Lerøy oversolgt?


reddet av TA og utbyttet på 2 kr er heller ikke noe å skryte av

tok en liten post idag og sitter allerede med tap LOL

Er det over og ut for laks nå eller kommer det tilbake igjen? :)Er det svakere inntjening fremover også som uroer markedet ?

ut for laks og hvitfisk.
vegansk mat fra nå

Oslo (TDN Direkt): DNB Markets hever sin anbefaling på Lerøy Seafood til hold fra selg, mens kursmålet kuttes til 60 kroner pr aksje, ned fra 63 kroner, ifølge en analyse tirsdag.

"Første kvartal var svakt på de fleste punkter, men ikke svak nok til å forsvare dagens fall i aksjekursen. Vi har kuttet våre estimater for inntjening pr aksje med 10 prosent for 2019, mens 2020-21 er hovedsakelig uendret. Vi oppgraderer aksjen til hold som følge av en betydelig svakere utvikling enn sammenlignbare selskaper", skriver meglerhuset.

NS, finans@tdn.no

Med Trump sin Twitter-styring av verdens børser så tror jeg at laks kan være en av få sektorer som kan ligge noenlunde stabilt i kurs.
Så får heller Malchish nyte sin veganske mat i fred og ro. ;) Jeg foretrekker hvitfisk og laks.

Bippe
14.05.2019 kl 16:00 769

Kursmål 60 var puslete men gjerne realistisk? Bør bli sidelengs til over sommeren da?"– Sett i et lengre perspektiv har vi god produksjon og fin tilvekst

Konsernsjef i Lerøy Seafood Group, Henning Beltestad, innrømmer at det har vært et tøft kvartal for Lerøy, men han mener likevel det ser bra ut for selskapet for året totalt sett.,,"
Redigert 14.05.2019 kl 17:47 Du må logge inn for å svare
milk
14.05.2019 kl 18:19 698

Konsernsjefen trenger ikke å innrømme noen ting! Vi har alle sett at LSG har hatt utfordringer og uforutsette problemer... Nå har de 6% mer volum i sjø enn samme periode i fjor. Postsmolt utsette i April,svarer til over forventning... Brukte litt av SSC overskuddet fra forrige uke til å øke litt i LSG i dag. Forøvrig så er jeg enig med "007" om at sektoren er en god havn i disse tider ;-) Meningsløst å selge når sektoren blir påvirket av to selskap som leverer middelmådig. Mitt motto er som vanlig,sitt rolig i sjarken!! Kjedelig å lese at det er småsparerne som rømmer skuta. Har man ikke nerver til å sitte over en liten dipp,bør man vurdere andre investerings muligheter....
Redigert 15.05.2019 kl 06:09 Du må logge inn for å svare

LSG:NORDEA MARKETS KUTTER KURSMÅL TIL 75, SB1 MARKETS TIL 70
Oslo (TDN Direkt): Nordea Markets kutter sitt kursmål på Lerøy Seafood-aksjen til 75 kroner fra 82 kroner, mens Sparebank 1 Markets kutter til 70 kroner fra 75 kroner. Begge meglerhusene opprettholder kjøpsanbefaling.

Det fremgår av oppdateringer onsdag.

Jeg tror LSG er langt over 80 når årets kalender tikker ut 31-12-2019 ;) Her er det mye å gå på.
milk
15.05.2019 kl 16:46 502

OK dag i sektoren :-) Fremdeles ingen grunn til panikk!!!
milk
16.05.2019 kl 15:24 411

LSG er tilbake på skinner! Ikke for å si noe galt om GSF,bra for sektoren at de leverer,men når analytikerne begynner å hause opp selskapet så lurer jeg på om de vet hvor de har sine lokaliteter.... De sliter på Shetland å algeoppblomstringen er nå farlig nær lokalitetene i nord! Skeptisk /-:

Stor betydning for Lerøy
https://sysla.no/fisk/kina-opphever-utestengelse-av-norsk-laks/
Kina opphever utestengelse av norsk laks
Kina opphever utestengelsen av oppdrettsselskapene Salmar, Lerøy og Nordlaks fra det kinesiske markedet.

av NTB
Publisert 20.05.2019 14:16 / Oppdatert 20.05.2019 14:20
– Utrolig gode nyheter, sier Harald T. Nesvik (Frp) under en pressekonferanse mandag.
Fiskeriministeren opplyser at han har mottatt et brev fra kinesiske myndigheter der det går fram at landet opphever utestengelsen av Lerøy, Nordlaks og Salmar fra det kinesiske markedet, skriver E24.

– Fra nå av er forbudet opphevet, og det er fantastiske nyheter for å si det rett ut, sier ministeren.

Han begrunner opphevelsen med god og detaljert dialog med Kina.

– Dette er noe man har jobbet med lenge i samarbeid med Mattilsynet. Det har vært tett dialog og dokumentasjon om hvordan det jobbes med kvalitet og rutiner på detaljnivå som har gjort at vi har kommet i mål med prosessen, sier Nesvik.

Godt mottatt
Det er slakteriene Lerøy Aurora på Skjervøy, Salmar Innovmar på Frøya og Nordlaks sitt anlegg på Stokmarknes som var utestengt fra Kina siden mars 2015. Dette var på grunn av påståtte funn av pankreassykdom (PD) i laksen, ifølge IntraFish.

Aksjene til både Lerøy og Salmar har gått opp etter meldingen fra fiskeriministeren. Lerøy gikk fra 60,20 kroner aksjen til 61,86 kroner på nyheten, men har siden falt tilbake til 61,44 kroner. Salmar gikk fra 403 til 411,40 kroner per aksje, og har siden falt tilbake til 408,50 kroner, skriver E24.

Utbyttebeløp: 2,0 kroner per aksje
Annonsert valuta: NOK
Siste dag inklusive: 23. mai 2019
Ex-dato: 24. mai 2019
Record date (eierregisterdato): 27. mai 2019
Betalingsdato: 4. juni 2019
Vedtaksdato: 23. mai 2019

Hvorfor fortsetter Lerøy å falle? Kan vel ikke være resultatene som fortsatt tynger?

Blir med salmar og sektoren et stykke ned. Algeangst gir kjøpsmulighet.

Algeangsten må få lov å virke noen dager, helt til markedet oppdager at det kanskje ikke er så mye laks som svømmer i merdene lengre.
Hva skjer da?
Faller prisene eller stiger de?
He-he...Egentlig et ganske idiotisk spørsmål....
Noen vil få panikk for å sikre seg nok laks,
Noen oppdrettere og slakterier / pakkerier vil til gjengjeld blø skikkelig.
Slik er lakselivet.
Ha en fortreffelig dag. ;)
Ikke minst dere som jobber på merdkanten...