PHO - Hansson - En løs kanon på dekk - igjen....


Kneblet av bankene!

Tankreder Herbjørn Hansson er kneblet av bankene etter å ha vært i brudd med lånebetingelsene. Aksjen er nær historisk bunn på New York-børsen.

Begge de to Herbjørn Hansson-styrte rederiene, Nordic American Tankers og Nordic American Offshore, har falt kraftig på New York-børsen de siste dagene. Tankrederiet Nat falt torsdag nær historisk bunn og prises nå til 287 millioner dollar, 2,02 dollar per aksje. Offshorerederiet Nao endte torsdag på ny historisk bunnkurs, etter en nedgang på 17,5 prosent

I vår hadde aksjen ligget under grensen i flere måneder, etter at Nat hentet inn over 900 millioner kroner i en upopulær kapitalutvidelse i desember i fjor.

https://www.dn.no/shipping/kneblet-av-bankene/2-1-507097

* De som satt med ned i PHO under Hansson's (High Seas) nedsalg til knappe 24nok for ikke lenge siden fordi de trengte penger til nettopp rederivirksomheten skjønner at dette vil kunne skje igjen spesielt i disse tider som de nå og igjen er kommet i brudd med lånebetingelsene - og det like plutselig og brutalt som sist....
Redigert 23.12.2018 kl 10:26 Du må logge inn for å svare
m73102
23.12.2018 kl 10:44 8667

Jeg kjenner ikke selskapsstrukturen veldig godt - men jeg har forstått at High Seas AS eier aksjer i flere selskaper, herunder PHO og Nordic American Tankers (NAT) og Nordic American Offshore (NAO). Det er NAT som nå er i brudd med lånebetingelsene. Den eneste grunnen, slik jeg ser det, til at High Seas AS skal selge aksjer i PHO må være at en skal skyte inn mer penger i NAT gjennom emisjon (Egenkapital). Det kan godt være at en ønsker å gjøre det - men situasjonen i NAT og NAO er blitt betraktelig verre siden desember i fjor, og hvorfor skal en ønske å selge seg ned i et selskap som er på vei til å få sitt store gjennombrudd for å skyte inn pengene i et selskap som er på vei til å gå overende?

Samtidig - dersom det skulle skje, endrer ikke det på det fundamentale i PHO og kursen i PHO har nå steget 100 % siden sist HH solgte seg ned.
JosefK
23.12.2018 kl 10:50 8640


"....hvorfor skal en ønske å selge seg ned i et selskap som er på vei til å få sitt store gjennombrudd for å skyte inn pengene i et selskap som er på vei til å gå overende? "

Fordi blod er tjukkere enn vann. Reder virksomheten går alltid foran, slik det gjorde da de gruset PHO sammen med Hunter Hall.

RE - Den eneste grunnen, slik jeg ser det, til at High Seas AS skal selge aksjer i PHO må være at en skal skyte inn mer penger i NAT gjennom emisjon (Egenkapital). Det kan godt være at en ønsker å gjøre det - men situasjonen i NAT og NAO er blitt betraktelig verre siden desember i fjor, og hvorfor skal en ønske å selge seg ned i et selskap som er på vei til å få sitt store gjennombrudd for å skyte inn pengene i et selskap som er på vei til å gå overende?

* Det er ikke snakk om at rederivirksomheten vil gå over ende. Shipping er som kjent syklisk og nå er syklusen i en down periode hvor de igjen trenger kapital. Jo høyere EK jo bedre betingelser og dermed vil det være i deres interesse å frigjøre kapital når de nå ser på alternativ finansiering hvor det vil være om å gjøre å få best mulig betingelser noe som økt EK vil bidra til.

Også er det redervirksomheten som er familiens kjernevirksomhet og som har lagt grunnlaget for all annen investering.

De solgte seg betydelig ned i PHO sist gang noe som kjørte kursen ned nærmere 40% fra 35+ til knappe 24nok. Børsen er også i korreksjon modus så hvorfor sitte med en betydelig post i PHO som mest sannsynlig vil korrigere ned dels pga det generelle sure børsklimaet og dels fordi også dette kvartalet ikke vil bli noe å rope hurra for.

Da er nok sannsynligheten stor for at de sikrer best mulige lånebetingelser for rederivirksomheten gjennom å frigjøre kapital i PHO for deretter å øke igjen i PHO på et senere tidspunkt som sist.

Uavhengig om man har et langt perspektiv i PHO så er det aldri hyggelig å bli sittende med ned og spesielt ikke når man har muligheten til å se konturene av at det vil kunne skje før det skjer...

Sist så solgte de like før Q-presentasjonen og nå er det knappe 2 mdr før Q-4 presentasjonen hvor forhandlinger om finansiering vil avsluttes i begynnelsen av 2019 - mao, igjen rett i forkant av et Q....
Legoland
23.12.2018 kl 11:13 8514

Da HS ble tvunget til aa realisere verdier i PHO for to aar siden var det fordi bankene vurderte viskositeten av blod og vann som jevnbyrdige. Slik er det fortsatt for kreditorene. Hva den 7. far i huset mener, er fullstendig likegyldig. I engasjementene NAT/NAO er det bordet som fanger, selv om det er bittert aa kaste gode penger i et tapssluk.

Herbjørn burde selge hele dritten og sette pengene i PHO.
Mindre risiko og større oppside = vinn-vinn
Legoland
23.12.2018 kl 11:30 8407

Det har Hanssonene oppdaget for lenge siden. Problemet er at de maa legge penger paa bordet for aa bli kvitt söppelet. Blir som da Den Norske Stat "solgte" de hellige kyrne Koks- og Jernverket.
m73102
23.12.2018 kl 11:46 8336

Rischioso - jeg er kjent med at rederivirksomheten er familiens kjernevirksomhet, samtidig er HH en forretningsmann. NAT er i dag priset til 287 millioner dollar - og har en total gjeld på kr 333 millioner dollar (etter at de har solgt 10 skip og nedbetalt gjelden med kr 46 millioner dollar). Selv om rederivirksomheten er "blodet" og kjernevirksomheten - så er situasjonen mye mer prekært i dag, og spørsmålet er om HH er villig til å satse "alt" og "tømme" High Seas AS for å skyte det inn som EK i NAT? En har vist hele høsten at en har vært i brudd med lånebetingelsene - og har arbeidet med å få på plass ny finansieringsløsning. Hvorfor valgte en ikke å selge PHO i september når det lå på kr 63?

For øvrig følger jeg deg ikke rischioso på det du skriver ift hvorfor HH vil sitte med PHO når børsen er i korreksjonsmodus og PHO mest sannsynlig vil korrigere ned pga det generelle sure børsklimaet. PHO er i en bransje som ikke er berørt av det sure klimaet - og er gjeldfri. Selskapet har klart seg veldig bra - og er på vei til å få sitt store gjennombrudd. Dersom en skal følge deg på dette, samtidig som at en trekker inn at NAT har høyere gjeld enn verdier og vil bli mye sterkere berørt av det sure børsklimaet enn PHO, hvorfor skal en velge å selge PHO og skyte inn disse pengene i NAT?

Hvis det hadde vært tilfelle, at salg av PHO skulle vært en del av redningspakken ifm ny finansieringsløsning (frist ut 2018 ), burde salget allerede vært gjennomført.
Redigert 23.12.2018 kl 12:14 Du må logge inn for å svare

Men hva er problemet? PHO lever sitt liv uavhengig av hvordan shipping går eller hvordan redere steller sitt bo.
Ja, et voldsomt utbud av aksjer kan sette oss i en drømmesituasjon der vi kan få handle PHO på ekstremt billigsalg. Men er det noe problem?
Men hvorfor skulle bankene velge en løsning på salget som presser kursen kraftig ned og kun bidrar til å overføre verdier fra Hansson til oss andre, eventuelt nye aksjonærer? En såpass stor aksjepost vil normalt meglere finne en eller noen få kjøpere til, nettopp for å unngå at hi småaksjonærer får ta del i festen. Men dette vet også du Rischioso. Mistenker deg for at du ikke har vært våken og skaffet deg en billig inngang slik andre har klart og må frykter at Roger skal gå fra deg og derfor i din desperasjon forsøker å prate ned kursen. Sorry, det skjer for mye positivt for raskt i disse dager til at markedet lar kursen droppe ned til de nivåene du tydeligvis drømmer om. Og ja, det ville vært et drømmescenario for flere enn deg, men jeg har i gen tropp at vi får oppleve det, dessverre.

"børsen er i korreksjonsmodus"

Er det ikke riktigere å si har vært i korreksjonsmodus ?
Ingen vet om vi er på bunnen nå eller ikke.
Vi er uansett mye nærmere bunnen enn vi var for noen uker siden.

Jeg kjøper indekser nå, med 15-20% rabatt :-)
Redigert 23.12.2018 kl 12:07 Du må logge inn for å svare

m73102,

At ikke PHO er berørt av det sure børsklimaet blir vel feil å påstå - kursen har jo fallt fra 63 ned til høy 30 før den snudde og har korrigert noe tilbake den siste tiden og hva som skjer videre er det jo ingen som vet.

Så er det jo også lov til å spekulere i om denne korreksjonen tilbake kan ha en sammenheng med et eventuelt kommende nedsalg fra High Seas....

Uansett så er det nok ikke High Seas primære ønske, men om de blir presset til å frigjøre kapital så vil nok investeringen i PHO være en av investeringene som vil bli vurdert spesielt når vi legger dagens aksjekurs til grunn sett opp i mot hva de selv har gitt for aksjene.

Vi har tydeligvis forskjelig syn på dette og godt er det for det er nettopp det som gjør en børs til hva den var ment å være....:)

Med det så sier jeg God Jul og lykke til i tiden fremover - på nyåret har vi fasit!
Redigert 23.12.2018 kl 12:24 Du må logge inn for å svare
focuss
23.12.2018 kl 12:13 8097

Synes ingen bør undervurdere underholdningsverdien av å være PHO aksjonær. Så er det interresant at skal man finne svakheter med PHO så må man lete utenfor selskapet. Bekymrer meg ikke det dugg.
Matmons
23.12.2018 kl 12:17 8019

Trodde det var sønnen og ikke Hanson selv som var surrebokken i denne familien
Det er i alle fall blitt hevdet med brask og bram her inne tidligere

focuss,
Ingen bør bli overrasket når det kommer fra TS.
Har fulgt hans kommentarer tett spesielt i Nel. De som hadde gått på hans meninger hadde gått glipp av 100% stigning og vel så det. Skal sies at han var svært så positiv til å begynne med for så kun å baisse etterhvert.
Redigert 23.12.2018 kl 12:21 Du må logge inn for å svare

Omsetningen under den siste oppgangen har ikke vært all verden. Ikke vanskelig å forestille seg at om HS skulle kvitte seg med alle aksjene så står man foran et kursras. Og så er det heller ikke så enkelt som å si (slik det gjøres et stykke lengre oppe) at hvis HS ønsket å selge så kunne han gjort det på 64 kr. Da glemmer man suverent at et slikt nedsalg har sin egen dynamikk, og at han bare kunne regnet med den kursen på de første aksjen han solgte.

Det kom en løsning for NAO for 2-3 uker siden. Et firna som heter scorpio tok over styringen og sprøytet inn ny egenkapital gjennom emisjon til kurs 0.42 dollar.
Herbjørn gikk av som ceo og styreleder og en fra scorpio tok over. Vet ikke om Herbjørn har solgt seg ut av NAO. Noen som vet??

Når er ratene for tankskipe gode om dagen og med 10 solgte skip skulle en kunne tro at NAT greier seg?
Hvilken lønn tar ceo og styreleder herbjørn ut i NAT tro?

"Sist så solgte de like før Q-presentasjonen og nå er det knappe 2 mdr før Q-4 presentasjonen hvor forhandlinger om finansiering vil avsluttes i begynnelsen av 2019 - mao, igjen rett i forkant av et Q"

De utnyttet vel momentumet fra fase 3 resultatene for å selge seg ned..
Dette var også ikke lenge etter at avtalen for cevira/visonac gikk skeis, så det var lite positivitet rundt aksjen.

I dag er selskapet på et annet sted, og et EVT nedsalg vil forhåpentligvis bare være et hull i veien.

Redigert 23.12.2018 kl 12:30 Du må logge inn for å svare
bravi
23.12.2018 kl 12:30 7911

Synes rischosio kan være verdt å lytte til. Han har tidligere truffet godt flere ganger, såvidt jeg vet flere ganger enn han har bommet.
At man må gå utover sidelinjen for å finne noe negativt med Photocure stemmer ikke, dét så vi senest ved Q3.

Elvoquest

Du "glemte" å få med deg at i NEL så forutså jeg at kursen skulle ned fra rundt 3,5 til 2,7 for å krysse siste emi - noe den også gjorde. Også det til store protester...:)

Hva som har skjedd i ettertid at kursen ble løftet fordi de fikk noen få stasjoner av Nikola med forventninger om en mengde fler som ikke overraskende lar vente på seg er jo ikke noe som kan linkes til meg - jeg har ikke hatt noen meninger om caset etter det - enn så lenge...
Redigert 23.12.2018 kl 12:31 Du må logge inn for å svare

Såvidt jeg husker er det feil, du hevdet 2,50 og der kom den aldri.

Men samme det, du og jeg blir aldri helt enige og det lever vi sikkert begge helt greit med.
Redigert 23.12.2018 kl 12:36 Du må logge inn for å svare

Bravi er enig med alle som klarer å finne på noe negativt tull :-)

Scoop,
Det har du helt rett i.
Det er enkleste sak i verden å konspirere negativt i selskaper en ikke har aksjer i selv.
pusimiga
23.12.2018 kl 12:43 7791

Noen prøver seg desperat å komme seg billig i PHO før nyttår(risch...). Han vett at han må betale over 60 kr,minst...kanskje alerede på torsdag....
Predator
23.12.2018 kl 12:47 7772

Alexander er superpositiv ang. PHO og sitter med aksjemajoriteten i HS, far møter nok motstand om det mot alle solemerker skulle bli snakk om nedsalg
High Seas AS Aksjonærer
Navn Ant aksjer Andel
Alexander Brask Hansson 125 60,096%
Herbjørn Hansson 83 39,904%

Jeg har forlengst bestemt meg for aldri mer å nevne TS med sitt nikk, men NAO problemet er i hvert fall løst, og fortsetter det nedover i dette markedet, så går sikkert NAT samme veien, og da er problemet helt borte for HS.
________________________________________

Monaco-rederi tar over Nordic American Offshore
12.12.2018 10:00 Are Strandli Hansson

Spytter inn penger og tar over flere toppstillinger. - Jeg tror NAO har alle de nødvendige egenskapene for å lykkes, sier den nye toppsjefen.

Scorpio Group har tatt kontroll over Herbjørn Hanssons offshorerederi Nordic American Offshore (NAO) etter å ha gått inn med fem millioner dollar, eller rundt 43 millioner kroner, i en rettet emisjon.

Det kommer frem i en melding onsdag.

Transaksjonen der Clarksons Platou Securities var finansiell rådgiver, innebærer at Scorpio-konsernets konsernsjef Emanuele Lauro går inn som ny konsernsjef og styreleder i offshorerederiet.

https://www.hegnar.no/index.php//Nyheter/Boers-finans/2018/12/Monaco-rederi-tar-over-Nordic-American-Offshore
Redigert 23.12.2018 kl 13:01 Du må logge inn for å svare

Elvoquest

Det er riktig at emisjonen ble satt på 2,5 i sept 2017.

https://aksjelive.e24.no/nel-har-hentet-220-millioner-i-en-rettet-emisjon/1506572959721

Og at jeg mente i desember når kursen var over 3,6 at den skulle ned å krysse emisjonskursen på 2,5 - du har rett, den fallt ikke helt til 2,5, men til 2,65 3,5mdr senere (april) - allikevel en nedgang på over 30% og ikke mer enn knappe 5% unna kursmålet på 2,5...;)

https://finance.yahoo.com/quote/NELO.ST/history?period1=1503439200&period2=1545519600&interval=1d&filter=history&frequency=1d

------------------------------
Mao, rett skal være rett, men nå er dette en PHO tråd så lar det være med dette så får vi heller ta NEL diskusjonene der de hører hjemme.
Redigert 23.12.2018 kl 13:05 Du må logge inn for å svare
bravi
23.12.2018 kl 13:01 7690

Finne på noe negativt tull ?? Betrakter ikke de kursbevegelsene vi har sett i dette papiret som noe tull, synes det er alvorlige greier. Men det er sikkert mange som bare driver å leker seg.

Oppgang,

RE - Jeg har forlengst bestemt meg for aldri mer å nevne TS med sitt nikk

* Budbringeren kan jo ikke lastes for Hanssons kapital squiz....

RE - men NAO problemet er i hvert fall løst, og fortsetter det nedover i dette markedet, så går sikkert NAT samme veien, og da er problemet helt borte for HS.

* Begge de to Herbjørn Hansson-styrte rederiene, Nordic American Tankers og Nordic American Offshore, har falt kraftig på New York-børsen de siste dagene. Tankrederiet Nat falt torsdag nær historisk bunn og prises nå til 287 millioner dollar, 2,02 dollar per aksje. Offshorerederiet Nao endte torsdag på ny historisk bunnkurs, etter en nedgang på 17,5 prosent

Det er ingenting som tyder på at NAT er løst, hverken på den ene eller andre måten så vi bør forholde oss til hva som faktisk skjer/ikke skjer og ikke ta det som en selvfølge at alt ordner seg - for det gjør gjerne ikke det....

Og ender det med at de må frigjøre kapital så vil de med største sannsynlighet ikke vente lenge legger vi det sure børsklimaet til grunn, tidslinjen de har på å få forhandlet frem en finansieringsløsning og ikke minst estimatene for den videre utviklingen fremover....
Redigert 23.12.2018 kl 13:18 Du må logge inn for å svare

Risch,
Stemmer det, her skal vi diskutere PHO som er inne i en rivende utvikling i USA. På bakgrunn av nye oppføringer på Cysview i q4 samt at ikke oppføres der(63% på bakgrunn av tidligere statistikker) ser det foreløpig ut til at nye klinikker for q4 er ca. 22. I tillegg vil jeg anta at det også er utplassert en rekke fleksible skop til allerede eksisterende kunder som gjør at salget i USA ganske sannsynlig blir bra for q4, hvor bra er vanskelig å si. Og siden vi alle har forskjellige forventninger får vi bare avvente og se.
For min del betyr det ingenting dette med HS, tror ikke de er veldig villig til å selge, da blir det med tvang og de kortsiktige konsekvenser det eventuelt drar med seg. Men for Schneider og PHO betyr det ikke allverden på litt sikt.
PHO framstår nå bedre rustet enn noengang og med full refusjon i USA om 14 dager blir dette bare morro framover.
Hayen
23.12.2018 kl 13:23 7576

Risc,

Etter at du forgjeves har forsøkt å prate ned kursen i NEL I flere år, og det med tanker som bar preg av "uvitende famling I mørket", så konstaterer jeg at du prøver deg på en ny hest.

Hvis det blir like stor suksess som med NEL, så er det bare å glede seg til fremtidig kursoppgang for pho.
Det du mangler i selvinnsikt, forsøkes kompensert med mange og komiske innlegg.
Lykke til med nok en kamp mot vindmøller.

Mitt bet er at Q4 blir svakt og derfor ikke blir noen trigger - hvorfor?

Pga betydelig ekspansjonskostnad for perioden. Og ser man ikke en bedring på bunnlinjen dette kvartalet heller så vil aksjen bli straffet. Dette er noe Hansson selv har vært inne på hvor man estmerte betydelige kostnader både i Q3 og Q4 - de fikk rett for Q3 og de får nok også rett for Q4.

Dermed er også risken desto større for at Hansson vil frigjøre kapital før Q4 den 27.02.2019 og som vi kjenner til så passer det som hånd hanske med Hanssons pågående forhandlinger om ny finansiering.

Hayen

Skjønner jeg fikk mange uvenner i NEL - å treffe på børs gir ingen venner - det å bære tapet sammen er visst det som trigger vennskap.

Jeg for min del er ikke på børs for å skaffe venner, men for å tjene penger....:)

Risch,
Akkurat slike påstander uten rot i virkeligheten som du slenger ut i hytt og pine som gjør meg frustrert og eitrende forbannet.
Du er en uærlig sjel med mange løgner, du prøver deg helt til noen gidder å se deg i kortene.

Risch innlegg 13:25
Pga betydelig ekspansjonskostnad for perioden. Og ser man ikke en bedring på bunnlinjen dette kvartalet heller så vil aksjen bli straffet. Dette er noe Hansson selv har vært inne på hvor man estmerte betydelige kostnader både i Q3 og Q4 - de fikk rett for Q3 og de får nok også rett for Q4.

Les her hva Hansson mente 27.11.18
https://www.hegnar.no/Nyheter/Boers-finans/2018/11/Oppgangen-har-saa-vidt-begynt-sa-Hansson-saa-forsvant-53-millioner?fbclid=IwAR3C5UrF7yVgPBvzXBVZKlJB1RgA6RYWoGCOPSsol3-cbcCoKIRCIdA5-HY

"- Caset er intakt som aldri før, men Q3-presentasjonen var klønete håndtert. For første gang i historien hadde PHO økning i salget fra Q2 til Q3, og jeg forventer positive tall allerede i Q4, skriver Hansson i en mail til Hegnar.no."

Les spesielt det nest siste avsnittet!

Faen dette tullet vi må bruke tid på å dementere, headingen din med løs kanon er vel mest treffende for deg selv.
Redigert 23.12.2018 kl 13:39 Du må logge inn for å svare

Tiltredes

Det er noe som heter at pendulum swings, og det har den åpenbart begynt å gjøre for TS.
Hayen
23.12.2018 kl 13:52 7444

Vennskap skapes gjennom tillit.
Hva gjelder avkastning i NEL, så har jeg en avkastning der som har knust Oslo børs til gagns.

Jeg sluttet å lese dine innlegg i NEL for lenge siden. Det var regelrett støy som bare ødela gode diskusjoner.
At du nå har kastet deg over pho har null betydning for kursen, men du vil nok oppnå en destruktiv effekt hva gjelder gode innlegg på foraet
pusimiga
23.12.2018 kl 14:18 2090

Innlegget er slettet av administrator

Du har sluttet å lese mine innlegg på NEL trådene for lenge siden - ikke fordi du ikke hadde ønske om å lese dem, men fordi det ikke var mulig da jeg ikke har skrevet der på lenge...

Og når du da kommer drassende med hva som er skjedd med NEL etter at jeg fikk rett angående kursmålet og etter at jeg sluttet å skrive på NEL trådene så blir jo det helt feil og aller minst skaper du tillitt gjennom slik nonsens...

Men igjen detter en PHO tråd...:)
Redigert 23.12.2018 kl 14:30 Du må logge inn for å svare

Elvo, angående cysview.com, det kan nok være noen av oppføringene på kartet som bare har flexiscope (?) (ikke rigid).
Derfor er det kanskje litt større usikkerhet rundt antall nye.
Ikke vet jeg, men det jeg vet er at dette ligger an til å bli særdeles spennende de neste par år.
Dessuten kommer kanskje nyhet om godkjenning i Japan som lyn fra klar himmel 😊
pusimiga
23.12.2018 kl 14:34 2053

Innlegget er slettet av administrator

Scoop,

tror nok selskapet må få USA satsningen til å gå rundt før de i det hele tatt skal tenke på å skulle investere betydelig beløp de ikke har i Japan.

Det er tross alt flere år siden de startet i USA og fortsatt går de minus så ting tar tid....
pusimiga
23.12.2018 kl 14:40 2036

Innlegget er slettet av administrator
pusimiga
23.12.2018 kl 14:42 2028

Innlegget er slettet av administrator
pusimiga
23.12.2018 kl 14:42 2027

Innlegget er slettet av administrator
pusimiga
23.12.2018 kl 14:42 2028

Innlegget er slettet av administrator

Ja, men aksjen skal prises basert på fremtidig forventet inntjening.
Japan er et stort marked.

pusimiga skrev Innlegget er slettet
"At ikke PHO er berørt av det sure børsklimaet blir vel feil å påstå - kursen har jo fallt fra 63 ned til høy 30 før den snudde og har korrigert noe tilbake den siste tiden og hva som skjer videre er det jo ingen som vet."
Toppen 10.september kom av at "alle" skulle tjene peng på Pho som hadde steget daglig i lang tid. Det var på slutten stort sett berre småsparere som kjøpte og solgte- ingen på topp 20 gjorde salg i denne perioden. Difor er 63.50 ein kunstig høg topp. Frå 29. august til 10. sept. blei det totalt omsatt 3.3 mill aksjer, av desse må samme aksje vere omsatt mange ganger. Difor er det meir naturlig å tenke at reell topp før q3 skulle vore ca 50 kr. Dette utifrå forventning om eit aukande salg i q3. Dermed har Pho hentet seg heilt inn igjen etter q3, og dette i ein periode børsen generelt har hatt ein kraftig korreksjon. Og ja- ingen veit kva framtiden bringer, men Pho har uansett stått seg svært godt gjennom børskorreksjonen så langt! Og eg trur dette kjem av at stadig fleire ser at salget i USA er på veg til å ta av ila. neste 6-12 mnd. Derfor er det stor interesse for å skaffe seg Pho-aksjer for tiden. Håper at dei som kjøper har minst 12 mnd perspektiv på sine kjøp.
Stranger
23.12.2018 kl 14:57 7251

Jeg tror, at det er jul og TS jer det bedste og derfor vil han advare alle PHO aktionærene. Han viser fra sin bedste side for at være medmenneskelig, så der er ingen der lider tab senere, ikke sandt Riscioso. ;-)

Bravi
Hva var det som ble rapportert negativt fra PHO på Q3? At de fikk Code A på refusjonsordningen for surveillancemarkedet? Eller mener du at det var PHO sin feil at kursen gikk ned? Jeg er av den formening at det var markedet som hadde skrudd opp forventningene og etter all sannsynlighet hadde misforstått ledelsen i sommer, som var den direkte årsaken til kurskorreksjonen. Vi, markedet hadde forventet et langt høyere antall scope utplassert og hadde ikke skjønt at en ekspansjon av salgsorganisasjon nødvendigvis måtte resultere i en midlertidig dipp i slagskapasiteten da organisasjonen var opptatt med å lære opp nytt personell istedet for å fokusere på salg. Derved fikk vi et kvartal der antall solgte scope stupte og markedet feiltolket dette.

Hva angår PHo så var det ikke noe galt. De gjorde det de hadde sagt; fokusert på ekspansjon av salgsorganisasjonen for å kunne møte et akselererende salg fremover. Dette burde vi, markedet, evnet å forutse, men vi gjorde det ikke. Derfor fikk vi denne dippen. Men dette ligger bak oss. I tillegg har vi ganske nylig sett en meget fremoverlent CEO som ikke avviser at selskapet kan sikte seg inn mot 70% markedsandel. Dette er helt nye og uvante toner fra ledelsen i PHO. Det er bare å glede seg Bravi. God Jule til deg og dine!
focuss
23.12.2018 kl 15:29 7177

Kjære medaksjonærer
Vi som tidlig har sett at PHO vil være en sjelden anledning i OSE sin børshistorie må regne med å bli møtt med misunnelse slik vi nå ser fra rischioso. Vi har i gjennom 2018 vært positive i forhold til børsvinneren PHO. Ikke alle er så heldige (flinke), men kan ha brukt sin energi på absolutte børstapere som Element. Ser TS har brukt mye energi på den.

Så blir det ikke bedre for børstaperne når de nå i tillegg skal inn i et nytt år uten å ha klart å posisjonere seg for det nye året. Det neste året ser faktisk ikke bra ut for de fleste og de som har mer de kan tape, kan gjøre det gjennom 2019.

For oss som har vært flinke (heldige) å satse på PHO så kunne 2019 ikke sett bedre ut. Vi kan med berettiget håp tenke at både 5 og 10 gangeren er realistisk. For en forskjell fra aksjer flest som vil slite med å opprettholde dagens verdi.

I en slik situasjon er det helt normalt at det dukker opp typer som rischioso som ser med en viss desperasjon på året som kommer. Virker det som.
focuss
23.12.2018 kl 15:40 7144

Når vi skal bedømme PHO aksjens performance gjennom 2018 så er det ikke nok å reflektere over at den faktisk er blant aksjene med absolutt best performance. Dette er oppnådd uten at et eneste meglehus i steinrøysa følger selskapet. Vi har ikke hjelp fra noen. Som om ikke det var nok så har vi blitt massivt shortet av sterke internasjonale kapital krefter. Et lite "tiny" selskap som er verdens letteste selskap å massakrere kursen. But PHO will not lay down. Vi ble vinneren uansett.