Nikola Twitter nå om 700 H2 stasjoner 🤑🤑


Nikola Twittrer: Zero implications on hydrogen. Hydrogen for long haul, over 700 stations going up and over 14 billion in pre orders for H2 and rising every day. BEV customers don't compete with hydrogen as they are mainly for inner city and much less range.
Redigert 08.02.2019 kl 18:37 Du må logge inn for å svare
Tigeren
08.02.2019 kl 18:34 4011

Nikola Twitter litt til: Breaking: Our CEO, @nikolatrevor will announce Nikola Two and Nikola Tre in both Hydrogen and BEV at Nikola World. You will be able to order both trucks in 500kWh, 750kWh and 1mWh options BEV. Don't miss Nikola World 2019. Hydrogen long haul, BEV short haul. #emissionsgameover

Nels utstyr klarar bara el från kolkraft eller kärnkraft så särskilt miljövänligt blir det inte.
Redigert 08.02.2019 kl 18:47 Du må logge inn for å svare
safe99
08.02.2019 kl 18:50 3891

Veldig bra at det nå kommer meldinger etter hvert.. Lurte først på hvor stor del av "14 billion" som var hydrogen, men ettersom det står 700 stasjoner så...….
All-Inn-Long. Har dessverre ikke mer kapital :-)

Hehe,, det er bare så gøy. Jeg viste de ville gjøre dette. Lett å se at Nikola og NEL er bestevenner. De ser kursen gå ned og hjelper litt til med en god Twitter melding. Tenkte faktisk at jeg skulle skrive det i dag at Nikola kom til å legge ut en twitter melding for å hjelpe litt til etter emisjonen.. gøy at de la ut meldingen.. Folkens, NEL har nå mer penger på bok for å vokse videre. Nikola Europa kontrakt kommer når som helst (titals milliarder) +++ vi har en lang lang liste med trigger. Aksjer som blir solgt bytter bare eiere. Det er naturlig med gevinst sikkring og de store vil nok ta gevinst når tiden er inne. Vi skal langt opp før påsken, 7 tallet ser vi med 99% sikkerhet før april
Imprex
08.02.2019 kl 19:02 3801

Tillater meg litt tankelek...Tenk om Nikola er med i siste emisjon;)


BEV de skiftar alltså helt till batteri nå?

Rett i strupen på Tesla lanserar de detta?

Jag har föreslagit det men att det skulle komma redan nå! Imponerande av Nikola de måste ha en modulbaserad platform precis som Scania.

Å andra sidan var Nikola först helt batteridriven så man är tillbaka på rätt spår kan man säga.

Bra att de behåller hydrogenversionen en stund till för de som vill tanka hydrogen det blir nog inte så många dock men vi får se.
ArveAnd
08.02.2019 kl 19:10 3723

Kraftig skudd for baugen på NEL at Nikola nå går for batteridrift.

Det här er slutet på nels order med Nikola och en mörk dag för oss ägare det visar dock varför kursen gått ned. Vad har nel kvar av order nå? Det er en del intressant i Korea og Australien om jeg minns riktig
ArveAnd
08.02.2019 kl 19:11 3682

Twittermelding om at dei satsar på reine batteri-trucker hjelp neppe særlig på kursen til NEL. Det er rett og slett ein torpedo midtskips på NEL.

Det behöver inte bli så illa inte för oss som såg det komma men nu kan man ju själv räkna på Nikolas intresse att installera 700 stasjoner kommer ju inte hända, ska nel bygga dessa själv då eller när inga lastbilar ska tanka där?

Jag förstår det inte. Ska vi sälja oss ut på måndag allihop och hur i he... fick nel till en emission uken innen?

Då de visste detta som ägare i Nikola.
Samt att det alltid varit två-3 positiva nyheter innan emissioner l nel nu var det bara en liten samtidigt det var ovanligt sa man

Men istället döljde de alltså en negativ nyhet som kan innebära konkurs för nel. Stark kassa ja de behöver det nu 800 miljoner kan de leva på ordern från nikola är ett minne blott
really
08.02.2019 kl 19:36 3524

Det er vel heller et slag midtskips på Tesla. Nikola får en mer komplett produktportefølge og står enda sterkere i konkurransen med Tesla. Det neste en kan se for seg er en modulær oppbygging med både skalerbart batteri og FC,

Dette styrker forretningsmodellen til Nikola og er bare en fordel for NEL, De sliter allerede med å ha stor nok kapasitet i egen produksjon, det er ikke markedet som er utfordringen for dem.
dotcom
08.02.2019 kl 19:45 3463

Nå prater du mye tøv, selv til å være en fredags kveld.
Alle hydrogen truckene til Nikola har batteri og kan kjøre på batteriet alene hvis brenselcellene av en eller annen grunn skulle svikte.
Med tanke på at "alt annet" er likt ville det vært rart om de ikke også skulle tilby en ren batteri modell for kortere avstander/mindre last.
Ingenting av det som skrives på HO vil påvirke kursen i aksjer med såpass høy omsetning som NEL, så hvorfor gidder dere?
Er det artig å erte folk, eller hva er greia?
ArveAnd
08.02.2019 kl 19:48 3428

dotcom,

det er ganske stor forskjell på om du skal ha eit batteri for hydrogendrift eller om du skal ha ein motor med rein batteridrift. Heilt anna batterikapasitet det er snakk om. Og dette er sjølvsagt svært negativt for NEL.
stud_trd
08.02.2019 kl 19:52 3405

Hydrogen = long haul, BEV = short haul... Forstå nå i det minste det som blir skrevet før dere begynner med dette tøvet. ;-)
stud_trd
08.02.2019 kl 19:55 3378

El er vel el om det stammer fra vannkraft, vindkraft, solkraft, kullkraft, eller atomkraft. For mye rødvin for tidlig InvestorXYZ ?
ArveAnd
08.02.2019 kl 19:57 3365

Her handler det om å sjå implikasjonen av denne meldingen fra Nikola. Men for dei som trur og meiner det er positivt for NEL så er jo det fint, og da er det jo berre å kjøpe meir. Eg for min del tolkar dette som svært negativt for heile hydrogensatsinga til Nikola før den i det heile tatt har komme i gang.

Lugn

här kommer batteri dessverre ta över allt.

Batterierna blir effektivare slik att short haul blir long haul inom de 2-3 år som Nikola ska begynne og leverere. Det kan vi se.

Vinnare är lastbilsförare de kommer få en bättre ekonomi. Då väljer de förstås batteri.

Sen finns det förstås finsmakare inom h2 som väljer en hydrogen-version, men det är få som är så intresserade av hydrogen att de betalar extra för det.

Som du kanske minns så tapte NEL et miljardkontrakt i Frankrike fordi deras elektrolysrör inte klarar av den varierande spänningen från förnybar el. Nikola har också lovat att leverera hydrogen från förnybar el, men det kan ikke ske eftersom de valgt utstyr fra nel. Men nå med batteri så ser det bettre ut för miljön.
dotcom
08.02.2019 kl 20:00 3343

Tøv.
Hovedargumentet for hydrogen fremfor batteri i tunge kjøretøy er at vekten av batteriet blir for høy hvis man vil bruke bare batteri og ønsker lang rekkevidde til tung last.
Til bykjøring med lettere last vil batteri være optimalt hvis strømnettet er godt nok. Ingen bestrider det. Hvis man imidlertid ønsker å trekke tung last langt, eller strømnettet ikke er godt nok er hydrogen bedre. Dette er en helt naturlig utvidelse av produktutvalget til Nikola og ikke på noen måte negativt for NEL. Tvert i mot kan man si at det er positivt for NEL at Nikola får flere ben å stå på, da NEL til en hvis grad er avhengig av at Nikola lykkes i sine satsinger.

Dette blir bare fantastisk for Nel. Selvsagt skal nikola også ha batterier i truckene, men ikke for å konkurere ned hydrogenet, men for å samarbeide med hydrogenet. Nå blir det en gedigen utbygging av hydrogen stasjoner de neste årene. Hærlig👍👍

kursen på måndag blir 4 kr og 15 öre 👍👍
stud_trd
08.02.2019 kl 20:08 3289

Fatter ikke hvordan du kan tolke det negativt ArveAnd. Selv koser jeg meg i de fem minuttene jeg fyller diesel, mens jeg ser på batteribilene som står der til lading i 13 minus med sjåføren på plass uten varmeapparat i gang, for da tar det så mye lenger tid. For ikke å snakke om de som venter på tur. ;-)

Går ikke an å driver seriøs transport på den måten der vet du. Derfor short haul, såsom Post Nord og DHL innad i en by, ikke mellom byene. Der blir det hydrogen, og totalt sett ZE om man ser bortifra hvordan hydrogen produseres og batterier lades.
Apop
08.02.2019 kl 20:08 3284

Ingenting er endret for Nikola mtp hydrogenstasjoner selv om de nå kommer med batteri i tillegg,

kan likevel se dette gå utover NEL på mandag
stud_trd
08.02.2019 kl 20:13 3252

InvestorXYZ, vind og solkraft kommer aldri til å bli en stabil energikilde, og det er vel også grunnen til at Tyskland brenner mer kull enn noesinne, basert på det "Grønne skiftet" og i tillegg nedkjøring av atomreaktorer.

PC'en din dør også om det ikke leveres stabil 220V. Det holder ikke med spenningsvariasjon mellom vindkulene. ;-)

At Nikola annonserer rene BEVs i tillegg til hybridversjonen FCEV samtidig som de presiserer full HDV-stasjonsutbygging er utelukkende positivt for NEL aksjonærer mener jeg. Det styrker caset «Nikola» som sådan og gjør produktspekteret mer fullkomment, noe som befester markedsposisjonen.

Kjør hardt 💪🏼

har tysklandsbörsen öppet än kan man hinna sälja där?
Tigeren
08.02.2019 kl 20:15 3217

En ting er endret: Nikola bekrefter nå endelig at de skal rulle ut 700 H2 stasjoner i Usa. Nel kursen vil skyte opp på mandag. Og alle FuelCell biler og alle FuelCell lastebiler trenger også et batteri 🤑🤑 En må ikke rakettforsker for å forstå basis i teknologi.
stud_trd
08.02.2019 kl 20:18 3196

Anbefaler i grunnen InvestorXYZ å selge rubb og stubb asap, så slipper du å bekymre deg noe mer og kan la NEL tråder være i fred. God fredag ! ;-)

Ja, den er åpen.
Skynd deg, så rekker du å selge «aksjene» dine
dotcom
08.02.2019 kl 20:26 3133

Det kan vel ikke være mange igjen som tror xyz har aksjer i noe som helst. Gleden hans består nok i å se om han klarer å hisse opp noen med tøvet sitt.
Hver sin lyst. :)

Nikola+ Tesla +Nel= sant,, nei nu ble det for mye rødvin. God helg og løkke til
Apop
08.02.2019 kl 20:37 3031


Nikola Motor Company


@nikolamotor

H2 is 5,000 lbs lighter than BEV and is cheaper for long haul applications even with H2 costs. BEV is for inner cities and non weight sensitive applications. Nikola is not phasing our hydrogen at all, we will see 50:1 more hydrogen orders but some applications BEV works great.

Innlegget er slettet av Ranudo

Hehe, her kommer Nikola og presiserer at de går 50:1 in for hydrogen :-) Jeg som håpa på å øke litt på mandag til 5 kr aksjen
Redigert 08.02.2019 kl 20:40 Du må logge inn for å svare
dotcom
08.02.2019 kl 20:45 2975

Åpenbart ikke bare her på HO at noen misstolket meldingen fra Nikola, ellers hadde det vel ikke vært nødvendig å presisere?
Ja ja, noen må åpenbart ha ting inn med teskje.

Det ni glömmer är att också hydrogenversionen av Nikola har batteri.

Og att Nikola nå får kompetens på batteri og kan minska eller öka andelen batteri også i sina long haul versioner.

Tex om batterier blir effektivare så ökar de mängden batterier, så behåller de samma storlek på batteriet men det är dubbelt så effektivt.

Då kan de istället minska storleken på hydrogentanken. Vid ett eller annat tidspunkt er sen hydrogentanken blitt så liten så det er ingen mening at ha fuel cell og annet utstyr. Då tar batteriet över helt.

Då jeg ser at batteribilar ska bli billigare än personbilar innan 2024* pga effektivare batterier, så är det där nånstans som batterierna är väldigt effektiva.

*Det är ungefär då som Nikola börjar med stora leveranser.

Så frågan är om vi någonsin får se hydrogen i Nikola. Själva namnet Nikola passar bättre med batteri än med vätgas.

Det som detta innebär för kursen, ja det är att vi kan få en nedgång på måndag, 2 till 25 %. Men att vi kommer få en nedgång under en lång tid är viktigare. För det här innebär ytterligare ett skifte bort från hydrogen. Personbilar har i gett upp, men på lastbilar såg vi möjligheter. Det vi har kvar nu är turistbussar, tåg och färjor.
Redigert 08.02.2019 kl 21:14 Du må logge inn for å svare
Tigeren
08.02.2019 kl 21:22 2787

Hehe.. optimist88. Joda det er lov å håpe på at Nel kan kjøpes for kr 5 på mandag. Men jeg tror Nel stikker oppover igjen. Time Will show. Når markedet virkelig forstår hvilken gigant Nikoka kontrakten blir for Nel. Da skyter vi opp til kr 7. De første 448 elektrolyserør dvs den lille 1.kontrakten fra ifjor gir ca kr 10 milliarder i omsetning til Nel iflg kalkyler fra Norne Securites. Det er ikke priset inn i dagens lave aksjekurs.
Redigert 08.02.2019 kl 21:23 Du må logge inn for å svare
stud_trd
08.02.2019 kl 21:23 2768

Nikola passer sånn sett best med Tesla, for det var vel Nikola Tesla som var det fulle navnet, og det hadde jo bare vært festlig om dette også er et Elon Musk stunt, at det er han som er tungt inne med funding også der.

Han har jo humor, og ønsket jo at modellene skulle bli sex, noe han på sett og vis har klart med modell S, 3 og X. ;-)

Så nå har Nikolai innrømmet at batteriet er faktisk overlegen på kortere avstander og skal satse på det også. Det lover jo bra for batteriteknologien, enda en aktør som satser på og bidrar til at batteriet blir det neste store.

Egentlig så har det jo blitt konkludert mange ganger at "So, while hydrogen may have a part to play in the world of energy storage (especially seasonal storage), it looks like a dead end when it comes to mainstream vehicles.". Kanskje den er mer egnet for fly e.l.?

Ganske interessant forskningsartikkel fra verdenskjent tysk forsker Ulf Bossel:
https://www.industrializedcyclist.com/ulf%20bossel.pdf

Nikola sier jo at i langtransport er det hydrogen som gjelder men for mindre kjøring kan batteri fungere men at de kommer til å selge 50:1 hydrogen.
De sier de skal kjøre på videre med 700 stasjoner som er langt mer en NEL har fått ordre på så spennende så se om de skal bygge alle. (noe de helt sikkert skal)
De sier videre at de får inn nye bestillinger hver dag på hydrogen trucks. Altså, det er hydrogen de satser på men de ønsker å tilby batteri for de som ønsker det.

Uansett, det er lattelig å tro at tungtransporten skal stå i laddekø.

Ja, og før det så sa de at det var kun hydrogen som gjaldt... så nå er det batteriteknologien som gjelder for kortere avstander... og i morgen er det kun batteriet som gjelder.

Ja, de får bestillinger, problemer er at de er null verdt, t.o.m. jeg har reservert en for moro skyld da det koster ingenting å reservere.

Batteriteknologien er under utvikling og det finnes allerede elbusser i Oslo, Oslo har hatt så god erfaring at de bestilte enda flere. Jeg tror det er for sent for hydrogen.
dotcom
08.02.2019 kl 21:53 2599

Jeg får vel innrømme at jeg ikke leste den artikkelen, det finnes så mang som trekker i forskjellige retninger, men felles for dem alle er at ingen av dem vil klare å spå fremtiden. Men i forhold til det som synes å være påstanden din: Hydrogen er ikke noe for personbiler. I europeiske byer hvor de fleste bor i leiligheter, er det ingen selvfølge at nettet bygges ut for å dekke ladestasjoner i alle parkeringsgarasjer. Det er godt mulig at det finnes et stort marked, også for hydrogen drevne personbiler. Den som lever får se. :)
Merik
08.02.2019 kl 21:56 2574

Sånn evaluerte svenskene på avtalen mellom Volvo og norsk olje også. Så hvor seriøst tror du vi tar dine innlegg....., Hooohaaa!
JosefK
08.02.2019 kl 21:57 2561


Samme Bossel som Toyota skyter i fillebiter:

Bossel made a fundamental mistake in his analysis, Hirose says about the fellow nuclear physicist. Bossel assumed Hydrogen would be made using existing electricity. “If the starting point is that the electricity is already there, and if you use that existing electricity to make hydrogen with electrolysis, then yes, you would lose 30% of that energy,” Hirose says. “But people forget that when that electricity was made from natural gas, or coal, 60% to 70% of the energy was lost. If hydrogen is produced directly from natural gas or even coal, they will not lose 60 or 70% of the energy. It all depends on where you start.”

The bulk of today’s hydrogen is not made from electrolysis, but by reforming mostly natural gas, or even coal. Strangely, Bossel did not, as he himself admitted, “consider this option, although hydrogen can be chemically synthesized at relatively low cost.”

http://www.thedrive.com/tech/26050/exclusive-toyota-hydrogen-boss-explains-how-fuel-cells-can-achieve-corolla-costs


Nikola One, som er for langtransport, skal gå på hydrogen.
All tvil om Nikola bør være blåst nå. Burde forsterke sannsynligheten for at Nel får de 700.
Da bør vi se en fin oppgang på mandag.

Hydrogen blir nok løsningen også for personbiler.
https://www.netfonds.no/quotes/release.php?id=20190206.Cision.20190206:BIT:0709:0

"Kina har insett att den nödvändiga elektrifieringen av fordonstrafiken inte kommer att gå att lösa med hjälp av batterier," säger Per Wassén, vd för PowerCell. "I Kinas miljonstäder kommer det varken att gå att sätta upp tillräckligt många laddstolpar eller att finnas tillräcklig kapacitet i elnäten för att en massiv elektrifiering med hjälp av batterier skall kunna vara ett reellt alternativ. Det här är en ståndpunkt som kommit att delas av allt fler fordonstillverkarna som också inser att för massbilism och tunga transporter är vätgas och bränsleceller idag ett betydligt bättre alternativ än batterier."
dotcom
08.02.2019 kl 22:29 2408

Nesten umulig å spå om fremtiden, men jeg synes det ser bra ut for hydrogen akkurat nå.
Problemet er selvfølgelig at hvis det skulle vise seg å ta litt tid så er det ikke sikkert at NEL blir en av vinnerne.
Om NEL blir en av vinnerne er veddemålet, og jeg er "tungt" inne i NEL i min beskjedne portefølje.
Ingen blir rike av utbytter og obligasjoner med mindre de har penger i utgangspunktet. Vi andre må ta litt risiko. ;)
Bjella
08.02.2019 kl 22:44 2338

Det er umulig å få noe stort volum i verdensmålestokk med rene Elbiler.
Enhver som har litt kompetanse på El teknikk forstår at om så var tilfelle må det bygges ut enormt i alle ledd , både på høy og lavspentsiden og det er ulønnsomt og umulig å realisere.
Hydrogen er fremtidens energibærer og realiseres innenfor en mengde bruksområder allerede idag.
Vanlige bolighus kan driftes på hydrogen , større bygg , transportbransjen på alle områder inndustriel virksomhet bruker hydrogen til et utall områder.
Uendelige bruksområder kan driftes med Hydrogen som driver.
Opp vi går på mandag , etterhvert flyr vi med fuel fra NEL.
Kjøp annbefales sterkt.
OZZY
08.02.2019 kl 23:15 2226

jeg har liksom ventet på dette som kom idag. Nå er endelig Nikola en 100% leverandør av lastebiler til alle formål og by og land. Gratulerer alle Nellere. får håpe bestillingene på hydrogenstasjoner renner inn fra Hele verden. god helg