Triggere Panoro Energy


Dette har vært en svært interessant høst! Hva kan vi forvente av triggere framover?
*Oljepris opp mot 80 dollars
*Panoro kjøpes opp/fusjoneres
*Q4 viser gode inntekter fra Tunisia
*Andelen i et stadig mer lovende Aje-felt selges
* Dassafu har flere lovende felt. Walt Witham viser seg som en elefant

Noe glemt? Spennende blir det:)rek1
07.12.2018 kl 13:27 4847

Kl 18 er OSE stengt og ingen mulighet til å kjøpe eller selge før mandag... :)

Ingenting avgjort eller bestemt.

Kan bare ikke se for meg at OPEC, som har forhandlet nå, er beredt til å snakke med Russland (non-OPEC) senere i dag med mindre OPEC har etablert en felles plattform.

Amena Bakr‏ @Amena__Bakr

The non-opec meeting is now at 3pm #OOTT

Fra samme person:

Amena Bakr‏ @Amena__Bakr · 7 min7 minutter siden

Current situation: Iran wants an exemption, unclear if saudi will accept. And there is a deal ready. - delegate #OOTT

Det fokuseres spesielt på Iran som stritter i mot - og på twitter opplyses at man fortsetter talks. Iran forsvant inn på et møterom (internt).

Walter Bloomberg‏ @DeItaOne

Følg Følg @DeItaOne

SECOND OPEC SOURCE SAYS IRAN HAS AGREED IN PRINCIPLE
#OOTT

Følg med på pila folkens, var oppe i to bønder og er falt tilbake til 1.5 bonde.

*Walter Bloomberg‏ @DeItaOne

OPEC SOURCE SAYS PROPOSAL FOR NON-OPEC TO CUT AROUND 400 KBPD “BUT WE STILL NEED TO MEET”
#OOTT

Redigert 07.12.2018 kl 14:13 Du må logge inn for å svare

Rec1

Det gjaldt gårsdagen drøftinger. Hva det vil være idag vet jeg ikke.

Amena Bakr‏ @Amena__Bakr


Følg Følg @Amena__Bakr

There is a deal, no final numbers yet. #OOTT


Amena Bakr‏ @Amena__Bakr 1 minfor 1 minutt siden

Hearing #Iran agreed to join the deal #OOT

Husk hentet fra twitter og må ta forbehold.
03:25 - 7. des. 2018
Redigert 07.12.2018 kl 14:35 Du må logge inn for å svare

Nader Itayim | ‌‌نادر ایتیّم‏Verifisert konto @ncitayim

#Iran oil ministry now saying agreement HAS been reached.

**Members of the Organization of the Oil Exporting Countries (OPEC) finally reached an agreement to cut the group's overall production after hours of talks.**

Gitt hva som er meldt foreløpig og det virkelig foreligger en avtale og kutt er indikert med 800 mill fat fra OPC og non-OPEC med 400 mill. fat bør dette her rede grunnen for olja videre fremover.

Så langt en gledens og lettelsens dag, hvor Panoro nå kan se frem mot netto ~2.600 fat olje per dag fra januar 2019.

Igjen, med forbehold om at tall og avtale er korrekt - det er faktisk først nå at aksjekursen til PEN kan begynne å formes - episk!
Redigert 07.12.2018 kl 14:44 Du må logge inn for å svare
Imprex
07.12.2018 kl 14:56 4698

Endelig!!! Avtale avklart. En gledens dag! Nå kan helgen tas med en langt mer avklart situasjon. God helg folkens. Takk for oppdateringer gunnarius.

https://www.hegnar.no/Nyheter/Energi/2018/12/Opec-enige-om-kutt
Redigert 07.12.2018 kl 14:57 Du må logge inn for å svare

Dette er fantastisk gode nyheter. Endelig en organisasjon som tar ansvar. På grunn av situasjonen med Trumph og Khasjoggi var dette på ingen måter gitt på forhånd. Mange trodde Trumps klamme hånd over kronprinsen ville spolere hele avtalen, men som SA sa på nyhetene - Trumphs holdninger og holdningene til konsumentene er viktig, men det viktigste er et balansert marked som gir priser som hverken er for høye eller lave.

Uten en slik avtale hadde vi nok i løpet av kort tid sett 9-tallet. Med avtalen er ferden til emisjonkurs i første omgang i gang. Samtidig tror jeg det hadde vært lurt om selskapet hadde vært litt mer tydelig på forventninger fremover, dvs. noe mer guiding på resultat. Det er et reelt positivt resultat på nyåret for Q4 som er neste lakmus test og som er det som kan skape forventninger om et vekstselskap i stedet for et emisjonsselskap slik det har vært hittil. Med førstnevnte gjelder helt andre multipler og dermed aksjekurs. Dagens melding er det som kan føre til nettopp overskudd for PEN så for meg er resultatet ved neste Q mye viktigere enn hva som meldes om fremtidsutsikter. Nå må det LEVERES!
rek1
07.12.2018 kl 16:16 4505

Så nå da OPEC har sett lyset,tror vi at PEN leder an i oppgangen??

Jammen kuttet de ja. Da tok ihvertfall jeg feil.
Imprex
07.12.2018 kl 17:54 4296

Godt noen tar feil av og til:) Var jaggu ikke sikker selv. For en thriller og et drama. Da håper jeg vi på ny kan fokusere på PEN og det som ligger av triggere foran oss. Tunisia Oil and Gas Summit avsluttes i morgen. Forhåpentligvis kommer det noe interessant derfra til uka. Kan tenke meg oljepris har vært uoffisielt hovedtema.

Det hadde vært fint med stabil oljepris opp mot 70$. Da er PEN klar for å levere olje fra flere brønner i 2019😊
mimsa
07.12.2018 kl 21:02 4083

Egentlig er dette utrolig skuffende. PEN falt over 10% i går og går opp litt over 2% i dag. Som sagt den faller mest og stiger minst. Det er for mye prat og hausing på PEN trådene. Det er meget foruroligende at den stiger så lite etter melding om produksjonskutt. Dette selskapet kommer ikke til å tåle mye urolighetet framover. Tror kuttet er for lite og for sent. Redd vi ser 1 sifret ut på nyåret. Kan ikke se de heilt store triggerene framover. Tunisien blir nok PEN sitt endalykt. Får krysse fingrene og håpe noen er splitter pine gal å legger inn et bud på 17-18kr per aksje og tar over heile selskapet, og da vil også jeg begynne å tro på julenissen.

Fikk forresten bekreftet nå i dag av selskapet at det virkelig er korrekt dette her med at PEN har planlagt å bore en brønn Salloum i Q2/Q3, med tie-in like etterpå. Som tidligere nevnt - først må forlengelsen på plass, men dette er kun en formalitet.

Med avtale i OPEC og non-OPEC på plass, boring Dussafu og Salloum medio 2019 og for sistnevnte produksjon like etterpå. Nå avventes god progresjon på Aje. Dette her begynner faktisk å bli alla tiders.

Kan ikke i min villeste fantasi tenke meg annet enn at PEN er gjenstand for reprising av aksjekurs. Forventer egentlig noe større kjøpspress fremover, slik at øretrillingen blir mer balansert. Forventer også at nåværende større investorer som mindre tar eget grep om aksjen og driver aksjekursen oppover. For enkelte bør dette være helt kurant. Man forsvarer vel egne favorittbiter?

Vedtak i Wien i dag, er så lettet og happy som jeg neppe har vært i selskapet tildigere. For avtalen falt på plass akkurat på den tid Panoro trengte det som mest som produsent med ~ 2.600 fat olje per dag og sunn økonomi både i eiendelene og finansene.
Redigert 07.12.2018 kl 21:18 Du må logge inn for å svare

Ja, de har jo tidligere signalisert første halvår for Salloumbrønnen. Fra meldingen ifm. LOI av borerigg helt i slutten av oktober.

“The spud date of the SAMW-1 well is anticipated to be in the first half of 2019 and is subject to the entry into a second renewal period of the SOEP for a period of 3 years, and the subsequent approval of the final drilling program and budget by ETAP. Advanced discussions for the renewal are ongoing with the Tunisian Authorities.”

Det blir spennende. Ganske spesielt . Offshorebrønn som bores fra en onlineposisjon. Da er vi nærme land for å si det sånn selv om vi snakker om en avviksbrønn selvsagt.

Hamilton er vel nå forlengst ferdig med innlegget sitt på denne olje/gass sumitten i Sfax i Tunisia og sitter og koser seg med en sterk en. Vi kan jo håpe at innlegget publiseres på PEN sin hjemmesiden, men det nok tvilsomt. Håper han knytter en masse nyttige kontakter.😃
Redigert 07.12.2018 kl 22:20 Du må logge inn for å svare
Alby
08.12.2018 kl 10:58 3784


Er det noen spesiell grunn for at en del land ikke er med evnt. kutte, eks. Norge. Vi er kanskje for små ?
Jajaja
08.12.2018 kl 14:54 3630

Mimsa, omtrent før du åpner kjeften så er du gjennomskuet av dine omgivelser. Du har altså solgt, og nå en liten plan om tilbakekjøp?
BTW Jeg har forresten kjøpt mer oljerelatert, inklusive PEN. ;)
Redigert 08.12.2018 kl 14:55 Du må logge inn for å svare

he, he - mimsa er rimelig enkel å gjennomskue. Men har langt mer inne enn han viser på PEN trådene - dvs. utover eder og galle og ikke alltid fremstår så kirurgisk presis i sin omtale av PEN.

Det er vel med mimsa i NORTH som flere av oss gjengangere i PEN. Man slet en periode med papirtap, men for oss longere i PEN har som sagt aksjen løftet seg fenomenalt fra minus til plussiden.

Skal ikke mene noe bestemt om NORTH, dog aksjen har ikke løftet seg på noe sett og vis i det siste mot de himmelske sfærer. Det har forsåvidt ikke PEN heller i den senere tid. Forventer som sagt at volumet i handelen økes vesentlig og at særlig de største aksjonærene - nå etter at OPEC og emi-aksjene er på plass - at aksjekursen løftes i første omgang over emikursen på NOK 16,10.

Det blir plenty å ta tak i og følge med på i Q2 og utover både for Dussafu og Salloum.

Det er egentlig Aje som representerer den triggeren som befinner seg i hvilemodus. Som MXO selv har meddelt i okt. pres. - arbeider Aje lisensen etter to mulige scenarier for boring, hvor den ene løsningen medfører boring (Turonian) allerede i Q1/Q2 2019. Uansett må simuleringsstudien nå snart være ferdig og Aje JV kan stake ut fremtidig boring i Cenomanian og Turonian.

mimsa, du får selge litt NORTH og kjøpe deg inn i PEN - om du ikke allerede har nok i PEN. Selskapet som står klar til å bli repriset.
Redigert 08.12.2018 kl 16:10 Du må logge inn for å svare

PEN er et helt annet selskap enn for et år tilbake.

Gabon: Dussafu framtrer som rosinen i pølsa. Oljeproduksjonen har begynt, reservene oppdateres med positive fortegn. Alt går på skinner

Tunesia: DNO deal og eget kjøp bidrar til at 2019 blir spennende. Rask oppstart medfører rask økning av pågående produksjon. Spennende med onshore borring av et offshore felt. Dette er en modell jeg har håpet kunne være aktuelt for Norge for utnyttelse av ressursene i Lofoten. Ingen gyteområder ville bli berørt.

Nigeria: Aje er fortsatt til salgs. De fleste har vel forstått at kjøpere ikke står i kø. Oljeproduksjonen vil øke og gassreservene er store. Forventninggene vedr. Aje er lave, vi kan få en positiv overraskelse.

Antall aksjer har i 2018 økt fra ca. 42 millioner til nå 62 millioner aksjer. Dersom selskapet kommer i en utbyttesituasjon ville det vært hyggeligere med 42 mill enn 62 millioner aksjer. Vi får håpe på at aksjekapitalutvidelsene bidrar til vellykkede investeringer som igjen kan resultere i økende aksjekurs og kanskje i løpet av noen år: Utbytte
Imprex
08.12.2018 kl 17:16 3492

Tror ikke noen vil by på Aje før presidentvalget i februar 2019 er ute av verden. Uro og mulig stans i Nigerias oljeproduksjon kan bli resultatet. Vi kan faktisk risikere å bli sittende med et felt uten inntekter i dager/uker/måneder. Da er det veldig greit å ha Tunisia og Gabon i tillegg. Tror ikke vi er rimelig derisket over hele linja før vi ser mars-april. Så får vi se hva markedet mener om det samme inn til videre. Opp til emisjonskurs må vi da i det minste klare å klatre før nyåret begynner.

Gunnarius


Er det ikke slik at Aje-6 er carried for Panoro?
6 Mack
08.12.2018 kl 18:33 3378

Imprex dager/uker/måneder??
Du kan vel legge til år når det gjelder Aje.
Imprex
08.12.2018 kl 19:11 3335

Det er akkurat sånne ting som er vanskelig å spå. Så ja. Du kan jo si det sånn 6 Mack. Slik det ser ut globalt er det jo ikke noe hyggelig. Men klarer man å få tillit til stabil oljepris over en lengre periode er alt mulig.
Det kommer med tiden. Regner ikke akkurat med at vi går inn i et permanent økonomisk ustabilitet marked.

Aje-6 carried? Nei, har ikke forstått det sånn.

Ad Aje og valget i 2019. Buhari er selv muslim og uroen i Nigeria skyldes vesentlig Boko Haram i nord og Niger Delta i øst. Aje ligger som kjent som "skjermet" i vest ved grensen inn til Benin.

Aje lisensen ble nylig forlenget for 20 år. Hva som bør på plass er at Buhari endelig omgjør PIB til lov. Nigeria har rent generelt et fungerende rammeverk for sin oljevirkosomhet som neppe vil bli særlig påvirket ved en ny regjering. Nigeria er videre inndelt i stater med Lagos som allerede nyter godt av Aje offshore. Selv om inntektene fra Aje sikkert kunne ha vært mye større, årsaken kjenner vi.

Industrien er trolig vel så avhengig av et fungerende rammeverk og betingelser for O&G industrien enn hvem som som sitter som president. Det vil neppe bli mer anarki og terror inkl. ustabilitet enn det de nevnte områdene utgjør per i dag.

Med en PIB på plass vil trolig industrien og IOCs snarere etablere seg i økende grad.
Redigert 08.12.2018 kl 19:53 Du må logge inn for å svare
awsdrf
09.12.2018 kl 11:20 3037

Et intervju med John Hamilton fra 15. november angående Panoro sin etablering i Tunisia og oppkjøpet av DNO / OMV assets:

https://www.youtube.com/watch?v=6iROSADaEwQ

Hamilton forklarer oppkjøpet i Tunisia på en strålende måte. Min investering i Panoro ligger hos proffe folk! Nå vil vår «oljemygg» tjene penger...og myggen blir «STOR»😊
agawu
09.12.2018 kl 21:32 2708

Første 'government lifting' på gang, TENACITY VENTURE.
mimsa
10.12.2018 kl 10:32 2341

Jeg får til stadighet beskjed om at jeg sprer eder og galle. Nå ligger vi på 12 tallet igjen, noe jeg har sagt i mange måneder. Jeg har dratt frem oljepris, geo-politik og interne faktorer som grunn. Den faller mer enn andre oljeaksjer igjen. Jajaja slenger med leppa om og om igjen at jeg er så lett å gjennomskue, og at jeg er ute etter billige aksjer. I dagens situasjon er ikke PEN aksjen så veldig billig. Den er tydligvis mer sårbar for fall i oljeprisen og usikkerheten i verdensøkonomien enn de fleste andre aksjer, innklusive og spesielt oljeaksjer. Hadde dere prøvd å lytte litt til mine råd er det mange som kunne ha bedret nattesøvnen betraktelig og gått julehøytiden høystemt i møte. God Jul.

Dette må nesten karakteriseres som en gledens dag. Vi faller bare i overkant av dobbelt så mye som hovedindeksen, ikke 4 gangern som har vært vårt varemerke flere dagen på rad.
Idar1
10.12.2018 kl 10:37 2308

Dagen er enda ung.
Emisjonen på 16 var kanskje ikke så dum allikevel :)

He-he

Et par slike dager til og kursen er halvert. Og det på litt over to måneder. Årsaken er selvsagt oljepris, men jeg tror ikke det bare er det. Hvorfor skulle den falle mer enn tilsvarende selskaper på tross av en bra flowmelding?
Idar1
10.12.2018 kl 10:41 2287

Mulig årsak kan være at de med veldig lavt snitt selger når det ser fortjenesten krympe?

Fordi der endnu ingen indtægt er af betydning. Cash is king. Tror den kommer 3-4 kroner højere efter nytår, selv i et surt marked. Bare mit gæt.

Sleipner


Det som er litt pussig er at man betrakter en oljepris på nesten 62 som katastrofe. Jeg huske godt prisen rundet 50 på vei opp og jubelen stod i taket. Panoro har som du sier minimale inntekter fra produksjon pr. idag. Ved videre leting og utbygging så vil vi score stort på lave bore-og offshoretjenester. Ikke imponert over markedet.
Redigert 10.12.2018 kl 10:52 Du må logge inn for å svare
mimsa
10.12.2018 kl 11:19 2170

Jeg mener å huske at de snakket om et break even point på noen og tredve $ fatet for Dussafu. Det var det som gjorde meg og sikkert flere av dere andre også så optimistiske. Jeg var ganske sikker på at planen var å bygge opp en liten kasse med cash før videre inesteringer, så for meg kom hele Tunisen investeringen som julekvelden på kjerringa, ja virkelig som en stor negativ overaskelse. Her hjelper det tydligvis ikke mye med pengesterke investorer. Men i etterpåklokskapens navn var det vel fornuftig med en emisjon til kr 16.10. De nye investorene vil vel ikke utbryte et rungende hurra for rabatten fra kr16.35 til kr16.10 i dagens situasjon, og jeg regner med at reperasjonsemisjonen er lagt på is inntil videre. Vi burde vel strengt tatt fått en besked om reperasjons-emisjonen fra ledelsen.
Over og ut!!!

FF
Du har helt ret. Med 62$ for olien kan Pen have en fornuftig indtægt. Husker god euforien da vi passerede 60$ efter dykket ned under 40$.
Tror frygten i markedet er at de store index skal falde under de nuværende støttepunkter, og at det er et egentligt bear marked vi ser begyndelsen på nu.
Frygt er en underlig ting. Fornuften forsvinder som dug for solen, og panisk smider nogle alt over bord. Selv håber jeg bunden er her på ca 12,50...tyder på støtte hernede. Der er trods alt sket rigtig meget med Pen siden vi var i 7 kr sidste gang. Mon ikke vi kan blive på to cifret kurser....når bare olien holder sig over 50$
Imprex
10.12.2018 kl 12:24 2001

En del gevinstsikring er det nok for de som sitter med lav inngang. Gang på gang faller kursen. Pen faller tross alt mer enn alt annet sammenlignbart. Troen på at kursen vil stige før jul er visket vekk. Et julerally kommer heller ikke i år, ikke at jeg tror det ville hjulpet på kursen. Så jeg skjønner de som sikrer seg nå.
Kun et fåtall investorer tror PEN vil stige i nærmeste fremtid. Majoriteten ser ikke det som sannsynlig. Raskt tilbake til 20 tallet tror jeg vi kan glemme. Det er ingen grunn til at PEN-kursen skulle restituere seg helt og holdent uten at resten av børsen restitueres. Selv opp til siste emisjonskurs kan det drøye til godt ut på nyåret. Vi kan også havne på ensifret kurs rundt årsskiftet om markedene faller ytterligere, det finnes ingen motstand i PEN-kursen. Det ser ikke til at større investorer er interessert i å foreta støttekjøp heller. På en annen side, hvorfor skulle de det når flere av de sitter med minst 100 prosent avkastning på dagens kurs. PEN ser ikke ut til å foreta tilbakekjøp av aksjer heller. Min spådom er, med mindre det kommer breaking news fra PEN og markedene generelt får et oppsving, så subber vi rundt 15-16 kr fra midten av januar til Q4 og tallene kommer på bordet. I verste fall ligger vi på dagens kurs i to-tre mnd til. Er tallene fra Q4 bra kan vi se 20+ tallet utover våren/sommeren. Omvendt er vi fucked kursmessig.

Man kan gjerne argumentere med alskens fundamentale forhold for at kursen skal opp. Men kursutviklingen taler for seg. 60-70 prosent kursstigning skjer ikke i dette markedet. Oljeprisen får ingen drahjelp av kuttene til OPEC med det første. Vi beholder nok oljeprisen på lave 60 tallet en stund til. Hvilke inntekter sitter PEN igjen med på dette nivået i dette klimaet? I alle fall Ikke nok til å overbevise om at de er verd mer enn dagens kurs. Alskens analytikere kan melde hva de vil. Markedet har talt! Så enkelt er det. Den enkelte må vurdere om de vil eller kan sitte stille til Q4 rapport 26 februar 2019. Har man behov for å redde nattesøvn, liv og helse bør man ta andre grep.
bmw5
10.12.2018 kl 12:43 1956

Slik jeg ser det er det tradere som holder på med sitt. Kanskje er det noen små investorer som selger for å få penger til julegaver. Børsene er for det meste ned og det er også Oslo børsen. Kjøp en julegave til deg selv, kjøp PEN mens kursen er lav, for over nytt år tror jeg kursen er mye høyere enn i dag. Vær langsiktig og tenk kortsiktig. Å investere i aksjer er morsomt og spennende. Blir du stresset, ta en løpetur i skogen og du føler deg frisk og opplagt og det beste, du tenker bedre.
sulen
10.12.2018 kl 12:45 1946

Sikke en salgstale, jeg tror olien vil stige langsomt indtil årsskiftet, og vil tage af først i januar, efter første træk på lagrene.

Pen vil også stige pænt inden nytår, og derefter finde sit gamle leje, medmindre DNO kommer med et bud på 30 kr før nytår, det tror jeg ikke investorerne har rygrad til at sige nej til. Så er festen forbi for os PEN aktionærer og selvfølgelig også for alle dem der lurepasser uden aktier.

Etter mitt syn må man se hen på psykologien i markedet. Elendighetenes mor skyldes mangel på optimisme. Uten optimismen, skal det vanskelig gjøres å opprettholde børser og aksjer. Oljen kan ikke gå helt utenom det generelle børsklimaet, selv om prisene understøttes av tilbud og etterspørsel. Sånn sett var OPEC deal et gode og vil trolig utgjøre den buffer som oljeprisen trenger for å agere som stabil. Blir den liggende >$60 tjener PEN gode penger og den øvrige industrien også. Unntak finnes – går ikke i detalj.

Det positive med PEN er at selskapet befinner seg i en fase hvor begrepet produsent står stadig sterkere. PEN har flere bein å stå på og er oppkapitalisert til å fronte det som måtte komme. Således var det god timing med emi, selv om kursen på NOK 16,10 har vist seg i ettertid ikke å være innertier. Men PEN som selskap og aksjonærene har fått tyngde og basis som levner aksjen levelige forhold fremover.

En annen fordel og aktivum som selskapet har, er at det er engasjert på flere fronter - i flere land. Med tilhørende prosjekt i forskjellige faser. Det er således ikke kjedelig å sitte med PEN aksjer, da det er forventet skje plenty med boring og foredling av assets, særlig Aje som eiendel må snarlig på banen.

Ja, traurige greier i øyeblikket, men langt fra kjedelig eller mangel på mulighet for reprising.

Ingen vet hvor oljeprisen pipler, absolutt ingen. Og grunnlaget for 2019 er lagt. Lagertrekk fremover og olje-unntak (Iran) og i hvilken grad Trump struper muligheten for å kjøpe olje fra Iran, vil få stor betydning. Iran vil gjøre max for å selge mest mulig - også via uoffisielle kanaler. Trump skal få slite med å holde regnskap og tilsiktet effekt. Har på ingen måte fraveket mitt mantra om oljeprisens betydning. Selv om det er etablert OPEC og non-OPEC deal, er det fremdeles et hav av usikkerhet som kan påvirke oljeprisens positive utvikling.
Redigert 10.12.2018 kl 13:03 Du må logge inn for å svare
Imprex
10.12.2018 kl 13:06 1875

Ingen salgstale nei. Mer et oppgitt sukk når man tråkker rundt i denne gjørma. Skal sitte til Q4 rapport er presentert. Utvikling og resultat frem til da blir avgjørende for min del.
polion
10.12.2018 kl 13:12 1851

Gunnarius-sitat: "Ingen vet hvor oljeprisen pipler, absolutt ingen." Her må jeg få korrigere deg litt, selv om verken du, analytikere eller jeg klarer å forutse oljeprisen, så er mimsa definitivt i stand til det - ref hans ovenstående innlegg. En annen ting er at hvis man gnåler lenge nok om alt mulig, så er det klart man vil få rett i noe.

Spørsmål til oljeeksperten mimsa: Hvor vil oljeprisen ligge ved årets slutt, og hvilken prisutvikling ser du for deg i de forskjellige kvartalene i år 2019 ? Vil tro at mange blir begeistret hvis du deler litt av din viten med resten av forumet.
Alby
10.12.2018 kl 15:35 1663


Hvor når skulle oljekartellet komme med sin endelige avgjørelse . PS Er det noen spesiell grunn til at Norg
e og andre land rundt her sulle være med på kuttet.
mimsa
10.12.2018 kl 15:55 345

Innlegget er slettet av mimsa

BWO faldet 8% i dag pt.
BWO kurs nu 33,35
BWO 20-09-2018 topnotering 65,20

Pen faldet 7% i dag pt.
Pen kurs nu 12,45
PEN 27-09-2018 topnotering i år 23,20

Ikke kun PEN der rasler ned...BWO følger pænt trop.

Nå begynner det å hjelpe. 3 gangern så langt i dag. Noen tiører til så er vi på vår sedvanlige 4 ganer av børsens fall. Vi får trøste oss med at det laveste den kan gå til er null. Med denne farten er vi vel der om en måneds tid.

Om ikke annet viser dette atter engang at det er ingen grunn til eufori bare fordi en mann som Sveaas kjøper en haug med aksjer. Og søster Middelfart for den sak skyld. De og de som imponeres har bommet så det holder. Vet jeg har sagt dette før, men det går ikke inn blant aksjonærer som gjerne vil ha noen å hold i handa.

Har ingen problemer med å innrømme at dersom ingen større og tunge investorer nå handler i aksjen, er dette fryktelig elendig. Tross alt ligger det emikurs på NOK 16,10 som skal være overtegnet deluxe - hvor er logikken?

OSE er en oljebørs og man kan ikke stigmatisere aksjonærene basert på en oljepris ingen har reelt herredømme over. Gi nå dette her noe tid så vil hele floken løse seg bare oljeprisen tar til vettet. Man skal ikke mange dollar opp før markedet blir langt mer happy. Er selvfølgelig skuffet selv også, men dette her er forhold som kan snus rimelig raskt - faktisk fremdeles i begge retninger.

Nå etter at OSE er lukket er olja ned -0.24%, Er dette så mye å bråke om og står fallet i aksjekursen i forhold til oljeprisendringen?

Betalingen er tross alt fremdeles i dollar og ikke i bananer.
bmw5
10.12.2018 kl 16:39 1464

Nå synes jeg det er mue negativt som skrives på forumet. Tidligere var det en eller to shortere som sendte aksjen ned og når de var ferdig så begynte traderne. Selv om børsen går ned 1 eller 2 % så er det ikke naturlig at Pen skal ned med 10 %. På slutten var det en eller flere aksjonærer som så seg lei på tradernes herjing med kursen (liten omsetning og kursfall på over 10 % ) og kjørte kursen opp. Kursen endte som alle vet på 5,9 % ned.

Det er vel bare QEC som har hatt et større kursfall enn PEN de to siste måneder, men det har det vært en veldig god grunn for. I motsetning til PEN

Var det i hele tatt noen som reagerte på denne fra Agawu igår?


agawu
I går kl 21:32
1240
Første 'government lifting' på gang, TENACITY VENTURE.Det betyr jo at det var store mengder olje igjen i Adolo etter første lifting for kort tid siden. Da er vi nok på nesten 15 000 bod. Det må da være både betryggende og bra. Ihvertfall burde det være det. Hvor mange har fått med seg det egentlig?

Takk for den Agawu. Bra funnet!
Redigert 10.12.2018 kl 17:08 Du må logge inn for å svare

Vi må ikke glemme det langsiktige potensialet i PEN. Ingen grunn til panikk nå når det er turbulente tider over hele fjøla. Tror ikke tunge investorer gikk inn i dette for å trekke seg ut etter noen uker. Her lukter de god butikk👍