ELE - Neste konvertering?

HP17
ELE 01.04.2019 kl 16:23 4758

En trenger å få opp humøret i ELE og hva er vel bedre enn en uhøytidelig konkurranse?
Hvem er den største ELE og ikke minst ABO eksperten på forumet?

Hvilken dato meldes den neste konverteringen fra ABO og til hvilken kurs?
Selv tipper jeg det meldes i løpet av ettermiddagen/kvelden (01.04) og til en konverteringskurs på 0.20. - Og nei mitt tips er ingen aprilspøk.

Andre som tør driste seg til et tips?

Det kommer jo akkurat an på hvordan du ser det, MEN når 20 øre blir 2nok eller 10 øre blir 1nok så blir jo uansett konverteringsforholdet det samme, men fallhøyden større så slik sett så hadde det vært bedre om kursen ble værende her nede frem til eventuelle nyheter dukket opp enn at det gjennomføres en spleis før det kommer nyheter så vil fallet bare fortsette ...
Redigert 03.04.2019 kl 12:18 Du må logge inn for å svare

Man må ikke glemme at etter en spleis så endres ikke bare aksjekursen men også nivået på warrants slik at ABO sine warrants vil være like langt unna som i dag og dermed vil den letteste veien uten triggende nyheter fortsatt være ned ...

Eller mange som vil angre at de ikke ventet til neste konvertering som vil kunne bli 10 øre og da sparer man over 100% sammenlignet med en inngang i dag - du vet 50% ned betyr 100% opp igjen... ;)
Redigert 03.04.2019 kl 12:25 Du må logge inn for å svare

Spm til Grue:"I forbindelse med foreslått spleis av ELE aksjen: Gjelder fortsatt nedrunding til nærmeste 10-øring i forbindelse med konvertering av aksjer, ref konvertibel lån avtalen med EHGF, etter at aksjen evt spleises?"
"Svar: Hei,Takk for spørsmål. Ja det vil fortsatt gjelde men den prosentvise effekten reduseres betydelig når kursen er høyere."

RE - men den prosentvise effekten reduseres betydelig når kursen er høyere."

Det er så man nesten ikke skulle tro det man leser - selvfølgelig vil den prosentvise effekten reduseres, men den vil også økes etter hvert som kursen kjøres ned igjen og raskere ned vil det gå når romlingene fortsatt lar avrundingsregelen gjelde ...
Redigert 03.04.2019 kl 12:29 Du må logge inn for å svare

😂du glemmer markedsverdien og mer risiko for ABO 🤓

Må heller spørre henne om hun er fornøyd med ABO,som har most kursen fra 6 kr til 0,26 øre

Kjøp deg haller inn før vi flyr🚀🚂🚂----🏃

Flyr som Kjos sine MAX 8 .... :)
Inord
03.04.2019 kl 13:13 1057

Her er det masse psykologi inne i bildet, og det utnytter ABO for det det er verdt.
Spleisen vil være midt i blinken for ABO. For selv om det er deltransjer, og 20 handelsdager pause, så får de det servert på sølvfat.
Nå kan de beholde en konverteringskurs på 0,20 helt frem til spleis, eller 0,10 om så er. Det er bare å ha en pott å selge hele tiden, og det har de plenty av.
Det dumme er jo at ingen fra Ele egentlig styrer trekk av de neste deltransjene. Både ABO og Ele kan trekke neste transjer, og da bestemme beløpet.
Hva var vitsen med det? Skal det være et kappløp om hvem som trekker raskest?

Hvis Ele velger å trekke 6 deltransjer på 5 mill, og det er fire uker mellom hver, så vil ikke ABO ha så mye å bearbeide markedet med.
Og det skal ikke forundre meg om det er derfor de nå sparer på aksjene? Så kan de hale ut konverting til 0,20 lenge, ved å slenge ut en pott til salgs nå og da, og dermed bestemme snittkurs en av de 10 siste børsdagene.
Nå er det satt for de neste ti dagene, så trenger de et nedsalg de neste ti dagene, så kommer neste deltransje.
Hva hjelper det med deltransjer når det er så lang tid på å konvertere aksjene?

ABO vil uansett tjene en del. La oss si en spleis blir på 5 kr. ABO betaler 4 kr pga konverteringskurs på 0,20.
Hvis aksjen går opp i kurs, så kan de selge med gevinst.
Hvis aksjen går nedover, så setter de en short. Den shorten kan de avslutte og sette på nytt flere ganger, med nykonverterte aksjer til 4 kr.
Slik bringes kursen raskt ned til 4 kr. Osv.

Jeg er ikke så sikker på at de sikter på 0,10 , det er det prosentvise som teller, og der vi er nå er nok de prosentvise svingningene større enn hvis panikken sprer seg ned mot 0,10.
Nå er det ennå interesse for å kjøpe aksjen, ned mot 0,10 kan den være forsvunnet, samtidig som det er vanvittig mye mer aksjer som da konverteres.
Og de vil ikke ABO sitte på hvis Ele tas av børsen.
Redigert 03.04.2019 kl 13:26 Du må logge inn for å svare

Det er riktig at ABO bestemmer når de skal trekke alle deltransjene, men det er ikke riktig at de neste 7 transjene kan trekkes av begge, men kun av ELE.

Når de inngikk avtalen så var det kun 1 av 3 obligatoriske transjer ABO kunne trekke og om de ikke valgte trekke 1 av 3 obl transjer så fikk de aldri muligheten på de neste 7.

Det som nå er status er at den siste av 3 obligatoriske transjer er trukket og delt opp i flere deltransjer hvor det kun er ABO som bestemmer når de kan trekkes. Når dette er ferdig så er det kun ELE som kan trekke.

Når det kommer til prosentvise svingninger så er det en fordel for ABO at kursen er her nede da her er den prosentvise svingningen størst med forbehold om at det er volum - dør volumet ut så blir det et problem for begge om det ikke kommer positive kurstriggende nyheter ...
Redigert 03.04.2019 kl 13:26 Du må logge inn for å svare
oddivar
03.04.2019 kl 13:26 1026

Følg med Risc!

"...Element og ABO har avtalt å justere den tredje transjen i den konvertible
lånefasiliteten slik at transje 3 deles i minimum 3 og maksimalt 7
undertransjer. Den første undertransjen skal utgjøre MNOK 20, og de
etterfølgende transjene skal utgjøre MNOK 5-15. De etterfølgende transjene kan
utøves av Element eller ABO etter en stillstandsperiode på 20 handelsdager. Det
totale beløpet av undertransjene skal ikke overstige MNOK 50, noe som tilsvarer
gjeldende transje 3. "

My bad - jeg hadde ikke fått med meg den, MEN uansett så spiller jo det en ingen rolle for ABO kan jo da trekke når de ønsker og de kan dermed kjøre sitt eget løp så den avtalen har jo i realiteten ingen verdi for ELE annet enn at de kan trekke når de trenger penger som de kan gjøre med de neste 7 transjene ...
Redigert 03.04.2019 kl 13:31 Du må logge inn for å svare

Uffda 😂snart tomt for argumenter 🚀
Da er det opp til ELE og det er en annen sko😎
Redigert 03.04.2019 kl 13:34 Du må logge inn for å svare

nå er det bekmørkt igjen i risotto leiren, og de trekker alt ettersom de er innløst eller ikke og hvor mange aksjer de har å mose med

de trader etter short posisjonene men det har du ikke skjønt enda jeg prøvde å forklare deg igår kveld

De som er i bekkmørket er vel de som tar en inngang nå og tidligst før neste konvertering for det burde være innlysende for de fleste hvor ABO ønsker kursen ...:)

Jeg trenger ingen forklaring, men det er det visst andre som gjør ..

Skjønner at du prøver å time små peaker, men da er også risken svært stor for at man blir sittende fast på dette nivået nå som hvert øre prosentvis mye mer enn tidligere...
Redigert 03.04.2019 kl 13:49 Du må logge inn for å svare
Guranda
03.04.2019 kl 13:45 979

Han gjør vel det samme som deg. Tilpasser det man skriver alt etter hvilken posisjon man har.

Etter denne transjen er ABO historie 😜

det tar du skammelig feil fordi jeg vet at det ikke nytter. men det klarer ikke ris med uansett om han tror det eller ei så er han bare slik

merkelig at jeg ikke har skjønt det før nå :)

Hvis man leser argumentasjonen så forstår man jo at det er noe i det og det er akkurat det som utgjør forskjellen mellom de som skriver her .. :)

Og er det noe alle gjør så er det å skrive positivt når man er inne nettopp fordi man da har trua - velger man å stå utenfor så har man jo ikke trua og således er det jo naturlig å argumentere på basis av det - en liten, men allikevel viktig forskjell.

Redigert 03.04.2019 kl 13:55 Du må logge inn for å svare

ris

jeg har ALDRI lagt skjul på at jeg er en trader og det er ikke uten grunn at jeg nå har et snitt på det jeg sitter med ( iallfall en stund) godt under 0,30

Ja, det har du og det har jeg også - ELE er ikke en aksje jeg går long i nettopp fordi det ikke er kompatibelt med min risiko profil.

Unner både deg og andre gevinst, men ser også risken med å gå inn på dette nivået og derfor avventer jeg samtidig som jeg begrunner hvorfor.
Redigert 03.04.2019 kl 13:57 Du må logge inn for å svare

for øyeblikket er det en for stor risiko å sitte long med for store deler av pengene, hvis man er redd risiko så er iallfall ikke denne aksjen noe å satse på, eller aksje markedet generelt. men etter som jeg har truffet med store deler av tradene så han jeg skjønt hvordan BO handler i markedet. jeg tror de fikk seg en trøkk i trynet etter transje 2

Jeg er ikke redd risiko, men når jeg går long så snakker vi om helt andre summer enn tradingpotten består av - jeg har også tjent godt på denne spesielt i fjor - i år har det ikke vært så mye å rope hurra for noen steder så langt, men så er jo ikke året over ennå og det er i årsskiftet jeg gjør opp regnskapet og ikke for hver trade, ukentlig, månedlig eller kvartalsvis .. :)

Når det gjelder ABO så tåler de en trøkk eller 3 nettopp fordi de har tjent nesten hele veien og på toppen fikk de 25m for ingenting så de sitter i alle fall ikke med tap ... :)
Redigert 03.04.2019 kl 14:12 Du må logge inn for å svare

det var en som sa en gang til meg en gang i verden, at man må lære seg med de små summene før en begynner med de store :)

Sant det - når jeg for alvor begynte på børs for rundt 15 år siden så gjorde jeg akkurat det - nå er dette på heltid i tillegg til eiendom og det som er sjarmen og spenningen er jo at man kan jobbe hvor som helst fra i tillegg til at man aldri vet hvordan det vil gå gjennom året - det er vel det som betyr at man har et gambler DNA... :)
Redigert 03.04.2019 kl 14:16 Du må logge inn for å svare

ja det har man så det holder :) jeg begynte med dette på begynnelsen av 90 tallet ved å tegne meg på offentlig emisjoner med 400-600 aksjer, derfor husker jeg historien til denne aksjen

spørsmål til: Vil antallet aksjer som skal lånes ut til EHGF endres i hht spleisfaktoren ?Eller vil det fortsatt være ca 5,7m aksjer også etter spleis? 
Og bare så vi er helt sikre på spm om nedrunding: Ved feks laveste VWAP 5,99, så vil konverteringskurs være 5,9, korrekt?

Svar fra Cecilie:" Alt må justeres med spleisen – også utlånte aksjer. En spleis er en ren matematisk endring.
Din antakelse om konverteringskurs er korrekt. Dette er slik fasiliteten har fungert hele tiden"


Du må spørre henne om hun er fornøyd med å mose aksjen fra 6.- til 0,26 øre.

Hun sidder dagen lang og svarer på mail fra raketforskere i stedet for at skabe værdier for aktionærerne.
Men sjovt hun aldrig svarede på min mail om hvorvidt ABO konverterer til 0øre såfremt kursen går under 10øre

Om du ikke spør så vanskelig så får du nok svar ... :)

Vanskelige spørsmål må nok Beitnes eller ABO svare på for det virker å være de som kjører løpet ...
Redigert 03.04.2019 kl 18:04 Du må logge inn for å svare
HP17
03.04.2019 kl 19:03 709

Er tiden kommer til at ELE igjen skal nedover både på korg og lang sikt? Jeg tror det!

Not allowed below 'pålydende', which in the case of the ELE company is NOK 0.08,-. If you wonder what happens if the course is below when new stocks are released, well, open a book and read.

... kroken på døra, snipp snapp snute ...
HP17
03.04.2019 kl 19:35 661

Det er jo ikke bra, men ABO har jo kjørt flere andre selskaper rett i grøfta.

07.04.2019, 18:05:24

Kapitalforhøyelse registrert
Det vises til Element ASAs (Selskapet) ikke-rentebærende konvertible lånefasilitet på NOK 500 millioner, med tilknyttede tegningsretter (det Konvertible Lånet) med European High Growth Opportunities Securitization Fund (Investor) samt protokoll fra den ekstraordinære generalforsamlingen (EGF) som ble avholdt den 18. mars 2019 som godkjente foreslåtte endringer til Transje 3 av det Konvertible Lånet.

Investor har konvertert NOK 600 000 av det Konvertible Lånet til en konverteringskurs per aksje på NOK 0.20. Som en konsekvens av konverteringen er aksjekapitalen forhøyet med NOK 240,000.00 ved utstedelse av 3,000,000 nye aksjer, hver pålydende NOK 0,08. Kapitalforhøyelsen er registrert i Foretaksregisteret. Selskapets nye aksjekapital er NOK 11,617,533.76 fordelt på 145,219,172 aksjer hver pålydende NOK 0,08. Hver aksje gir rett til en stemme på selskapets generalforsamling.

https://newsweb.oslobors.no/message/473887
Redigert 08.04.2019 kl 00:00 Du må logge inn for å svare

02.04 - konverterte 2,5m aksjer og solgt i sin helhet 3 dager senere.

07.04 - konverterte 3m aksjer og sikkert solgt ut innen ukeslutt ... :)
HP17
08.04.2019 kl 15:55 268

Nå konverrterer ABO på kurs 0.20 for 2 gang. Helt utrolig at folk kjøper på bors over 0,23 når en vet historikken til ABO og hvordan de holder på i ELE.
En må bare regne med at ABO skal ha kursen ned under 0,20 slik at de får konvertert til 0.10 innen spleisen gjørs.