Strongpoint nr. 2-19 Klar for vekst


* Ny partneravtale med Harting Systems.
* Ny salgskanal/konsept med Road Runners i Spania.
* Pricer med knalltall og rapporterer at mesteparten av ordrereserven er i blant annet Norge.
* Produktene og produktkvaliteten til Strong er ledende. Blant annet var det kun Strong som ble kvalifisert til å levere sikkerhetskofferter til SBERBANK. Alimerka i Spania gikk først til konkurrent, men snudde da kvaliteten ikke var god nok og Strong landet en flott ordre.
* Flere små og mellomstore kontrakter i det siste med Pricer til Baltikum med stort potensiale.
* Butikkene MÅ få mer effektiv logistikk og her har Strong flere løsninger. Netthandel med utkjøring er ikke lønnsomt. Det er vel kun en aktør som går med overskudd i Sveits og de leverer ut med posten?
* C&C har mottatt stor heder og ære og har da landet flotte ordrer i Sverige allerede samt en gigantisk rammeavtale i Russland som det kun har blitt levert småtterier på enda.

Er ikke Roadrunners bare et fancy uttrykk for det som var et eksisterende nettverk med distributører og underdistrubutører nå under en STRONG paraplu ? Det overrasker meg ikke at antall småordrer i Spania øker. Jeg har skrevet i flere år nå at Spania vil være et viktig marked. Men nytt er det ikke; de første CG videoene ble allerede lastet opp på Youtube i 2009 og det beste CG året i Spania var vel i 2016 med Alimerka ordren. Det har ikke vært noe gjentagelse av en slik stor ordre. Potensialet er forstsatt vesentig større og konkurrentene (i hovedsak Azkoyen) sitter ikke stille. I Almuñécar, en by med ca. 30000 innbyggere, hvor jeg holder til i store deler av året er det fortsatt kun et system installert (av Azkoyen). I Granada, en by på størrelse med Bergen, er det kun 1 stk CG installert som jeg vet om. Granada er den mest velstående provinshovedstaden i Andalucía. Kontanter er overalt og det er lite antydning til "særnorske tilstander". Personlig har jeg ikke brukt kort på de nesten 3 uker jeg har vært her. STRONG (SQS og CG) har vært internasjonal i mange år men har for flere tekniske og kommersielle grunner ikke klart å blitt en stor aktør også utenfor Norden.

En kort kommentar til den nylige presentasjonen og en takk til Norviking for formidlingen av Q&A. Synes presentasjonen var under pari for flere grunner; den manglet entusiasme, informasjon og ambisjon. Kun et fåtall av land/markeder ble nevnt; Norden, Baltikum, Russland (såvidt), Spania og Tyskland (og Polen i Q&A). Det er for tynt for et selskap med så mange kvalitetsprodukter og tjenester. Alt for lite om SQS hvor de største ordrene (og fortjeneste) har kommet fra de siste årene. At det ikke satses mer på Asia er for meg uforståelig. Også på det produkttekniske synes jeg informasjonen var for tynn. Jeg håper STRONG har mer på lager.
Redigert 05.03.2019 kl 08:36 Du må logge inn for å svare

En liten addendum når det gjelder Spania og satsing på flere markeder. Selv om det tilsynelatende går bedre med den spanske økonomien, så er mange av problemene etter finanskrisen ikke løst, som den enorme statsgjelden og annen gjeld, tendenser til nye bobletilstander i eiendomsmarkedet, økende skatter og avgifter, skepsisen fra utenlandske investorer pga den uavklarte politiske situasjonen og den evige katalanske konflikten. For disse grunnene er det viktig også for STRONG å konsentrere seg på andre markeder og ikke tro at de spanske roadrunnerene løser alle problemene. Spania er, after all, kun en mellomstor økonomi på verdensbasis.
Redigert 05.03.2019 kl 08:48 Du må logge inn for å svare

Greit nok at styremedlemmene kjøper de aksjene de er nødt til å kjøpe og som selskapet selv betaler ved at de fikk tilsvarende i lønnsøkning og aksjene tas av selskapets egen beholdning.
Men ærlig talt er det ikke direkte flaut at de ikke kjøper en eneste aksje mer enn de må? Ingen av dem? 1403 aksjer, hurra, jeg har så stor tro på selskapet likesom.
Nei kom igjen a, vis at dette er noe å satse på for dere som har aller best forutsetninger til å vite nettopp det!

Ingen CG installasjon rapportert av Telsystem i Spania på godt over en måned; er det en bevisst strategi eller har luften gått ut av roadrunnerne ?

Akkurat den tanken sitter jeg med også.
Når jeg snakket med styreformannen om dette med å kjøpe aksjer så var han så skjønt enig med meg.
Nå kjøper de det dem må.
Helt Ari...

Jaja det er da enda bra at Hilde H Gilen dro til å viste at hun har troa.
LeifH
05.03.2019 kl 09:17 2855

Roadrunners konseptet har vært, men aldri satset godt på det, og det er nok resultatet at de får flere folk og de velger helst cashguard enn konkurrenten. Syns også det er bra det ikke blir fokus på nesten kun cash på Q, da trur jeg folk ville solgt. E handel, logistikk, self checkout osv er topp. Cash kan de satse på men ikke snakke om. :D
Redigert 05.03.2019 kl 09:19 Du må logge inn for å svare

Beklager LeifH, men jeg vil ha informasjon om hele selskapet, ikke bare om hva som er sexy til enhver tid. Det samme vil potensielle utenlandske investorer. Hvorfor presenteres Qene på engelsk ? For et par år tilbake var det et spansk analyseselskap som anbefalte STRONG-caset. Tror du de vil være interesserte i å høre om cashaktivitetene til STRONG ? Cashhatet er særskandinavisk dessverre. STRONG bør absolutt være størst utenfor denne regionen.
Redigert 05.03.2019 kl 10:31 Du må logge inn for å svare
LeifH
05.03.2019 kl 10:41 2776

Da syns jeg du skal ta opp tlfen å ringe, om du har endel penger i selskapet. De har vel heller ikke tid til og gå igjennom hele selskapet på en Q. Ville tatt endel tid. Så her må du gjøre en egen innsats som alle andre gjør når de skal investere pengene sine.

Folk er jo ikke hjemme til faste tider, så f.eks. kolonial.no vil nok slite, om ikke Strongs Click & Collect settes opp ved henteunkter på kjøpesentra, på bensinstasjoner eller i blokk-garasjer. :

«For barnefamilier varer handleturen lenger, og en familie på fire kan regne med å spare hele 94 timer i året ved å handle på nett. «
https://www.aftenposten.no/brandstudio/feature/v/kolonial/familien/

Tusen takk for tipset, LeifH. Ledelsen mottok en liste med konkrete spørsmål som dekket en rekke områder men som ikke ble håndtert tilfredsstillende på Q-presentasjonen etter min mening men ble besvart privat og lagt ut her. Uhørt og uproft. Det hadde tatt 10-15 min. ekstra tid på Q og økt kvaliteten betraktelig.
Redigert 05.03.2019 kl 12:15 Du må logge inn for å svare

Ja det var igrunnen en pussig måte å gjøre det på.
Som nevnt er jeg lite imponert over at de ikke har en målsetting de kan gå ut med.
Skal man skape noe fremtidstro må man da kunne si hva man prøver å få til, også i konkrete tall?

Men men har uansett stor tro på at selskapet skal levere bra med tiden, og jeg tror ikke heller at akkurat 2019 er året som er avgjørende for om de lykkes på lang sikt eller ikke. Jeg blir med flere år til.
JosMag
05.03.2019 kl 13:28 2625

Var ekstremt stille fra den kanten også i 4. Kvartal... men masse info om messeaktivitet.
Desto mer gledelig at det leveres i bøtter og spann likevel.

Vi fikk masse info fra Irland og sør Afrika uten at det ga så mye fokus på presentasjonen.

I mens virker det som markedet likte det som ble kaldt et solid resultat.
tunktee
05.03.2019 kl 14:37 2573

Det er verd å merke seg at resultatet er 21 øre per aksje dersom man tar vekk de 6 millionenen i skatt som er en regnskapsmessig teknikalitet (Ref: Hvorav MNOK 6 gjelder ikke bokført fremførbart underskudd for utenlandske datterselskap for året 2018.), samt drøye 5,3 mill i andre finanskostnader. (ekstraordinært).

Forrige ukes endringer på topp 50

Swedbank AS økte med 3 200 aksjer
Bernhard Næss økte med 1 000
Daniel Bjørnstad økte med 500
«Øvrige investorer» økte med 20 881


Nordnet bank reduserte med 10 000 aksjer
Avanza bank AB reduserte med 6 507
Nordnet livsforsikring AS reduserte med 4 939
John Inge Panduro Skogen reduserte med 2 998
Svenska handelsbanken AB reduserte med 632
Skandinaviska enskilda banken AB reduserte med 426
Swedbank AB reduserte med 79
LeifH
06.03.2019 kl 13:24 2192

Kjempe volum i denne aksjen. T, betyr det at du selger snart? :D blir spennende å se om Collin er en luring å selger noe av sine 8kr aksjer. :D
tunktee
06.03.2019 kl 14:05 2155

Fordi jeg er nær døden? Har ikke drukket meg i hjæl ennå ;)
LeifH
06.03.2019 kl 14:20 2134

Du virket ikke fornøyd med tallene. :D litt alkohol er vel lov. ;D
sulzrox
06.03.2019 kl 14:50 2099

Syns det er litt spennende dette med Harting og StrongPoint.

Men hva er "Memorandum of Understanding"?
Noen som kan forklare fordeler og eventuelle ulemper som kan oppstå?
Skal dei sammen lage nye produkt eller skal dei selge StrongPoint produkter?

....................................
StrongPoint and HARTING Systems have decided to start a cooperation. It will aim to develop checkout efficiency solutions for food retail business. The cooperation will open new opportunities for StrongPoint and HARTING Systems in a growing market in Germany.

HARTING Systems is the specialist for the cash zone in grocery retailing. Together with the know-how of the HARTING Technology Group, HARTING Systems develops the check-out area for grocery retailers. The HARTING Technology Group is global market leader in the field of electrical and electronic connection technology. HARTING Technology Group’s worldwide presence includes 14 production plants and 44 sales offices worldwide. Some 5,000 employees generated sales of EUR 762 million in 2017/18.

Innlegget er slettet av mrdoob
Collin
06.03.2019 kl 14:59 2097

Leif: den spenningen er ikke tilstede for øyeblikket. Ja, jeg skal selge på et tidspunkt, men planen er å redusere. Ikke selge alt. Hva skulle vel livet vært uten Strongaksjer? ;)
tunktee
06.03.2019 kl 15:59 2061

Jeg var svært fornøyd med omsetningen. Selv om mitt estimat tilsa noe høyere omsetning, så vil du se av tidligere skriblerier at jeg trodde på 300 mill.
Stilte spørsmål til lønn og sos. kost. Denne vil jeg tro har delvis sammenheng med kostnaden med å redusere bemanningen.
Men, som du så i går, så tilsier EBITDAen et resultat etter satt på omtrent 21 øre per aksje hvis man fjerner ekstraordinært.

Oppsummert så tror jeg Q1 vil vise tidenes høyeste omsetning for kvartalet. Tror på 260-270.
Kostnadene vil også gå ned, og den ekstraordinære finanskostnaden og skatten vil forsvinne.
Det er også et moment, som Collin sa, at styret ville ikke foreslått 55 øre utbytte dersom Q1 ikke var bra så langt.

Nå skal vi huske på at 1. kvartal historisk sett leverer et svakt resultat, og vi bør være veldig fornøyd hvis vi overgår Q118 som gav en EBITDA på 11-12 mill og en EPS på 12 øre.
LeifH
06.03.2019 kl 16:19 2045

Trur det er for mange her som har den tanken i og redusere på et tidspunkt at det kan bli vanskelig å komme seg ut, det vil i såfall ta en god stund. Men sånn er det i denne aksjen. :D
Så bra, t. Da er du kanskje med noen mnder til. :D
tunktee
06.03.2019 kl 16:21 2044

Du skal nok få slite med meg i år fremover Leifen! ;)

Heldigvis har jeg ikke mere aksjer enn at jeg klarer å komme meg ut på en god formiddag
LeifH
07.03.2019 kl 10:21 1748

Skikkelig flinke de gutta der. Det virker som de har fått cashguard til og bli en snakkis, noe som kan skje i Spania om de holder på slik, da blir selvfølglelig det beste produkter snakkis, noe vi har.
LeifH
07.03.2019 kl 14:18 1638

Veldig skuffende at ingen c&c ordre har kommet enda. Hvor treffer man neste gang. :o
JosMag
07.03.2019 kl 15:20 1620

I rapporten står det at de har levert 44 hentestasjoner til kunden i Sverige og basert på positive tilbakemeldinger har det blitt bestilt ytterligere 17 stasjoner. Småpent det vel?
Sylfest
07.03.2019 kl 15:56 1583

Det er klart at dette nødvendigvis starter i det små, og at samme kunden bestiller mer kan jo ikke bli bedre...Det er i alle fall i Norge, ikke mange aktører som tilbyr netthandel med mat engang. Men med C & C skap kan det faktisk bli mer attraktivt både for kunde og butikk.
Collin
07.03.2019 kl 16:10 1597

Ja, i Norge ja. Det er så passivt. De satser kun på det gamle. Se på bensinstasjonene rundt omkring, som blør. Spesielt ille der det er mye elbil. Hvorfor i huleste går ikke de for C&C. 1. De har plass 2. Det er enkelt for kunden 3. Ny inntektskilde. Come on!

Just_Nilsen
Har sendt deg melding på annet forum.
tunktee
08.03.2019 kl 13:55 1234

Du finner noen gobiter Ols123!
Kjekt å se at det ruller og går i Aparthailand, og det er vell første gangen vi ser noe markedsføring av denne belysningen som vi hørte om for en god stund siden!?

God helg til alle med Strong faith!

Det er ikke apartheid land lenger, tunktee.
Det var for snart 30år siden. Jeg jobbet i området da.
God helg.

Historieløse mennesker er det verste jeg vet. Er du en sånn, tunktee??
Jeg trodde faktisk ikke det, men skinnet bedrar.
Ukes-statistikk, uke 10

Ukens sluttkurs: 9,98
Tot.omsatt volum: 93 110
Tot.verdi: 917 290
Ukes-snitt pr.aksje: 9,85
Tot.antall handler: 53
Ukens laveste: 9,60
Ukens høyeste 10,15


Årsstatistikk 2019

Uke-gj.snitt-omsetning
01: 8,61 (540k)
02: 8,89 (1354k)
03: 8,85 (676k)
04: 8,78 (168k)
05: 8,69 (492k)
06: 8,88 (739k)
07: 9,26 (855k)
08: 9,20 (349k)
09: 9,46 (916k)
10: 9,85 (917k)
Redigert 08.03.2019 kl 19:05 Du må logge inn for å svare
Collin
08.03.2019 kl 19:14 1127

Det gjøres et solid salgsarbeid om dagen og flere av markedene satte salgsrekorder i 2018. APAC når samme salg som i hele 2018 tidlig i 2019 og det kan komme gode ordres utover året i tillegg. I sum så bør vi se frem til 2019 og den sterke utviklingen vi er inne i. Tyskland, Spania og Italia. En av de napper nok snart. Tyskland kan ta litt lengre tid da produktet som skal selges gjennom Harting ikke er på plass enda. Jeg regner med at det tar kort tid da de er bare nødt til å være på ballen her før konkurrentene tar innersvingen på de. Det er snakk om tilpasninger av eksisterende utstyr. T. ditt snakk om ører på bunn skal bli til kroner.
Ønsker også alle gode forumvenner og Strong-ansatte en riktig god helg.
Hyggelig at du tittet innom Stifinner selv om det du sa ikke var like koselig... God helg til deg også.
Redigert 08.03.2019 kl 19:16 Du må logge inn for å svare

Collin, de som snakker om apartheid 30år etter at det var slutt., har ikke fått med seg Mandela. Og da mangler det noe oppe i topplokket, dessverre. Det bør nevnes selv om det ikke har noe med SP å gjøre.
Hyggelig er jo ingenting med saken å gjøre. Jeg gikk ut ifra at jeg hadde med oppegående mennesker å gjøre.
Leif, jeg sitter trygt og godt i gode, gamle Norge.
Du bør forresten kjøpe noe Pcib nå.
tunktee
08.03.2019 kl 19:53 1104

Håper da ikke det :)
Og når jeg ikke vet, holder jeg stort sett kjeft. Den afrikanske historien er en av de som fascinerer meg mest.
Syns nå det var litt gøy likevel å kombinere apart og Thailand, små barn store gleder vettu! Og så knusktør humor på toppen. 🤓
Forresten er mye trist med historien post Mandela i S.A. Jeg traff faktisk en Sør Afrikaner på den store turen min i vinter som fryktet for livet sitt, og ville emigrere. Han var hvit og snakket om opptakten til etnisk rensning/folkemord i landet. Jeg skjønte at han overdrev en smule, men måtte likevel Google litt. Fant en del tilsvarende uttalelser, og så er det mange hvite bønder m.m. som har blitt drept de siste årene. Dette er så vidt jeg vet ikke dekket i norsk presse, og ikke alle som er klar over. Var det historie nok for deg?
God helg Stifinner :)
Redigert 08.03.2019 kl 19:57 Du må logge inn for å svare
Collin
08.03.2019 kl 20:09 1098

Ok, så var det ikke hyggelig å høre fra en forumvenn gjennom mange år? Ditt valg om du synes det ene eller det andre.
Synes T. tar det fint jeg og han ER svært oppegående og en driftig ung mann. Men, som du sier Stifinner, dette har ikke noe med Strong å gjøre, så la oss komme oss tilbake på sporet.

Hei, tunktee.
Da jeg jobbet i Aserbajdsjan på 90-tallet så traff jeg en engelskmann som bodde i Sør Afrika, og han ville reise fra landet fordi han følte seg truet. Det var og er en realitet.
Jeg har opplevd Zimbabwe under Mugabe, ingenting å trakte etter.
Jeg reagerte på din bruk av apartheid land, tunktee, det er ikke sånn det var lenger.
Jeg har også bodd i USAs sydstater, Louisiana, der lever rasehatet fortsatt.
Ha en fin helg.