Mastercard partnerships with IDEX, Gemalto, iDEMiA. Today 11Feb

Møyfrid
11.02.2019 kl 22:26 1784

Herlig røre av Chris Burt.

Litt info om skribenten:

Chris Burt is a writer and contributor to Biometric Update. He has also written nonfiction about information technology, dramatic arts, sports culture, and fantasy basketball, as well as fiction about a doomed astronaut. He lives in Toronto.

Dette kunne vært postet under "Bare snakk".
Sente
11.02.2019 kl 23:12 1683

Må si dette var en av de beste og detaljerte artiklene jeg har lest om biometri på lenge, ikke rart Møyfrid er sur og bitter.

Hvis det eneste negative du fant i artikkelen var om forfatterens bakgrunn, så tror ikke jeg du leste den. Det er f.eks. fokus på power managment og at priser vil bli presset.
Men det var jo fint å lese at Mastercard og Idex fortsatt jobber sammen, som vi alltid har sagt, Mastercard har et åpent mind, de ønsker ingen monopol.
Møyfrid
11.02.2019 kl 23:27 1647

Morsom du, Sente.

"Men det var jo fint å lese at Mastercard og Idex fortsatt jobber sammen, som vi alltid har sagt"

Så hvor er det denne Toronto baserte bloggeren kom med bekreftelse på dette? Og hvor har han dette fra? Er han insider? I tillegg til hans meritter innen fantasy basketball, as well as fiction about a doomed astronaut.

Dette var klipp og lim, Sente. Intet nytt, selv om du gjerne vil vri det dithen. Men du skal ta med deg at priser blir presset. Det har jeg hevdet helle tiden. Presset helt ned til siste dråpe. Til det bare er skifteretten igjen.

Ps! Jeg er ikke sur og bitter, og har heller aldri hatt noen grunn til å være det. Verdenslederen har gjort det den skal for meg. Nå venter jeg på neste kule opp, slik at jeg kan smile enda bredere.


Kjedelig! Ting Tar Lengre Tid Enn Forventet (TTLTEF) 🙄
- I 2014 forventet jeg kort med sensor i 2017/2018
- Ser ut som det ikke kommer før 2020+++ og noen +ér til
- Nå tror jeg først 2021
Redigert 12.02.2019 kl 00:26 Du må logge inn for å svare
Sente
12.02.2019 kl 06:21 1493

"Reany confirmed ongoing Mastercard partnerships with IDEX, Gemalto, and IDEMIA, but says the company is keeping an open mind, and has relationships with several other suppliers." -Mastercard Executive Vice President, Identity Solutions Bob Reany told Biometric Update in an interview.

Kom gjerne med en kilde dersom du tror dette er et klipp og lim fra gammel info. Men i realiteten er nok dette oppfølgning fra denne:
https://www.biometricupdate.com/201901/breakthrough-year-ahead-for-biometric-payment-cards-industry-insights-and-predictions
ArtDude
12.02.2019 kl 06:26 1487

Hvem er i markedet for kort og aktivering via mobil ?
Sente
12.02.2019 kl 06:52 1453

Mener jeg har sett noen FPC sensorer under en mobil, men husker ikke hvor.
Ulempen med denne måte er at du ikke bruker kort sensor til å lage templaten til kortet. Fordelen er at det er billig, når "folk flest" har mobil allerede. Jeg tror det burde også være mulig å bruke en mobil til å gi spenning til kortet og så bruke sensor på kort for å lage template.
Møyfrid
12.02.2019 kl 07:49 1380

Ja, riktig. Enda en klipp og lim artikkel fra en seriøs blogger, som man kan lure på om er aksjonær.

Er du ikke mer kritisk til kildene enn dette, Sente?

Kanskje det er en oppfølging fra denne?: https://www.biometricupdate.com/201712/mastercards-bob-reany-on-trends-in-biometric-payments-authentication
Sente
12.02.2019 kl 10:25 1245

Michel Roig fra FPC og @Next_biometrics ble faktisk lurt av artikkelen og retweetet den. Nesten litt flaut av dem å retweete en slik artikkel som handler om deres egne selskap. Kanskje de også bør være litt mer kritisk?
Gi_Fan
12.02.2019 kl 11:17 1192

"Mener jeg har sett noen FPC sensorer under en mobil, men husker ikke hvor."

Idemia's dual interface kort har registrering via mobil. Og de bruker sensoren på kortet til å lage templaten. Det ville ikke være mulig å bruke mobilens sensor til dette. Rent bortsett fra at API på Android of iOS ikke gir apps tilgang til rådata fra sensoren, så ville det gitt enten elendig sikkerhet (høy FAR) eller uakseptabel brukeropplevelse (høy FRR). Det er generelt vanskelig å bruke forskjellig sensor til registering og autentisering, og det blir spesielt ille for små kapasitive sensorer som de på mobil. For store optiske eller akustiske sensorer går det greit.
Møyfrid
12.02.2019 kl 12:23 1156

Nei, om de ønsker å fremstå like useriøse er det deres valg.

Her ble det postet mer som en "breaking news" for verdenslederen. Det var det ikke, det var kun en blogg med klipp og lim fra tilfeldige årstall.

Men har man ikke mer å komme med er det ikke rart man blir desperat.

Da er det flott at du selv er så kildekritisk og saklig, og ikke minst velfundert....

BackCliff
30.01.2019 kl 08:04 2744
da fikk jeg rett om emisjon, men skal si jeg er overrasket over kursen

et spill for galleriet for å hausse om kursen virker det som. så desperate er de store aksjonærene :-)
Svar
Møyfrid
30.01.2019 kl 08:11 2723
Ja, jeg må le. Samme som jeg tenkte med hele greia, selv om jeg blir hengt her inne for det.
Møyfrid
12.02.2019 kl 14:20 1051

Takk, jeg tar det som ett klapp på skulderen.

Mastercard Biometric Card is an innovative, payment card technology that provides a secure and easy way for a cardholder to pay at the point-of-sale (POS)— replacing PIN/Signature authentication with fingerprint.

Provides an additional layer of security that is a simple alternative to PIN or signature
Works with existing EMV chip enabled POS terminals—no need for hardware/software upgrade

https://globalrisk.mastercard.com/wp-content/uploads/2018/09/BIOMETRIC-CARD_2018_07_25.mp4

Fingerprintcards har en løsning som fungerer utmerket i forhold til hva du skisserer. Hør bare hva Yan Yan, visepresidenten i FEITIAN sier: "We chose biometric technology from Fingerprints as they have the leading power consumption solution on the market and proven cutting-edge biometric performance, and hence offers the contactless smartcard market an irresistible biometric solution".

Fun fact: Fing har steget 67,1% i løpet av 23 børsdager. Fredag kommer tallene. Da vil vi mest sannsynlig en edruelig oppdatering av markedet med prognoser. Godt å få avstemt bloggerne, enten de er CEO`s eller "klipp&lim" skribenter.

Christian Fredrikson er forøvrig den eneste jeg stoler på i dette markedet.

Av Sente, på menighetstråden:

"Det ser veldig bra ut, og veldig dyrt. Litt rart de kommer med dette, når deres partner Zwipe har også kommet med en enrollment sleve. Skal de konkurrere mot hverandre?"

Du snakker home enrollment-løsningen fra Fing i dag? Hvis du leser meldingene så vil du se at man også kan kjøre enrollment via mobilen og ved terminal. Blir vel ikke billigere enn det?

Forøvrig ville det vel vært meget spesielt om Fing ikke skulle kunne utvikle sin egen enrollment, for bruk for andre kortleverandører. Du har hørt om å selge lisenser? Eller mener du Zwipe har låst markedet? Det stemmer i så fall lite med hva du har hevdet tidligere, ref åpen konkurranse.

Uansett, gratulerer til Fing med et flott produkt.

På fredag kommer guidingen, jeg håper dere har tid til å følge med, uavhengig av diverse CEO`s trang til å blogge fantasier.
Redigert 13.02.2019 kl 20:56 Du må logge inn for å svare

Forøvrig artig å lese Lars Gabas innlegg. (Han som postet videoer fra Trustech hvor han påsto å ta verdenslederen i løgn).

12.2.19: "Always funny to hear IDEX and there off-chip sensors. Power efficiency is part of the reason IDEX Biometrics CEO Stan . Maybe CEO Stan can explain way IDEX3200 uses 7050 % more current then FPC13XX in St-by and 100% more current in action ???"

Eller denne fra samme dato: https://twitter.com/GabaBiot/status/1095247295657005057

Blogger på lik linje med STAN, men allikevel :-)

Ny post fra IDEMIA i dag: https://www.idemia.com/fcode

Sjekk sensoren.
Sente
13.02.2019 kl 22:12 572

Selvsagt er mobil billigere, så lenge kunden har mobil og ikke har noe i mot å bruke den til dette.
Så kan en selvsagt diskutere sikkerheten om å la et kort bli enrolled første gang det brukes, vi sender jo tross alt PIN kode og kort i forskjellige pakker nå til dags av en grunn. Kanskje en må skrive PIN kode første gang for å kunne aktivere sensoren, men de valgte å ikke vise dette.

Jeg er heller overasket at de kommer med sleve/boks egentlig, jeg trodde FPC kun leverte sensor, ikke MCU og alt det andre som skal til for å drive/kommunisere med sensoren. Derfor regnet jeg med det var Zwipe og NXP f.eks. som ville lage disse løsningene. Vennligst ikke dra "hørt om selge lisenser" når du har tidligere latterliggjort Idex for deres mulighet om å gjøre det med sin sleve. Eller mener du FPC betaler lisens for å bruke Idex sleve teknologi?

Ellers ser vi nok alle frem til Fredag, håper de sier noe om Jinco sertifikatet i Korea og hva det innebærer.
Sente
13.02.2019 kl 22:20 564

Hjelper jo veldig på troverdigheten hans når en leser Next sine svar og han da ikke tar disse bort fra bildet sitt. :)

Skulle gjerne sett hvor han har Idex sine data fra og om han kan skaffe data for IDX3205 sensoren.
Ellers ser det ikke ut som det er noe stor forskjell på FPC og Idex i bruk:
FPC: https://www.youtube.com/watch?v=FvfRVgmofiE
Idex: https://www.youtube.com/watch?v=3nO7iCaD5HQ

Strømtrekk i sensor er i hovedsak viktig når en bruker batteri.
Sente
13.02.2019 kl 22:22 562

Siden er vel gammel? Filmen er fra oktober 2018, brosjyren er fra 2017.

Postet i dag.

På lik linje med cut&paste "intervjuet" du bekreftet de bekreftende bekreftelsene i går....:-)

Så da er det vel hot news?

"jeg trodde FPC kun leverte sensor"

Nei, de satser nok på å bli totalleverandør innen mange av de biometriske vertikalene, bla.a iris. Da følger ting som enrollment med i pakken.

Det er viktig å ha mer enn ett ben å stå på i dette markedet. Å selge pølser alene er ikke nok. Folket trenger brød, lompe, eller begge deler.

Eller vaffel.
Sente
13.02.2019 kl 23:08 500

Da ser jeg frem til iris enrollment sleve, håper de viser den frem på Fredag. :)

Ja, jeg tror det er muligheter for å se en iris enrollment slevefra Fing før du ser en for kort fra verdenslederen :-)
Redigert 14.02.2019 kl 07:19 Du må logge inn for å svare
Sente
14.02.2019 kl 08:42 286

Som du helt sikker vet, det er opp til kortprodusentene om de vil utstyre kortene med batteri eller ikke. Idex sensor støtter batteri, men funker helt fint uten også. Det samme gjør FPC.
Jeg skulle kanskje skrevet "Strømtrekk i sensor er i hovedsak viktig kun når kortprodusentene installerer batteri".
Redigert 14.02.2019 kl 08:42 Du må logge inn for å svare
Gi_Fan
14.02.2019 kl 13:02 206

*Standby* strømtrekk i sensor er i hovedsak viktig kun når kortprodusentene installerer batteri. Motivet for batteri kan f.eks. være å kobinere kortet med en OTP generator med display for å gi user convenience ved online kjøp også.
*Active* strømtrekk er mer viktig for ett kort uten batteri. Når idex sensoren krever mer enn dobbelt så mye energi som FPC sensoren for en avlesing av fingeravtrykk, betyr det større utfordringer for å lage energy harvesting delene av kortet. Temmelig sikkert derfor Zwipe valgte FPC for det er energy harvesting som er deres domene.

Ja, og Gemalto, Idemia og Feitans valg av Fing.

Contactless eksploderer så det er ingen grunn til å tro annet enn at det blir den eneste standarden på biometriske bankkort.

Så, før vi får bekreftelser fra selskapet kan det se ut til at verdenslederen ligger langt bak for tiden :-(