PHO-- dæven... 76 % økning i USA


Dette blir bra. Blir spennende å lese hele presentasjonen

Jeg har et snitt på 42,30 og det er jeg fornøyd med - rent teknisk så er det på vei til å etableres en dobbeltbunn rundt dette nivået (42) og den vil være etablert om sluttkursen ender rundt det nivået i dag. Det vil nok være flere som vil ha et ønske om å posisjonere seg på 40 tallet med forbehold om at de har fulgt med i timen ... :)

Der ville jeg opplagt komme til kort. Men hva om PHO stiger 300%, mens NANO og PCIB stiger 1000%?
Jeg har hatt et veldig statisk forhold til mine investeringer. Salget av PHO var begynnelsen på en mer aktiv tilnærming (som det vil være feil å kalle trading), der jeg reduserer i aksjer som befinner seg høyt i forhold til kurshistorikken, mens jeg øker i de som befinner seg tilsvarende lavt. Uansett står NANO i en særklasse, ganske enkelt fordi det er den aksjen jeg fundamentalt sett har størst tro på.

Korrekt oppfattet thepower. Nå imponerer du virkelig :-)
Det blir flere år til jeg selger. Da har jeg trolig fått flere ganger investert kapital i utbytte.
I mellomtiden er det hyggelig med verdistigning på 75% et år.
Hvor mye verdistigning fikk du ?
thepower
27.02.2019 kl 10:29 1508

Scoopfinder, please stop. It is worrying to see this level of delusion.

Although to be fair I think you probably sold out well in advance of both Q3 and Q4 and are busy counting the money from two well executed trades?
27.02.2019 kl 10:31 1476

Risch,
Løper du ikke en stor risiko med å kjøpe deg inn på 42,30 når du forventer at den skal ned på 30-tallet.
Eller mener du at dagens tall bekrefter at PHO er på rett kurs?

Bryr meg ikke om guidingen. Den er påvirket av hva ledelsen ønsker av aksjekursutvikling i nærmeste fremtid. Veksten i salg er god. Ser ut som et endelig gjennombrudd i USA.

Thepower, jeg har ikke solgt en eneste aksje i PHO.
Jeg kommer ikke til å gjøre det på flere år heller.

Håper du har rett om Nano Dr.s.
Jeg fikk ikke sett presentasjonen ettersom den gikk samtidig med PHO.
Håper den ligger på nettet....
Måtte du bli uforskammet rik :-)

Fikk ikke sett presentasjonen, men mine tanker etter å ha skummet gjennom rapporten er at dette var skuffende (ift mine forventninger).

- US omsetning omtrent 1 mill lavere enn håpet på, men ikke noe alarmerende her. Svakt Parter-salg, sterkt Nordic-salg.
- 18 rigide er veldig bra, men 2 flexi var sterkt skuffende. Hadde forventet mye mer til eksisterende kunder med rigide. Forstår det har vært noen problemer (hvorfor i h** har ikke dette vært børsmeldt). De melder riktignok at de har mange kunder i pipelinen, og de er tross alt midt i lanseringsprosessen, men 2 stk var overraskende lite. Det er tross alt her pengene ligger. Med dette må guidingen også være "lav". Altså at omsetning i 2020 tror jeg er dominert av TURBT-markedet. Caset fremstår stadig som inntakt, men det går tregere enn jeg hadde trodd. Antall og skope og omsetning i USA passer stadig godt inn i en akselererende vekstkurve.

- Guiding på 20-25 MUSD i 2020 vitner om at vi ikke vil se noen boom fra surveillance-markedet det kommende året. Kostnadene økte mer enn forventet, men jeg støtter 100 % strategien om å fortsette å øke organisasjonen på salg, så for overskudd komme når det kommer. Der er 100 mill å spise av, så det tåles å investere mer.

Schneider bør presses på intervju med Radforsk. Hvordan kan han i desember tenke høyt om 70 % markedsandel på 5 års perspektiv (10 mrd!), og nå guide om 1,5 % (200mnok) på 2 år. Dette er to vidt forskjellige planeter, og med de uttalelsene i desember fikk han iallefall meg til å tro at dette kom til å gå fort, og at man kunne i det minste håpe at eksisterende guiding skulle økes noe.

Innlegget er slettet av administrator
thepower
27.02.2019 kl 10:41 1366

Looking at the bigger picture I think that Inwas too optimistic in my kursmål for end 2019 of 117kr

If they meet their guiding by 2020 then maybe 117kr could be achievable

They have basically said that 2019 will be loss making and thus there is unlikely to be any big catalyst for the stock price before 2020

Just keep them in the cupboard and wait for 2020

Det blir helt feil å bare se på overskudd/underskudd.
Det som teller er FORVENTET KOMMENDE OVERSKUDD.
Derfor investerer de nå for økt fremtidig inntjening.

Mange her skjønner ikke at det koster å ta sertifikatet. Det er et underskuddsforetagende hele veien. Det tar 18 år fra fødsel.
Det ville vært temmelig dumt å gi opp (selge) dagen før førerprøven.

De med IQ større enn skonummeret skjønner at det investeres for kommende inntjening. Derfor blir vi kvitt dere tullinger, men aksjekursen kan likevel stige fremover, selv med underskudd

Sa han ikke noe sånt som at de har 70 % i Danmark, så hvorfor ikke i USA? Jeg innbillet meg at det var snakk om totalmarkedet, eller evt top25 msa
27.02.2019 kl 10:47 1300

Helt greit, har ikke fått lest alle innlegg.

Men never mind.
thepower
27.02.2019 kl 10:54 1254

Totally incorrect. What matters is the bottom line, not what you think the bottom line will be.

We know now the parameters of what PHO hope to earn in terms of revenue by 2020. What we don't know is what their cost base will look like.

On the basis of what they have as a revenue target and given their current cost base and the fact that they will be increasing this throughout 2019 it sets a limit as to what this stock will be worth by 2020

Beyond 2020 is a different story but if you read my post you will see I wrote by 2020

It's not rocket science Scoopy.
thepower
27.02.2019 kl 10:58 1224

Where is the rest of the haussebrigade? It would be good to know their reaction to the presentation by Schneider and the gang.

This podcast tonight should be interesting. Hope they ask some probing questions, after all they are major shareholders who are way down on their original investment. They should be looking for some answers.

Hva som teller er forventninger og så snart selskapet kan vise til en bedring ikke bare i utplasserte scope men også bruken slik at underskuddet blir redusert i dette kvartalet så vil også forventningene med tilhørende kursøkning komme selv med fortsatt men redusert underskudd.

Dette er jo basic og ikke rocket science .. :)
thepower
27.02.2019 kl 11:01 1193

DTT how many quarterly reports have you suffered through with PHO?

You must still see some potential to be still sat with them after so many years?
samohT
27.02.2019 kl 11:13 1130

Ufattelig gøy å lese gjennom PHO tråder som fersk på markedet. Som fattig student handler eg med såpass små summer at dagens nedgang resulterer i intet annet enn god lærdom til framtiden. Tenker å holde på aksjene så lenge det er håp vertfall. Takk for god underholdning i en ellers tung skuletime, ser gode poeng på begge sider her. Lærer mye fra alle dere ampre forumkrigere haha
focuss
27.02.2019 kl 11:13 1132

Dersom man invester i selskap som Equinor, Yara, Storebrand og andre selskap som er vel etablert i det markedet det skal være så er det klart at inntjening er alfa og omega. Dersom man er investert i et selskap som er i ferd med å etablere seg i et marked fordi de mener det vil gi god inntjening senere så er slett ikke inntjening det sentrale i etableringsfasen. Det er massevis av eksempler på dette eks NEL, PHO, Nano, Borr etc etc. At det er investorer som er fremmed for dette er overraskende. Det er imidlertid i denne tidlige fasen man kan gjøre de spektakulære investeringene, rett og slett fordi man tar større risiko. Selskap med bedre R/R en PHO kjenner jeg ikke til.

Jeg lurer på om han ikke skjønner en dritt eller bare later som han ikke skjønner en dritt :-)

Husker ikke helt, prøver å fortrenge det.
Mellom 40 og 50. LMFAO;-))

Ja, det er et gigantisk potensiale i Pho. Det har det vært lenge. Men de klarer jo faen ikke å få til noe som helst.
Jeg har mer eller mindre gitt opp dette, men kanskje barnebarna kan nyte godt av det. En eller annen gang i fjern framtid.
En annen sak, er at alt innen farma, tar så inn i helv... mye lengre tid enn selv den største pessimist kan forestille seg.

Er du ute av Biotec Pharmacon eller sitter du fortsatt med en post?
focuss
27.02.2019 kl 11:24 1052

Alle vellykkede selskap har en gang vært der PHO er nå.

"mye lengre tid enn selv den største pessimist kan forestille seg"

De fleste jobber og sliter i minst 47 år. Å vente 2-3 år i biotek synes jeg er et godt alternativ :-)
thepower
27.02.2019 kl 11:30 1008

40 or 50, I have to admire your patience.

Still if you have sat with them that long you may as well.see it through to the bitter end.


onuk
27.02.2019 kl 11:32 993

Ingen vellykket selskap har en tufs som Dahl i ledelsen av selskap, eller til å presentere noe som helst. Du vet det, jeg vet det og i dag har vel alle andre også fått det med seg.

Minst 47 år. Most people in Norway don't finish studying til they are 27.

Scoopfinder
Jobbet selv i 15 år før jeg forlot arbeidslivet i år 2000. Å pusle litt med aksjer (ikke trading) er mer gøy for å si det slik. NANO sikrer pensjonen, men hvis jeg skal bli "styggrik" så må det bli på bakgrunn av at jeg er største aksjonær (17%) i dette selskapet:

https://www.aeronautical.no/

I just love winding you up. In truth jeg skjønner ikke en dritt but I did manage to win the ' guess the guiding competition"

Beginners luck 😘
Redigert 27.02.2019 kl 11:35 Du må logge inn for å svare

Dr.S Jeg jobbet selv i 8 år før jeg forlot arbeidslivet i år 2001, men fra 1996 til 2001 jobbet jeg bare 30% som innleid konsulent samtidig som jeg investerte i eiendom og børs :-)
rgkap
27.02.2019 kl 12:03 830

Gratulerer folkens.
Guidingen er ok, sett i lys av historikken til selskapet. De kan ha hårete mål internt, men det må være mer edruelighet når en skal ut i markedet.
Photocure vokser ikke raskt, men antall scope har økt med 39% i 2018 (høyere om en tar med 8 flex) Inntektene er opp med 50% i forhold til 2017. (USA)

Alt annet er støy. Selskapet er attraktivt priset og vokser.

Og best av alt, i dag selges aksjene med 15% rabatt :-)
Durable
27.02.2019 kl 12:19 761

I kveld skal Dan The Man sitte i det lune og koselige studioet til Einarsson å snakke om sine tanker, visjoner og ambisjoner for PCIB i årene fremover, og hvilke strategier og planer man har for å nå disse målene.
I fred og ro, og i en setting hvor han kan snakke avslappet og forholdsvis uforstyrret. ;-)

Når markedet får høre dette vil vi få en rekyl oppover i dagene fremover og neste uke.
JT
27.02.2019 kl 12:19 762

Er det i det hele tatt noen grunn til kursras på 16%, eller er det ei finte fra MW ?
Jeg benyttet imidlertid anledningen til å kjøpe og snitte litt ned i dag
Redigert 27.02.2019 kl 12:26 Du må logge inn for å svare

Quite interesting sales pattern today. Some big chunky blocks.of over 20,000 shares being sold early in the day. Some not so smånisser dumping their load.

Durable
27.02.2019 kl 12:29 718

Det er selvfølgelig helt ut av proporsjoner, men Oslo Børs & Casino er befengt med kjeltringpakk. Handelen burde vel vært suspendert, og tilsynsmyndighetene burde gått handelsmønsteret til enkelte aktører nærmere etter i sømmene.

Dessverre er det ikke slik, så man får bare gjøre det beste ut av situasjonen og forsøke å utnytte de mulighetene som finnes.
27.02.2019 kl 12:29 717

Kjenner at jeg blir litt sliten når 70%+ vekst ikke er bra nok for aksjonærer når vi er i denne fasen. At de ikke tjener penger på denne aksjen kan de takke seg selv for.

Same reason as Q3 2018 and Q3 2017. They fail to deliver what the market wants to hear.

The question is whether the support at 42 holds. Some pretty aggressive selling action

The question of what happens then rest of the week is interesting. Last time we just kept on falling hard, but this time there is at least a support level in place.


70% vekst is impressive'. What's not so impressive is when it costs you more than you earn to achieve that growth.

Thepower, do you know what "investing" means ?

Trodde ikke jeg lenger skulle få handlet for under femtilappen da jeg la meg i går. Min interesse i Photocure er å få handlet flest mulig aksjer de gangene økonomien tillater det. Hva kursen ligger på i dag har ingen innvirkning på utbyttene i fremtiden. Fortsatt solid vekst for Cysview og ett nytt år med alle refusjoner på plass kan ikke bli annet enn bra.

Trodde ikke jeg lenger skulle få handlet for under femtilappen da jeg la meg i går. Min interesse i Photocure er å få handlet flest mulig aksjer de gangene økonomien tillater det. Hva kursen ligger på i dag har ingen innvirkning på utbyttene i fremtiden. Fortsatt solid vekst for Cysview og ett nytt år med alle refusjoner på plass kan ikke bli annet enn bra.

Hvis man ser på det tildels lave volumet kontra den betydelige nedgangen så er det ikke vanskelig å skjønne hvem som hovedsaklig er selgerne...:)
SomSa
27.02.2019 kl 12:52 627


rischioso
Har du kjøpt aksjen nå? Beklager for ordbruket, for min del var en ræva presentasjon. Fyren Daniel ødela forventingene for hele 2019............For ikke lenge siden skulle han erobre 75% av amerikanske markedet men nå forventer at kun 20000-25000 pasienter blir behandlet i 2020!!!!
En dose/behandling med Cysview koster ca. USD 1000.True, although some chunky blocks being moved

Under the support level now. Not looking too pretty at the minute. It's a carbon copy of Q3. Hauss, skuffelse, massacre.

Needs some big guns to put the brakes on soon or MW will have raped the shareholders again

If it goes under 40kr watch for.old Egberts to come under attack again for trying to take over the company on the cheap
Redigert 27.02.2019 kl 13:05 Du må logge inn for å svare

Vel, det burde jo være å forvente at resultatet for q4 ble svakt - men dessverre for de som ikke har fulgt med i timen og har hausset til det siste så har de laget ris til egen bak gjennom å ha trigget forventninger på feil premisser. Så sånn sett var det ingen dårlig presentasjon for de som har fulgt med i timen hvor grunnlaget for en bedring fremover er lagt.

Det vil nok ikke drøye lenge før Norne eller andre kommer på banen med en kjøpsanbefaling basert på utplasseringstallene som ble fremlagt. Ting tar som kjent tid, men så lenge de får utplassert flere scope så vil også inntektene komme og Q1 vil nok bli det kvartalet hvor det snur så ja - jeg tok en post på lav 40 men vil se det litt an før jeg akkumulerer videre - ikke for at jeg ikke har troen på Q1, men fordi aksjemarkedet ikke er rasjonelt alltid ... :)
Redigert 27.02.2019 kl 13:01 Du må logge inn for å svare

The market is not rational I didn't think we would lose 20% in a day. Almost at 40 now. All that.slow climb from 33kr to 55kr last week basically flushed down the sunny in a day

Oslo børs. You just gotta love it.