IOX - Morsomt case, men dårlig risk reward


Må innrømme at jeg solgte det meste av IOX idag. Vanskelig å si hvordan denne utvikler seg på kort sikt, men i mine øyne ligger risikoen i at det ikke blir boret før i Q2 (ref. Q3 rapport kommentar om SLS forhandlinger). Det vil medføre salgspress i aksjen. Hvis melding om bore planer kommer tipper jeg vi ser en oppgang opp mot 8-9 kr, men tror nok kanskje man vil se litt sell on news stemning da også som gjør at man kan plukke aksjer ned mot 6. Så i realiteten er ikke salg på disse kursene det jeg vil kategorisere som billigsalg, men heller en nyansert risikovurdering. Blir spennende å se om den holder seg videre eller om man får en dipp tilbake på manglende nyheter. Vil tro 3 uker uten nyheter kan smelle endel kortsiktige ut av aksjen.
Kursmål: 4

Triggere
- Drilling update altså plan om å bore (De kommer aldri til å melde at de plutselig har boret uten om å melde fra om planen på forhånd slik som det har blitt spekulert i her på forumet.)
- Bjellesau på eiersiden eller annen form for aksjonærmasse som kan ta styring.

Risikomomenter
-Shutdown VIKINGO eks pga lavere produksjon enn forventet.
-Emisjon(vil tro dette ikke kommer før man har en konkret plan, men finansiering er nødvendig innen 1 år)
- Største risikoen kursmessig er i mine øyne rett og slett at uke etter uke går uten noe nyheter. Det vil medføre salgspress heller enn kjøpspress.
Redigert 20.02.2019 kl 21:13 Du må logge inn for å svare

Jojo
Skal de rekke alle de brønnene til februar 2020 så bør de få ut fingern.satser på at de har koll på neste regntid 🙏

GlobalData: Russia and Colombia lead global oil and gas discoveries, during Q4 2018
Thursday, 14 February 2019 09:00
________________________________________
Russia and Colombia had the highest number of oil and gas discoveries amongst a number of key countries with three each in Q4 2018, according to GlobalData. Russia had two natural gas discoveries in the West Siberian basin and an oil discovery in the Okhotsk basin, while Colombia had three conventional oil discoveries, all in the Llanos Orientales basin.

Bra med litt reklame for Colombia og LLA 😉
GlobalData’s latest report: ‘Q4 2018 Global Oil and Gas Discoveries Review – Russia and Colombia Lead with Highest Number of Discoveries’ reveals that globally 23 oil and gas discoveries were made in Q4 2018 comprising, 13 conventional oil and 10 conventional gas discoveries, with no unconventional discoveries in the quarter.
Soorya Tejomoortula, Oil & Gas Analyst, at GlobalData, comments: “Russia’s two natural gas discoveries, Obskoye North (Severo-Obskoye) and PO-1, were made in the West Siberian basin and an oil discovery, Triton, was made in the Okhotsk basin. All three conventional oil discoveries in Colombia, Acorazado-1, Danes-1, and Indico-1, are in the Llanos Orientales basin.”
Redigert 22.02.2019 kl 10:14 Du må logge inn for å svare

Både LLA-47 og Altair ligger i LlANOS 🎪🔥
Redigert 22.02.2019 kl 10:10 Du må logge inn for å svare
sacco12
22.02.2019 kl 10:15 2335

Kan ikke svare for Ransen med tanke på hvilket svar han fikk, men dette er hva de svarte meg på spørsmål om oppstart av neste boring.


"Takk for epost.

Interoils rapport for fjerde kvartal er like rundt hjørnet. Den vil som vanlig inneholde informasjon om status og videre planer. For øvrig vises til tidligere rapporter og meldinger der dette temaet også har vært omtalt."

Kind regards
Investor Relations
Interoil Exploration and Production ASADet svaret kan vel både tolkes generelt eller spesifikt, alt etter som hva som faktisk står i Q4
Redigert 22.02.2019 kl 10:17 Du må logge inn for å svare

Javel....status å videre planer.
Da får vi svaret.

Flott det!

De har alltid ei oppdatering på aktuelle planer som har vært meldt å komme. Som jeg tidligere/nylig har nevnt er det alltid bl.a med ett punkt under navnet: Outlook. Så at vi blir klokere ved Q4 rapporten, det har jeg tro på. Alt som det pleier å være. Så pang så blir vi oppdatert med de videre planer, å mange blir tatt med buksa nede,som vanlig. Det er i hvert fall det jeg tror å også har erfart nå ei tid med IOX. Som Helloween også skriver om nyheter, det skjer veldig mange oppgraderinger i feltet Lianos å ellers spennende ting der nå … Olja stiger litt å litt, i dag også i blått. I en oversikt for noen år tilbake, hadde IOX et estimat vedr. oljepris å inntjening. I flg. det chartet, så ligger oljeprisen godt an for selskapet. Det kan jo være ok å vite. Å stigning fra kr 4,95 nå i dag å opp når godmeldinger kommer er jo mye bedre enn tidligere fra nivået, kr.2,60 !!!!
Redigert 22.02.2019 kl 10:33 Du må logge inn for å svare
Mdg1
22.02.2019 kl 15:18 2032

Det blir sikkert en overraskelse. Jeg tenker utsatt boring og lavere produksjon. Tror innerst inne ikke IOX kommer til å bore noe som helst i 2019, men time will show
Redigert 22.02.2019 kl 15:18 Du må logge inn for å svare
piff
22.02.2019 kl 15:49 1965

Sjansen for at aksjen går til ca kr.1.50/80 er større en kr 10. Tviler sterkt på det kommer noen finansiell løsning ved kvartals raportten.
Er ikke trygg på spillet om iox . En kan i værste fall få en total utvanning av dages aksjonærer.
Men bevares løsner det av overnevnte og boreprogrammet innfrir er selskapet uten tvil en flerdobblingskanidat .

Pipeline skal vel brukes til helt andre ting enn olje kom vel helloween frem til! Pipeline er bare for at ting skal se bra ut på papiret! Man kan fylle de rørene med så mangt, mulighetene er uendelige

Trenden har snudd 😎oppkjøringen har offisielle startet 👏👏🚂🚂

Tror innerst inne at du ikke har penger å kjøpe IOX for. D r helt laaaangt innerst der inne
Redigert 22.02.2019 kl 17:37 Du må logge inn for å svare
stark
22.02.2019 kl 17:37 1692

Tigerberget:

Bare lad hende være - ignorer!

Hun bor jo København - det er jo straf nok i sig selv

God weekend

Stark

Piff så du tror at en evt emisjon som vil legge absolutt alt til rette for IOX vil bli sterkt utvannende? Skriv heller " når det ovennevnte løsner og boreprogrammet innfrir er selskapet uten tvil en flerdoblingskandidat. Takk for opplysningen 🤣😂🤣😂
Cat349e
23.02.2019 kl 11:43 1266

Uansett emisjon for å få drillet hull, den kursen hadde d ikke blitt rabatt på, heller dyrere enn sluttkurs, d hadde vært penger på gata å letteste veien for enkelte å laste 1m aksjer uten å sende kursen helt av hengslene

enig med deg. Skal noen store inn å kjøpe mange aksjer i IOX går kursen bananas så jeg tror en evt emisjon ikke vil bli gitt noen rabatt. Vi får tilført masse kapital og kapital er noe IOX kan trenge for å få i gang disse 10 første brønnene det nese året. Tror de kan drille opptil 2 i mnd. Det er bare to drill selskaper det så er det i boks. Har så stål tro på IOX og fremtiden sammen med de at jeg har satset det meste av ledig kapital. Skulle det ev komme en emisjon som vi kan få være med på så klarer jeg sikkert å hoste opp en del kroner til.

Det er en ting, MEN vi må også skrinlegge den generelle negativiteten om og rundt en emisjon da det finnes 2 typer:

(1) Utvannende - hvor det gjerne er en krise pga liquidiitets squiz og emisjonen stort gjennomføres for å holde liv i selskapet.

(2) Innvannende - når man kjøper verdier og/eller tilfører verdier på annen måte slik at selskapet blir mer verdt.

En emisjon i dette caset for å kunne gjennomføre bore planen som igjen er primært for å øke inntjeningen noe som igjen øker selskapsverdien.

Mao, en utvannende emisjon vil måtte gjennomføres med en betydelig rabatt, mens en innvannende emisjon blir gjerne satt lik eller rett under den dagens kurs og av samme grunn vil en innvannende emisjon her trigge kursen på forventninger om og rundt boreplanen.

Ha en fortsatt fin helg!
Redigert 23.02.2019 kl 15:58 Du må logge inn for å svare
Cat349e
23.02.2019 kl 16:57 985

Se på idex, kursen lå mellom 3.1 og 3.2 i et par uker. Bang emisjon på kr 4! Mao de betalte 30% mer enn sluttkurs!

PEN kjørte sist en emisjon omtrent med null i rabatt
JosefK
24.02.2019 kl 07:00 708


Hvorfor skulle de legge boring til regntiden? Interoil er eksepsjonell sånn. Man kan på forhånd si når både produksjon og aktivitet trappes ned.


Der gikk 4 kr inn. Spørsmålet man må stille seg er om dette er en god kurs å kjøpe på. Det er har jeg mine tvil rundt. Er redd problemene med SLS kan legge seg over kursen som en mare i nærmeste fremtid. Det blir i hvert fall ikke boring med det første!