Strongpoint nr. 2-19 Klar for vekst


* Ny partneravtale med Harting Systems.
* Ny salgskanal/konsept med Road Runners i Spania.
* Pricer med knalltall og rapporterer at mesteparten av ordrereserven er i blant annet Norge.
* Produktene og produktkvaliteten til Strong er ledende. Blant annet var det kun Strong som ble kvalifisert til å levere sikkerhetskofferter til SBERBANK. Alimerka i Spania gikk først til konkurrent, men snudde da kvaliteten ikke var god nok og Strong landet en flott ordre.
* Flere små og mellomstore kontrakter i det siste med Pricer til Baltikum med stort potensiale.
* Butikkene MÅ få mer effektiv logistikk og her har Strong flere løsninger. Netthandel med utkjøring er ikke lønnsomt. Det er vel kun en aktør som går med overskudd i Sveits og de leverer ut med posten?
* C&C har mottatt stor heder og ære og har da landet flotte ordrer i Sverige allerede samt en gigantisk rammeavtale i Russland som det kun har blitt levert småtterier på enda.
Collin
09.03.2019 kl 13:05 2992

Tilbake i 1999 så satt jeg og lurte på når den første rene Internettbanken skulle komme? Det var jo ren logikk. Nå sitter jeg og venter på når den første rene Click&Collect kjeden kommer. Det er også ren logikk? Sparer seg for dyre lokaler, sparer strøm, enkelt for kunden å sitte hjemme å handle istedenfor å tråle hyllemeter opp og ned å lete etter det man skal ha, tidsbruken på å handle er for stor i en travel hverdag. Bakdelene er få? Kapasitet er muigens en negativ faktor. Se å få landet den første nå så vi kan begynne på den reisen vi alle her tror på.

Tja, der jeg vokste opp var det en form for landhandel som hadde alt. Der måtte man stå ved kassa og vente mens de ansatte plukket frem det du skulle ha. Det tok sin tid, og var det tre- fire i kø kunne man vente lenge. Når første større butikk kom med selvbetjening i området dro alle dit og landhandelen gav opp. Selvbetjening har den for butikken geniale fordel at kunden er ‘lagerarbeider’ selv og bruker tid på å finne varene sine. Dette gjør at de kan drive billigere.
Skal man tilbake til at betjeningen finner frem alt trenger man flere ansatte og det blir dyrere. Er ikke så sikker på at man klarer seg med mindre lokaler heller da lageret jo ofte er hylla over der kunden plukker fra.
Håper selvsagt likevel på mange c&c ordre for mange vil velge det, Og mange vil sikkert godta et plukkegebyr også. Men rene c&c butikker tviler nå jeg litt på.
Så er jo jeg nokså voksen, ungdommen liker jo i større grad å bestille alt på nett
Collin
09.03.2019 kl 18:32 2913

PSI: jeg tenker Kollonial.no
Og, Utkonos er jo en rendyrket C&C og utkjøring?

Innlegget er slettet av Just_Nilsen
Collin
09.03.2019 kl 22:35 2799

Ja, Just, vi er sterke i troen. Hørt fra noen i Coop i dag: Self Scanning medfører stort svinn. Det er et så stort problem at de ikke vet helt hva de skal gjøre. Det er alt fra ren stjeling til at folk skanner feil vare med vilje for å få lavere pris. Om de blir tatt, så kan de bare si "oj beklager det visste jeg ikke" eller "å så dumt, jeg glemte å skanne indrefileten. Ingen reaksjoner, ingen problem for tyven. Click & Collect vil også få bukt med tyveri. Enda en fordel her sent på en lørdagskveld.
Kos deg med Dronningen du Just. :)
Redigert 09.03.2019 kl 22:36 Du må logge inn for å svare

Jeg har selv sett folk som stjeler. Jeg står i kø i vanlig kasse og titter på dem. Sa det til henne i kassa som bare bekreftet problemet. Folk tar sixpack og skanner en enkelt øl, det var det vanligste. De vurderte å skaffe en ansatt dedikert til overvåking
Mitra
09.03.2019 kl 23:23 2770

På COOP har vel folk med en scanner som de tar med seg inn i butikken. Da er det nok enkelt å scanne "feil". Strongpoints selvscanningskassa veier jo varene. Da er det nok ikke så enkelt bare å scanne en ølboks hvis du har tatt en six-pack.

Riktig mitra .
jeg også har sett selvscannings-kasser der man må sette fra seg alt man har handlet feks på en plattform til venstre for kassen.
Så scanner man varene og setter de på plattformen til høyre for kassen. Om vekten ikke stemmer på høyre kontra venstre side så får man ikke sjekket ut varene og "alarmen" går og der står en butikkmedarbeider for å "assistere" deg og se til at alt er gjort rett.
Da er det ikke såååååå lett å rappe noe
Mitra
09.03.2019 kl 23:53 2751

Jeg mistenker at kassa også har kontrollen på hvor mye hver vare veier. Da behøver ikke vekten på den ene siden stemme med det som legges opp på den andre. Er det et slikt prinsipp er det også enkelt å manipulere. Dette står i beskrivelsen for softwaren til kassene "The system features a weight-based database that ensures that all products have to be scanned before they are bagged."
Redigert 09.03.2019 kl 23:54 Du må logge inn for å svare
Collin
09.03.2019 kl 23:56 2750

Sto om det i avisen her om dagen og det gikk gjerne i bakervarer, at de tok dyrere varer og skannet billige. Skjønner ikke at folk vil gjøre seg til kjeltring for så lite? Mangler de spenning i hverdagen?

Tja
Er vel her de intelligente vektene til SP kan komme inn.
Jeg husker waaler nevnte noe om at...
Man legger en vare på vekten og den blir scannet fra flere sider da gjenkjenner vekten hvilken vare ,det er som ligger der og ut kommer labelen.
Det er alltid veier rundt for å snyte men at man feks skal veie en vare og så legge den tilbake for å putte en dyrere vare i posen , Det tror jeg de færreste vil gjøre

Kan en vekt scanne en vare for å gjenkjenne hva slags produkt det er så kan sikkert en self checkout gjøre det samme

Redigert 10.03.2019 kl 00:35 Du må logge inn for å svare
Collin
10.03.2019 kl 08:36 2670

Det med vekt som kjenner igjen vare, er at du får opp 9 valg og så må du trykke på den rette. Det er ikke 100% det her. På handleturen på Coop i går var det ikke vektkontroll ved selvskanning. Butikksjefen på Coop sa at det er et så stort problem dette her at de ikke vet hva de skal gjøre.
Redigert 10.03.2019 kl 08:37 Du må logge inn for å svare
Ols123
10.03.2019 kl 12:59 2596

Antalet cashguard i Sydafrika i q1 är betydande
Collin
10.03.2019 kl 15:16 2542

Ja Ols123 det gjør det og det er nok full fart i Tyskland også? Spania kunne vi lese som hadde gått litt i metning på slutten av året, men leverer sikkert greit der også? Fullt kjør i APAC som bare skal knuse 2018. Husk at vi i 2016 leverte en EPS på 1,7. Det er som jeg har sagt mange ganger, med vekst kommer marginene som ei slegge. Kommer nok en kontrakt snart også, og ikke glem alle de flotte kontraktene vi landet i 2018 hvor vi leverer på flere av de i dette øyeblikk.

Den Selfcheckout de har på Coop Extra er ikke en slik man har med rundt, det er tre ‘kasser’ med slike automater. Det er jo morsomt hvis de har valgt en så billig løsning at de må bytte den ut, vi kan jo håpe de da velger ‘vår’.
Og når hu i kassa fortalte meg at de skanner en øl bare i sixpakken da er nok det en mulighet som folk får til å gjøre uten at det piper på noe vis. Det var vist blitt en snakkis at du nesten var dum om du ikke gjorde det

Emne: Bullion It, Sør-Afrika
Oppsummering av Cashguard-leveranser Via Bullion Sør-Afrika, 2019

8.januar:
4 stk til Roots Polokwane
4 stk til Cornibia Kwazulu Natal., samt 3 stk for levering i februar

14.januar:
1 stk til Jabila Take Away Middleburg
3 stk til Melkbos Tops Western Province
3 stk til Paarl Vineyard Spar
3 stk til Roots Home, Alex Mall
2 stk til Pack Meats
1 stk til Desais Hardware, KZN

16.januar
3 stk til Metro Cash Butchery, Kempton Park

24.januar
1 stk til Parow Family Pharmacy, Cape Town
3 stk til Parkland Tops, Cape Town

4.februar
5 stk til OK Foods, Panorama

14.februar
8 stk til Meat Choice

25.februar
4 stk til Meat Express, Natalspruit

8.mars
3 stk til OK Express at Puma Garage, Rustenburg

Dette gir totalt 48 stk.

Hvis vi også antar at de tidligere nevnte 3 stk. «for levering til Cornibia Kwazulu Natal i februar» er levert ihht. plan, er vi oppe i totalt 51 stk. hittil i år.

Redigert 10.03.2019 kl 16:53 Du må logge inn for å svare

Takk for oversikten, Elektrikeren ! Det er imponerende tall. Med et så bra produkt som CG burde STRONG ha hatt minst et titall slike "bread and butter" markeder. Synd at de begrenser seg selv.

Som andre deler av EU, er Spania er på vei inn i en industriell resesjon, så det skal bli spennende å se om det høye tempoet holdes. Den industrielle produksjonen falt 6,2% i desember i landet. Alle her nede klager på at det er "mindre business" enn i samme perioden i fjor.
Redigert 10.03.2019 kl 17:52 Du må logge inn for å svare
Collin
10.03.2019 kl 18:22 2428

https://tradingeconomics.com/spain/government-bond-yield
Ja, vi ser det i den spanske tiåringen i lenken over, som varsler uvær. Det har vært en grei vekst i Spania så langt, skal det bli bom stopp? Spørsmålet er hvor mye det påvirker Strong sine enkeltsalg til enkeltbutikker? Når det snakkes om kjeder og en slow down, så selvsagt kan det gjøre at investeringer blir skøvet på. Jeg hadde en lang samtale med de på Statistisk Sentralbyrå omhandlende landstatistikker og lærte mye. Blant annet hvordan de måler arbeidsledighet ganske så forskjellig fra land til land. De får ikke mange telefoner dit tror jeg... Hehe.
Redigert 10.03.2019 kl 18:25 Du må logge inn for å svare

Interessant, Collin. Bare nerder som ringer SSB, hehe. Mange arbeidsledige i Andalucía har en ekstra [svart] inntekt. Hadde tallene vært reelle hadde det vært revolusjon i Spania for lenge siden. Så bor mange unge fortsatt hjemme hos foreldrene. Det er mange faktorer å ta med. De beste forretningene overlevde den verste krisen og kommer til å gjøre det bra også fremover, mange gjorde investeringer i sin egen business selv i de dårligste tidene. Det finnes svært mange veldrevne barer, restauranter, hoteller, apotek, supermarkedkjeder og konditori i Spania og det er disse som er STRONGs potensielle kunder.
Redigert 10.03.2019 kl 18:55 Du må logge inn for å svare
100%OSE
10.03.2019 kl 20:29 2361

Fantastisk Elektrikeren, setter stor pris på detaljene du sitter på og deler med oss. Den ukentlige oppdateringen er alltid fin.
Virker som Bullion IT har god fart med salget, blir ikke overrasket om disse lander en større utrulling.LeifH
11.03.2019 kl 09:43 2221

Back on track til 8 tallet. Her er det bare til å selge så fort som fy :D
The54
11.03.2019 kl 10:43 2169

Jag tar del av väldigt nyttiga inlägg som ger en ökad förståelse för själva aktien och utvecklingen.

Ibland dyker LeifH inlägg som syftar hela tiden på att aktien ska ner utan konkret fakta. Undran, Leifh vad är ditt syfte med dina inlägg?
Dina inlägg känns allmänt negativa och ej bidragande, anser jag utan att att försöka vara kritisk på något sätt.
Redigert 11.03.2019 kl 10:45 Du må logge inn for å svare
tunktee
11.03.2019 kl 12:01 2117

Leifen er ikke negativ, han er ironisk!
Han var negativ i høst, men traff ikke helt på spådommen om kurs på 7.
Nå har han selvironi, selv om jeg aner en liten bitterhet over at du solgte for mye Leif!?
Collin
11.03.2019 kl 17:15 2014

Leif??? Slutt å tull kjøp deg inn igjen nå før det er for sent. Det tenker jeg.
Appen til Vollvik, Geddit, er priset til 500 mill, altså høyere enn oss. En enslig app! Vi har altså en suveren produktportefølje, nå også backet opp med en spisset salgsstrategi. Come on, land en eller to. Det er på tide kjære Strongfolket.

Forrige ukes endringer på topp 50


Ikke de helt store endringene forrige uke heller..., men legger ut det som er:

Nordnet livsforsikring AS økte med 1 165 aksjer
Daniel Bjørnstad økte med 100
Per Einar Ugelstad økte med 100
«Øvrige investorer» økte med 47 494


Swedbank AB reduserte med 22 903 aksjer
Svenska handelsbanken AB reduserte med 15 794
Odd Roar Gresslien reduserte med 10 000
Avanza bank AB reduserte med 100
SIS SIX AG reduserte med 62

Strongpoint gjør det altså enklere og rimeligere for handelsnæringen å ta i mot betaling i cash. Rimeligere enn kortbruk. For butikkk, og dermed for kunde.
Kjøpesentra trenger ikke engang å levere dagsomsetningen til en bank, men kan la den resilkulere på senteret.
Er det behov for forflytning av cash er panserbiler unødvendig.
Problemet med falske sedler er løst.
Problemet med ran er løst. ( Og dermed politi-resurser. )
Folks frihet i forhold til overvåking ved bruk av betalingsmiddel er løst.
Det er underlig at ingen aviser skriver lange/gode lørdagsbilag-artikler om denne fantastiske nyvinningen og innsparingen for samfunnet som Strongpoint har lagt til rette for.
Folk flest/samfunnet aner ikke hva de har fått. Gratis.
Kanskje burde Stongpoint få skrevet et godt bilag og gitt det til avisene? De liker jo gjerne å få artikler gratis.
Casiasia
12.03.2019 kl 07:53 1757

Europa er ikke helt cashless:

https://www.statista.com/chart/17307/paying-with-cash-europe/

Lett og forstå hvorfor Spania er vårt beste marked pt. Kan Italia bli det neste? med vesker, CG og C&C?
Og i Tyskland er vi i siget. Som Norden for 20 år siden?
Rijeam
12.03.2019 kl 18:40 1589

Coop/Strongpoint and yoti Age Scan at selfcheckout!
https://youtu.be/bameAxEPFX4
tunktee
12.03.2019 kl 22:57 1469

Rart hvor stille det blir her når kursen går bra, skulle nesten tro dere er målløs 🤫🤭😷
LeifH
13.03.2019 kl 00:01 1432

Den var rå. Helt rått at de har fått til dette.
T: antar at den faller igjen, så tar virkelig ikke oppgangen så høytidelig. Hehe.
Collin
13.03.2019 kl 18:29 1225

flott lenke Bjørns.
"Vi opplever for tiden økt etterspørsel etter våre hentestasjoner i Europa".

Takk for link!
Han på Meny tror det kan ta litt tid før det blir vanlig men at det så kan skje fort. Vi får håpe det.
Det står at det i snitt tar et kvarter å plukke i snitt 33 varer til hver kunde, og det nevnes betaling for dette, f eks kr 49. Det blir jo ca 1,50 pr vare, det er kanskje ikke så ille.
tunktee
13.03.2019 kl 21:25 1120

Men det må være uten plukkesystemet fra Strongpoint og/eller lysende etiketter.
Pitle, jeg skulle da klart å handle 33 produkter på 15 minutter; Spesielt hvis jeg jobbet i butikken og viste hvor alt sto.
sulzrox
13.03.2019 kl 22:39 1072

Og så vil eg tru at ein ikkje pakker til ein og ein kunde men kanskje 5 kunder på samme tid.
Når kan vi forvente Meny bestemmer seg for om dei vil prøve ut på flere plasser?

Hva skjer viss ein ikkje henter innen dei to timene?
Redigert 13.03.2019 kl 22:41 Du må logge inn for å svare
Collin
14.03.2019 kl 09:44 967

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6511129090219741185
CUB går så det griner. Det er kanskje jokeren vår det? Plukking må bli mer effektivt, her er løsningen sammen med Pricer og eventuelt også C&C!
Tenk hvilken mulighet.
NAHA
14.03.2019 kl 11:03 928

Er det noen som prøver å manipulere strong aksjer opp? Tror det er en av dere gutta som er så forelsket i dine beholdningene av Strong....hehe... morsomt å lese deres halleluja
Collin
14.03.2019 kl 12:05 888

NAHA: bare vent til vi leverer EPS på 2 og begynner å vokse for alvor du. Jeg ser tegningen på veggen, gjør du? ;)
LeifH
14.03.2019 kl 12:11 903

Lager du en helt ny konto for og kun gå inn på strong å skrive? :D det er ikke værst, noe som må irritere deg. :D
tunktee
14.03.2019 kl 12:51 876

Ja, hvis han lurer på noe, så er det bare til å spørre og vi svarer.
Småsjalue sosialistspirer blir derimot ikke inkludert i vår kule gjeng!
Collin
14.03.2019 kl 13:17 846

t: Tar meg selv i å le høyt nesten hver gang du skriver. :)
Hvem er du, men nytt nick, og kun innlegg på Strong? Hmmmm.
Redigert 14.03.2019 kl 13:31 Du må logge inn for å svare
smudge
14.03.2019 kl 14:03 810

Sitter hjemme som en skadeskutt fugl etter et par uker på rikshospitalet. Ble nesten umiddelbart frisk etter innlegget ditt tunktee, fantastisk.
Tusen hjertelig takk :)
Collin
14.03.2019 kl 14:41 785

Huffda smudge. Håper det går bra med deg!!!
smudge
14.03.2019 kl 14:50 778

Takk som spør Colin, blir helt frisk. Bare å ta tiden til hjelp. Hjelper voldsomt på humøret når tunktee slår til på en fantastisk måte, setter skapet litt på plass:)

Har som vanlig tatt en titt på dagens topp 50 pr. 28.februar fra Strongpoint, og følgende endringer er å finne:

Nordnet bank AB har økt med 32 891 aksjer
Verdadero AS har økt med 7 492
Daniel Bjørnstad har økt med 4 500
Tor Colka Evensen har økt med 4 000
Bernhard Næsshar økt med 3 500
Swedbank AS har økt med 762
Per Einar Ugelstad har økt med 500
Svenska Handelsbanken AB har økt med 434
J.P.Morgan Sec. har økt med 225


Avanza bank AB har redusert med 84 570 aksjer
Nordnet livsforsikring har redusert med 20 682
Skandinaviska Enskilda banken AB reduserte med 7 085
John Inge Panduro Skogen reduserte med 3 300
Swedbank AB reduserte med 79

Torben Halvorsen er tilbake på lista med sine 130 000 aksjer

Ut av lista forsvant som tidligere varslet Daniel Wedul Pinnås. (153 479)

Totalt var det en reduksjon blant topp 50 på 84 891 aksjer

Antall aksjonærer økte med 2