Løkke: Dette går raskere enn forventet. Smeller opp!


A key quote in this announcement, "...deployment of hydrogen as a fuel for the heavy-duty sector is moving faster than expected. Merk dere denne setningen. Dette går raskere enn forventet sier Nel.
Nå fikk jeg mail: Jeg ble tildelt 356.091 aksjer i emisjonen. Deilig. Husk at Nel stiger alltid raskere enn det den synker. Alle ikke Nel aksjonærer som dukket opp her inne i natt - må jeg rett og slett bare le av. Patetisk. De vet faktisk ikke hva de snakker om. Men de dukker først opp ved en råsterk emisjon på kr 480 mill som ble fulltegnet på 30 minutter. Det blir en vill Nel omsetning i dag. En dipp kl 09.01 ned mot 5.50, så er det straka vegen rett oppover. Neste trigger skyter Nel oppover. Jeg vektet 40% av min portefølje inn i NAS på NAS emidippen på mandag, det ga meg +22% økning på 3 dager. Bunnfiske er lønnsomt. Tradere kan tjene mye penger på å plukke opp mye av Nel ved dagens børsåpning. Men jeg kjenner jeg NEL rett kan kursen ligge på kr 5.90 eller høyere i dagens slutthandel. Løkke kan trekke frem nye jokere. Det er mye stort på gang nå. Det blir er løft i dag. Kontrakten i går på kr 51 mill sier mye om Nel sin unike posisjon. Er det Warren Buffet som har bestillt denne giga Heavy Duty Vechile elektrolyse/H2 pumpstasjonen som leverer vel samme ydelse som Nikola sine H2 pumper. Leverer minimum 1 tonn H2 pr cluster. De to demo stasjonene til Nikola kostet kr 71 millioner. Så gårsdagens pumpe er større en Nikola sin. Hmmm??? Det må være Flying Pilot J ved Warren Buffet som nå lurer i kulissene. Buffet+Nikola+Nel=Krem for alle Nel aksjonærer eller hva? Hadde det vært Nikola som bestilte i går så hadde dette vært kunngjort. Spennende tider for alle Nel aksjonærer. Nel er verdt mere i dag - enn i går. Nå har de nesten +en halv milliard i banken for vekst. Herlig :-) Løkke til.
Redigert 31.01.2019 kl 09:40 Du må logge inn for å svare

Jeg vil tro at vi vil se kursen i intervallet 4,75 - 5,25 før vi ser 7.

Jeg fikke rett sist da kursen stod i 3,6 etter emisjonen og jeg sa at kursen skulle ned og krysse emisjonsnivået på 2,5 (den gikk ned til 2,63)

Og denne gangen vil ikke bli noe unntak og av samme grunn ble kursen kjørt opp fra 5 til 6 nå rett før emisjonen og gjennomført i hui og hast før den elendige q4 presentasjonen som kommer om 19 dager - det er lov å tenke selv om man er posisjonert...;)
Redigert 31.01.2019 kl 15:27 Du må logge inn for å svare

Men du har jo vært negativ til NEL siden 3.6 også da. Vi treffer alle et tall i ny å ne i vill gjetning.
safe99
31.01.2019 kl 15:55 2420

Du lever i steinalderen. Den utviklingen vi nå bare ser starten av (og som NEL er en del av), kan nesten sammenlignes med den Den industrielle revolusjon rundt 1900. Her må man ha vyer. Legg gjerne fram regnskapet fra 1927 som kilde
.

Tigeren, Som du sier, les Norne Secureties sine estimater.... Det er jo bare estimater og det er det som er problemet.. Hvorfor tror det er at ingen tall er børsmeldt?? Kan det være for at der er en klausul i kontrakten. En klausul som muligens sier at Nikola når som helst kan avbryte kontrakten uten kostnad for dem... Jeg tror Mr. Trevor Milton er en smart mann som vet hva han gjør og jeg tror de er beredt på å kansellere så snart ny teknologi dukker opp. NEL har brukt samme teknologi i 90 år og må være eneste selskap i verden som har overlevd med dette. Jeg betviler ikke teknologien, men er sikker på at det rimelig snart kommer ny og bedre teknologi og da er det takk og farvel.
abroker
31.01.2019 kl 18:14 2088

Smeller opp???
Hvor hen da???
Tigeren
31.01.2019 kl 18:46 2000

Velkommen til Nel. Du er tydeligvis ny her..Du gir klart uttrykk for at du mangler mye kunnskap. Les deg deg opp, så blir du klokere! Det er dessverre det eneste som hjelper for deg......

NEL ble jo invitert til å investere i Nikola. -var det i overkant av 40 millioner. Jeg tror Nikola er LIKE LITE interessert som NEL i å trekke seg fra denne kontrakten. Det å i det hele tatt komme frem til en transatlantisk kontrakt gjennom mulighetsstudier og samtaler, ikke minst kontraktutforming osv, tar kjempe lang tid. Nikola ville aldri sett andre veier nå. Dette er gjennomtenkt. Når det gjelder elektrolyse er det en gammel teknologi. Det er måten man gjør det på som må være effektiv. -her er NEL i utvikling kontinuerlig. Det er ikke en 90 år gammel teknologi NEL selger. Det blir 90 grader feil å si.

Grunnen til at NEL foretar en emisjon nå er fordi kursen er høy. Fremfor å ta en emisjon når absolutt alle forventer det og kursen synker som følge av det, gjennomførte NEL en emisjon nå ved høy kurs for å hente mest mulig penger. Dette er en emisjon for videre vekst. Ikke for å bygge ut videre på Notodden eller levere til Nikola. Nel ville ikke hentet over 430 millioner for å bare kunne levere til Nikola.

Nå kan NEL fritt inngå nye kontrakter og bygge fasiliteter til å levere på disse. Dette blir svært!
tiguan
31.01.2019 kl 18:54 1955

Tradegate 5,703 nå, dette blir bra i morgen!!!

Som å leie en gutt til skolen
farsken
31.01.2019 kl 19:13 1850

Tigeren. Angående "Løkke har bekreftet at den blir på mange milliarder kroner. Men Nel og Nikola har avtale at de pt ikke skal kunngjøre for børsmarkedet xx antall milliarder."

Inntil du kan dokumentere at du vet noe sånt, anser jeg deg for å være en løgnhausser. Men jeg er åpent for at jeg tar feil.

man må vel ikke være rakettforsker for å skjønne at avtalen med NIKOLA har en verdi på MANGE milliarder kroner, eller.......
Tigeren
31.01.2019 kl 22:53 1471

Ja les ny tråd. Fakta er funnet frem. Denne kontrakten med Nikola er på milliarder slår Løkke fast.
Redigert 31.01.2019 kl 22:55 Du må logge inn for å svare

Som Tigeren sa Farsken, du har mye å lese deg opp på. Se de 4-5 siste kvartalsrapportene og les presentasjonen som ble lagt frem nå. Når det gjelder Nikola kontrakten, så har Løkke sagt i ettertid av kontraktsinngåelsen at dette er en kontakt som Nikola ikke kan komme seg ut av på noen måte. Den er Bankers. Personlig er jeg overbevist om at de ca 700-800 neste stasjonene også er Bankers for NEL.

Se slide 29:
https://mb.cision.com/Public/115/2728917/8c86ae7516d968ab.pdf

Jeg husker Løkke sa for noen kvartaler siden at NEL skulle gå i pluss i løpet av 2018. Nå er vi i 2019 og selskapet har gjennomført nok en emisjon.

For noe bullshit.

Men skriver Hans Iver Odenrud i Finansavisen noe om det?

Neida, Hans Iver Odenrud og Finansavisen som har hausset NEL i årevis nå kjører på med haussingen sin. Ikke et kløyva ord om hva Løkke, som er i ferd med å bli styrtrik på NEL, snakket om å gå i pluss i løpet av 2018.

For en helvetes råtten gjeng.

Nå har de jo bygget ut stor kapasitet på Notodden og større enn de egentlig trengte. At guidingen gjøres noe fleksibel må du bare akseptere. Det er jo ingenting av det som er foretatt som er til det negative for NEL.
really
01.02.2019 kl 07:21 994

Selv om kapasiteten på Notodden er vesentlig større enn det totale verdensmarkedet i dag så vil for lav kapasitet der bli det store problemet for NEL allerede før fabrikken står ferdig. Det er den som begrenser hvor store kontrakter de kan ta på seg.

Du kan ha all kapacitet du vill, men når du säljer med tap så går det i konkurs.

Se på rec de hade hypermoderna fina anläggning runt om i Norge, de sålde med tap og de fikk stenge.

Så ser vi i nel att det er den samme gjengen, lökke, spetdalen, enger, med erfarenhet fra rec. Så gör de samma misstag igen, baserar sig på ett eventuellt högt pris i början av produktsykel, innan produkter ens er lanserat så säljer de med tap PGA konkurrens.

Samme gjengen, samme misstag, men denne gang Fra k-märkta lokaler.
JosefK
01.02.2019 kl 07:46 889


Det er smart å ikke gå ut med tallene. Hadde de det gjort, hadde posisjonen mot andre motparter fort blitt svekket.

Nå har både Nel og nikola gått ut med eksklusivitet i sine respektive presseskriv. Dette hadde de ikke gjort om det var tilfelle, ellers ville de gjort seg selv til lovbrytere, begge parter.

Ny teknologi? Joda. Det kommer hele tiden noe nytt. Felles for 99,9% av dem er at de er på laboratorie nivå. Det vil si at det er mange år med testing og evaluering før noen vil ta det ut i full skala.

Og om du leser emisjons meldingen, går det klart fram: pengene skal befeste posisjonen som markedsleder for "heavy duty" applikasjoner. Det er ikke sånn at Nel sitter og venter på å bli fraløpt.

Løkke sa ved inngåelsen av Nikola-kontrakten at det ville føre til investeringsbehov slik at NEL ikke lengre ville få et positivt kvartal i 2018.