IDEX.. masterCard..Følger dere med på BLOOMBERG?


Master-card øker inntekter og framtidsutsiktene er svært gode... dette i hht nyheter på Bloomberg tv.
Tja, skal ikke dra noen konklusjoner her, men spennende info ! Q4 er rund hjørnet. Ingen forventninger er meldt. Med nye midler i aksjekapital, så vil nok "grønne tall " i 2019 , få det til og "fyke oppover" i kurs.. det skjer så utrolig mye i IDEX fortiden..

Ja, da var tallene presentert for Q4/18. Som antatt !

Nå kommer konsoliderings-fasen, hvor etterspørselen vokser og bestillinger blir effektuert ! De røde tallene vil etterhvert bli mindre for hvert kvartal som kommer.

HAr akkurat sett presentasjonen til NEXT. De er jo ikke i nærheten av hva IDEX har kommet med på kort-fronten , ennå.
Lykke til , aksjonærer ! Her blir det "pay-back" !

Om ca 1 mnd kommer årsresultat 18 og GF i IDEX.
Det er stille før stormen ! IDEX har meldt tidligere at leveranser i eksisterende avtaler går som vanlig, og blir ikke meldt til markedet.
Det er kùn kontrakter som har en større økonomisk betydning for selsapet, som blir meldt .
Med alle "topp-produsentene" av kort i "sekken" , så har nok produsentene av "fingerprint-equipment" til kortprodusentene , mere enn nok å gjøre..
April nærmer seg..og der er vi om ca 3 uker.. Det blir spennende og se innholdet i kommende meldinger, og utviklingen i kortselskapene. Det er jo dette salget som er viktig for at IDEX skal få inntekter av teknologien ... i mellomtiden så kan vi underholde oss med "besservissere" hvor pms og sure oppstøt ruler.... og det gjør vi,,,
Redigert i går kl 22:48 Du må logge inn for å svare
Møyfrid
22.02.2019 kl 21:17 1044

Nei, jeg er egentlig ikke så nysgjerrig. Jeg forholder meg mer til det jeg selv mener er det større bildet (i et nisjeprodukt) som tilsier kontaktløst.

Hva som står skrevet er likegyldig, jeg forholder meg til det jeg ser. Så langt har jeg ikke sett et kontaktløst kort fra verdenslederen live, men jeg har sett flere fra FING.

Så hvem får denne EMV sertifiseringen for kontaktløst først, og hvem får det i det hele tatt?
Reserven
22.02.2019 kl 22:03 1018

 
Sakica:  "IDEX har melde tidligere deres løsning med Idemia kontakt kort er sertifiserte"

Husker jeg riktig, har IDEX flere ganger, minst 2, meldt at de er sertifisert. Men det er sertifisering fra en eller flere kortprodusenter, evt kortutstedere. Enhver som har jobbet i industrien, spesielt i industri som produserer produkter, eller er underleverandør, vet at (nesten) alle produsenter anvender egne eller industriens standarder. Det for å sikre produktkvalitet og leveransedyktighet fra underleverandører og mot kunde/forbruker.

Alle land har en rekke standarder for å sikre forbrukere mot farlige produkter, særlig innenfor transport, helse, matvarer, jus, penger/finans/eiendom og elektriske produkter, jfr CE sertifisering:
https://en.wikipedia.org/wiki/CE_marking

Matvaretilsynet er ikke et supperåd, men eksisterer for å sikre at det ikke selges mat som gjør deg livsfarlig syk, eller sågar dreper deg. For f.eks. å drive restaurant trenger du en rekke sertifiseringer og godkjennelser, både fra statlige og kommunale organer, som f.eks. skjenkebevilgning.

Oppfyller et firma ikke alle nødvendige standarder får en ikke selge produkter. Besitter en person ikke nødvendig utdannelse og alle nødvendige lisenser/godkjennelser/sertifiseringer, får vedkommende ikke utøve frie yrker som f.eks. lege, sykepleier, tannlege, advokat, eiendomsmegler, etc. Gjør en det allikevel, vanker saftige bøter, fengselsstraff, og i verste fall livslangt yrkesforbud.

Hvor vanskelig skal det være å endelig begripe at så lenge det ikke finnes en EMV standard for KORT MED SENSOR, så kan hverken IDEX, andre sensorprodusenter, eller en eneste kortprodusent være EMV sertifisert?

Redigert 22.02.2019 kl 22:11 Du må logge inn for å svare
Møyfrid
22.02.2019 kl 22:13 1008

Ok, reserven, men kan du oppklare denne meldingen fra FING?

https://www.fingerprints.com/2019/02/21/fingerprint-cards-ab-publ-signs-partnership-with-gemalto-and-secures-the-worlds-first-volume-order-of-fingerprint-sensors-for-dual-interface-payment-cards/

Første avsnitt: Fingerprint Cards' (Fingerprints(TM)) technology has been selected by Gemalto to bring additional performance to its next generation of dual interface payment cards. Gemalto, the world leader in digital security, will offer biometric EMV®* payment cards to its bank customers, using Fingerprints' T-Shape sensor and licensing the recently-launched Biometric Software Platform for payments.

Så står det under: "This is a turning point for biometric payment cards," says Thomas Rex, SVP Business Line Smartcards at Fingerprints. "Working with Gemalto, the leader in EMV Payment cards & digital security, is a gratifying collaboration and the recognition that our technology can meet their strong requirements in terms of performance. We are looking forward to seeing the first biometric cards in consumers' hands, adding much-needed strong authentication to contactless payments without impacting the user experience."

Altså, er dette kontaktkort som er EMV godkjent, med hensikt å utvide til kontaktløst, eller står det faktisk at det er EMV godkjente kontaktløse kort?

Kall meg gjerne treg, men jeg stoler særs lite på hva som skrives fra denne bransjen, da det ofte er for kryptisk. En spade er sjelden en spade. Jo, kanskje i 2023 - men jeg liker å være sunn skeptisk.

Reserven
22.02.2019 kl 22:17 1006

 
Sente:  "kan du si meg når "No CVM required" brukes?"

CVM er en forkortelse for Cardholder Verification Methods, altså verifisering av at den som holder et betalingskort i hånden er rettmessig eier av kortet:
http://www.emv-connection.com/cardholder-verification-methods-concepts-implementations-and-impacts

Et eksempel på "Ingen/No CVM" er kontaktløs betaling uten PIN, sensor eller underskrift, med maks beløpsgrense 200 kroner.

Redigert 22.02.2019 kl 22:18 Du må logge inn for å svare
Møyfrid
22.02.2019 kl 22:20 1007

På twitter skriver FING: Very proud to announce our partnership with @Gemalto today and the world’s first volume order for biometric dual interface payment cards #contactless #biometric #payments.

Hvorfor ikke skrive: Very proud to announce our partnership with @Gemalto today and the world’s first volume order for biometric dual interface contactless payment cards #biometric #payments

Uansett vet vi at FING er EMV godkjent. EMV godkjent i samarbeid med Gemalto.

Man må anta at verdenslederen ikke nådde opp i testene. Forklaring på det, Sente?
22.02.2019 kl 22:27 1002

Hva slags sertifisering mener du Idex har med kontakte kort
Straffbart for Idex ledelsen hvis de bløffer med denne sertifisering
Møyfrid
22.02.2019 kl 22:32 1001

De har sertifisering, men det er ikke mange som har klart å avdekke hva denne sertifiseringen faktisk gjelder. Man har prøvd i et års tid, men det er fortsatt stor usikkerhet, både innad i menigheten og utenfor. Men de har, det er jeg overbevist om.
22.02.2019 kl 22:39 997

Jeg er ganske sikker FING med partner er sertifisert fra Mai-Juli
Vi for håpe Idex blir også sertifisert ellers må FING ta 100% av markedet
Jeg tror også Idex får det til spørsmålet er hvor mye dem greier å ta av markedet

 
Møyfrid:  "Problemet er vel når man går over til kontaktløst."

Kortbetaling er det som på fagspråket kalles "Transaction Processing" utført av et "Transaction Processing System". Slike systemer har intrikate regler og sikkerhet for hvordan avbrudd før transaksjonen er 100% ferdig/gjennomført, uansett årsak, skal håndteres, evt gjenopprettes:
https://en.wikipedia.org/wiki/Transaction_processing_system
https://en.wikipedia.org/wiki/Transaction_processing

Men det er alltid vanskelig å sikre seg mot "idioti", som f.eks. at kjøper trykker inn PIN, og så røsker kortet ut av terminalen. Ved kortbetaling er det slik at kjøper først belastet, og selger først krediteres, når transaksjonen er 100% ferdig/gjennomført. Blir transaksjonen avbrutt før det, blir den forkastet, og må startes helt forfra.


Problemer ved kontaktløs betaling med biometri:

1:
Mye lettere å avbryte hvis f.eks. kortet går inn og ut ut av NFC feltet. En grunn til at det drøyer med en EMV standarden, er bl.a. diskusjonen om man skal forkaste transaksjonen hvis kortet forsvinner ut av NFC feltet, som krever at selger/kassen restarter transaksjonen, eller om en skal fryse transaksjonen, og vente maks X sekunder på at kortet kommer inn i NFC feltet igjen. Noen snakker om å ha et (gjennomsiktig) deksel over deler av terminalen, som kortet må holdes inn i ved kontaktløs betaling. Er problem er at når smarttelefonen gir lyd fra seg, så slipper mange alt de har i hendene for å ta telefonen. Sitter kortet i terminalen er det null problem.

2:
Ved PIN er det 2 muligheter for verifisering, OFF-line og ON-line. OFF-line er at CHIPen på kortet verifiserer PIN, ON-line at transaksjons-serveren verifiserer PIN. Ved biometri ønsker særlig sensor produsenter bare OFF-line. Andre aktører i kjeden - jeg vet ikke hvilke, er konfidensielt - ønsker også mulighet for ON-line.

Redigert 23.02.2019 kl 00:23 Du må logge inn for å svare

I forhold til punkt 1 tror jeg ikke dette er noe problem i praksis, da man mest sannsynlig legger kortet mot terminalen, enten om den er som i dag, eller ny modell.

Det er nok en rask læringsprosess. Apropos idioti var det vel i sin tid vanskelig nok å gå fra sjekkhefte til kort:-)

Problemet er det byråkratiske reglementet rundt det som øker kravene til kort/sensor leverandørene.
Sente
22.02.2019 kl 22:57 982

EMV er en kommunikasjons protokoll for hvordan kortet, terminalen og banken skal verifisere personen som bruker kortet er rett person. Ingen sensorer kommer til å bli EMV godkjent fordi sensoren/matching algoritme snakker ikke med terminalen.

 
Møyfrid:  "Ok, reserven, men kan du oppklare denne meldingen fra FING?"

Du må finlese hva FPC skriver:  "will offer biometric EMV®* payment cards"
FPC sier IKKE i klartekst at kortet med sensor er EMV sertifisert, bare at kortet er et standard EMV kort (bredde, lengde, høyde), at CHIPen er EMV sertifisert, og at kortet bruker biometri for autentisering.

Ser begge dine uthevelser som som svada og haussing helt på IDEX og NEXT nivå. Har JC [med]forfattet teksten?

Redigert 22.02.2019 kl 23:03 Du må logge inn for å svare
22.02.2019 kl 23:01 983

Ikke sensorer som bli sertifisert av EMV men Kort produsenter som må få kortet sertifisert
Eksempel Kan Gemalto få Kortet sertifisert med FPC sensor men ikke sikkert Idemia får det til så lenge de ikke møter EMV kravene
Redigert 22.02.2019 kl 23:02 Du må logge inn for å svare

Sakica  I dag kl 22:27

IDEX har ALDRI sagt at de er EMV sertifisert. Bare at de er sertifisert (av en eller flere kortprodusenter antar jeg). Heller aldri hva slags sertifisering(er) de har fått. IDEX har nok sitt på det tørre.

Redigert 22.02.2019 kl 23:08 Du må logge inn for å svare

Sant nok, men jeg er både enig og uenig.

Uansett er vi da tilbake til noe jeg har spurt om gjentatte ganger. Hva spiller sensoren for nytte for kredittselskapet, om kortleverandøren gjennom sine tester garanterer for den?

Ved å forenkle det står man da tilbake med strømforbruk, feilmargin, hastighet, slitestyrke, bøyelighet, integrering, osv (fyll gjerne på) og ikke minst pris.

Hvor kommer da verdenslederens sertifisering inn, og hvor blir det av kontraktene? Og hvorfor blir de valgt bort?

"Ser begge dine uthevelser som som svada og haussing helt på IDEX og NEXT nivå. Har JC [med]forfattet teksten?"

Jeg vil tro det. Om de ikke har hatt kurs i tekstforfatting hos tidligere Don Quijote hos Next.

 
Sente:  "Ingen sensorer kommer til å bli EMV godkjent fordi sensoren/matching algoritme snakker ikke med terminalen."
Salica:  "Ikke sensorer som bli sertifisert av EMV men Kort produsenter som må få kortet sertifisert"

EMV sertifisering gjøres utelukkende av EMVco, INGEN andre, heller ikke kortprodusenter som også sertifiseres av EMVco.

Sier seg selv at sensor må EMV sertifiseres, både separat (areal, oppløsning, hastighet, FAR, FRR, algoritmer, programvare), og som en del av det totale systemet av kort og terminal. Ellers kan en putte en for dårlig sensor i kort, som gjør at kort for lett kan misbrukes fordi sensoren og programvaren ikke er så nøye på fingeravtrykket. Også algoritmer for verifisering av fingeravtrykk blir EMV sertifisert. All programvare i betalingsterminaler er EMV sertifisert. Vault-CHIPen i kort med CHIP er EMV sertifisert. Og den ekstra hardware brikken/chipen, både ved off-chip og on-chip sensor, må EMV sertifiseres.

Er en tøff og lang prosess, derfor drøyer det.

Redigert 22.02.2019 kl 23:27 Du må logge inn for å svare

Tydeligvis ikke for JC :-)

Så lenge det ikke eksisterer en EMV standard for kort med sensor, antar jeg at FPC og IDEX står likt der
Om FPC med T-SHAPE module ligger bedre an hos kort produsenter er en annen story.

Redigert 22.02.2019 kl 23:30 Du må logge inn for å svare
22.02.2019 kl 23:33 966

Både FPC og Idex forventer contactless EMV sertifisering i slutten av H1 tidlig H2
Redigert 22.02.2019 kl 23:33 Du må logge inn for å svare

Første kort med sensor ble vist frem for over 20 år siden. Siden da har sensor produsenter on/off pushet for kort med sensor. Først etter smarttelefon med sensor tok det av, fordi sensor produsenter nå så større akseptsanse for teknologien. Så langt uten hell, og det er det mange grunner til. En at det er veldig komplisert med mange muligheter for feil.

Hver dag omsettes billioner av kroner (noen oljefond) med kortbetaling. En liten feil som gjør at noen kan skumme av bare brøkdeler av promiller, blir store beløp som i verste fall kortselskapene må erstatte. Derav ekstrem sikkerhet og sertifisering.

Redigert 22.02.2019 kl 23:43 Du må logge inn for å svare

Både FPC og IDEX har nå forventet EMV sertifisering i et par år.

Er kortselskapene, Mastercard, VISA & co, virkelig interessert i kort med sensor, eller har de noe helt annet på gang, og bare haler ut tiden?

Er kortutstedere/banker og konsumenter virkelig interessert i kort med sensor hvis det blir en realitet?
Hva folk sier i teoretiske bestilte undersøkelser med vinklede spørsmål, bør en ikke vektlegge for mye.

Redigert 22.02.2019 kl 23:41 Du må logge inn for å svare
22.02.2019 kl 23:42 970

Har hørt snart kommer en Pilot projekt med Kort i Norden med FPC sensor vi får se snart hvilket Bank det gjelder

De fleste er nysgjerrige og vil prøve nye ting. Ikke det samme som at det garantert blir en suksess.
22.02.2019 kl 23:46 968

Jeg bruker fingerprint i mob når jeg logger i banken og hvor som helst,helt utenkelig å kjøpe en mob uten F sensor
Slikt kommer til å være med BSC.Nå som contalless kort uten fingerprint sensor kan betales maks 300 kan lett kortet svindles for kriminele
Redigert 22.02.2019 kl 23:50 Du må logge inn for å svare

Tipper at DNB er mer mest interessert i at du bruker Vipps når det blir mulig i butikk, eller annen mobilbetaling. Apple at du bruker Apple-Pay.

Ved PIN er mulighet for ON-line verifisering et krav i EMV standarden. I noen territorier er OFF-line verifisering standard, i andre ON-line, og i noen velger transaksjons-serveren tilfeldig hva som skal brukes. Men transaksjons-serveren kan ALLTID, hvis den ønsker/vil, kreve ON-line verifisering.

Velger EMVCo å gå for at ON-line verifisering ved biometri skal være en mulighet, tror jeg at mange banker dropper BSC, eller tar et saftig gebyr (+1000 kroner) for å registrere fingeravtrykk. Og hva gjør f.eks. rene nettbanker som Sbanken?
23.02.2019 kl 00:42 929

Reserven
Tror du er ikke oppdatert .Ting skjer fort
FPC har tre løsninger hvordan kan BSC kort aktiviseres bland annet med mob hjem kan kortet aktiviseres med Mob app gratis eller med noen små penger.https://www.youtube.com/watch?v=R6o9HgmJCv0
Sente
23.02.2019 kl 07:52 871

Han mener nok at fingeravtrykket bare leses av i kortet og sendes til bankens server for verifisering, istedenfor verifisering i kortet. Dette ville bety at de leverandørene som tilbyr "match on card" løsning har en del ekstra komponenter som er ikke ønsket lengre, med mindre dette skal være backup løsning i OFF-line tilfeller.
Personlig tror jeg det ikke blir en realitet, da det vil tvinge alle som ønsker å bruke fingeravtrykk til å registrere dette i en bank og så lagre det hos banken. Noe EU kanskje ikke liker, mtp personvern? Dessuten blir det vanskeligere med forskjellige sensorer som leverer forskjellige bilder av avtrykket. Banken må derfor låse seg til en leverandør av sensor.
23.02.2019 kl 14:39 748

Idex ledelsen ser ikke som problem det er to teknologiske platform sensorer i kortet FPC og Idex
http://webtv.hegnar.no/presentation.php?webcastId=67384698

Verdenslederen har aldri sett på noen ting som problem. Det er jo derfor man er verdensleder.

Sente, CHIPen på et bankkort kalles ikke bare for en CHIP, men for en Vault-CHIP = Hvelv-CHIP, som et bankhvelv. Informasjonen i CHIPen er delt i 5 kategorier:
• Kan ikke endres, heller ikke av Vault-CHIPen. Bl.a. krypteringnøkler, sørlig kortets private krypteringnøkkel.
• Kan ikke leses ut av Vault-CHIPen. Derunder PIN og kortets private krypteringnøkkel.
• Kan bare leses ut av Vault-CHIPen.
• Kan bare skrives til Vault-CHIPen, og evt overskrive tilsvarende eksisterende informasjon. Derunder PIN.
• Kan leses fra og skrives til Vault-CHIPen.


OFF-line verifisering av PIN skjer i Vault-CHIPen på kortet = "match on card". Denne muligheten er et ufravikelig EMV krav.
ON-line verifisering gjøres av kort-utstederens server. Denne muligheten er et ufravikelig EMV krav.


Fra   http://www.emv-connection.com/emv-faq
14. How are cardholders verified with EMV?

Cardholder verification authenticates the cardholder. EMV supports four CVMs:
• Online PIN, where the PIN is encrypted and verified online by the card issuer
• Offline PIN, where the PIN is verified offline by the EMV card
• Signature verification, where the cardholder signature on the receipt is compared to the signature on the back of the card
• No CVM, where none is used (typically for low value transactions or for transactions at unattended POS locations


https://forum.hegnar.no/archive/thread/2283101/view/19997111

Redigert 23.02.2019 kl 16:23 Du må logge inn for å svare

Analysen som Zwipe har solgt seg inn med viser vel en prognose på 23 mill biometriske kort i 2019.

Nå har Fing startet ballet med ca. 1% av dette, så det er kun 99% igjen for å tette gapet i analysen. Vi er kun litt over halvveis i Q1, så her er det ikke for sent å melde seg på rotteracet!

Dette ville jo vært trist om ikke analysen til Zwipe, som tross alt er moderat, ikke skulle stå seg.
23.02.2019 kl 16:41 701

FPC melde nettopp en ordre på flere Hundre T noe skal leveres i 2018 noe 2019
Jeg forventer snart FPC melder nye ordre både fra NXP og IDEMIA og Gemalto
Forventer realistiske mål med 20mill BSC i 2019 av dette bør FPC ta minst 70%
Idex har gode sjanser å ta 30% av 20mill BSC kort i 2019 mer eller mindre i Asia markedet.
Redigert 23.02.2019 kl 16:43 Du må logge inn for å svare

Nå som FPC leverer ALT = 100% av det en trenger for BSC, skjønner jeg ikke hva ZWIPE skal leve av?

ZWIPE leverer kort med FPC sensorer + egenutviklet høsting av strøm fra NFC og programvare for å sammenligne fingeravtrykk. Alt ZWIPE tilbyr (+ mer?) kan du få fra FPC til samme pris som fra ZWIPE, eller billigere - og fra én leverandør.

Den siste meldingen fra FPC, har ZWIPE aksjonærer enten ikke lest, ikke skjønt, eller de forstår ikke helt forretningmodellen til ZWIPE. ZWIPE kursen burde nå være nær null,

Redigert 23.02.2019 kl 16:50 Du må logge inn for å svare
23.02.2019 kl 16:54 681

Er selv skeptisk til Zwipe da de forventer å leve kun av Gemalto
Verken IDEMIA og NXP har noe å gjøre med Zwipe
De må ha noe patenter som har noe verdi ellers er det lite håp.
Jeg tror Zwipe passer best i lag med Idex kontra FPC der har de egentlig lite å gjøre med.

Fra en artikkel på side 3 i FA 07.01.2019 om den siste 120 mill ZWIPE emien:
"– De estimerer et potensielt marked på 150 millioner kort i 2021, 680 millioner kort i 2023 og 6,8 milliarder kort i 2027. Tallene har de kommet frem til via en bottom-up-analyse fra 20 land som er skalert opp"

Redigert 23.02.2019 kl 16:56 Du må logge inn for å svare

 
Sente:  "Dessuten blir det vanskeligere med forskjellige sensorer som leverer forskjellige bilder av avtrykket."

I utgangspunktet riktig, men det klan løses ved å konvertere avtrykk fra forskjellige sensorer til et felles standard format. Omtrent som å konvertere et bilde på PNG format til JPG, eller omvendt.
23.02.2019 kl 17:03 674

Hvem fusjoner med Zwipe Next eller Idex for Zwipe har lite å gjøre med FPC og Gemalto

Innlegget er slettet av Reserven

Det stilles stadig spørsmål om IDEX lyver for markedet og aksjonærene. Det tror jeg ikke at det finnes holderpunkter for å hevde sikkert. IDEX og andre børsnoterte firmaer gjør spesielt TO ting:

• De sier/skriver nesten alltid at de FORVENTER ting eller TROR at noe skal skje, veldig sjelden at noe er (helt) sikkert.
• Av et totalt bilde, forteller de markedet/aksjonærene KUN om den (lille) positive biten av det totale bildet, RESTEN av bildet holder de skjult for alle andre enn insidere.

F.eks. sier IDEX at de er sertifisert, men ikke noe om hvem de er sertifisert av, hvilken sertifisering det er snakk om, eller hvordan de sertifisert. En eller flere kortprodusenter har sikkert etter egne eller industristandarder sertifisert IDEX som underleverandør av sensorer.

Alle som har lappen/førerkort, eller sertifikat som det het da jeg tok lappen for nesten 50 år siden, er sertifisert som fører av en eller flere typer/klasser motorvogn. Hver gang en har bilen til EU-kontroll blir den sertifisert som tillatt brukt i trafikken.

Redigert 23.02.2019 kl 17:21 Du må logge inn for å svare

Reserven skrev Innlegget er slettet
Du har helt rett.

Men, hvorfor blir aldri "breaking news" meldinger oppdatert? I forhold til hvor lenge disse pølsebodene har fått holde på burde de jo vært milliardærer hele gjengen?

Mye skyldes at de er såkalte "R&D" selskap hvor de gjennom liten tekst alltid sikrer seg mot alt ansvar i forhold til hva de tror og sier, men hvor lenge kan de fortsette å gjøre det, som selskap notert på hovedlisten?

Verdenslederen, den globale lederen, Zwipe, Tactillis og gud vet hvem burde alle vært notert på Merkur. Eller aller helst på QXL.no

Men jeg er ikke overrasket over hvorfor slike som T5PC, Worldgames, Forsterkere med 100w størmforsyning og 1000% watt utgangseffekt alltid slår an i Norge. Eller datakabler med gullbelagte kontakter for bedre lyd. Dont get me started :-) Nevnte jeg Dyson?
Redigert 23.02.2019 kl 17:24 Du må logge inn for å svare

Har IDEX eller NEXT bruk for noe som helst av det ZWIPE har?

Kan ikke se at IDEX har bruk for noe av teknologien til ZWIPE. Kanskje NEXT har, f.eks. programvare for "match on card" av fingeravtrykk, istedenfor PREC sin som NEXT vel nå lisensierer?

Redigert 23.02.2019 kl 17:31 Du må logge inn for å svare

OSE har null interesse av å føre noen som helst kontroll med firmaer notert på OSE, uansett hvilken av OSEs innretninger de er notert på. OSE er utelukkende interessert i mest/flest omsetning/handler = maks inntekt.

Å skrive til OSE er totalt bortkastet. Enten svarer de ikke, eller "god dag mann økseskaft". Finanstilsynet derimot reagerer hvis det er grunnlag for det.

Redigert 23.02.2019 kl 17:37 Du må logge inn for å svare

En håndverker med svennebrev, er SERTIFISERT.
Alle som har en bachelor eller master grad, er sertifisert.

Mesteparten av de som er i jobb, går av til på kurs hos underleverandører eller andre, og får etter avsluttet kurs, et diplom/sertifikat. Sikkert mange her som har gått på Excel eller Word kurs og er Excel/Word sertifisert.
Sente
23.02.2019 kl 18:36 612

Mulig det er CQM fra Mastercard det er snakk om. Står på data sheet for idex sensor (og fpc for den skyld) at den er CQM compliant.

The scope of CQM is to cover different types of suppliers :
-Cards vendors
-Components suppliers of the cards vendors
SabelT
23.02.2019 kl 19:58 567

Mon alle THIN-investorer kan IDIOT-certificeres indenfor < 1 uge 🤪😉...eller bliver der overraskende positive statements fra Mr. Barber 😀🤑?
Nogle bud på sandsynlige scenarier?
Redigert 23.02.2019 kl 20:03 Du må logge inn for å svare

For å bli sertifisert som idiot er det bare å lage en profil på HO og deretter skrive minst ett negativt ord om verdenslederen.

Da får du diplom i posten fra menigheten.
SabelT
23.02.2019 kl 20:24 567

Hmm, med det du skriver der, tænker jeg på, om man vil kunne opnå et dobbelt IDIOT certifikat, hvis man uheldigvis er investeret i både THIN og IDEX - sidstnævnte selskab hvor der efter sigende skulle befinde sig en VERDENSLEDER...

Jeg har veggen full av IDIOT-sertifikater. Bl.a. fra CXENSE, ELE, FPC, IDEX, NEL, NEXT, REC, THIN og ZWIPE menighetene. Pluss noen fra bl.a. fra CS_invest, Greatlife, IDEX i 50, Investing, Jackpot$, Livermore, Lorry2013, MarlKarx, Mr James Bond, Mr. Soze, PetterJ, Reservehjul, Takk for sist, Tigeren, dick, don, fastup, kloden, privatProff, tor s jon og uskyldig. De fineste er fra Crowhater og JC, med personlige dedikasjoner.

Har også et par REGELBRUDD-sertifikater fra HO-admin.

Er HO-sertifisert så det holder en stund.