NHY - Fortsatt en investering for de tålmodige!


Nytt år og nye muligheter som det heter. Jeg brukte morgenen i dag på å kjøpe 4300 aksjer til i selskapet. Oversolgt og overmoden for en real runde opp så snart selskapet ser det for godt å informere markedet om prosessen i Brasil. Oppsigelsene som ble annonsert før jul ble som vanlig mistolket da dette var en god nyhet som viser at moderniseringsprosessen og oppgraderingen av anlegget i Brasil er i rute og nå startes opp, derav noen overflødige hoder. Er noen spennende måneder i vente men enn så lenge får vi aksjonærer smøre oss med en god dose tålmodighet.

PS: Begynner å bli litt lei den superlange tråden under som det tilsynelatende bare er en forum-nisse som skriver på så foreslår at ADMIN pensjonerer den!
hango
06.02.2019 kl 13:29 1878

Høyere priser bør kunne motvirke noe mot kapasitetreduksjonen.
Markedet er overnervøs, og priser NHY helt feil.
JEg tipper Q4 bør kunne forsvare kurser på 40-41kr på ca 42 vil dommen bli løftet.

Det kan ikke blir dårligere Q4 rapport enn forventet.
Her er en rask beregning av EBIT:
Energi: ca 500 miliioner
Extruded Solutions: ca 500 millioner
Prim. Aluminium: ca 500 milloner
Baux. Alumina: ca 500 miliioner

Jeg tror det vil bli bedre enn min beregning.

Eg fryktar for utbyttet, sist fekk me 1,75kr pr aksje, gulvet er satt til 1,25kr.

Jeg krysser fingrene, og tror og håper på oppside i dette, og at Q4 blir bedre enn forventet. Blir utrolig spennende i morgen.
tv68
06.02.2019 kl 15:13 1809

Tipper utbytte blir kr. 1,50
ULKEN
06.02.2019 kl 15:25 1797

Robotene holder den i jerngrep på stabilt lavere kurs. Så langt indikerer det små forventninger, men NHY kan overraske, det har de vært flinke til, ikke bare i negativ betydning.

blir et blodbad imorra :P

så lenge Brannzæg får holde på å brenne verdier så er aksjen dødfødt
Frodon
06.02.2019 kl 16:48 1722

Det var synd aksjen sluttet ned slik idag, da frykter jeg at vi ikke har sett bunnen nå. Følg med på kr 37,77 imorgen, holder den bunnen eller bryter aksjen ned? Jeg tror dessverre vi bryter ned imorgen. Det er mulig fallet de neste dagene etter Q4 blir en veldig fin kjøpsmulighet, før meldingen om full produksjon i Brasil kommer.

Det mest positive nå er at forventningene til resultatet er satt ned de siste månedene, så det burde være større mulighet for at resultatet slår forventningene. Underliggende EBITDA resultatet er ventet 42% lavere nå enn tidligere. Utbyttene er forventet å lande på kr 1,30-1,60 for 2018. Men for 2019 er utbyttene ventet å øke til ca kr 2, så bare de får igang fabrikken igjen, kan dette bli bra ;)
baikal12
06.02.2019 kl 16:55 1714

Av erfaring så skal man opp når forventningene er så dårlige til resultat som de er nå, er det betre eller på nivå med forventninger og utbytte på eit akseptabelt nivå kommer kursen til å gå selv om resultat er dårlig i seg selv.
Frodon
06.02.2019 kl 17:02 1700

Tallene spriker i hvert fall en del, det er ventet underliggende Ebit fra 900 til 1,5 mill. Hvis kursen går ned på resultatet, regner jeg med at nedturen blir kortsiktig, da mld om Brasil må komme før sommeren?
hango
06.02.2019 kl 17:09 1693

Bryter støtten i morgen, kan det se ut som at kursen kan falle videre til 30 på sikt.
tv68
06.02.2019 kl 18:18 1613

For dem med ett langsiktig perspektiv eller som ikke er belånt over pipen, er det bare å ta det rolig. Alle vet at Hydro kommer tilbake når de har fått orden i Brasil. De kommer til å tjene rått som totalleverandør av aluminium i årene fremover. Ikke la dere lure til å selge med tap om panikken rår imorgen og store overskrifter dukker opp her på Hegner tivoli eller DN som har skrevet negativt i all tid om Hydro. Om noen mnd er alt forandret. Uansett hvilken resultat som legges frem imorgen, vil noen ha tak i aksjene deres.
Nikko
06.02.2019 kl 19:42 1537

Jeg kan vanskelig se at Hydro ikke skal tjene gode penger med en rekordlav krone og en rekordhøy dollar.
https://investor.dn.no/#!/Valuta/Y9/Amerikanskedollar

Samme her, pluss at lave alupriser øker vel marginene til Sapa?

Jeg er redd for at Vale sine problemer med demningen kan forsinke/påvirke domstolen sin avgjørelse. Kan det komme ytterligere krav om undersøkelser/tiltak? Er det grunnen til at aksjen har blitt presset nedover selv etter at IBAMA løftet embargoen?
Nikko
06.02.2019 kl 22:42 1322

Alcoa har stor tro på at markedet skal balansere seg i 2019 og mener at en slutt på handelskrigen med Kina kan ha en positiv effekt.
https://finance.yahoo.com/news/alcoa-ceo-says-aluminium-market-000000173.html

Dere har fått for mye juling i det siste:hum. Men nå har vi fått sjansen til å laste opp NHY billig. Jeg siter med dem til Q1 1919 og utbytte blir betalt.

Hvis det faller enda mer, da skal jeg laste opp mer.
Molo
08.02.2019 kl 16:48 958

Rusal-aksjen klatrer på positive utsikter

Sammendrag laget av Mail redaktion Eivind Bøe, minE24
Publisert: Idag 13:04
EUROPEISKE BØRSER Russiske Rusal stiger kraftig på børs etter at selskapet sier at økt etterspørsel etter aluminium vil drive opp prisene, skriver Financial Times. Aksjen stiger 6 prosent i Moskva og var opp 12,08 prosent i Hongkong.
Rusal-aksjen er på det høyeste siden april, da aksjen falt i kjølvannet av amerikanske sanksjoner mot selskapet og tidligere eier Oleg Deripaska.
Selskapet har hentet inn noe av tapene siden sanksjonene ble hevet sent i januar. Og nå fortsetter innhentingen etter optimistiske anslag:
– Generelt er aluminiumsmarkedet i stort underskudd og etterspørselen er ventet å forbedres, aluminiumsprisen har oppsidepotensial, sier selskapet ifølge FT.
Rockall
16.02.2019 kl 21:42 700

NHY har kjørt seg fast, og kursen skal langt ned på 20-tallet. Kursen kan gå noe opp i nær framtid fordi den nå er på gulvet i en fallende trendkanal, men den kanalen fortsetter nok. Imaget er knust, skandaler er blottlagt, utbyttet er kraftig redusert og aluprisen peker nedover i trend. Dette gjør i sum at kursen dukker under 30 kanskje før sommeren også.

Nå er det noe på gang, dommeren har fått beskjed om fortgang i avgjørelsen, kan slå begge veier men jeg satser på full oppstart med div krav fra myndighetene om bot og bedring...

Hei. Hvor fant du den informasjonen ?

1. januar ble høyrepopulisten Jair Bolsonaro innsatt som ny president. Han ønsker en radikal omlegging av landets urfolkspolitikk. I en TV-debatt nylig uttalte han dette:
– Urfolket bor fortsatt i reservater, som om de var dyr i zoologisk hage. Dette er områder med enorme rikdommer, som er gitt til urfolket etter press fra utlandet, sier presidenten.
Bolsonaro-regjeringen vil derfor bruke store deler av reservatene til jordbruk, energiutbygging og annen næringsvirksomhet, en beslutning som har ført til kraftige advarsler i inn- og utland.

Ja dette er sikkert riktig. Men har dommeren fått beskjed om å forte seg ?

Back in black, langt derifra, men noe rører seg i det røde mudderet i Brasil. Fikk et lite hint fra kjenninger (uten peiling for øvrig) om at domstolen skulle være ferdig med avgjørelsen innen mandag denne uken, det viste seg å ikke stemme, overhode. Men jeg tolker det som positivt at ledelsen ved Aluinorte og ledelsen i Hydro her hjemme har vært påfallende stille de siste 2 ukene, er nok rett før gladmeldingen kommer. Registrerer at fillebransjen (meglerhusa) er ute igjen med anbefalinger, typisk det at disse vet noe før alle andre. Jeg har snittet ned til 39 så det er langt opp for meg men en får fortsette å smøre seg med en god dose tålmodighet.