Awilco LNG (ALNG) - Helt absurd lav markedsverdi ifht. NAV

Earth
17.01.2018 kl 12:42 2360

Minner folk om følgende punkter som ikke ser ut til å ha blitt priset inn i ALNG i det hele tatt:

* 1-3 mai: Enda flere dager med absurd kursutvikling pga småsalg. Dette er grunnen til at det burde være påbudt å tatt høyere utdanning eller i det minste et kurs i valuering av selskap før man få lov til å handle på børsen. Jeg kommer uansett bare til å fortsette å kjøpe, så blir det ekstra godt når denne går langt over 5 kroner og alle som solgte så ekstremt lavt som i dag kan angre bittert! Ha en fin uke:)

* Kursen er per dags dato helt absurd lav, omtrent slik at den er priset inn til å ha negative resultater i 20 år fremover. Selger de skipene til godt under markedsprisen for skipene så sitter de igjen med langt over 5kr per aksje ETTER ALL gjeld er betalt. Man kunne med andre ord teoretisk sett kjøpt for 1 million i dag på 4kr og dagen etterpå kunne selskapet likvidert eiendelene sine og så hadde du i løpet av EN dag sittet igjen med 1 250 000kr. Hvis man skal ta det markedsmessige synet som er at NAV ligger på 7kr så ville du sittet igjen med 1 750 000kr over natten, en 75% økning. Det er imidlertid slik at jeg foretrekker å være på den konservative siden så jeg vil si at 6kr er mer realistisk, ergo ville man da sittet igjen med et beløp på 1 500 000kr. Hva dette forteller oss er at ALNG mener at de forventer langt høyere aksjekurs enn 6-7kr, og at aksjen i dag er en av aksjene på børsen med absolutt størst rabatt. Problemet er at volumet er så lite, så når EN person fra netfonds/nordnet bestemmer seg for å dumpe usle 50 000-100 000kr så faller kursen kraftig. Dette er grunnleggende matematikk, og dersom LNG-ratene og LNG-etterspørselen fortsetter å øke så burde ALNG kunne gå til over 10kr per aksje.

* Det er godt mulig at ALNG i løpet av de neste par månedene bestemmer seg for å ta opp et lån for å kjøpe et skip som de kan operere på spot-pris. Merk: opptak av gjeld betyr at aksjeprisen automatisk skal øke pga. fordeler relatert til skatt.

* ALNG er en av de få aksjene i energi-sektoren som ikke har økt kraftig i år, potensialet fra flertallet av de andre aksjene er allerede tatt ut. Jeg tror nok at analytikere kommer til å se dette (bortsett fra de analytikerene som allerede har det og har kursmål LANGT over dagens kurs) og så kommer det en ny anbefaling som kan skvise utt alle nettløkene slik at de blir nødt til å kjøpe på høyere nivåer slik som da aksjen gikk fra 4kr til 6kr før nyttår.

* På lengre sikt er LNG-shipping Myrseth sin favorittbransje på Oslo Børs, grunnet den kommende markedsbedringen.

- Amerikansk vekst i eksportkapasiteten, kombinert med økt kinesisk og indisk import vil gi en sterk økning i fraktbehovet i årene fremover, skriver Myrseth.

Slik etterspørselsprognosene og ordreboken ser ut nå, vil verden ifølge direktøren mangle 40-60 LNG-skip i 2020.

- Normalt ville rederne ha gått mann av huse for å bestille nye skip med slike utsikter. Så hvorfor er kontraheringsaktiviteten likevel minimal? spør han.

Dovre-direktøren mener forklaringen er todelt.

- For det første har de eksisterende LNG-rederiene for svak balanse til å bestille nye skip etter flere år med lave rater. Dernest er etableringsbarrierene ekstremt høye. En ny LNG-tanker koster i størrelsesorden 190 millioner dollar, og det er kun et fåtall verft i verden som er i stand til å bygge slike skip, forklarer han.

- Som om ikke dette var nok, er den tekniske kompleksiteten forbundet med drift av LNG-tankere høy, og det stiller store krav til operatørkompetanse. Hvem som helst kan ikke bli LNG-reder, føyer Myrseth til.

* EIA har anslått at eksporten av LNG vil øke kraftig til 3.0 Bcf/d i 2018, opp fra 1.9 Bcf/d in 2017, samt at veksten vil være tiltakende utover de neste årene. (4.8 Bcf/d i 2019). (link:https://www.eia.gov/outlooks/steo/report/natgas.php)

* REKORDHØY LNG-import i Kina. Da sist måling ble gjort, som rapportert av E24, hadde import av LNG økt med utrolig 53% i Kina som er et umettelig marked. (link:http://min.e24.no/rekordh-y-lng-import-i-kina/a/8w6ned)

* "China's natural gas use could almost triple from last year to about 600 billion cubic meters by 2040, and it could overtake the U.S. as the world's largest consumer by 2050, according to Sanford C. Bernstein & Co." Dette skjer ettersom Kina bestemmer seg for å erstatte kull fullstendig med blant annet LNG. (http://www.chron.com/business/energy/article/LNG-sales-to-China-boom-12457009.php)

* Awilco LNG er fullstendig restrukturert nylig og har mer enn nok av penger til å ekspandere virksomheten i en voksende LNG-bransje. Det betyr at det kan komme en nyhet om enten kjøp av et skip eller leie av et skip som kan knytte seg opp mot dagens spot-rater i motsetning til flere selskaper i USA som har locked-in rater fra +2 år siden.

* Flere profilerte investorer investerte nylig enormt mye penger i kursoppgang på Awilco LNG. MERK dette var ekstremt nylig:

2 januar 2018: Haudemann har nå investert 426.448 aksjer i selskapet, tilsvarende en eierandel på 0,32 prosent, noe som gjør ham til den 29. største aksjonæren. Aksjene har en verdi på rett i overkant av 2,1 millioner kroner, basert på siste omsatte kurs.

8 januar 2018, som er knapt en uke siden: "Haudemann DOBLER i Awilco LNG. Jan Haudemann-Andersen er bull på LNG-rederi, og er nå den attende største aksjonæren. Den profilerte investoren signaliserer stor tro på selskapet fordi en fersk oversikt viser at han fortsatte å kjøpe aksjer også i forrige uke.Ifølge en brennfersk aksjonærliste, økte beholdningen med ytterligere 573.552 aksjer i løpet av uken, noe som gjør at han nå har en eierandel på 0,75 prosent. Børsoppgangen fortsetter mandag og med én million aksjer totalt, er aksjeposten hans nå verdt 5,90 millioner kroner."
link: http://www.hegnar.no/Nyheter/Boers-finans/2018/01/Haudemann-dobler-i-Awilco-LNG

Så spør dere selv, tror dere virkelig en storinvestor planlegger å selge alle de flertalls millioner kronene han har investert nær det samme stedet han kjøpte aksjene? Svaret er naturligvis nei, ettersom han selv viser at han er stålbull på Awilco. Det er langt mer sannsynlig at han satser på å selge ved rundt 7kr.

* TRE analytikere har kjøpsanbefaling på ALNG der en blant annet ligger på 6kr.

* Dersom du tror på teknisk analyse så mener investtech også at Awilco LNG viser en sterk utvikling:
http://www.investtech.com/main/market.php?CompanyID=100636&tck=ALNG&product=2

* Trolig at Myrseth vil anbefale aksjen nok en gang i løpet av kommende månedene, da dette er en av de få aksjene på børsen som ikke har økt med markedet pga lav omsetning.

* NAV ligger på 7kr, eventuelt 6kr hvis du skal være VELDIG konservativ. Likvideres selskapet i dag hadde man fått overskudd på over 50% av investeringen, som gjør det helt absurd at kursen er så lav som den er.

* Tekniske bildet er BULL: https://www.norskbulls.com/SignalPage.aspx?lang=en&Ticker=ALNG.OL


Redigert 03.05.2018 kl 09:57 Du må logge inn for å svare
Earth
08.05.2018 kl 19:24 1744

Betydelig større volum enn vanlig de siste 3 dagene, og kursen har økt videre. Tror at folk har sett hvor absurd lav priset selskapet er ifht. NAV, så nå blir forhåpentligvis 2 måneder med mikroskopisk omsetning avløst med en kraftig økt volumøkning som dytter prisen opp mot nivåer som ikke er helt latterlige slik dagens situasjon er. Aksjen skal minst stå i 5kr og konservativt sett 5,5-6kr. Det er stor spread på salgssiden så hvis noen først kjøper for flere hundretusen så går kursen opp mot 5-6kr svært raskt.
Earth
14.05.2018 kl 23:08 1611

Ja da fikk vi i dag en bekreftelse på at jeg hadde rett, og vil gjerne ta anledningen til å le av alle som solgte på 3,80 og 3,90 når minsteverdi av selskapet ligger på 6kr som Fearnley i dag bekreftet. Nå er det bare spørsmål om tid før vi ser 5-6kr. http://www.hegnar.no/Nyheter/Boers-finans/2018/05/Fearnley-om-LNG-markedet-Bunnen-er-naadd
Redigert 14.05.2018 kl 23:09 Du må logge inn for å svare
Earth
15.05.2018 kl 14:21 1505

Fortsatt ganske utrolig at det er noen som selger til under 5kr nå med tanke på kursmålet som nettopp kom ut, det er veldig lang vei til 6kr. Ender vel på 4,56/4,58 i dag med mindre noen nettløker selger for noen par hundre kroner og dytter den ned som de gjorde nå nettopp. Aksjen holdes kunstig lavt pga. disse småsalgene. Holder dere aksjen så ser dere nok ++5kr innen juni.
Earth
15.05.2018 kl 16:38 1467

Sterk avslutning med tanke på at noen forsøkte å bryte en støtte på 4,40 ved å dumpe for en kvart million, det gikk ikke så viser hvor sterk aksjen er nå. Vi ser nok 5kr snart vil jeg tro. Kursmål Fearnley i går: 6kr
Earth
16.05.2018 kl 10:43 1386

Noen av dere er hjertelig velkommen til å selge meg 21 000 aksjer på 4,44. Har økt det fra 4,40 nå så håper noen er villige til å selge
Earth
16.05.2018 kl 16:06 1350

Vil bare bruke nok en anledning til å le av alle dere som solgte på 3,9 og 3,8kr. Takk for meg. Ha en fin 17 mai:)