Noen tanker...


Fremleggelsen fra Nano i dag er etter min mening ok. Ingen overraskelser. Heller ikke overraskende at markedet svarte med å midlertidig sende aksjen ned. Det er likevel positivt at det i skrivende stund er kjøpt aksjer for 95 mill i Nano.

Jeg har jo hele tiden hevdet at det var en feil strategi å bruke to forskjellige doseringer i paradigme. Disse to armene "stjeler" pasienter fra hverandre og fører til høyere kostnader, forsinkelse, mindre effektivitet , høyere arbeidspress og er for meg totalt uforståelig i forholdt til pasientene og eiernes beste. 15/40 skulle vært valgt med en gang, men det synes for meg at det gikk prestisje i å også utprøve 20/100.

Jeg håper at Herr Bravo og styret setter foten ned, kommuniserer med myndighetene og blir enige om å avslutte arm 4. Slik kommer man fortere til målet, man må få slutt på ørkenvandringen.

Jeg forventer også at jobbes i kulissene med en god promotering av Nano overfor BP. Man kan håpe på det, og at det i løpet av et års tid kan foreligge et oppkjøpstilbud. 300 kr pr aksje ville være en fair pris.

Mvh. Uredd No1
Redigert 03.12.2018 kl 14:14 Du må logge inn for å svare
gatfre
05.12.2018 kl 15:31 3424

Ja og det er jo også litt rart at når man passerer "nye" høyder i kursen vil alle kjøpe. Men når den er lav som den er nå (etter gode data) er det salgspress. Nede på 40 tallet også, var ikke mange som kjøpte da heller. Bortsett fra de som har tro på selskapet. Fått fast track og PIM bør vel si sitt også. Skulle ønske det var litt mere media dekning rundt dette selskapet som bare leverer og leverer gode resultater. Så er det vel slik at aksjer går fra de utolmodige til de tolmodige. Å trade denne aksjen da de fleste aksjer er styrt av roboter i dag er vanskelig. Min personlige mening er å sitte da man aldri vet når melding kommer så får man heller snitte nedover. Blir ingen juilegaver i år, de går til NANO og bekjempelse av kreft som er mye viktigere. Tror de fleste her inne vet at Nano vil lykkes. Norge trenger å satse mere på forskning og utvikling innen farma. Danskene har klart å bygge kjempe konsern innen farma. Godt at det begynner å skje litt i Norge også, men vi henger sååå langt etter. Kanskje staten burde gitt noen milliarder ekstra til utvikling av kreft medisiner istedefor å søle det bort på bistand der man ikke har kontroll på hvor pengene går til.

NANO lå vel på lista over de 10 beste aksjene å satse på i Norden også for ett par uker siden

Selvfølgelig øker sjansen for en markant vending jo nærmere aksjen kommer støtten på 68 kr, men vet ikke helt hvor solid denne støtten oppfattes å være av markedet.

Hvor var denne oversikten presentert Gafre ? Lenke til den ? Trenger alle positive nyheter nå......

Aksjen ser kjempeskummel ut -ihvert fall på kort sikt. PciB er være en bra havn mens uværet står på
gatfre
05.12.2018 kl 15:47 3348

Linken er fra Mai 2017, men er vel enda mere potent nå med større pasient data:

https://www.hegnar.no/Nyheter/Boers-finans/2017/05/Kjoep-disse-10-aksjene

Nå skal det sies at Investech følger teknisk analyse, men alikevel. Så det akkurat gikk en post på 15000 aksjer i en fei. Noen som ser penger på gata :-)
Bare å holde på aksjene

Hvorfor er det alltid Nano som blir så hard straffet!!! F
gatfre
05.12.2018 kl 16:22 3149

Skjønner ikke noe av dette kurs masakeren. Har sendt mail til IR, skjønner ikke investorene at dataene er gode? Så blir aksjen gruset. Er det BP som vil ha lavest mulig kurs før oppkjøp eller partneravtale?
even25
05.12.2018 kl 16:25 3133

Alle har sine nedturer. Se på Targovax, PCIB, Pho, etc. Det er nedturer nok til alle i dette dersom-hvis-så fremt-ifall-segmentet. De færreste lykkes, og de fleste aksjonærer ender opp som solide sponsorer av ikke spesielt vellykket medisinsk forskning. Det er i og for seg ikke det verste man kan bruke pengene sine på. Men som investering betraktet er det for de langsiktige stort sett bedrøvelige greier - med mindre man har en inngang på et veldig tidlig stadium.
Redigert 05.12.2018 kl 16:26 Du må logge inn for å svare

Nano presentasjon betyr alltid 20-30% ras. Dette er 4 gangen dette skjer.

Jeg ber dere lese mitt hovedinnlegg en gang til.

Jeg vil i løpet av morgendagen konkretisere mine påstander sterkere.

Even25. Sitter i alle sammen så jeg vet alt om hvordan farmasi aksjer kan være ja😁 Måtte bare få utl litt frustrasjon🤬🤬🤬. Har lav inngang i Nano ja.
gatfre
05.12.2018 kl 16:31 3054

Ja, stemmer. Trodde denne gangen at det ville snu. Dataene er veldig gode, å henge seg opp i MDor er bare latterlig av analytikerne fra DNB som også har kjøps anbefalling og samme kursmål, selv etter fast track og PIM (Det er ikke mange som får PIM) Kanskje ikke så mange som skjønner tegninga her


Det har lenge vært sånn at " når en blind leder en blind, faller de begge i grøften" Jeg håper nå at Herr Bravo tar grep. Så må i tillegg valgkomiteen i selskapet se på om styret har den rett sammensetningen eller om de bare er "sandpåstrøre" uten å virkelig sette seg inn i selskapets muligheter og utfordringer.

Riktig NV, og så kan en spekulere i hva grunnen er....
Makraka
05.12.2018 kl 17:16 2868

Ikke få panikk. Hold på aksjene folkens.

Nano blir stadig de-risket.

Tålmodighet vil betale seg.
Merlin
05.12.2018 kl 17:30 2839

>100% OR og 80% CR på 10 pasienter. The data presented at ASH included a total of 68 patients with R/R B-NHL who were treated with REGN1979.
Dvs hhv 10 og 8 av 68 ORR CR. Det gir 15% ORR og 12% CR.

Hvis det er dette investorene er redde for, så er de på jordet.

Og hvordan i all verden kan disse REGN-resultatene i det hele tatt publiseres?

Her strever andre selskaper med å holde seg til reglene, så kommer REGN og nærmest hevder de har løsningen. Først lenger ned får man lest at sorry, det var ikke 10, men 68 pasienter!

REGN kunne like gjerne skrevet at sorry, av 10 pasienter hadde vi 0% ORR og 0% CR!

https://investor.regeneron.com/news-releases/news-release-details/regeneron-presents-positive-data-ash-regn1979-cd20xcd3
aborum
05.12.2018 kl 17:33 2814

Det er desværre tilfældet, ikke bare i NANO, men fælles for de fleste biotekselskaber. Jeg diskuterede situationen omkring ASH med et par andre aktionærer (herunder min bror, der også er tungt investeret og netop valgte at sidde lang), om at erfaringerne viser et grundlag for at sælge hele eller dele af sin position omkring højdepunktet før fremlæggelse af data. Jeg må sige, at den model NANO følger i forbindelse med deltagelse på ASH giver et svært forudsigeligt billede af, hvordan markedet vil reagere (øget initiel optimisme ca. 3 - 4 uger før event og efterfølgende massivt sell-off/shorting).

Det interessante er jo altid, om den aktuelle event netop er den trigger, der løfter aktien et niveau videre op, rent prismæssigt. Data er jo ubestrideligt gode, ja ligefrem imponerende og det er ikke umuligt, at 60'erne i december, 2018 om et par år vil fremstå som 30'erne tilbage i marts, 2016. Jeg havde i denne forbindelse en ret interessant snak med min yngste dreng på 11 år, hvor vi tog udgangspunkt i netop NANOs kursniveau og forventninger til fremtiden.

Jeg spurgte ham, om et køb i 30'erne tilbage i 2016 ville have været et godt køb (han kunne ikke se resten af grafen) og vi blev enige om, at det afhang af hvad man troede selskabet ville levere i fremtiden osv.; da jeg efterfølgende afslørede den samlede graf, blev vi enige om, at en tilsyneladende optimistisk handel i 30'erne kunne vise sig at blive en relativt lukrativ investering.

Det jeg forsøger at sige er, at man uanset indgang i 50'erne eller 80'erne kan tænkes at stå i samme situation, som da man kunne handle i 30'erne. Det er dog kun de rigtigt langsigtede, rolige aktionærer, der oplever dette scenarie - og typisk tager den store profit jfr. al empiri (jeg vil tilføje, at det ér muligt at gøre det bedre, men for størstedelen af aktionærerne i markedet uden pejling, da bør man sidde roligt).

Desværre korrigerer NANO negativt på stor volumen og herfra afventer jeg, at markedet bekræfter 60 som støtteniveau, da 68,00 formentligt bliver brudt i åbningsauktionen torsdag. Vi går ind i en venteperiode, hvor jeg ikke forventer væsentlige meldinger fra selskabet.
Redigert 05.12.2018 kl 17:34 Du må logge inn for å svare
Bingo123
05.12.2018 kl 17:51 2751

Blir spennende å se hvor langt ned vi skal før det snur igjen. Hvis det ender bra så kan venteperioden nå være gull verdt for ny inngang.
gatfre
05.12.2018 kl 19:04 2639

Nano har fått nok juling nå. Tror vi skal opp i morgen, de fleste har solgt seg ut etter oppgangen mot ASH. Selv trodde jeg mange hadde solgt seg ut før ASH også, da jeg ikke helt så den hypen det var tidligere før konferanser denne gangen. Store volum før ASH selv om kursen ikke gikk så mye de siste dagene før ASH.
Støtte ved 68 (67,90) nå, men Nano har alltid kommet tilbake etter en sånn ubegrunnet nedgang (greit at mange har kjøpt seg inn før ASH og solgt med fortjeneste) De fleste kortsiktige som skekulerte i det er nok ute nå, samt de nervøse som alltid kommer til å selge på frykt

Tror det kommer flere gode nyheter før flere her tror, 12 des er det Healthcare i Oslo, så kanskje noen analytikere blir litt mere opplyste. Bravo skal stille i Radium podkasten samme dag. Dette har gitt en del a-ha opplevelser for misstolkning av data tidligere. Selskapet har aldri vært bedre posisjonert nå og som Bravo kommenterte på Q3 så skjønner ikke markedet verdien av Betalutin. (Det er det IKKE mange som sier som sier på Q presentasjonene) Bravo er en dyktig og riktig mann for NANO med slagkraft og tyngde. Ikke minst har han kontakt nettverket som kreves. Syntes han og Lisa har vært imponerende så langt

Husker Roy Larsen i 2016 også da kursen lå over 90 kr at markedet ikke forstår Betalutin og kursen burde da vært i minst 200 kr i følge hans utsagn. Og det var den gangen. Nå har det gått 2 år og risikoen slik jeg ser det lik 0. Vi har den BESTE medisinen (må bare påpeke at dataene som akkurat grusa kursen, bekrefter dette), den enkleste metoden, gigantisk marked, ikke minst sikkerhetsprofilen, ingen konkurenter som kan måle seg med NANO. Husk også at dette er data fra gamle pasienter som har allerede vært igjennom tunge behandlinger.
Ikke ofte jeg skriver her, har fulgt selskapet tett, har driti meg ut på børs tidligere med CRU og giring. Etter å ha vært opptatt av aksjemarkedet i 20 år lærer man etterhvert av sine feil. Drev mye med daglig trading med høy gearing tidligere. Gikk vel i 0 etter å ha betalt rentene hver mnd, men meglere har jeg ingen tiltro til. Ga han en sjanse en gang, men han tapte jo på alle anbefallinger. Ergo stoler mere på mine egne erfaringer, langsiktighet og forståelse av selskapet. Farma er vanskelig men tallene lyver ikke :)

Hadde vært spennende å notere NANO i på børs i USA i tillegg til Norge. OSE dilter jo etter USA :-)

Ønsker alle flinke skribenter her inne en god kveld og mørke grønne piler på Nano i morgen etter ett totalt meningsløst ras :)

Oppdatert liste.
http://www.nordicnanovector.com/investors-and-media/shareholders

Vi må være enige om at alle ikke kan være med på oppgangen som kommer. Sånn er det bare.
Jimmi, jeg og State street blir nok sittende helt til siste slutt.

Vet vi noe mer ang. festen uredd? Blir den på sørlandet?

Er også med hele veien. Blitt noen år nå, så klarer fint en stund til. Go hard😁

Mange seriøse shareholders på den listen. I tillegg til noen her inne som biter seg fast.
Merlin
05.12.2018 kl 20:53 2356

Fundamental verdi?
Teknisk analyse?

Hva teller mest.

For den kortsiktige trader - TA
For fundamentalisten -- sier seg selv.

Men hvem styrer markedet?

Her har robotene, de helt kortsiktige øregevinstsikrerne overtatt fullstendig.

Som kombinerer bittesmå renteendringstendenser og preopenendringer på NY-børsen med enkeltaksjer.

Flott for oss fundamentalister - vi får stadig billige aksjer i hodet, som vi selvfølgelig har lettet oss med da robotene gikk berserk. Tusen takk for å ha hanket inn aksjer 17 kr. billigere i løpet av noen dager!

Det robotprogrammererne kanskje ikke får med seg er motdynamikken markedet gir dem. Det har de så langt antagelig ikke helt klart å legge inn i programmene. Og takk for det!.Volatilitet og momentumdynamikk,. der har vi som tradere fortsatt antagelig noe å hente. Men glem ikke å hold en langsiktig post i et så fantastisk selskap som Nano. Men utnytt gjerne svingningene også!

Men Nanos fundamentalverdi hele tiden er stigende. Glem ikke det.
Korsar
05.12.2018 kl 21:34 2231

Nei, hvis ikke Merlins 4000+ snart blir en realitet, så må myndighetene gripe inn.

Du får fjerne noen nuller så tenker jeg vi nærmer oss...

Ser med spenning mot 2019.

Neste fase av PIM er møte med myndighetene om videre prosess, deretter levere søknad med 90 dagers svarfrist. Kommer Betalutin gjennom nåløye hører vi vel fra de ikke senere enn mars/april.

For Fast track er det ikke definerte tider annet enn at breakthrough theraphy normalt søkes om i løpet av fase 2. Antar derfor at ASH tallene sendes inn. De har 60 dagers svarfrist.

Prime som virker som den hardeste nøtta er det vel bare å krysse fingrene for.

Denne type designations burde jo i det minste stabilisere kursen på dagens nivåer.
Nor96
05.12.2018 kl 22:35 2031

Kunnskapsnivået innen Biotec er vel kanskje for mange ikke tilstrekkelig nok til å føle seg trygg på sin investering og noen blir fort usikre og trykker på salgsknappen. Kan ikke ut fra ASH posterene helt se eller skjønne hva som ligger til grunn for den nedgang som har kommet de siste dager.
Betalutin gir tumorreduksjon som singel agent på 90% av alle pasientene med blodkreft av typen NHL, er enkel å administrere med kontrollerbare bivirkninger og som kombinasjonspreparat med Rituximab ( Archer studien som Arne Kolstad nå er i gang med) mener jeg at aksjonærene vil kunne hente ut betydelige merverdier (jeg tror at NANO blir kjøpt opp).

På ASH 2018 kan det se ut som om DOR går ned pga at de nye 20/100 resultatene er tatt med i analysen. Hvis en ser på data fra 2017 så var alle 25 pasientene med FL som fikk 15/40 analysert allerede . Disse pasientene ble spesielt fremhevet og hadde median DOR på henholdsvis 13,3 måneder (alle) og 22,9 måneder (CR). Det er vel da kjent at et av doseringsregimene som går inn i Paradigme har bedre data enn det som ble presentert for alle doseringer og armer kombinert hvor pasientene med respons i Lymritstudien er analysert i forbindelse med ASH 2018, så vidt jeg kan forstå?

Jeg ser også at noen er bekymret for konkurranse fra Regeneron:

https://ash.confex.com/ash/2018/webprogram/Paper113328.html

I følge deres ASH abstract har de oppnådd følgende i folliculær lymfom pasienter

100% responsrate målt i 7 pasienter 5/7 CR, median DOR 30 uker = 7 måneder.
Behandlingstid 36 uker. Dette er i fase I med varierende dosering og det kan tenkes at effekt bedres ytterligere når alle pasienter får optimal dosering.

Dog så ser Betalutin ut til å kunne konkurrere fordelaktig.

Regeneron er for øvrig priset til ca 40 milliarder USD, så Nano har litt å strekke seg etter....!!!

Har styret og ledelsen en strategi for å kommunisere Betalutin sine fordeler ut til markedet? Det bør legge vekt på de armene og doseringene som er mest mulig relevant for paradigmestudien. Data for respons bør derfor offentliggjøres for arm 1 og 4 ( 15/40 og 20/100 doseringene)
06.12.2018 kl 00:03 1856

Arm 4 er for ung til at DoR gir mening for den enda. De har ingen som kan ha hatt tid til å komme langt. Derfor, om de tallene ble offentliggjort, ville de også vært misvisende og skapt mye press fra aksjonærer om å forkaste en dose fordi de ville mistolket den umodne DoR.
Tror vi vil se en slik indeling etterhvert.
Det er et annet forhold i det hele hva angår dosene imellom, du må se både DoR og ORR mot hverandre. En kortere DoR, men samtidig høyere ORR, vil skape en matematisk beregning hvor en må veie fordeler å ulemper. Tross alt, om en person som fikk 15/40 og ikke fikk respons, i stedet fikk 20/100 og fikk 6 mnd respons, så er det et bedre resultat for pasienten med 20/100, men ville samtidig redusert gjennomsnitt for DoR for doseringen.
Vi trenger mer modne DoR data, og helst en del større utvalg.
Panis
06.12.2018 kl 00:13 1829

Studenten86,
Vi får se hva uredd1 svarer imorgen, men jeg tror han har mer inngående kunnskap om dette enn deg denne gangen.

Ser at Roy Hartvig Larsen har solgt nærmere 10% av aksjene sine, eller har han lånt ut til shorting?
gatfre
06.12.2018 kl 08:02 1599

Ja i 2016 for å betale noe formueskatt eller noe. Gammel nytt :-)

Ehh... disse aksjene forsvant i november 2018. Hva har det med 2016 å gjøre?
gatfre
06.12.2018 kl 08:15 1562

Ok, sorry. Det var nytt for meg. Han er jo en stor aksjonær i selskapet. Må sikkert betale skatten eller investere i andre selskaper han har interesse i. Blir bare spekulasjoner :-)

Han har vel ikke solgt 10% av aksjene sine, men 10% av de han eier privat.

Relativt naturlig spør du meg, og kan vel relateres til Uredd sin debatt om formueskatt.

gatfree
"Ikke ofte jeg skriver her, har fulgt selskapet tett, har driti meg ut på børs tidligere med CRU og giring."
Da har vi gått opp samme løypa. Var jo selv en av de største aksjonærene i CRU, men det endte som kjent med fadese. Også i NANO har jeg ikke klart å unnslippe motviljen til å ta gevinst (mulig det henger igjen fra den tiden da det ville utløst umiddelbar gevinstskatt), og kan jo gå på enda et stort tap selv om selskapet synes å ha levert varene. CRU ble jo også en flott melkeku for de russiske eierne uten at vi fikk noen glede av det.
gatfre
06.12.2018 kl 08:59 1453

hahaha, ja tenkte på det dr. da jeg skrev det. Var også i det andre gruve selskapet (Mindoro) husker ikke helt hva det heter. Husker Oddvar godt. Han skrev mye på forumene på CRU trådene. Men vi har vel lært leksa nå og bare satser på fantastiske selskaper som Nano :-) Med gode data avlesninger kommer kursen krypende etter, bare sitte stille i båten som Einarson i radioforsk sier :-)

Kanskje Larrsen har startet med swingtrading,primærinsidere som selger er aldri bull,ref JD,de kan heller selge fondsandeler hvis da abs må selge noe,ikke fra selskaper uten inntjening.
LinPiao
06.12.2018 kl 09:08 1428

Gratulerer Korsar! Der kom kursen igjen inn i ditt angitte felt mellom 50 og 65. Jeg hadde ærlig talt aldri trodd det ville skje.

For en møkka aksje, har aldri opplevd maken.
Korsar
06.12.2018 kl 09:12 1396

Dette er ikke noe jeg gleder meg over å triumfere over.
Jeg bare prøver å holde meg til det tørre analyser, fundamentale som tekniske, indikerer.
Og også jeg håper at aksjen vil klare seg bedre etterhvert, norsk medisin trenger alle suksesser man kan få.
Så om jeg skulle "vinne" debatten om utviklingen på slutten av året nå, så er det ikke med udelt glede.


gatfree
Ja, jeg hadde jo også en mellomstasjon i Intex, men hadde heldigvis mindre penger igjen til å kunne tape der. Ja, vi får sannelig håpe det går bedre nå, selv om det ikke ser spesielt lyst ut i øyeblikket. Skulle det gå helt galt mekd NANO så får jeg vel trøste meg med at jeg er storeier i et unotert selskap som bør kunne bli en kjempesuksess, men "klok" av skade tør jeg ikke innkassere triumfer før alt er i boks.

Korsar
Ikke til å stikke under en stol at du har hatt svært mye rett. Men så har jeg da heller ikke vært blant kritikerne, selv om jeg har håpet at du ville ta feil.

Jeg satt også i CRU og tapte mine første millioner...derfor kjøper jeg jevnt og trutt nå istedefor all in strategi.
Da har jeg i alle fall til champagne på nyttårsaften.

Litt slitsomt å tape over en million kroner på papiret på 4 dager etter et ok ASH, men sånn er det...er jo vant med svingninger, men dette er vel i overkant av normalt.

Korsar....

har du lest Spetalens kommentar om prising? (konsensus er alltid feil!)

- Aksjer er en ganske spesiell ting. For det eneste du tjener penger på i aksjer, er avvik i synet fra konsensus. Konsensus i aksjer er alltid feil. For der ligger massen, sier Norges mest kjente investor Øystein Stray Spetalen i sitt innlegg på Sparebank 1 Markets' arrangement «Utsikter 2019 for næringslivet og kapitalmarkedene» i anledning Peter Hermanruds 60 årsdag.

Korsar
Hvordan er det forresten med NANO og støtten på 68 kr i øyeblikket? Er jko selvsagt klar over at vi ligger et stykke under og at det har vært en del omsetning her. Men innbiller meg at det skal litt mer til før man kan slå fast at det har vært et signifikant brudd på støtten? Og så snart bruddet er signifikant så vil vel den tidligere støtten ha blitt en motstand?
Korsar
06.12.2018 kl 09:37 1254

dr.,
vi er, med dette høye volumet i dagens fall, teknisk sett ferdig med støtten i sjiktet 68-70, og det vil bli ny motstand ja, når det vender oppover igjen.
Foreløpig har fallet bremset på den ganske solide støtten i 65-sjiktet (det er ikke uten teknisk grunn at jeg lenge har operert med trendrom 50-65).Redigert 06.12.2018 kl 09:38 Du må logge inn for å svare

OK. Takker for svar.