Katastrofetall for oljereservene i IOX


Reservene er nær halvert. Vil kursen halveres på litt sikt?
qestador
23.04.2019 kl 11:32 2292

Ja vi holder oss til rakettene med stor risika.
Ulrik1
23.04.2019 kl 11:45 2232

Noen klarer alltid å få Iox til å fremstå positivt uansett hva kulerammen og grafene sier. Etter flere år på ventelisten så kan jeg dessverre ikke dele den oppfatningen.

Eg tykkjer det er leitt at du kastar deg på "the bandwagon", her sett opp av J.B. på skammeleg vis!
Tre-åringar skjønar at eit begrensa reservoir minkar i storleik når ein tappar av det! Å bruke "katastrofe" om dette, er med vilje å villeie, ja; faktisk "fake news!"
Det betyr at du gjev frå deg posisjonen din i luten til folk som vil lure deg, og litt seinare ler av deg og strør salt i vonde sår når kursen snur opp! Du sel kanskje litt, så går kursen litt ned, og du trur dette var det rette å gjere, så sel du meir o.s.v.

Lytt heller til Ransen og mange andre! Kjøp når småfolket sel seg ned, og vurder å selje når kursen får seg oppturar.

Eg sit iallefall heilt roleg med min post, og faktisk er nedgang i lagertal så rart det kan høyrest ut, eit ørlite kjøpssignal, fordi du veit leiinga skjønar dette perfekt, og dimed jobbar på spreng med å klargjere for nye boringar! Dei kjem, det er iallefall Abu 110% sikker på, og ventar med endå større tålamod!
Redigert 23.04.2019 kl 11:56 Du må logge inn for å svare
Kvasi
23.04.2019 kl 11:55 2191

Morsom konspirasjonsteori. Dessverre kun til underholdning, og helt uten substans.

Mener du det faktisk er slik, bør du kontakte børs-styret snarest. Det heter kurs-manipulering og er ikke bra.

Ja er det ikke rart at reservene minker når du henter opp olja?!?!?! Saken er jo nettopp den at de nå finner andre reserver andre steder på feltene sine og har funnet frem til hvor de vil bore og med ganske stor sikkerhet treffe på det meste av det de skal bore. Herregud folkens, les litt annet en overskrift og ta dere gjerne et engelsk kurs
Kvasi
23.04.2019 kl 12:03 2153

Kjekt at du kommenterer igjen, Abu!
Ja, eg gjer som du, og sit roleg under ein kvelva færing som er dregen opp over flo-målet. Så sit me der og ventar medan det skvulpar pittelitt i det sokalla «vannglaset». (Også av enkelte kalla «marknaden».)

Sitter også rolig 😃
Det er jo LLA-47 vi venter på.

Kan du forklare hva som er skammelig med å legge fram fakta, Abu? Jeg skjønner din frustrasjon, i og med at du sitter tungt lastet, men personangrep løser ingen problemer i IOX. Jeg kaller deg hverken det ene eller det andre, selv om du kan ha satset litt feil. Det gjør vi alle en gang i blant. Du oppfordret faktisk meg til å kjøpe på 5-tallet, om jeg ikke husker feil. Du får tømme din frustrasjon mot selskapet i stedet, i og med at det er de som ikke leverer varene slik de har lovt eierne. Borestarten i oktober 2018 er mer enn 6 måneder på overtid, og ingen nye signaler om borestart er kommet.

Dere får glede/grue dere til torsdag og "årstalen" fra IOX. Vi får tro det kommer mer enn gammelt oppgulp denne gangen. Noe med litt hold i. Det bør det gjøre, for aksjekursen sin del.
Redigert 23.04.2019 kl 12:27 Du må logge inn for å svare
kaunis
23.04.2019 kl 12:28 2020

Nei de er opptatt med å justere fortjenesten siden oljeprisen er steget med ca 15% og vet at at ved boring kan en lett få enda mere opp.Så først må en tenke seg litt om og så ta en god gjennomlesning før en halverer resultatet. vi håper på 3tusen/fat pr dag og 70$ i 365 dager = ca 75mill/$=ca600mill norske. det er jo noen kroner å rutte med. Tenker jeg blir sittende jeg

Du er god på lefling med tall, kaunis. Synd at det bare er en drøm om tulletall.

Så du tror ikke IOX klarer å få et par brønner til med ok flow? Og jeg håper du fikk med deg kostnaden ved å bore en brønn også???

Jeg skjønner ikke bruken av ordet katastrofe.
At de andre feltene vil minke i reserver er jo normalt ettersom man henter opp olje og gass.

LLA 47 er ikke tatt hensyn til i denne rapporten og det er jo dette feltet som er interessant.

....tenk hvor mange felt Equinor har, blant annet Gullfaks og Statfjord hvor reservene har minket betraktelig i årenes løp.
Er ikke dette helt normalt da?
kaunis
23.04.2019 kl 13:28 1813

15% er 15% om du liker det eller ikke, oljeprisen er også en viktig faktor. hva hjelper det med store reserver visst oljeprisen er for lav til å gi overskudd? ved en da høyere oljepris vil dette kunne kompenseres helt ut for nedgangen i reserver. Det kan også bli funnet mere olje og gass en det de har beregnet til no. Hvor stor margin de har tatt i forhold til virkelige reserver vet vi ikke.

Det vil sprute olje opp fra IOX sine felter i mange tiår. En drivverdig brønn til og kursen går bananas. Topp 20 sitter stille i båten, mens oss småtrokka selger de få aksjene vi har. (ikke jeg da) Presses kursen lenger ned nå så selger jeg en annen aksje jeg har og kjøper mer IOX. Allerede denne uken kan det komme mer info fra selskapet. 25 april feks???

Det er lutlaget som legg fram fakta, og det er etter mi meining IKKJE dekning for å seie at dette er katastrofale lagertal. Derfor brukte eg ordet skammeleg og står for det. Det er berre så altfor lett å gjennomskue siktemålet ditt for å lansere denne"katastofetråden!

Og du har rett i at eg rådde til kjøp på 5 ei tid tilbake, men det var etter at du sjølv informerte om at du hadde gjort gode pengar på IOX handlar med kjøp rundt 5 og sal rundt 6 eller så, om eg forstod deg rett.
Og eg er lite frustrert p.g.a. lagertal litt i underkant av venta, grunnlaget for min IOX-posisjon er i hovedsak gevinstar frå trading, men eg er som andre her inne skuffa over lang ventetid!
abroker
23.04.2019 kl 13:59 1681

Joda, men man kan ikke høste verdiene ut via Bluetooth heller?
Kvasi
23.04.2019 kl 14:10 1641

10-15% bevegelse intradag på meldinger, er vel innenfor det helt normale i Small Caps. Det er vel dette tradere lever av.

Disse reservetallene fortjener ordet katastrofe.

2P reserver på 1,5 mmboe er jo «next to nothing».

Altså 1500000 fat. Hvis selskapet opprettholder produksjonen på 1700 fat pr. dag så tilsvarer det at de har igjen reserver til 1500000/1700= 882 dagerp

Altså om drøye to år så er det slutt hvis vi antar at de greier å opprettholde produksjonen.Det vil de jo ikke grei grunnet decline så i praksis vil det ta lengre tid, men selvsagt også mindre produksjon pr. dag,

Her må man rett og slett sette alle kluter til. Vanskelig å se hvordan de skal greie seg uten en stor emisjon.

Det er trist. Har vært aksjoner to ganger siste året og har hatt kjempeflaks. Vurderte å prøve «alle gode ting er tre», men det er utelukket nå.

Så LLA 47 er ikke med i reserveanslaget? Trodde det var det feltet som var testa på nytt med nye seismikk?

Hadde LLA47 reservene vært med på disse tallene hadde d vært katastrofe. Men det er jo LLA47 som er gullegget og som snart skal gjennomhulles. Emisjon? Hvorfor må de ha en emisjon? Hva koster det å bore en brønn? Og med dagens oljepriser tjener IOX penger. Og om det skulle komme en emisjon så blir den ikke spes utvannende da de ikke trenger spes mye for å bore mange brønner. Men gjør som dere vil så sitter vi som fortsatt skjønner at reservene de meldte nå er UTEN LLA47.

Det er vel dette som er med?

«Interoil Exploration & Production ASA (“Interoil”) currently owns and operates four producing fields: Ambrosia, Mana, Rio Opia and Vikingo, located within two exploitation contracts, Puli C and LLA-47; additionally the company owns and operates two exploration contracts: Altair and LLA-47.»

Men hvorfor har de ikke tatt med LLA 47?. Virker som at markedet har trodd det?

Slutt å lyve om at IOX tjener penger på dagens oljepriser. Det gjør de IKKE! De TAPER penger på dagens oljepris. Prøv å få det inn i skallen din en gang for alle, YNWA.

Sugerør lyt NED i LLA47 bergrunnen FØR ein kan talfeste nye reservar!

Fordi Iox kan ikke forestille undeveloped reserve inntil de borer Malevo brøn. Det kan ikke finnes noe som kan gi reserve anslag på Lia foreløpig og derfor venter vi i spenning når skal børes Malevo posrano.
Undeveloped Contingent Resources were assigned to a second well (Malevo) to be drilled in the future, south of the former and targeting the same reservoirs found by the Vikingo well.
The commerciality declaration of the Vikingo / Malevo area inside of the Llanos 47 exploration area, expected to be issued by Interoil in 2019 would allow the mentioned Contingent Resources be re-classified under the Reserves category.

Abu

Leste du innlegget mitt litt høyere opp? Jeg oppfatter det slik at noe av det er med og at det er produksjon der.
Redigert 23.04.2019 kl 15:29 Du må logge inn for å svare

Ja, eg har lese innlegget ditt med stor interesse!
Slik har eg og oppfatta det,.... at Vikingo kun er ein liten del av LLA47 og eg trur imijdodimidi har fått det med seg korrekt; les dei to siste linene han skriv her over.
Elles er dette altfor teknisk for Abu, dette kan bæærnt eller andre svare mykje betre på!
Redigert 23.04.2019 kl 16:15 Du må logge inn for å svare

Jeg har en følelse at det kommer straks på torsdagen en info som gjør rekyl med Iox. Men vi får se, det var nok tull og dritt slenget ut i drt siste. Rakket fyrer opp!🚀🚀🚀🚀

Dokumentere du dette JB, skal eg begynne å ta deg seriøst. Inntil videre, er du en tullebokk.
Kvasi
23.04.2019 kl 16:22 1149

Trådtittelen er så irriterende, at jeg ikke kommer til å bidra mer på akkurat denne tråden.
Angrer på at jeg kommenterte her før i dag.
Litt mer edruelighet, når en lager tråder, hadde vært fint.
bæærnt
23.04.2019 kl 16:43 1078

Jeg må fordøye dette mer før jeg kan overbevise meg selv om noe som helst. Men ved første øyekast så synes det som om obligasjonseierne fikk et ekstra godt grep om selskapets fremtid idag. Men hva slags fremtid er egentlig det ? Det synes nærmest umulig å bli klok på dette selskapet og veien videre.

Og til den eller de med bedre kunnskap om E&P enn "average joe"; hvorfor sender ikke selskapet et pw ifm denne rapporten ?
CarryOn
23.04.2019 kl 16:44 1071

Enkelt ja/nei-spørsmål til vår agent (007 James Bond) der ute i den columbianske oljejungelen:

Er LLA47 med i reserveanslaget som du betegner som katastrofalt?

_ _ _ (Max. 3 tegn, takk!)

PS. Intet svar mottatt innen klokken 18 tolkes som et "Nei"
Redigert 23.04.2019 kl 16:51 Du må logge inn for å svare

Lyve? jeg tror at IOX tjener penger med dagens oljepris. Du kan jo sette opp et regnestykke som motbeviser dette. Jeg føler meg ganske sikker på at IOX tjener penger på alt over $65 pr fat.

Tenk at oljefelt som pumper opp olje får mindre olje å pumpe opp etter hvert???? Det skjønner jeg ingenting av. Er det ikke slik at når du tar opp oljen så reproduserer den seg selv og 1 liter blir til 2 etc??? Hmmmm nå lærte jeg noe nytt i dag også. Takk til agenten som igjen bidrar med innsikt og lærerike innlegg. Gleder meg til svaret hennes om LLA47 er med i reserveanslaget. Carry On hva tror du svaret blir?

Det kommer masse dokumentasjon på torsdag. Blir sikkert en høydare :-)

Er det ikke års rapport som kommer på torsdagen!

Som eg tenkte. Du klarer ikkje å dokumentere det.

Innlegget er slettet av CarryOn
CarryOn
23.04.2019 kl 18:16 826

Agent, klokken er slagen og vel så det med ett akademisk kvarter. Intet svar, som forventet... ;-)

I Q2 2018 var Vikingo i full flow. Da klarte IOX et "overskudd" på ca 100.000 dollar. Oljeprisen var ca 72 dollar i snitt i kvartalet, om jeg ikke husker feil.
Nå går Vikingo for halv maskin, og oljeprisen i 1. kvartal har ligget 10 dollar under Q1 2018. Do the math.

I april har oljeprisen hittil ligget på ca 70 dollar. Og Vikingo går fortatt for halv maskin. Totalproduksjonen faller sannsynligvis fortsatt. IOX taper fortsatt penger i 2. kvartal, som de har gjort i 1, kvartal. Trenger ikke være rakettforsker for å skjønne det. Oljeprisen må videre opp før det blir klingendee mynt i kassa, og obligasjonseierne begynner snart å røre på seg. De venter neppe til forfallsdato før de tar grep.
CarryOn
23.04.2019 kl 18:40 778

Agent, du er trådstarter og dermed ansvarlig katastrofevarsler. Vær redelig og svar på ja/nei-spørsmålet mitt!
CarryOn
23.04.2019 kl 19:03 722

Tror agenten vår snart trer inn i roller beskrevet av Kipling i "Jungelboken" der primater sloss om trepinner og glemmer hva saken egentlig startet med! Lett å spore av i jungelen selv for vår mann ,-)

Lett å ty til personangrep når man ellers har null peiling på caset? Mange enkle sjeler her inne som burde slå av pc'n og skaffe seg et liv.
Dere oppfører dere skammelig, og utrolig barnslig. IOX går den veien den går, uansett hva hvermansen mener her inne.

Du er Alternativ20 i forkledning...en dårlig en vel og merke.

Den som ler sist ler best.
CarryOn
23.04.2019 kl 20:41 539

Agent og katastrofevarsler, du er fortsatt oss et svar skyldig; Er LLA47 med i reserveanslaget som du betegner som katastrofalt? Ja eller nei.

PS.
Du mente vel "Mange ekle sjeler her inne"? Som har null peiling på caset etter flere års fartstid? Hehe
CarryOn
23.04.2019 kl 21:31 456

Fra gammelt forum (arkivert):

alternativ20
Antall innlegg: 770 (770)
Tallet i parentes angir innlegg i gammelt forum

Siste innlogging: 03.02.2017 kl 06:28
----

At Alternativ20 døde med det gamle forumet og har gjenoppstått som en Fugl Føniks i det nye høres rimelig ut. Den språklige fjærdrakten til 007 James Bond minner om dette fra 2016: (Om kostnadder og annet snadder fra Fjeld-epoken)

alternativ20
27.04.2016 kl 16:09
Hva baserer du det på halloween at IOX tjener penger ved dagens oljepris? De ville ikke tjent penger i et eneste kvartal i fjor med denne oljeprisen, og uten uforholdsvis store kutt i kostnadder taper de fortsatt penger.

---