Tomra - nesten komisk med -3.53% i dag når man leser dette ;)


Dagens store vinner på Toronto-børsen er gruveselskapet NOVO Resources Corp som er +15.58% på en børsdag som er blodrød over hele kloden.

Hvorfor? Jo, på grunn av oppsiktvekkende, global markedsledende sorteringsteknologi fra Tomra Systems i jakten på gull. Har ikke tid til å utbrodere mer nå, men dere ser selv hva CEO i NOVO Resources Corp sier, og jeg linker til to artikler hvor dere finner alt dere trenger. Den jeg siterer fra og èn til.This morning, Novo reported positive gold samples at its Karratha gold project. In addition to this, the company announced it received “encouraging” results from its gold recovery at its Egina project. These findings have caused the stock to soar on the TSXV today.

“Concentrate grades received from the recent Tomra mechanical rock sorting trials are impressive, reflecting the capability of the scanning and sorting technology to differentially select gold bearing rock,” commented Rob Humphryson, CEO and Director of Novo Resources.

https://microsmallcap.com/mining-stocks-nvo-12-20-18/

https://www.juniorminingnetwork.com/junior-miner-news/press-releases/1226-tsx-venture/nvo/56273-mechanical-sorting-yields-gold-rich-concentrates-at-karratha-egina-terrace-gravel-returns-positive-gold-result.htmlTipper at mindre enn 1 promille av Norges voksne befolkning vet at Tomra tilbyr sorteringsteknologi for gruvedrift og enda færre at selskapet er global markedsleder innen feltet. Her er link til tråd om Tomras gruvedrift:

https://forum.hegnar.no/thread/6177/view

Redigert 20.12.2018 kl 23:49 Du må logge inn for å svare

Fantastisk av Tomra igjen!!! Alt kommer for en dag Kommentatoren :-) Jeg vil anta at 95% av den norske befolkningen fortsatt bare forbinder Tomra med pantemasiner. Da er det kjekt for oss som vet «litt» mer og laste opp ettersom tiden går ;-)

Investor
golf`ern
21.12.2018 kl 16:31 1026

Ned 3.66 i dag, med en enorm,og nitrist, sluttauksjon.
Bunnløs denne....
Eller?
Redigert 21.12.2018 kl 16:33 Du må logge inn for å svare
Contigo
21.12.2018 kl 16:34 1016

Den var vel litt på stigende før sluttauksjonen. Vet ikke hva som skjedde der, gikk masse aksjer til 189,60. Ved stengetid lå det igjen 177.000 aksjer på kjøp... Skjedde noe lignende i NEL, vet ikke hva det er..

Dere får triumfere og kose dere så lenge det varer golf'ern, og hadde du skrevet "toppløs" i stedet for bunnløs, skulle jeg faktisk nikkket bekreftende. ;)
Contigo
21.12.2018 kl 17:13 959

Jeg la inn kjøp på 191,80, og fikk akjser på 189,60. Helt ok det.

Da kunne du iallefall ikke gjort det bedre intradag. Dette er tøffe tider med en amerikansk president som splitter eget folk i esktrem grad og skaper uro over hele kloden, men i min verden er Norges superselskap Tomra det sikretste kortet på børs. Nevner i den forbindelse at CEO Stefan Ranstrand under Capital Markets Day 25.september sa at "finanskrisen" i 2008 ikke virket negativt inn på selskapsdriften i Tomra.
Redigert 21.12.2018 kl 17:36 Du må logge inn for å svare
Major1
21.12.2018 kl 17:44 499

Innlegget er slettet av Major1

Jeg triumferer absolutt IKKE over kursfallet, kommentatoren, da jeg selv er aksjonær.
Synes bare det er trist at et så solid selskap som Tomra har hatt et større fall
enn børsen den siste tiden.
Din viten om selskapet er jeg ikke i nærheten av, og setter stor pris på
dine innlegg.

God Jul til deg og dine...
exuptro
21.12.2018 kl 20:54 778

Det stemmer ikke. Tomra er et av selskapene med en stabil omsetning på over 50mill/dag som har falt minst de siste 2 mnd. Det er et meningsløst fall som har kommet som ingen skjønner bæret av. Tror på en enorm rekyl på nyåret. Det skal også skje mye spennende på vårparten på verdensbasis med tanke på det grønne skiftet.

Takk i like måte golf'ern.

Enig exuptro, men det er maskin- og algoritmelek som råder grunnen på Oslo Børs akkurat nå, helt løsrevet fra det fundamentale. Så identifiseres det helt sikkert også en del belåning i krise og aksjer skal dermed presses ut billigst mulig. Treffer man bunnen noenlunde i dette pågående spillet, tror jeg bestemt man gjør et et kupp av de helt store, for slik jeg ser det, kommer Tomra til å rocke markedet når Q4 og FY 2018 presenteres i februar.
Redigert 21.12.2018 kl 22:37 Du må logge inn for å svare

Så sant, så sant. Sitt stille i båten folkens. Etter uvær kommer alltid solen!! Spesielt når det gjelder Tomra. Da vil rettferdigheten seire. Tomra blir selvfølgelig dratt ned sammen med resten av markedet. Men seriøse selskaper (som Tomra) har en tendens til å komme seg fort opp igjen. Her vil historien gjenta seg. For min egen del ser jeg absolutt ingen mørke skyer på himmelen for Tomra de neste 5-10 år. Må nok være det selskapet på OSL med best marked/fremtid foran seg. Det beste er også at disse tingene blir krav fra myndigheter. Så det er liksom ikke noe alternativ her.

Ha en God Jul alle sammen.

Slapp av når det gjelder Tomra. Dere sitter på en juvel. Poleringen tar bare litt tid ;-) Dere skal se Kineserene snart banker på også. Nå som NOK er svak og kursen er lav. Da ser man fort et bud på 300-500.- pr. aksje! !

Investor