Aralsjøen har skrumpet med 90 % på 60 år.

Matmons
12.02.2019 kl 13:04 453

Russen som har ødelagt den

Bra!

Håper at MT. Everest raser sammen til en granittslette på 1000m.o.h.

Vann er en av de aller viktigste betingelsene for alt liv. Det så vi av tørkesommeren 2018. Det kommer en til dette året. Likevel vil menneskene kjøre bil, lukke øynene og tro det ikke gjør noe for kloden de kjører på. Mennesket er det farligste av alle dyr. Det er det eneste som kan utslette seg selv og alle andre.

"Vi arver ikke jorden av våre foreldre, vi låner den av våre barn." Arapaho ordtak!

Boss 99
12.02.2019 kl 13:37 400

Hehe årest? Litt fint vær et år så skal det skylden på alt mulig tåpelige årsaker.

Typisk reaksjon fra et menneske som ikke forstår verdens og sin egen situasjon akkurat nå. De unge har et bedre syn og er villige. Det gir håp.

Les og lær.

https://www.nrk.no/urix/de-unges-klimaoppgjor-1.14419489
Znabel
12.02.2019 kl 18:47 297

Stakkars unger som faktisk tror på denne gigabløffen.

Znabel har ikke vett til å parkere bilen når ingenting gror og alle insektene er borte. En smart fyr sa at om biene forsvinner så forsvinner også menneskene. Bestøvningene blir borte og intet kan da vokse. Så dette er mye alvorligere enn de som lukker øynene tror. En rekke sykdommer som kreft og demens øker blant menneskene og det har en årsak. Utslipp og stoffer vi omgir oss med kan for meg være en plausibel kilde. Selv ville jeg ikke bli sjokkert om vi får store epidemier snart og klima kan godt være en katalysator. Ulykker kommer sjelden alene. Største trussel mot menneskeheten helt uten tvil.
Znabel
12.02.2019 kl 19:58 256

Det er nok av store miljøutfordringer vi kan og bør ta tak i, og som vil svi på pungen for de store multinasjonale aktører.

Så da velger de å sørge for at fokuset settes på det eneste vi overhodet ikke kan gjøre noe med, nemlig temperaturen på jorden.

Stakkars unger som blir SKREMT med dette, og bruker opp sin ungdoms engasjement på stadige skremsler.
Den Nrk- artikkelen gir jo intet håp! Det blir for tørt, for vått, for varmt for kaldt, for mye vær, for lite vær...
Slike unødvendige skremsler bare pasifiserer og frustrerer.
- Og skremte folk er det lettere å styre.

Boss 99
12.02.2019 kl 20:51 221

Det er vår herre som styrer med været og klimaet. Eneste jeg tror at det er for mange mennesker som ikke har noe å gjøre. Så trodde en masse tullet ting som de sier høyt. Og det høres bra ut i ørene til dem andre tullingene som hiver seg på bare for å være litt cool og ikke virke dummere. Har hørt dette før og det er ikke bra. God kveld og ikke lag flere unger. Det er nok galninger her.

Slik svarer jo unger. Det er ikke sikkert hva som totalt skaper oppvarming, men den skjer og verden blir varmere. Det er påvist mer CO2 i atmosfæren (skal være noe der) og den virker som et skjold solvarmen ikke klarer å reflektere fra kloden vår. CO2 kommer fra fossil forbrenning, metangass og naturlige kilder. De kan bli flere også når polene smelter som følge av oppvarming og polene smelter.

Det er dumt å si en slags gud styrer fordi det er ingen bevis for en slik eksistens. Bevisene for global oppvarming er langt sterkere. Sorry, dette blir for mye tro, håp og kjærlighet. Vel og bra, men som argumentasjon holder det ikke.
Boss 99
12.02.2019 kl 22:15 167

Du er sikker i din sak ser jeg. Hvilken pol har smeltet ned da. Mye synsing. Hehe.

Vi har noen store klimatiske utfordringer fremover klart, men Aralsjøen har skrumpet til minimum som følge av at Sovjetunionen / Stalin lagde enorme drenasjesystemer for å gi vann til bomullsplantasjene omkring, så akkurat denne er ikke klimarelatert.