Nikola Twitter nå om 700 H2 stasjoner 🤑🤑


Nikola Twittrer: Zero implications on hydrogen. Hydrogen for long haul, over 700 stations going up and over 14 billion in pre orders for H2 and rising every day. BEV customers don't compete with hydrogen as they are mainly for inner city and much less range.
Redigert 08.02.2019 kl 18:37 Du må logge inn for å svare

50:1 i favør Hydrogen vs BEV bestillinger hos Nikola.
700 giga stasjoner skal opp i Amerika, disse skal NEL bygge.
Giga stasjoner trengs også i Europa, Asia og Australia.
Kjør hardt, kjør langt «and NEL will love you long time»
God helg og god natt Baisere
Logiske
08.02.2019 kl 23:34 2059

Enhver med et snev av fornuft skjønner at ren batteridrift ikke har noe med langtransport å gjøre, før eventuelt en stor revolusjon av batteri og lading er på plass.

Men disse "bestillingene" av Nikola bilene, er vel egentlig plass reservasjoner? Reservasjoner med 100% forbehold til kundes fordel, som er gratis å melde seg på?
Mange av disse blir vel naturligvis faktisk bestilt, men hvor stor % andel mon tro?
really
09.02.2019 kl 08:15 1816

I den opprinnelige pressemeldingen oppgis det en pris på 9 MUSD på 2 demostasjoner. Er det snittpris på 700 stasjoner er kontrakten verdt 30 milliarder NOK for 700 stasjoner. Men regnestykket er nok ikke så enkelt. En del av stasjonene er mye større. Og om prisen på en prototype som dette er er lik prisen i full skala produksjon er tvilsomt.

Andre opplysninger vi har er at det skal bygges 30 stasjoner initielt, inkl. Disse to. NEL oppgir at investeringskostnaden for 1 MW H2 kapasitet er i underkant av 50 000 USD, men det er bare for å produsere H2. Den første kontrakten er på 1 GWH, slik at H2 produksjonsdelen av denne kan være verdt 450 MUSD. den opprinnelige pressemeldingen sier at ordren på de første 28 stasjonene har en verdi på ca 500 MUSD. Det priser hver stasjon til 18 MUSD.

Om vi antar at hver stasjon i snitt skal ha 16 MWH kapasitet blir det 60 stasjoner i den første ordren. Det betyr over 3 milliarder i året bare for Nikola ordren og godt over 3,5 milliarder totalt.

Men vel så interessant, 700 stasjoner representerer en omsetning på rundt 100 milliarder NOK. Det er definitivt ikke priset inn. Men så har de ikke kontrakt på det heller, enda.
Tigeren
09.02.2019 kl 12:47 1468

really. Du treffer meget bra i dine estimater. Kr 100 milliarder i økt omsetning for Nel er sannheten. De første 28 stasjonene som er børsmeldt har er en verdi på ca kr 5 milliarder. Løkke har bekreftet at Nikola og Nel ikke skal oppgi kontraktssummen. Løkke er smart: Hans joker er å flagge milliardsum i neste melding og kursen skyter opp til et korrekt nivå til kr 7,-. Da blir kursen korrekt ihht til en vannvittig ordrereserve på mange milliarder. Men kjenner jeg Løkke rett så letter han på Nikola sløret anytime. Denne uken er jeg 100% sikker at Løkke kommer med flere børsmeldinger med et svært positivt innhold. Stay inside Nel. Oppsiden er enorm når triggere slår inn. Last opp på bunnfiske. Jeg kjøpte mye mere igår. Bunnen er nådd. Lykke til Nellere.
Redigert 09.02.2019 kl 12:50 Du må logge inn for å svare

Skyter i fillebiter? Hva er det du snakker om? Konklusjonen blir den samme selv om konkurransefortrinnet til batterteknologien blir noe mindre.

Toyota har jo innrømmet at Musk hadde rett angående personbiler så nå venter vi bare på neste innrømelse om at batteriet egner seg også best for lastebiler.
Framtia
09.02.2019 kl 13:51 1369

Nikola jobber heller ikke sammen med andre enn Nel for å bygge sin tiltrengte infrastruktur...9 mill$ for to demostasjoner vet jeg ikke om er riktig!? Nel fikk tileggskontrakt på 5,5mill$ fra Nikola, noe jeg tolker som 1 eleltrolysør(A485)med 1 tonn kapasitet og tilhørende fylle/ dispenserutstyr. Hver stasjon( full size!) skal ha ca 6-8 dispensere. Jeg antar at en full size stasjon koster ca 230 mill+/-, beregnet med overslag fra tidligere estimater og foreløpige kontrakter... Jeg antar at Nikola vil profitere på Nel's effektivisering og få igjen mye av gevinsten, uten at Nel taper noe på dette i kroner og ører. Nel får til gjengjeld en partner for life! Dette blir enormt skal dere se og dippen bekymrer meg lite! Noen taper og de største tjener, noe som vil vise seg mandags morgen...Regner med at CB nærmer seg 15-16% mandag, på bekostning av småaksjonærer og tradere...Vi får se! Uansett god helg til dere alle sammen😄

Enig, her gjelder det å ha is i magen og ikke bli for utolmodig. Det kommer til å bli ketchup effekt om ett år og 2,3. Det sier seg selv at det vil bli elektrisk med en god dose hydrogen. Spørsmålet er om Nel klarer å ta steget ut alene eller bli kjøpt opp. Det vil tiden vise men jeg sitter klar på mandag og kjøper meg litt opp på dippen.
Framtia
09.02.2019 kl 14:16 1316

Jeg tror dippen kom før helgen, da vi snudde på 5,03kr...Da var RSI historisk lav og motstand mot videre fall stor! Jeg lastet opp mye i intervallet 5,12-5,085kr...Jeg har fremdeles ca 100 % avkastning på forrige dipp av betydning(4/4-18) og håper dette skal gjenta seg nå, men muligens trenger jeg ett år her også...Jeg sløyfer uansett rep-emi nå, da jeg økte med ca 15% fredag. Rep'en tror jeg uansett vil blir forkastet...

Tenker samme å sløyfe rep emi og heller kjøpe på mandag. Får heller spa opp litt mer gryn dersom rep emi blir aktuelt
Tigeren
09.02.2019 kl 14:56 1231

Det er genialt nå å laste opp. Bunnfiske til under emisjon kurs er krem. Bare å kjøpe med begge hender. Jeg gjorde det samme. Men ikke glem at Løkke kommer til å servere noe stort megastort og jeg tror at kursen er på 5.805 i løpet av få dager. Rep emi blir gjennomføft da Løkke har en joker som sender Nel til nye høyder og om få dager er 5.45 billig. Nel vil stige rett opp.
Redigert 09.02.2019 kl 14:58 Du må logge inn for å svare

Rep-emi blir inställt. Vi kommer inte över 5 kr mer nu på en god stund. Hoppet står till Kina eller liknande men där är det også många som fått problem med kontrakt. Nikola kan vi värdera till de stasjoner NEL fått kontrakt på, det blir inget mer helt enkelt.
Admoff
09.02.2019 kl 15:44 1114

Du kommer tilstadighet med grove påstander uten rot i virkeligheten. Hva motiverer deg dag etter dag til dette tullet. Du utgir deg i den ene setningen å være aksjonær og i den andre setningen å være ultra negativ til NEL og hydrogen. Why Mr XYZ?🤔??

Hei der kjære Tigeren

Der var du jo. Nå på torsdagen serverte du oss 40 innlegg her på forumet, så jeg tar det vel som en selfølge at du minimum leverer tilsvarende i kveld.

Eric
really
09.02.2019 kl 19:38 835

Rep emien er et problem for kursen de nærmeste månedene. Når mange kan kjøpe til denne kursen er det fristende å selge litt om kursen skulle bli høyere. Og holder kursen seg under blir det ikke noen rep emi.
Framtia
09.02.2019 kl 20:15 755

Hvorfor skulle rep. emi være en fare for kursen fremover? Dersom den stiger etterhvert vil uansett alle potensielle kjøpere kunne forsynt seg grovt på langt lavere kurser enn EMI kurs...Jeg har selv kjøpt mye mer enn jeg ville fått i en rep. EMI, til ca 35øre lavere kurs...At noen vil prøve å holde kursen under EMI nivå noe lengre, er ikke usannsynlig. Dette tilsier bare at de som ønsker å øke, har gode muligheter enn så lenge...Jeg tror derimot kursen kryper opp snart mot Q4, der resultatet "allerede" er avdekket, medan guidingen er ukjent territorium og kan overraske positivt...Dersom Løkke mot formodning står på Q4 og ikke har 'noe nytt å fortelle og samtidig benyttet EMI kortet, med begrunnelse at utviklingen går fortere enn forventet, vil dette oppfattes som et tillitsbrudd! Da vil markedet lett oppfatte EMI'en som fremskyndet, pga "usannsynlig" bra kursutvikling...
Tror Løkke bør dra opp noen gode "forklaringer"ifm. presentasjonen for hans egen del...