PHO- Er kurs 1000+ utopi?


Hvis du tenker det så er du neppe alene. Et velment råd. Do the math.
Hayen
31.12.2018 kl 12:56 1552

Stockman,

Dette blir for luftig.
Kom med noe konkret.

Til info:
Jeg har tatt en langsiktig posisjon i Pho. Svarene her vil ikke medføre verken økning eller reduksjon i beholdningen.
liang
31.12.2018 kl 13:00 1543

Hvem bestemmer , egentlig om blålys skal brukes eller ikke?

Har myndighetene i US noe de skulle ha sagt?
Dersom staten tjener store summer dersom en går over til bruk av blålys , ville det ikke da være naturlig å sette en dato for når hvit-lys teknologien som er utrangert ikke vil motta refusjon lenger?
Eller er de for glade med å kaste penger på sjøen?

Det å velge favoritter i aksjemarkedet er ingen enkel sak.
PHO er kanskje en av de enkle favorittene å velge?

Stor oppside , fase3 resultater , beste teknologi og refusjon.
Ser en dette i sammenheng med dyp misstro fra markedet pga historien så sitter en igjen med en sterkt rabbattert aksje , altså , selve oppskriften til suksess.
Psykologien enndres hurtig og sterkt i aksjen med gode meldinger og en vil kanskje se tilbake på denne epoken som har vært med billige aksjer med overraskelse og vanntro.
Blir spennende å se den nye CEO'n in action i 2019


Du vet like godt som meg at det er Storz som leverer scopene. Dette er ikke akkurat noen liten aktør i det amerikanske sykehusmarkedet, men snarere en storleverandør og således en god alliert for PHO. Men skal scopene få resultatene de selges inn med, så må Cysview på plass. PR i dag er det kombinasjonen av BLscope og Cysview som gjør susen og fremstår som verdens beste teknologi for påvisning av blærekreft. Det er også denne teknologien som har blitt bifalt av såvel FDA som Medicare. Dette vet både ledelsen i PHo såvel som i Storz og begge parter er klar over hvilke enormt marked som ligger åpent for dem.
Denne kombinasjonen gir også sykehus sommhar teknologien i bruk konkurransemessige fordeler i markeder.
Jeg finner der vanskelig å tro at der skal være noen lett sak å utkonkurrere denne teknologien når den først er tatt i bruk og leverer de resultatene den gjør.

At det kan komme andre aktører på banen er jeg inneforstått med, men anser ikke det som noen overhengende risiko. Som Dan Schneider uttalte så sent som i inneværende måned er der ingen konkurrenter i overskuelig fremtid. Og selv fra det tidspunkt de dukker opp i horisonten vil det fortsatt være lenge til de utgjør noen reell trussel mot PHO. Tror ikke vi skal gjøre dette til noe større enn det egentlig er. Spesielt ikke med tanke på hvilke enormt marked det her er snakk om. Det er plass til flere aktører. Og sant og si fra dagens kursnivå på kr 48 er det en voldsom oppside i PHO. Man skal ikke være rakettforsker for å skjønne det.

Vel, da er du som meg når det gjelder porteføljen. Har verken økt eller redusert siden inngangen. Men har like fullt en fleksibel holdning i forhold til antall aksjer, og tar inn over meg både det som skrives her og det som fremkommer på presentasjoner. Følger med her kun for å øke egen innsikt, og har ingen interesse av å forsøke å påvirke andre til å kjøpe eller selge. Men har gjort det klart at min mening er at PHO burde høre hjemme i de flestes portefølje, og for min egen del utgjør den endog en vesentlig del.

Høres jo tilforlatelig ut, men en nylig analyse som PHO til og med betalte dyrt for problematiserte vel dette en smule (for å si det mildt) og hadde vel også et kursmål som ikke var all verden.
Jadaok
31.12.2018 kl 13:18 1484

Hvorfor er guidingen utsatt og hvorfor kjøper ikke ledelsen med begge hender i selskapet hvis de tror på 70 % andel i USA????? Patentet i Europa er vel dessuten ikke knyttet til en device, om jeg ikke tar feil. I så fall er det fritt fram her for konkurrenter nå snart. Når ledelsen kjøper så lite, da er ikke alt så grønt.
Redigert 31.12.2018 kl 13:19 Du må logge inn for å svare

De fleste har vel også fått med seg en tidligere PODCAST fra Radforsk, husker ikke nummeret på denne i farten, men der uttaler Einarsson at PHO har søkt om utvidet/forlenget patent for Csysview , og det begynner å bli en stund siden nå.
Photcure har tradisjonelt vært gode på regulatoriske prosesser, så jeg blir ikke overrasket om vi får en positiv melding om dette før nåværende patent utløper,
.
Hayen
31.12.2018 kl 13:40 1407

Stockman,

"Ingen grunn til å holde seg borte fra et godt case fordi om de heftigste kursmålene er relativt urealistiske."

Jeg har problemer med å se kurs på 2-3000 som urealistisk.
I 2019 kan vi se at pho virkelig får opp farten. Det vil utløse en situasjon der dominobrikkene faller riktig vei veldig raskt for selskapet.

Uten sammenligning, men i likhet med deg så var jeg med på oppturen i Opticom. De rimeligste aksjene ble kjøpt 1998 for 48,-.
2,5 år senere stod kursen i 2455,-


Såvidt jeg har skjønt er heller ikke du noen ung mann og jeg mener du har lang erfaring fra aksjemarkedet. I så tilfelle vet du like godt som meg at analytikere har en agenda og at de skjelden kommer ut med de tall analysen virkelig viser. For blir tallene for høye blir de ikke tatt på alvor. Og at analytikerne og de meglerhus de representerer blir tatt seriøst er langt viktigere enn å komme ut med en reell analyse.

Så sant og si så er det lenge siden jeg la mye vekt på analyser. Velger å vurdere andre kilder og gjøre opp min egen mening. Ikke dermed sagt at jeg har rett. Jeg har en mening, men slett ikke sikkert at den vil vise seg riktig inn i fremtiden. For her er det mange faktorer som ikke noe menneske kan forutse vil utvikle seg. Vi treffer på enkelte og bommer på andre. Derfor blir det så vanskelig å forutsi fremtiden, både på den ene og andre fronten.

2019 blir uansett et spennende år PG jeg velger å tro at det er i dette året vi vil se PHO gjøre sitt virkelige gjennombrudd.
ITinvest
31.12.2018 kl 13:55 1361

Tydelig mange inne her som er nye i farma aksjer.
Har ikke fått med seg att det tar utrolig lang tid å få ett produkt klar for markedet.
Tar ofte lenger tid enn forventet, 2 år er lite tid i denne sammenhengen
Tenker på dette att det kan komme inn konkurenter , når patenter går ut
31.12.2018 kl 13:57 1377

Mange som mener det bare er svada som spys ut av en datamaskin, men vil likevel anbefale folket å gå inn på simply og lese litt hva de legger til grunn for deres kursmål på Nok 134

AMSC gikk for noen få år siden 60X på 2 år og 4 måneder.

Panfish gikk bananas på 90-tallet, og i tillegg fikk aksjonærene hele datterselskapet PAN PELAGIC i utbytte fra morselskapet.
På et tidspunkt hoppet kursen så raskt oppover at selskapet så seg nødt til å splitte aksjen i 7, og selv etter splitten gikk aksjen i en periode flere kr om dagen X7.

Det er mange eksempler fra nyere tid om aksjer som har gått til himmels før de har falt bratt, så når momentumet er ute, så er det om å gjøre å komme seg ut mens volumet fortsatt er høyt.
Egentlig bør man gå helt eller delvis ut av en aksje som går bananas når oppgangen saktner farten og volumet faller tilbake, men ikke før et visst antatt potensiale er tatt ut.


OK
Det er bare et lite problem, når vet man at toppen er nådd? For såvidt meg bekjent går aldri en aksje fra bunn til topp i jafs, men i flere stepp. Det er derfor et fåtall som treffer med å komme seg ut på siste legg. Mange hopper ut alt for tidlig. Men det er forsåvidt OK, for sa har du fått med deg en pen opptur. Men jeg vet av erfaring at det er surt å måtte se at man gikk ut for tidlig og at man kunne fått langt mer. Men jeg har også erfaring fra å sitte til toppen er passert og som sådan bli med på deler av nedturen. I GOGL kjøpte jeg meg inn på kr 3,60 og var med opp til kr 44,-, der den toppet ut. Jeg solgte på kr 28 i januar 2008. Rett nok hadde den en ny opptur og snudd ned i mai 2008. Med da krakket bulksegmentet fullstendig og såvidt jeg skjønner er det fortsatt ikke blitt friskmeldt etter at rederne kontrahert bulktonnasje over en lav sko i gullalderen.

Skal bli artig å se hvor høyt PHO vil gå. Frykter at selskapet blir kjøpt opp og at vi aksjonærer på et eller annet tidspunkt blir tvangsutløst. Forhåpentligvis til en grei pris.

Jeg tror det er lettere for en stor aktør å kjøpe opp Photocure enn å konkurrere med et lignende produkt som Cysview.
Jeg er egentlig ikke redd for noen av delene, men en oppdatert guiding og en langt høyere kurs hadde vært kjekt før evt. bud.
Fordelen med oppkjøp er at man ikke trenger å ta stilling til når man skal selge. Jeg var med Algeta til mål. Tandberg Televisjon også, for de av dere som husker den.
Redigert 31.12.2018 kl 14:32 Du må logge inn for å svare
31.12.2018 kl 15:04 1231

AFM has been around for more than 30 years, but this is the first time it has shown promise for clinical diagnostics," said Sokolov. "The accuracy appears to be better than the current clinical standard for bladder cancer diagnosis, but we will need to test the method on a larger cohort of patients before it can be introduced into clinical practice. We are hopeful that AFM could ultimately be applied to the detection of other tumor types, such as gastrointestinal, colorectal and cervical cancers."
Computum
31.12.2018 kl 15:17 1211

Nå er vel en slik AFM urindiagnostisering ikke helt klar for markedet, slik Cyswiev er. Men om den fungerer slik som artikkelen beskriver, vil den bli både rimeligere og mer behagelig for passienten. Hvor lang vil veien til markedet være? Det vil være av vesentlig betydning for vurderingen av PHO's potensiale.

Panfish gikk til >70, dvs ca 500 når man regner splitten på 7.

Jeg solgte aksjene for sent fordi jeg hadde for liten erfaring.
Begynte ikke å selge før aksjen hadde ramlet ned til 58, og de siste gikk på 48-49.
På topp var volumet huge, men når jeg solgte var det under middels volum.

Men en ting gjorde jeg riktig mens jeg var i Panfish:
Jeg solgte min andel av PAN PELAGIC dagen etter at min andel kom inn på VPS-kontoen, og tjente en liten formue på det, for deretter gikk PP rett ned til omtrent ingenting i løpet av få uker.

Panfish ga imidlertid grunnlaget for at jeg kunne begynne med aksjer på heltid fra mai 2002 etter å ha gjort det middels bra i andre aksjer noen år.
Til og med kona kunne slutte med lønnet arbeid, vi forsørget oss selv med det jeg tjente på aksjer og bufferkapitalen.

Slutten på historien var at JF tok over Panfish for en spottpris, og dannet dermed grunnlaget for Marine Harvest.

Den mannen har nese, og ikke det spor merkelig at han er Norges rikeste mann med en margin vi ikke har sett i noen andre land vi kan sammenligne oss med.

"The accuracy appears to be better than the current clinical standard for bladder cancer diagnosis, but we will need to test the method on a larger cohort of patients before it can be introduced into clinical practice."

Forskjellen mellom denne metoden og BLCC er at BLCC er godkjent av FDA, er i markedet, har den beste refusjonsordningen og vinner stadig nye markedsandeler, uke for uke. PHO kommersialiseres mens den nevnte metoden fortsatt befinner seg på forsøksstadiet og er således ikke ferdig utviklet. Da blir det umulig å sammenligne. Vi må ta den sammenligningen når den tid kommer, dersom den kommer. Her er mange hinder som skal forseres før det blir aktuelt. På vegen av blærekreftpasientene får vi ønske dem lykke til.
focuss
31.12.2018 kl 15:36 1173

Når vi snakker om first diagnosis så snakker vi om et marked som ikke engang er inkludert i verdivurdering av Cysview. Det kan komme som en voldsom oppside utover hva vi normalt har snakket om og regnet på.
focuss
31.12.2018 kl 15:44 1146

Den beste drivkraften vi kan ha er pasientene og de er på vår side.

"Customer and Patient demand has resulted in a robust pipeline
of potential flex accounts and rapidly working to close those
accounts"
focuss
31.12.2018 kl 15:50 1116

Det er vel egentlig selvforklarende hvorfor BLC Cysview er best i first diagnosis. Nå har det jo aldri vært kjørt kliniske studier med formål om godkjennelse for first diagnosis. Fase 3 studiet godkjente imidlertid BLC Cysview for gjentatt bruk så da bør veien ligge åpen for first diagnosis, noe som kan doble markedet for Cysview.
focuss
31.12.2018 kl 15:56 1099

Dersom vi hadde tall på hvor mange "falsk frisk" diagnoser per år grunnet at BLC Cysview ikke brukes i first diagnosis så ville vi hatt et tall på hvor mange søksmål mot sykehus/urologer som kan forventes per år.
thepower
31.12.2018 kl 16:02 1133

1000kr is wishful thinking. PHO would be sold well before it reached such numbers. No doubt about it.

The one question I ask myself is whether I and the orher people who spend their time on a forum like this are smarter than professional investors feom around the globe.

The answer to that is "No". Thus the fact that these investors are not buying up big blocks of shares at these give away prices tells me something.

If we get to 117 by end of next year That would be great for me. It would mean within 18 months I would have first doubled my money and then tripled it again. I would think that 99% of investors worldwide would be over the moon with a result like that.

Redigert 31.12.2018 kl 16:02 Du må logge inn for å svare
thepower
31.12.2018 kl 16:08 1121

Like other are saying on here, if I GENUINELY believed PHO would be at 1000kr in say the next 5 years then I would sell my house, my hytte, my cars etc and just buy up PHO shares.

I would live in rented accommodation for the next 5 years.

I really don't think the people on here who are so convinced about 1000kr or more are doing that, which tells me thatbitnis simply wishful thinking.

You either put your money where your mo7th is or you cannot be taken seriously.
focuss
31.12.2018 kl 16:15 1099

thepower
Imponerende argumentasjon. Not.

Thepower: «The one question I ask myself is whether I and the orher people who spend their time on a forum like this are smarter than professional investors feom around the globe.
The answer to that is "No".»

Hvis dette hadde vært riktig kunne ingen aksjer gått til himmels.
Så, for å si det på godt norsk = Bullshit !

Man trenger ikke være smartere. Det er noe som heter flaks også. Ingen evner å følge med på alle aksjene på OSE. De færreste følger alle segmenter. Og aktørene på OSE har primært sitt fokus på selskaper relatert til olje, shipping, fisk og finans, kun et fåtall bruker tid på farmasiaksjer. Noe som delvis skyldes at norske myndigheter har vært svært passive mhp å legge forholdene til rette for en norsk farmasiindustri, i motsetning til våre naboland Danmark og Sverige. Det er trolig også årsaken til ar f.eks. en person som Trygve Hegnar, en smart oppegående norsk investor, selv sier han ikke har peiling på farmasiaksjer. Vi har tidligere i høst fått se hvor uvitende personer som kaller seg investeringsøkonomer er mhp farmasiaksjer.

Så jeg tror ikke vi nødvendigvis et smartere enn andre, men vi har fattet interesse for et segment som større seriøse aktører skyr til fordel av selskaper med relasjon til de tidligere nevnte segmenter. Så jeg anser det som flaks at jeg er kommer meg inn i PHO før allmuen fatter interesse.
focuss
31.12.2018 kl 16:23 1060

thepower
Kan du vise meg den investor i verden som kan gi en solid forklaring på hvorfor BLC Cysview ikke vil få 10-15 %markedsandel i USA.

Dette selge hus og bil sludderet ditt.

Du bør vite at i aksjemarkedet er ingenting 100% sikkert. Derfor selger man selvfølgelig ikke hus og bil. I aksjemarkedet disponerer man i forhold til hva man tror mest på. Garantier deles ikke ut.

Hvis du leter, så vil du finne en rekke aksjer som har gått fra 10-12 til 60-70 X på få år de siste 30 årene..

Jeg har selv vært med på 3 slike oppturer siden 1991.

Hvorfor skulle ikke PHO som er så godt posisjonert, og med et uendelig potensiale klare 20 X på 3 år fra nå!?

Innlegget er slettet av m73102

Av og til så lurer jeg dog på om enkelte her inne kan være dummere enn gjennomsnittet. Selv du TP har vel fått forståelse at enhver investering i aksjemarkedet er beheftet med en viss risiko. Ingen med fornuften i behold satser alt på ett kort, uansett hvor sikkert det kan fremstå. Eller mulig at du er et unntak. Selv sitter jeg med 80% av investert kapital i PHO. Det er etter min mening et klart signal over hvor sikker jeg anser denne investeringen, men selv PHO er ikke risikofri.
m73102
31.12.2018 kl 16:26 1035

The Power - hvis det du skriver er riktig, hvordan forklarer du de eksemplene hvor selskaper har gått 10 gangern i løpet av kort tid? I løpet av 2018 - hva har de profesjonelle investorene tjent gjennomsnittlig? Mer enn 100 %?

Ja - det virker kanskje for mange veldig utenkelig at PHO i løpet av 5 år skal 20 doble verdien. Men hva mener du verdien til PHO bør ligge på dersom de klarer en markedsandel på 10 % i USA?
focuss
31.12.2018 kl 16:42 1000

Thepowers forståelse er at han er klokere og har mer erfaring en de som tror på potensialet til Photocure. Dette tror jeg er en av hans mange dårlige analyser.

Thepower,
Jeg tror ikke noen her inne er smartere eller mer intelligent en de store investorene. Dette har med timing å gjøre eller hvor tidlig du tror du har funnet gullegget. Når pho leverer veksten, omsetningen, overskudd, økt guiding, da kommer ulvene. På det tidspunktet vil jeg være glad for at jeg allerede er ferdig investert.
Jeg er ikke så opptatt av aksjekursen på kort sikt, men skulle nå denne stige til 150-200 gjennom 2019, vil det være ett resultat av hvordan selskapet gjør det og de rapporter som kommer hver 3.mnd. Lykkes Pho, lykkes vi. Om ikke så er vel ikke dette det gullegget jeg tror jeg sitter på. Tiden gir oss svaret og alle får gjøre sine egne vurderinger.
Jeg har gjort mitt valg og er komfortabel med engen vurdering og beslutning, resten er opp til Pho.
JosefK
31.12.2018 kl 17:02 961


Enda mer tøv og vas fra Focuss:

Ipsen inntektene dekker ikke en gang lønnskostnader. I 2017 utgjorde de 63.3 mill. Mens lønnsutgiftene ble opplyst til 74,8 mill.

Så lenge selskapet brenner penger, er det tidligere avhending av rettigheter og spinoffs som finansierer ekspansjonen. Sentralt her er salget av Metvix og spinoff av PCIB.

focuss
31.12.2018 kl 17:03 958

Photocure har ikke passert 1000 i år. Det er da heller ikke forventet. Det store potensialet i Photocure har imidlertid gitt meg ca 100 % avkastning i et dårlig børsår. Det er jeg svært fornøyd med. En liten forsmak på hva jeg forventer fremover. For å si det slik. Jeg er sikrere på at PHO passerer 1000 i dag enn hva jeg var for et år siden. Det er en utvikling jeg liker.
focuss
31.12.2018 kl 17:09 931

Josefk
Noen innlegg blir for dumme til å fortjene ett svar. Det skjønner de fleste.

Nettopp! Bra du ikke har tunnelsyn. :) Men hvor lenge vil dette være utilgjengelig, hvis data stemmer og kan leses fra urin?

JosefK
31.12.2018 kl 17:21 904


Noe jeg har gjort de siste 8 årene.

focuss
31.12.2018 kl 17:29 885

Josef k
Da burde du klare å analysere deg frem til at uten inntektene fra Ibsen så ville ikke PHo i dag hatt 90 mill på bok men hatt noen hundre mill i gjeld eller alternativt fryktelig mange flere aksjer.

Focuss:
Ikke uenig der, jeg har også stor tro på den videre veksten. Er selv i ett lite pluss pt, men kanskje mine 100 prosent kommer i 2019, eller mer. 1000 er ikke noe problem dersom veksten fortsetter. Jeg venter nå på at pho når en kritisk masse i US. Hvor denne ligger og når de oppnår denne er usikkert, men når de bikker over vil dette godstoget virkelig ta fart. Et godstog er som sagt ikke lett å stoppe, og da vil jeg være fornøyd med å sitte på første klasse. H1 blir spennende.
focuss
31.12.2018 kl 17:37 864

Josefk
Jeg skjønner selvfølgelig at etter å ha vært mangeårig aksjonær i PHO så vil det opparbeides helt berettiget forbannelse og frustrasjon. Som langsiktig som du har vært ville ikke noe glede meg mer enn om du nå får betalt for din tålmodighet. Helt ærlig så klarer jeg ikke å se et scenarie for 2019 hvor ikke Pho aksjen virkelig skal knuse total indeksen. Garantier?? Slikt finnes ikke i denne bransjen.
Redigert 31.12.2018 kl 17:39 Du må logge inn for å svare

whats… veldig mange sykehus bruker i dag urinmarkører. mener det ligger på godt over 90% synlighet , Hvor mye har dette å si for antall doser cysview fremover
focuss
31.12.2018 kl 17:41 854

Blod i urin er det første og viktigste tegn til at en bør utredes for blærekreft. For diagnostisering er det ikke brukbart.

Hvis det ikke er brukbart ,hvorfor brukes det mye oftere enn cysview da

Det er det jeg lurer på... se comp sitt svar over.. vil noe slikt eller lignende redusere behovet/bruken eller påvirke PHO? f.eks fremtidig salg.. prøver å filtrere bort halleluja stemning og urealistiske scenariorer for å danne et grunnlag for å investere. Slik jeg vurderer det foreløpig, ser det meget lovende ut både kortsiktig og langsiktig, men prøver å se litt til siden og ikke bare rett frem... hvorfor er det noen som velger å shorte denne aksjen hvis alt er så klinkende klart?
focuss
31.12.2018 kl 17:55 822

Frantzen
Er det i det hele noen som bruker det for å diagnostisere blærekreft? Siste rapport jeg har lest konkludere med det man visste fra før. At det er alt for usikkert og er ubrukelig.