Menneskeskapte klimaendringer.


https://www.aftenposten.no/verden/i/3jam8M/Se-bildene-fra-snokaoset-i-Sentral-Europa#&gid=1&pid=12

Mellom-Europa snør ned, mens deler Sør-Norge har grønne plener.

På yr.no kan du legge inn 8 stedsnavn hvor som helst i verden, og følge med på disse.
Jeg har lagt inn Vardø og Zürs i alpene. Zurs er klart kaldest. Zürich og Budapest er
stort sett kaldere enn visse steder i Sør-Norge. .

Det er tydelig at noe litt nytt skjer
Redigert 11.01.2019 kl 18:06 Du må logge inn for å svare
gunp
09.05.2019 kl 00:42 288

Vi slipper ut ca 10 Gigatonn Carbon (GtC) i året fra fossile brennstoffer (kull, olje og naturgass, tilsvarer ca 37,5 gigatonn co2). Ca halvparten av dette tas opp av havet og leggger seg i øvre delen, mellom 0 til 400 meter, og fører til økt syreinnhold (forsuring) som vil ødelegge plantelivet i havet. Det tar 1000 år for denne karbonen her forsvinner og blander seg med resten av havet. Den andre halvparten blir i atmosfæren i co2 og fører til oppvarming ved at sollys ikke slipper ut gjennom atmosfæren.

-Når plantelivet i den øverste delen av havet dør virker ikke lenger fotosyntesen som fanger karbon og vil føre til at mer varme holdes igjen på jorda (selvforsterkende effekt nr 1).
-Når klimaet blir varmere så vil antakelig all metangassen, som er lagret i polisene og frigjøres og føre til at mer varme holdes igjen i atmosfæren (selvforsterkende effekt nr 2).
Co2 og metangass kalles av den grunn drivhusgasser.

https://www.wri.org/blog/2018/12/new-global-co2-emissions-numbers-are-they-re-not-good
Redigert 09.05.2019 kl 12:38 Du må logge inn for å svare

Det er vel verdt å huske på at april var den varmeste ever etter at målinger startet. Vi ser ekstreme svingninger. Og så er spørsmålet om dette skyldes menneskeskapte påvirkninger på klimaet. Det kan jo hver enkelt gjøre seg opp sin mening om.

Dette er meget komplisert. Det beste er nok å se på Jordens gjennomsnittstemperatur i løpet av et år isteden for eplehøsten i Gvarv. Her er bildet veldig klart dessverre.
Redigert 09.05.2019 kl 09:45 Du må logge inn for å svare


Naturpanelet legger fram rapport: – Vanvittig skremmende tall og meldinger
https://www.abcnyheter.no/nyheter/politikk/2019/05/05/195575173/naturpanelet-legger-fram-rapport-vanvittig-skremmende-tall-og-meldinger


Ny rapport om naturens tilstand får FN til å slå alarm: – Vanvittig skummelt
https://www.nrk.no/natur/ny-rapport-om-naturens-tilstand-far-fn-til-a-sla-alarm_-_-vanvittig-skummelt-1.14538875


NATURPANELET: EN MILLION ARTER ER TRUET
https://www.sabima.no/ipbes/


Slik mener forskerne at naturdøden kan ramme Norge: Hver femte norske dyre- og planteart er truet.
https://www.aftenposten.no/norge/i/RRo7zx/Slik-mener-forskerne-at-naturdoden-kan-ramme-Norge-Hver-femte-norske-dyre--og-planteart-er-truet

Slik skal vi slutte å ødelegge naturen, ifølge FNs naturpanel
https://forskning.no/biologisk-mangfold/slik-skal-vi-slutte-a-odelegge-naturen-ifolge-fns-naturpanel/1332634
Stella
09.05.2019 kl 10:47 220

Da kan jeg føye til det Telys skriver, vi mennesker er ikke skapt til ¨fordøye eller oppta næring fra planteriket, bortsett fra korn. Men vi trenger næring fra dyreriket også for at kosten skal få riktig balanse i kroppen.
All denne krisemaksimeringen er oppkontruert, det er ingen beviser. Klimaet på jorda har variert i tusenvis av år, lenge før oljealderen, og er hovedsaklig konstruert av milliardæren Al Gore for å tjene mere penger. Norske forskere sier noe helt annet.

Aksjerik

Sjøfuglene har gått over til å bygge redene av plast istedet for tang. Et grusomt syn som nok engang viser at vi f... av naturen vår. Disse fiskerne burde vært satt i en gapestokk hvis man fikk tak i dem. Nok et bevis at det er grådighet som driver mange mennesker. Billigere og enklere å kaste nylontau og gamle garn overbord enn å dra til avfallsplass for slikt.

https://www.dagbladet.no/
Boss 99
09.05.2019 kl 13:12 188

Ja forsøppling av mennesker er noe svineri. Det er jo klar det.

Ja mange tenker ikke på konsekvensene av sine handlinger. Det er bare trist det som skjer. Og alt går i arv.. Dårlige vaner, umoral og kjærlighet til penger..
Redigert 09.05.2019 kl 18:07 Du må logge inn for å svare

Og så har vi spøkelsesgarnene som blir mistet og står år etter år og fanger fisk. Skal meldes inn, men det er det ingen som gjør.

https://www.bt.no/nyheter/lokalt/i/M6Vlr/Spokelsesgarn-med-tonnevis-av-fisk
Stella
09.05.2019 kl 20:21 124

Der tar dere feil, det er ikke fiskerne som forurenser havet, men plast. Så i dag et utsagn om at all plasten i havet blir produsert i 3 elver. Jeg tror at det er flere enn 3 elver hvor det blir kastet plast.. Vi har flere store elver som ender ut i havet rundt om i verden. Elvene har vært alt fra drikkevann til badevann. Etter som plast er billig, blir det ikke særlig mye gjenbruk, men bruk og kast.
Det må settes igang en verdensomspennende opplysnng for å få slutt på forurensningen i elvene, og også direkte i havet.

Er et forsjøk verdt men tviler sterkt på at det nytter, folk gir F.

En ting vi glemmer i dette klima hysteriet, er hva skal vi gjøre den dagen Nordlyset slår ut det elektriske i Europa. La oss si at det skjer om 60 år. Innen 100 år er det forventet at det skjer. Hva da????????

Jeg snakker om fiskegarn som står på bunnen utenfor kysten. Det var også snakk om alt fiskegarnene som brukes til reder. Disse kan har drevet langt, men fra Indus og deretter runde Afrika for så å dukke opp i Norge er ikke særlig sannsynlig.

Jo, jeg vet hva jeg snakker om.