der er bare en tråd;)

Men skal nok ha min avkastning i år også. Selv om det ikke skjer på q1, eller gjør det. Hvem vet...
thepower
07.05.2019 kl 13:08 1836

Its official. The collapse has started.


Alle havner vi på en eller annen idiotliste innimellom.
Sitter selv på en veldig dyr liste, topXX, med "noen" mill i tap på en aksje som gikk i dass.

Til gjengjeld avstår jeg fra å idioterklære de som antyder DET selskapet sin ledelse som evneveik, udugelig, inkompetent og handlingslammet.
kreinh
07.05.2019 kl 13:19 1797

Hei Computum, mener du at 56kr er riktig? Jeg mener at vekst potensiale burde prises inn i større grad. Godt eksempel = NEL. Enkelt sagt....
thepower
07.05.2019 kl 13:33 1757

Boys oh sweet boys. I warned you AGAIN. I told you what was going to happen.

Put the haussers on mute. They know not what they talk about. Even chief hausser (my investment went up 73% last 12 months but down 40% last 8 months) Sccopfinder is beginning to see the truth.

I want some more cheap shares and I know how to get them.

Keep up the good work Oppgangen Kommer.

Computum
07.05.2019 kl 13:43 1705

kreinh
Kursmål settes som regel med en tidshorisont på 12 måneder. Når kursmålet nærmer seg tidligere enn antatt er det vanlig prosedyre å vurdere saken på nytt og evt. gi et nytt kursmål. Kursen i PHO svinger voldsomt mellom kvartalspresentasjonene. Før forrige presentasjon var Nornes' kursmål nesten nådd, og det var da naturlig å redusere anbefaling fra "kjøp" til "hold" i avvente av presentasjonen. Vi vet alle hva som skjedde etter presentasjonen, så det var ikke feil av Norne å ta ned anbefalingen. Også denne gangen toppet kursen bare 3-4 kroner under det langsiktige kursmålet på 56. Norne valgte derfor pånytt å ta ned anbefalingen til "hold" og vente med ny anbefaling til Q1 er presentert. Utviklingen i aksjen understreker at dette var en klok beslutning. Kursmålet på 56 står ved lag inntil videre. Så dette kan jo være en god kjøpsanledning hvis du mener kursen er for lav.
SomSa
07.05.2019 kl 13:46 1697Enten Fondfinans Norge som dumper sine aksjer eller noen vet bedre enn andre hva 1Q 2019 tallene blir.


Redigert 07.05.2019 kl 13:48 Du må logge inn for å svare
Computum
07.05.2019 kl 13:50 1680

Her finner du mitt kurstips for inneværende år: https://forum.hegnar.no/thread/20911/view

Ikke så langt unna forrige ukes høyeste kurs, så kanskje mitt tips blir gjort til skamme? Ikke meg imot :-)
07.05.2019 kl 13:51 1670

Eller kanskje det er mW som igjen klarer å skape nervøsitet blant enkelte småsparere.
Viktig å se på omsetningen når en først tar i bruk ordet DUMPING.

Dersom en av de store er på selgern er det vel heller nærliggende å tenke KLP som solgte seg ned til under %5 forrige uke.

Omsatt mindre enn 50k aksjer
Redigert 07.05.2019 kl 13:52 Du må logge inn for å svare
thepower
07.05.2019 kl 13:54 1657

Maybe it's me? After all I got the power.

Still waiting for AUA rocket. Where is our resident ressurssterk nostradamus? Spreads his nonsense then disappears and ot for the first time.

Stay away
Computum
07.05.2019 kl 13:55 1649

Her foregår ingen dumping. Volumet er lavt. Men kjøperne sitter på gjerdet og traderne innser at rallyet uteble. Tidligere guiding og historikk legger en demper på utviklingen.
thepower
07.05.2019 kl 15:27 1590

Very true compuman. Only a brave man or a damn fool would buy this stock before 15.05.19

And I mean a damn fool

My "guess" is 8 new scopes of which 2 are flexible, a loss of 11 mill kroner for the quarter and revised guiding for 2020 to USD 20 mill.

Headlines on Hegnar "Fortsatt rød. Photocure øker tap"

Nissebrigade poop their nappies and the merry go round starts again.

Two days afterwards Focuss attacks Schneider and calls for him to be sacked.

Ipogang Kommer disappears for a week

In other words a standard PHO quarterly report
Redigert 07.05.2019 kl 15:33 Du må logge inn for å svare
07.05.2019 kl 15:41 1551

Dette skyldes i all hovedsak MW.
Igår dekket de inn nye 20k og de jukker kursen enkelt til det beste for sin del.
thepower
07.05.2019 kl 15:59 1511

Short covering in a strong stock forces the price up, not down.
07.05.2019 kl 17:08 1429

Skal ikke bruke mye tid på dette med deg Power, for du vet nok dette betydelig bedre enn meg, men min oppfattelse er hvertfall slik at når det mangler kjøpere som det ofte gjør i PHO er det ingen stor utfordring å dekke inn en short.
MW selger og trykker ned kursen i forkant av inndekning og det kan de gjøre med et relativt lavt antall aksjer. Når de da har fått kursen presset ned et par kroner og samtidig fått noen nervøse til å kaste ut noen salgsposter kan dem kjøpe.
Dette gjentas mest sannsynlig flerforldige ganger hver dag dem dekker inn og grunnet lav omsetning i PHO er det bortimot bare MW som kjøper og selger til seg selv og de sliter da med å klare mer enn 20-30k på en dag uten å presse kursen.
Smart og forsåelig måte å gjøre dette på.
Bildet hadde derimot vært annerledes dersom det hele tiden var en sterk kjøperside, da ville selvsagt MW bidratt til å kjøre opp kursen ytterligere ved inndekning, utfordringen for alle andre enn MW er at i PHO pr. nå er det ikke kjøpere.
thepower
07.05.2019 kl 17:26 1398

That was my point. In a "strong" stock short covering pushes the price up. In a stock with no buyers it is a different story.

The question should be asked "why are there no buyers"?
07.05.2019 kl 18:14 1337

Finnes nok mange forskjellige årsaker til det:
- Etter mange år med underskudd er det ingen som forventer det enda og derav ingen hast med å kjøpe seg inn.
- Farmasi sektoren på OSE trekker til seg svært få investorer, bare å se på omsetningen i de 14 selskapene som tilhører sektoren.
- OSE er en børs hvor det stort sett satses på olje og laks relaterte selskaper.
- Flere av de få investorene som er eksponert i farmasi velger på toppen av det hele og sjonglere fra den ene til den andre(saueflokk)
- Ingen sterke investorer på topp 10 listen.
- Svært få utenlandske på topp 50 listen.

Alle de positive elementene med å snart kjøpe seg inn i PHO er opplest og vedtatt 700k ganger så de hopper jeg over.
focuss
07.05.2019 kl 18:26 1318

Tok en titt på mine notater fra 13/3-19 og finner følgende stikkord:
Schneider:
* Accelerated momentum.
* Looking at expanding investorbase.
* very very positive future.

Virker fremover lent og ambisiøst i mine ører.
kreinh
07.05.2019 kl 18:27 1309

Computum, jeg mener at en anbefaling fra kjøp til hold er nok til å påvirke en aksje som Photocure. Ser ikke bort fra at når alt kommer på bordet i og med Q1, vil vi se en ny oppgang mot Q2.
bravi
07.05.2019 kl 18:28 1307

thepower, jeg vet ikke hvorfor det er så lite kjøpere. Kanskje er det fordi det er meldt ikke noe overskudd før etter 2020. Med slike meldinger og den historikken Photocure har skal man ikke forvente så stor interesse.

I Nissene sin fantasiverden har shortinndekning lenge blitt framholdt som den kortsiktig sterkeste triggeren.
Mantraet har vært at inndekningen ville dra kursen sky-high. Helt garantert. Men slik opplever man kun i en ideell massehypnose.

Nå er shortsen snart dekket, og kursen i fritt fall. Slik oppleves den reelle verden.

Så får vi se om Nissene våkner fra sin egenpåførte psykose.
I slike stunder er det veldig godt å bli klødd på ryggen. Særlig bruker smånisser og samle seg tett sammen så de kan klø hverandre, alt mens de hvisker søte ting i ørene på hverandre.
Og de som ikke vil klø, eller hviske søte ting, de får ikke være med.