PHO sin CEO guider: I see a very very positive future

focuss
PHO 14.03.2019 kl 11:37 12553

"I see a very very positive future" sier PHO`s nye amerikanske CEO. Når han sier dette så er det fordi han vet hva BLC Cysview gjør for pasienter og han kjenner det amerikanske markedet. Han vet også at markedet for Cysview i USA er enormt , hele 15 milliarder kroner. Han vet selvfølgelig også at en beskjeden markedsandel på 20% vil medføre Cysview salg i USA på 3 milliarder kroner. Han vet også at det meste av veksten fremover vil komme av økende produktivitet etterhvert som selgere får erfaring og markedene modnes. Og han vet at pasient organisasjonen BCAN har gjort studier som viser at 99% av pasientene som er informert om BLCC vil til behandlingssteder som har denne teknologien.

Ikke minst så vet han at Investor markedet på OSE ikke forstår å prise selskapet slik det bør. Derfor ser han det som en av sine oppgaver for 2019 er å gjøre PHO mer tilgjengelig for amerikanske investorer. For investormiljøet på OSE ser ikke det samme som Schneider gjør. Analytikere her tror at PHO driver med kliniske studier innen dermatologi. Mer missforstått kan ikke et selskap bli.
Redigert 14.03.2019 kl 11:39 Du må logge inn for å svare
focuss
19.03.2019 kl 21:03 2263

Har rasket sammen et utkast til den meldingen som Photocure skylder markedet og sende ut.

Børsmelding:
I etterkant av at Photocures store fase 3 studie ble godkjent av amerikanske helsemyndigheter for bruk i diagnostikk og behandling av blærekreft så har Medicare også innvilget refusjon for kostnaden av Cysview både i operasjoner og oppfølging av blærekreftpasienter. I USA utgjør dette markedet en årlig verdi på 15 milliarder kroner.
Teknologien er allerede tatt i bruk hos en stor del av de viktigste sykehusene i området Photocure i første omgang satser. Photocures teknologi er nå også som eneste produkt godkjent for polikliniske blærekreftoperasjoner noe som vil føre til store besparelser i amerikanske helsebudsjetter. Photocure har nå i første omgang 400 sykehus og 300 polikliniske klinikker som potensielle kunder. Photocure er stolte av å kunne tilby bedre behandling til blærekreftpasienter som er den femte største kreftsykdommen i USA, med ca 80000 nye tilfeller i året. Vi jobber nå med målsetning at vår teknologi skal bli ny SoC i USA (Standard ogf Care)
Redigert 19.03.2019 kl 21:05 Du må logge inn for å svare

Vet du hvor stor fallskjerm? Jeg vet veldig lite om hvor mye de forskjellige tjener i selskapet. Ikke annet en det som står vedr. generalforsamlingene. Om de 280 tusen kroner til hvert av styremedlemmene + en god del mer til styreleder. Nettopp derfor forventes det også en god innsats ifra styret. Link gjerne med en referanse.

Selskapet mister mye respekt i markedet, hvis de tar ut høye lønninger på bekostning av aksjonærerene. Jeg selger meg alltid ned i selskap, hvor jeg ser at slikt foregår. Det er rett å slett respektløst av et styre å godkjenne gigantiske lønninger eller kontrakter med fallskjermer, før alle eierne av selskapet har fått skikkelig betalt. Jeg forventer at det vil komme en javn strøm med positive børsmeldinger som skal løfte kursen til et nivå, som gjenspeiler den faktiske selskapsverdien. Slik at vi kan begynne å prise selskapet etter hva som forventes fremover. Hvis ikke børsmeldingene kommer, så har Focuss helt rett vedr. prioriteringen av hvilken av de mange nyhetene som nå ble publisert. Jeg håper og tror at denne kun ble valgt fordi det var aktuelle news, akkurat denne helgen som var og at de skal toppe den med noen av de andre tingene som vi her i forumet vet. Først da tiltrekker vi oss fond/banker og deretter saueflokken.
Redigert 19.03.2019 kl 21:44 Du må logge inn for å svare

Helt enig! Denne burde sendes slik den er, eventuelt føre på at de ved slutten av 2018 allerede hadde utplassert hos 157 stk, noe som vil gi en enorm inntektsøkning i perioden fremover i USA: Det gjør heller ingen ting om de skriver hvor mange land de allerede er i og skryter litt av flere konkrete anbefalinger og nasjonale retningslinjer.
bravi
19.03.2019 kl 21:33 2189

focuss, fint forslag til børsmelding, så enkelt og greit kan det gjøres. Kursmessig bør ikke denne ørkenvandringen få fortsette.
Kanskje du bør sende den til Egberts, han er ansvarlig overfor aksjonærene.
focuss
19.03.2019 kl 21:42 2172

fiskern86
Forslaget ovenfor er rasket sammen på 2 min. En børsmelding må jobbes med kjøres QA på diskuteres, men av en leder som skjønner hva som er viktig å få frem. Meldingen burde f.eks inneholde fakta som at dersom PHO sin teknologi ikke brukes risikerer pasienten at 20% av den vanligste blærekreften ikke oppdages og behandles og 40% av den farligere CIS ikke oppdages, p<0,0001. 12 mnd recurrence bør vel også med.

Meldingen de sendte ut i dag kan med litt vrangvilje argumenteres var som følger: I Barcelona i har vi i dag foran 14000 urologer i mer enn 100 land presentert at Cysview er verdiløst.
onuk
19.03.2019 kl 21:44 2157

Haha focuss. Cool melding. Kort presis og på poenget. Men du glemte det viktigste også. PHO få vel så 1000 dollar, ikke rundt omkring 100 som meldingen gir inntrykk av. At også 1000 dollar er alt for lite kan vi selvsagt diskutere en annen gang......
focuss
19.03.2019 kl 21:47 2152

Det faktum at et produkt fra lille Photocure i lille norge kan bli SoC i et av amerikas største kreftsykdommer fortjener jo første side alene i alt fra VG til Nordlans trompet. Det vel neppe en sjel utenfor oss som graver oss ned i Photocure som i det hele tatt vet det.
onuk
19.03.2019 kl 21:49 2138

Fiskern86, jeg vet ingenting om størrelsen på fallskjermen Dan har sikret seg. Men jeg går ut i fra at en amerikaner som fortvilet er jaktet av nevnte filleselskapet har klart å sikre seg en minst like stor en som forgjengeren. Som ikke har levert noe som helst, vel å merke sett med aksjonærenes øyene.
PS: Fiskern, Hestdalen sin fallskjerm var på ca 12/13 mill kroner, inkludert noen forskningsmedarbeidere som ble satt på dør. Dvs negativ EBITDA for PHO sin del for to kvartaler.....
Redigert 19.03.2019 kl 21:57 Du må logge inn for å svare
onuk
19.03.2019 kl 21:52 2127

Nei, det er det neppe. Spørsmål er ja heller om en gjeng mer eller mindre udugelige, i verste tilfelle halvkorrupte (pga egen interesse) ledere/Styrer av selskapet er virkelig interessert i å få fram meldingen til verden?
focuss
19.03.2019 kl 22:00 2111

Eller har ikke ledelsen baller nok til å gå ut med en offensiv melding.Vel, Schneider var jo offensiv så det holdt han på DNB møte.

Kanskje dette er en av planene han har, det gjør jo heller ikke noe om media begynner å ringe selskapet for å grave litt vedr. SOC i et av verdens største markeder. Hadde media gjort jobben sin, hadde vi sett flere gode nyheter for lenge siden. Til tross for at selskapet ikke har prioritert å skryte til lille Norge. Det er jo litt rart, når det er her vi sitter å vurderer selskapsverdien.
Redigert 19.03.2019 kl 22:07 Du må logge inn for å svare
onuk
19.03.2019 kl 22:07 2096

Ja, det stemmer focuss. Og etter det har han blitt bremset ned/roet ned betraktelig. Ikke vet jeg fra hvem, eller hvorfor? Men jeg gjør meg så mine tanker......
onuk
19.03.2019 kl 22:10 2081

Uff fiskern86, du skal vel ikke begynne å skylde på norske medier (hva er det for noe?) for PHO's bedrøvelige markedsverdi? Nei, det må nok selskapet intern, eller ekstern gjennom noen store stygge ulver, ta på sin egen kåpe. :)

Det ville kanskje vært rart om ikke en ny daglig leder, spiller denne ballen uansett. Jeg har lenge tenkt at noe slikt kommer til å skje, jeg har derfor etter Q42018 lastet opp litt ekstra.

Jeg skriver det fordi jeg generelt er meget skuffet over prioriteringene til media. Det er liksom blitt mer og mer "se og hør" nyheter. Men jeg er selvsagt enig i at det er rart at ikke et børsnotert selskap på et tidligere tidspunkt kontinuerlig oppdaterer eiere og media på en tilfredstillende måte.
focuss
19.03.2019 kl 22:25 2050

Hvem kjenner på trykket nok til å gjøre noe?
Schneider som er mest i USA?
Egberts? Gjør han mer enn han må?
Resten av styret? Hvem er det og hva driver de med egentlig?
Dahl? Finanssjef? Er han finanssjef annet enn i navnet? Han er vel egentlig bare en regnskapsmann. Pho har aldri hatt behov for noe ekstern finansiering og det finnes jo knapt et meglerhus som bruker en kalori på PHO. Norne litt nå i det siste?
onuk
19.03.2019 kl 22:29 2030

Ok, jeg skjønner. Da burde du spørre deg selv om hva du synes om en ledelse som velger å IKKE melde en av de største milepæler i selskapets mangeårig børshistorie, nemlig godkjent og vedtatt refusjon for surveillance markedet i USA fra 1.1.19?
Og fiskern, gjør deg selv en tjeneste og ikke sats hus og kjerring på dette case, her er det noe som stinker til himmelen. Og med det mener jeg ikke produktet som sådan, den er suveren. Men hva hjelper det på Mickymus børsen Oslo?

Jeg velger å tro at de alle gjør en god jobb og at styret stiller strenge krav til hva som skal prioriteres ift. drift og utvikling. For med 2017-2018 så beviste de at det gjøres en god innsats. Det som er bra er at Schneider presser enda hardere, slik at alt vil gå enda litt fortere. Men at selskapet har mye å gå på når det gjelder dialog og at det nå er Schneider som blir helten eller syndebukken er vel ikke så vanskelig å se. Han kjenner nok mest på trykket til å gjøre noe. Han tror nok selv at han blir helten og takket derfor ja til jobben. Men han er helt klart forsiktig i starten, noe jeg håper kan endre seg etter Q1 2019 eller ved press/dialog ifra/med eierne på et tidligere tidspunkt. De får flexibiliteten de trenger ifra oss, så da vet de at de må levere på bunnlinjen også.

Takk for tips, men alt jeg eier og har privat + litt til er satset for lenge siden. Jeg finner alltid noe som stinker i alle selskaper. De gangene jeg sliter med å finne noe, vet jeg at jeg har gjort en for dårlig jobb og fortsetter til jeg finner det. Jeg tar dette med i vurderingen før jeg går inn i underprisa selskaper og er veldig tålmodig. I dette selskapet ser jeg omtrent kun dialogen som et langsiktig problem, det har derfor ifra min side fått større prioritering en feks. Cannabis industrien. Jeg er derfor veldig optimistisk i måten jeg skriver på, fordi forarbeidet er grundig. Jeg kommer trolig til å være sjokkert resten av livet, hvis Photocure surrer bort denne muligheten. Jeg vet at man ikke skal forelske seg i et selskap, men det er jeg trolig en av de første til å innrømme at jeg faktisk har gjort. Jeg er derfor bevist veldig opptatt av alt det negative som blir tatt opp, fordi jeg vet det er bra for meg selv.

Ikke minst er jeg veldig glad i investeringen, fordi jeg vet at selskapet/produktet hjelper utrolig mange mennesker.
Redigert 19.03.2019 kl 23:45 Du må logge inn for å svare
onuk
19.03.2019 kl 23:45 1928

Det er bra fiskern, og der har vi noe til felles. Jeg håper du lykkes i din satsing, fordi da lykkes jeg i min. :) Jeg har for vane å ikke kritisere et selskap som jeg ikke har (eier)interesser i. Men de jeg har eierskap i, kritiserer jeg for alt, som jeg mener jeg selv kunne har gjort bedre. Og det for halve eller mindre enn halve av lønningen de mottar. Men det er selvsagt bare mitt mening.
280000 spenn, hvis det stemmer, for de vanlige styremedlemmer i PHO, da lyrer jeg virkelig på: FOR HVA?????

Jeg har styreleder og styremedlem erfaring ifra tidligere og det eneste jeg med sikkerhet kan si. At det er veldig opp til hvor flink styrelederen er til å delegere oppgaver til de andre styremedlemmene. Er han eller hun flink til det og styremedlemmene er engasjerte i å hjelpe flest mulig mennesker med å bli kvitt en blærekreft diagnose. Ja, så gjør de mest sannsynlig en veldig god jobb. Det ser jo tross alt slik ut og jeg konkluderte derfor med det den gangen jeg sjekket litt rundt det. De stemmer også over viktige beslutninger og oppdaterer daglig leder. Daglig leder må følge styrets beslutning til tross for egen mening. Som regel gir de fleste styrer daglig leder litt fleksibilitet, innenfor visse rammer.

Redigert 20.03.2019 kl 00:02 Du må logge inn for å svare
onuk
20.03.2019 kl 00:11 1896

Takker for detaljert info. Jeg jobber selv i en norsk bedrift med en omsetning som fint hamler opp med PHO sitt. Og jeg garanterer deg at de godtgjørelser som PHO sitt styre har klart å tilegne seg, hadde vært grunn nok i massevis å få "halshugd" hele styret vårt på dagen. Men når det nå først er slik, så spør jeg altså: Hvorfor i svarte skal et styremedlem i PHO som bare sitter der og nikker til både det ene og det andre ta imot den slags "lønn" uten at de noen gang kommer i ansvars posisjon overfor oss aksjonærer? Drømmejobb, hvis du spør meg. :)
Et styre skal tross alt styre, i dette tilfeller et selskap notert på OB. Etter min mening så svikter de jobben sin, men tar gjerne imot styrehonorarer.
onuk
20.03.2019 kl 00:16 1890

Men fiskern86, takker for interessant dialog uten fornærmelser for i kveld. Nå tar jeg kvelden, i håp om at PHO er et like interessant evne å diskutere i nærmeste framtid.....

Det er vi som eiere som er ansvarlige for hvem vi ønsker i styre og det er vi som eventuelt kaster ut enkelte ifra et styre hvis de ikke leverer. Vi kan også stemme inn nye styremedlemmer. Det er ikke sjelden at valgkomiteen foreslår engasjerte eiere som nye styremedlemmer. Det er slike som du og jeg som stemmer ift. hvor stort eierskap vi har. Feks. 1 aksje = 1 stemme. Vi kan også sende inn sakene våres til generalforsamlingen, slik at de må stemme over det vi foreslår. De sakene stemmer alle aksjonærene (eierne) over, det er derfor de skriver at hvis du ikke gir noen tilbakemelding på hvem som får dine stemme rettigheter, så går de automatisk til feks. styreleder. Eller feks. at det er kun de oppmøtte på generalforsamlingen inkl. de stemmeretter (aksjer) de har fått tilatelse til å bruke ifra ifra andre som gjelder. Du kan også møte opp selv, hvis du varsler oppmøte innen en frist etter innkalling eller du kan gi stemmene dine til noen andre som uansett skal stille opp på møte.
Redigert 20.03.2019 kl 00:50 Du må logge inn for å svare
pafo
20.03.2019 kl 03:48 1807

Jeg syns dette har sporet ut litt Problemet ligger ikke i ledelse/styre. de gjør nok vad de kan. De vet meget godt att det vanker
bonuser og opsjoner om de klarer att generere store inntekter til selskapet.Så får vi håpe Medicare og forsikringsselskap
klarer få leger og sykehus att bruke den beste og billigaste behandlingen.

De er jo i god gang med refusjoner, og direktiver til sykehus og leger om vad de skall bruke. Og sykehus har avtaler med
forsikringsselskapen som de må følge, om de vil fortsette att behandle deres kunder. Forsikringsselskapen kommer
garantert ikke att godta att sykehusen bruker rigide scope om det ikke er behov for det. De får nok beskjed om att
skaffe Flexiscope, det er jo Medicare og forsikring som betaler før dem til sist. Med en vel tiltagen summe per pasient
de behandler.

Og kanskje de får 100 usd i tips av pasienten..
focuss
20.03.2019 kl 07:45 1714

Pafo
Q4 resultater:
NEL: EBITD : minus 40 mill, børsverdi ca 7mrd
PHO: EBITDA minus 4 mill Børsverdi under 1 mrd

Det er en grunn til at det er slik. Gårsdagens melding kan være et symptom.

NEL er en folkeaksje som alle kjenner, og som har intensjonsavtaler med størrelser som Shell og Yara og flere andre store.

I tillegg har de en gigant rammeavtale på mange milliarder kr med Nikola.

Det er ingen forandringer i potensialet til PHO, og selskapet vil vokse mere enn noe annet selskap på OSE Q etter Q og Y etter Y.
focuss
20.03.2019 kl 08:15 1657

PHO er et biotech selskap en bransje med verdens beste marginer i et marked på 15 mrd per år. Markedet er på ingen måte kjent med selskapets potensiale.
pafo
20.03.2019 kl 09:23 1569

Ja da PHO har en gang i tiden vart verd 3,5 mrd, og det er vel en grunn til att de ikke er det nu.
Men nu står saken mellom sykehus og leger, mot Medicare og forsikringsselskap på andre siden. Pho står i midten med en
produkt/behandling som er vesentlig bedre og enklere att bruke, samt mye rimligare.

Før pasienternes skyld får vi håpe medicare og forsikring vinner frem, og det er eg ganske sikker på att de gjør. Pho kan
bare førsøke påvirke alle parter så godt de kan. Og selge scope/cysview til de som har innsett att BLC/BLFC har kommit
før att bli. I en perfekt verden og en perfekt ledelse, så hadde alle sykehus hatt BLC/BLFC reden. Men det er nok
viljen til sykehusen som er avgjørande, men de har snart ikke noe valg om de skall ha pasienter.

Det rekker ikke att bare love resultater lengre, de må vise noen og. Som eg er ganske sikker kommer snart.

Tror leger og ikke minst pasienter er på PHO sin side. Sykehusene ser på sin lønnsomhet men det blir håpløst hvis de i lengden ikke er på pasientene sin side og tilbyr den beste behandlingen. Også pasientorganisasjonene vil være en viktig bidragsyter.
Computum
20.03.2019 kl 09:43 1527

Vet ikke hvorfor du stadig sammenligner med NEL?
Her er en annen sammenligning fra samme sektor:

PHO
Omsetning Q4: 49,9mill
EBITDA: -4,1
Mcap: 890mill.

NAVA
Omsetning Q4: 51,8mill
EBITDA: +1,6
Mcap: 145mill.


Du må ta i betraktning at NAVA bare har utstedt 12mill aksjer.

Det skulle bare mangle at ikke Pho er verdsatt høyere, det er tross alt dobbelt så mange aksjer der;-))

Du må ikke rote det til for "gutta boys"....;-))

Det er vel neppe å rote det til. Enhver må jo selv gjøre sine sammenligninger i aksjemarkedet og velge den investering som for ham synes å ha best potensiale. Det kan da ikke være så voldsomt vanskelig å skjønne. Eller? Og hvilke valg man gjør kommer jo helt an på hvilke faktorer man selv vektlegger. Dersom alle hadde vektlagt det samme så ville alle vært enten kjøpere eller selger. Hvilke marked ville man da hatt? Korrekt, ikke noe!
Det er jo nettopp fordi vi alle er ulike, vurderer selskapene forskjellig og vektlegger de forskjellige parametrene forskjellig at det finnes et marked for aksjer.

Må jeg jeg fatter ikke hvor tungt enkelte har for det. Det må være slitsomt!
focuss
20.03.2019 kl 11:21 1449

Computum
Poenget med å sammenlikne med NEL er å vise at et selskap som anses å ha høyt potensiale kan prises høyt selv med negativ EBITDA

Når du kommer med Nava så er det et eksempel på det motsatte. Selv med positiv EBITDA kan det prises lavt hvis det ikke har høyt potensiale.

Det viser at PHO ikke får betalt for sitt potensiale og det bør ledelsen være opptatt av.
Redigert 20.03.2019 kl 11:23 Du må logge inn for å svare

Men tenk hvis noen ønsker å kjøpe en større post i Nava.
Med så få aksjer i selskapet, vil det dra kursen hinsides alle nivåer....det gjelder bare å time inngangen sin rett.

Det er denne type selskaper framsynte og suksessrike investorer ser etter;-))
20.03.2019 kl 12:05 1353

Kan fortelle en liten historie i fra min egen erfaring med blærekreft i nære relasjoner, og som er noe av grunnen til at jeg tror at Photocure kommer til å ta store markedsandeler i tiden som kommer.
Et familiemedlem fikk konstatert kreft i blæren for noen år siden. Dette var da på et veldig tidlig stadium, NMIBC, og ble behandlet med BCG innsprøytninger. 6 behandlinger over like mange uker, altså 6 ganger inn på sykehus for å få injisert BCG i blæren. Ved oppfølgende surveillance viste det seg at dette ikke hadde tatt knekken på kreften, så da ble det påfølgende nye BCG behandlinger, nye innleggelser og videre surveillance. Nå er det snart 4 år siden diagnosen ble stilt og vedkommende er fortsatt ikke friskmeldt. Prosessen har vært tidkrevende, ventelisten lang for behandling, for noe som mest sannsynlig kunne vært løst poliklinisk med en dose Cysview og et flexiscoop i løpet av et par timer. Hadde det vært opp til meg og vedkommende hadde de blitt sendt til BLCC med en eneste gang.
Redigert 20.03.2019 kl 12:07 Du må logge inn for å svare
pafo
20.03.2019 kl 12:44 1289

Det er derfor eg førsøker forklare hvorfor urologer gjerne vil ha WLC med efterbehandling av BCG. Det ligger mye penger i det.
Men nu begynner medicare og forsikring finne ut av det. Og de kommer aldri att godta att betale så mye mer før noe som er mye
semre.
gunlove
20.03.2019 kl 23:30 852

Det du skriver forteller jo hvor viktig en bedre undersøkelse av blærekreft (eller mistanke) faktisk er (spesielt i en tidlig fase). Enhver forbedring innen undersøkelse og behandling av alle kreft former burde tas imot med mye større entusiasme. For det tilfellet du beskriver, tenk den menneskelige lidelsen og påkjenningen av å gå i flere år uten en avklaring, uten at man kan konkludere med at en pasient er blitt frisk eller ikke. Så har man det økonomiske- og samfunns perspektivet. Alle som har studert økonomi (dette vet vel de fleste) vet jo at jo raskere en som er sykemeldt kommer tilbake til arbeid, jo bedre er det. Jo lenger man går sykemeldt og jo mer behandling man trenger, vel, dette koster svært mye penger.

Tenk om denne personen, som Illuminator skriver om, hadde vært erklært frisk for 3 år siden og var i full jobb idag. Hvilken verdi hadde ikke det hatt for både pasienten selv og samfunnet vi bor i? De som nå ikke bruker blålys/Cysview/Hexvix for blærekreft undersøkelse, det finnes ingen argument for å ikke bruke det. Kommunikasjonen til markedet fra Pho er på bedringens vei, det blir trolig enda bedre fremover. Det beste må brukes til slike undersøkelser, det gagner alle. Sykehus får sin del uansett. Hensynet til pasient og mulighet for å bli raskere frisk må alltid veie tyngst. Ikke at sykehus skal tjene mest mulig på andres ulykke.
onuk
21.03.2019 kl 00:08 804

Gunlove, du har så rett i alt du skriver. Bortsett fra en konkret del, dette med sykehus og at de få sin del uansett eller ikke, de skal tjene mest mulig på andres sin ulykke......
Dessverre er det slik at sykehus skal tjene mest mulig, de driter i andres sin ulykke, det er ulykken til andre de lever (sko seg) av. Hvem skal stoppe dette? Jeg vet sannelig ikke, jeg håper det er de som betaler gilden, men sykehusene selv på frivillig grunnlag er det neppe.
Så akkurat en aktuell sending ifm behandling av pasienter innen psykiatrisk helsetjeneste i Tyskland. Ikke akkurat en bananrepublikk, men jeg har ikke sett mer sjokkerende noen gang. Jeg tror nok at PHO har en vanskelig kamp mot et inngrodd pengestyrt helsevesen i USA i møte. Dessverre!
gunlove
21.03.2019 kl 00:21 788

Jeg er litt redd for det du skriver, men jeg håper at forsikringsbransjen/Medicare i USA vil tvinge Cysview gjennom uansett. Det ser også lovende ut i Canada som det bor i underkant av 40 mill mennesker. Det er flere klinikker og sykehus som har BLCC på radaren og som trolig kommer til å installere i løpet av 2019-2020. Det er heldigvis andre interesse organisasjoner som presser gjennom beste behandling. Husk også at konsekvensen for å bli saksøkt er på et helt annet nivå i USA, spesielt når Medicare og forsikringsselskap har anbefalt Cysview. Man kan uansett ikke gjøre det man vil uten tanke på konsekvenser for individet, spesielt ikke i USA. Vi har også en CEO, amerikaner, som bør kjenne det meste av markedet i USA. Joda, dette går veien, ha tålmodighet, kursen beveger seg jo også oppover nå. Hadde ikke kjøpt aksjer i PHO uten at jeg tror dette går veien :)
m73102
21.03.2019 kl 08:50 595

For min del gjør det du poengterer her Gunlove - at PHO har flere "støttespillere" for å få sykehusene til å bruke BLCC - i tillegg til at en har fått på plass refusjonsordningen og at alle studier viser at dette er den desidert beste metoden - meg overbevist om at PHO har gode forutsetninger for å slå igjennom. Det er ikke uten grunn, slik jeg ser det, at Schneider mener at alle brikkene nå er på plass til å sette igang en full kommersialisering og at PHO har en veldig veldig lys fremtid.

m73102
Enig. PHO har nå på plass meget gode rammebetingelser so burde være en solid plattform å bygge suksessen på. Jeg tror at en leder med erfaring fra og solid kompetanse om det amerikanske markedet er riktig oppskrift for at PHO skal kunne fa maksimalt ut av den muligheten som ligger foran selskapet. Det er bare å glede seg. Allmuen kommer ikke før tallene på bunnlinjen er blå. Men er man smart utnyttet man muligheten i tiden før allmuen våkner.
bravi
21.03.2019 kl 10:49 451

Jeg har iallefall kjøpt aksjer her i god tid før almuen våkner kan man si, trodde faktisk at fase 3 våren 2017 var avgjørende for dette caset. Det er snart 2 år siden fase 3 var ferdig godkjent. Etter 2 år har enda ikke Pho kommet seg ut på banen der de blir synlige.

Pr. idag er det masse blærekreft pasienter som ikke har hørt om BLC, forundrer meg heller ikke om det er mange urologer som ikke har videre kjennskap til dette, kanskje de har hørt om det, men hva så?

BlC og blærekreft skulle vært omtalt i vanlig media som folk leser og ser på, det er det ikke. Da hadde markedet kunne våknet. Hvorfor har ikke Photocure fått dette inn på dagsorden? Jeg har f.eks ikke sett eller hørt noe om BLC og dets fordeler i vanlige nyheter som brede lag av befolkningen får med seg her i landet. Ser stadig vekk at det er store nyhetsoppslag med mye styr om enkelte medisiner som ikke pasienter får tilgang til her i landet. Regner med det er slik i Eu, Us og resten av verden også.

Hva om vi f.eks hadde en entusiastisk styreleder som uttalte seg i positive vendinger til media og markedet av og til? Er det noen som har sett noe til Egberts i så måte?

"er man smart utnyttet man muligheten i tiden før allmuen våkner".

Ingen hast, med andre ord?
Redigert 21.03.2019 kl 10:51 Du må logge inn for å svare
m73102
21.03.2019 kl 10:52 444

LM - jeg mener jo også det at PHO ALDRI har vært i en bedre posisjon enn i dag, og det har gått mer og mer opp for meg det Schneider har bemerket nå flere ganger (og som også følger av hans presentasjoner) at PHO først i dag er i posisjon til å sette i gang en fullstilt kommersialisering (alle brikker er på plass) - er i år 1 av lanseringen. PHO har en viktig jobb som må gjøres for å få solgt BLCC - og jeg mener at PHO har gjort riktig grep ved å ansette en CEO som har lang erfaring med disse prosessene og kjenner systemet i USA godt - samtidig tror jeg jobben blir enklere når flere og flere sykehus blir gjort oppmerksom på effekten av å bruke BLCC (tenk bare på reklameeffekten en oppnår ift presentasjonen på seminaret i Barcelona), foreligger full refusjonsordning og Medicare/forsikringsselskapene/pasientene har en interesse i at BLCC brukes.

Du har nok rett i at foreløpig er det et fåtall som har sett potensialet - og en må nok også erkjenne når en leser flere av innleggene på HO at det er flere som er skeptisk til PHO som følge av historikken og som ikke har tatt innover seg hvilken posisjon PHO er i pr i dag. Som jeg har poengtert flere ganger tidligere, har Schneider når vi er nesten ferdig med Q1 2019 gitt klart uttrykk for at vi kommer til å oppleve en sterkere vekst i 2019 sml med 2018 - at PHO vil oppnå en omsetning i USA i 2020 på 20-25 mUSD (som i stor grad kun knytter seg til TURBT), en økning fra 7.8 mUSD i 2018, samt at det på sikt vil være realistisk med markedsandel på nærmere 30 % (i et 15 mrd marked). Videre vil effekten av innsatsen som nå legges ned først vil inntreffe 6-12 mnd (+ opplæring) frem i tid. I tilllegg er det et viktig poeng at PHO har gitt uttrykk for at de er full finansiert til å foreta den nødvendige ekspanderingen.

Jeg tror nok at oppmerksomhet til PHO vil øke dersom en utover 2019 ser at det utplasseres flere og flere Scope - og at guidingen PHO har gitt for 2020 er realistisk (hvorfor skal en ikke da ha tiltro til det PHO/Schneider har gitt uttrykk for når det gjelder den videre veksten etter 2020?). Husk at PHO etter Q2 (hvor det ble utplassert 17 Scope) steg til kr 63 - mens det i Q4 ble utplassert 20 Scope. Samtidig er listen nå lagt lavt fra Schneider sin side etter Q4 presentasjonen og det vil nå ikke være noen forventninger om overskudd i 2019 - og dersom veksten viser at Schneider har sitt ord på det tørre ift fremtiden tror jeg vi fort i stedet vil oppleve en kraftig stigning i kursen enn fallet som vi opplevde etter Q3 og Q4 2018, og at vi etter hvert vil se en "ketchup effekt".

Dette er kun mine tanker som aksjonær i PHO - dere må selv gjøre deres egne vurderinger!
21.03.2019 kl 11:11 410

Dette er nok litt for snevert interessefelt, og har eksistert litt for lenge til at det havner på dagsrevyen. Derimot har det jo vært på landsdekkende nyheter i USA. Derimot er det jo skrevet mye om det i urologifagblader. For den gjengse mann i gata er nok dette totalt uinteressant til de sitter der med diagnosen selv.
Redigert 21.03.2019 kl 11:13 Du må logge inn for å svare