Ketil Skorstad og Pescara Invest inn CXENSE!!


Oppdaterte aksjonærlister viser at blant annet Ketil Skorstad og Pescara Invest er inne på eiersiden i Cxense. Ferd og Aker Capital øker sin eksponering betydelig.

Spennende!

Alltid spennende å krydre porteføljen litt, her kan dessuten opsiden bli gigantisk.

Har vært med på dette utallige ganger før i lignende selskaper i lignende situasjoner. Man har noen som er inne for svært kortsiktig gevinst 1-2 uker. Når dem kaster kortene i en såpass lite volatil aksje går det ann å plukke 5% under hva CEO betalte for sine 7.60 kr. I ukene som kommer vil nye investorer komme til og noen vil kaste kortene. Q1 19 vil sannsynligvis være første kvartalet selskapet ikke brenner av EK sin. Dette vil være en enorm gamechanger for Cxense. Cxense får ofte mange små kontrakter som vil sakte men sikkert føre aksjekursen over 10 kr innen Q1.

Det er i denne type snuoperasjoner det er mulig å gjøre de helt store prosentene, har selv vært med på opptil 20 og 30 dobling i enkelte selskaper for lenge siden.
Risken var høy , og var derfor ikke inne med de store summene, men det ble uansett bra uttelling
Redigert 17.03.2019 kl 16:55 Du må logge inn for å svare
repsol
17.03.2019 kl 16:31 828

Satser på Good News her de kommende ukene noe det alltid gjør etter inside kjøp og emisjoner , eierne som har vært trofaste skal nok få noe igjen for støtten gjennom emisjonen ) mulig det kommer nyheter om flere muligheter i forhold til inntjenings muligheter eller ny teknologi utvikling som vil gjøre inntjenings mulighetene bredere .
Redigert 17.03.2019 kl 16:35 Du må logge inn for å svare

Føler ikke risken er særlig høy i Cxense nå. Risk/reward er noe av det beste jeg har vært med på siste 3 årene på Oslo Børs. I all hovedsak er en aksje som Cxense skånet for makro svingninger. Ofte et selskap man kan gå inn i hvis vi skulle gå inn i en urolig tid fremover.

Stikkord er:
- Q4 viser betydelige effekter av effektivisering
- Emikurs satt lavt (Selskapets EK tilsvarer 80% av verdien av selskapet)
- Oppdrag/backlog (Tilsvarer ca verdien av selskapet)
- Flere innsidekjøp over emikurs
- Q1 - vil nok selskapet vise til at de ikke TAPER penger på drift. Da blir det reprising av selskapet.

Tenker vi nå siger sakte men sikkert mot 10-11 kr for deretter å vake rundt dette nivået frem til Q1. Men posisjonering for Q1 skjer i snitt 4-5 uker før. Det er bare noen få uker til. Tror nok mange tar et lodd her. Ikke store posten, men litt. Fint sukker til porteføljen. Aksjen kan gå X10 hvis ting klaffer på 2-3 års sikt.


Blir veldig spennende fremover - teknologien er i vinden som aldri før og får bare mer og mer fokus. Spørsmålet her er om cxense er i stand til å henge med på utvikling og stadig skaffe kunder . Om de gjør det - så er mangedobling fra dagens nivåer selvsagt . På kort sikt må ledelse vise at skuta endrer kurs og at man får kontroll. På dagens nivå finnes det ikke noen som selger , så spørsmålet er når kjøperne får opp øynene ... jeg tror kjøperne kommer etterhvert, men at det kan ta noe tid - mange har tapt mye her og ønsker å se bedring før de igjen kaster penger inn i selskapet . Jeg baserer min inngang nå på Innsidekjøpene og tegn til bedring, samt faktum at jeg har fått mine aksjer på omtrent samme nivå som de som deltok på emisjon... så får vi se hvordan det går !
Redigert 18.03.2019 kl 08:31 Du må logge inn for å svare

På dagens nivå er risken lav , mens oppsiden kan bli formidabel.
Redigert 18.03.2019 kl 08:56 Du må logge inn for å svare

Ja, ingen tvil. Kan bli en tolmodighetsprøve. Men hvis plutselig vi får en omtale og en del småaksjonærer vil inn, blir det salig trangt i døra. Jeg mener alle som har en portefølge burde vie 5-10 % av kapitalen din på dette fantastiske risk/reward caset.
Herman*
19.03.2019 kl 18:27 583

Jeg har nettopp hørt Q4 presentasjonen. Der ble det presisert at selskapet ikke venter noen positive "P&l" effekter før i 2H 2019. Hvordan kan du da si at at Q1 vil vise et positivt EBIDTA (at de ikke taper penger på driften) Det har også blit sagt i en eller annen sammenheng at de håper på at omsetningen vil gå 3x i løpet av fem år og at selskapet vil gå break even i denne perioden. Er det noe jeg ikke har fått med meg?

Beklager, da må jeg ha skrevet feil. Det rette blir jo da selvfølgelig Q2. Det siste du henviser til kjenner jeg ikke til.
Herman*
19.03.2019 kl 19:36 552

Ikke Q2, men 2H.( Andre halvår) Når det er sagt, er jo selskapet lavt priset og en hver vesentlig resultatmessig forbedring i 2H vil jo være kursdrivende. Så der er vi enig.
Redigert 19.03.2019 kl 19:38 Du må logge inn for å svare

Mener jeg leste at de planlegger for break even ved utgangen av h2 2019 og 3 x omsetning innen 2022 ?
Herman*
20.03.2019 kl 15:41 482

Det siste er i hvert fall feil/ikke aktuelt lenger, da de på Q4 presentasjonen sa at de så for seg 3x innen fem år, dvs 2024. Når det gjelder break even, kan jeg ikke forstå at de kan klare det i løpet av 2019. Ikke glem at de først øker de faste kostnadene betydelig for så å satse på at dette genererer økte inntekter. Salgsskylusen er 3-9 mnd (?), og de er nok ikke fullt oppbemannet på salgssiden før sommeren. Det tar som kjent tid å finne gode salgsressurser. Men økte inntekter mot slutten av 2019 høres realistisk ut, spesielt hvis de klarer å redusere "churn" som p.t. er alt for høy. Hvis du har en nyere link hvor det hevdes at de skal gå break even mot slutten av 2019, er jeg veldig interessert i å se på det.

Jepp, jeg har sett feil / husket feil. 3x i 2024. Break even finner jeg ikke tall på så er nok riktig som du sier at de håper på innen noen år. Når det gjelder salg så sier vel siste rapport at 5 FTEs er på plass innen 2019 og er «lønnsomme» og bidrar til positiv cashflow innen q2 2020. Vi får håpe problemet med høy churn blir rettet - det er / har vært et stort problem .
Redigert 21.03.2019 kl 01:06 Du må logge inn for å svare
Rockall
23.03.2019 kl 16:38 350

Nå snakker dere om break even langt fram i tid, men kan ikke den komme langt tidligere om selskapet klarer å øke farten mot suksess betraktelig, med større kontrakter, kostnadskutt og gjerne en dose heldige omstendigheter..? Eller... Må man vente til man støver ned før det skjer noe her..?

Jeg har jo forhåpninger om det - og at ny ledelse samt fokus på kjernefunksjonalitet fører de i riktig retning. Med riktige kontrakter - litt heldige omstendigheter og klarer å få churn ned til bransjestandard så er vi på meget god vei i 2019 vil jeg tro. Det vil også være meget viktig å få på plass salgsapparatet og få disse i full sving så rask som mulig selvsagt... jeg har iallfall troen - flinke folk som styrer nå, og teknologien blant annet cxense leverer er obligatorisk etterhvert som man har en nettside og brukere skal man tjene penger . 2018 presentasjon om et par uker vel - kan man håpe det vil komme ytterligere drypp ang status pr idag?

Ref https://www.cxense.com/sites/default/files/investors/Cxense%20-%20Prospectus_vF.PDF s. 75 så ser det ut som Skorstad opprinnelig ønsket seg nesten 3 mill aksjer i emisjonen.. jeg antar disse vet noe mer enn jeg gjør om status i selskapet - og at de ser lyst oå fremtiden ?

Denne du skulle dele?
https://www.hegnar.no/Nyheter/Boers-finans/2019/03/Utvider-bruk-av-Cxense-loesninger

Andre kontrakten på gode 2 uker ... Men aksjen er død - noen må børste støvet av den !