B2H - Skjønner ikke - Burde stå i over 20,-


Dagen kurs er jo helt på tryne, vurdert opp mot normal verdsettelsesteori.

Det er ingen god forklaring på at kursen gikk ned i dag istedet for et lettelsesrally, selskapet vokser bra, de er diversifiserte, sikrer store deler av rente og valutarisiko, de tjener godt med penger, 14 % avkastning på kapitalen vs 2 % i banken, hva er problemet, ingen fare for emisjon, de kan investere for 5 mrd i året med dagens drift.

Hallo, her er det penger på gata, kjøp krona for 60 øre, det gir dette caset i en superkonservativ vurdering, så kommer veksten i tillegg.
Redigert 28.11.2018 kl 23:33 Du må logge inn for å svare

Hurra!! Endelig ny børsmelding:D:D

Oslo (TDN Direkt): Adam Parfiniewicz, som i dag er regional direktør for Polen, har blitt utnevnt som regional direktør for Finland og de baltiske landene, og vil tiltre 1. juli 2019. De to områdene vil fortsatt rapporteres separat men nå ledes av samme person, skriver selskapet i en melding tirsdag.

Jeg kan dobble , da blir snittet på 11 . Men da blir jeg for tungt inne . Ser for meg at jeg i fremtiden kommer til å angre at jeg ikke dobblet .
icanfly
18.06.2019 kl 15:16 747

Presiserer igjen at det kun er mindre (under topp 50) aksjonærer som netto selger.

Panikken her inne har rot i en aksjekursutvikling som har bært helt forferdelig, både absolutt og relativt og spesielt siden starten på året.

Aksjen prises 0,85 ganger bok og bør lett levere ROE på 15% eller mer, og legger vi til at selskapet fortsetter å vokse og samlet sett er aksjen nå kommet inn i min egen bok som grisebillig.

Jeg øker og kommer til å fortsette å øke posisjonen, så lenge underliggende inntjening og vekst ikke i nærheten er priset inn.

Så alle krakknisser her inne; kom gjerne med gode motargument, men la argumentene handle om verdi og ikke pris...

Sveiper den 8 så selger ieg 1/8 del . Da må jeg ha noen trading kroner . Fi......e aksje

Eneste man kan spekulere om er at innsidere ikke kan handle på nåværende tidspunkt.

Men igjen, det er bare et naivt håp og tynn spekulasjon..

Nestoren har og nevnt 5 🙈
Men jeg fatter ikke hva som skjer i B2H nå!
Kan fort ende med at en selger på/nær bunn. Men nå har jeg ingen ide om retningen videre.

Vil ikke spekulere.

SS

Den skal vel bare ned på 8 for å snu , er jo det oraklet har sakt i 12 mnd . Han er en kjernekar , spart mange for mengder av kroner ⚓
Varsom
18.06.2019 kl 13:52 882

Redd stumpene folkens!

Det store spørsmålet er hvorfor ingen av innsiderne har kjøpt etter mottatt utbytte når de har kjøpt masse på mye høyere kurser. Har ting endret seg drastisk siden tidligere kjøp eller en noe på gang så de ikke kan kjøpe?

Er utbyttet utbetalt?

SS
Varsom
18.06.2019 kl 12:00 1059

Rett før b2h er på 8 tallet!
Yngvis
18.06.2019 kl 11:48 1101

Som så mange har påpekt i diverse tråder; Prising av selskap innen inkasso og forbruksbank er nå noe løsrevet fra selskapenes inntjening og balanse. Noe som i det vesentligste kan tilskrives Finanstilsynets rapporter og krav til disse bransjene. Betyr dette som man får inntrykk av i media at disse bransjene snart er borte vekk da ? Nei, de som allerede gjør det bra kommer til å fortsette med det. De som er avhengige av fortsatt sterk volumvekst vil nok slite mer. Selv gambler jeg på at Komp, B2H og AXA kommer er blant de som igjen får tillitt av investorer når stormen(i media) etter hvert fader ut. Den som har lever får se.

Jeg aner ikke, men det er ikke til å stikke under en stol at denne har falt mye, og den er billig uansett hvordan man ser på den.
De tjener da grasalt med penger, gjør de ikke?
Finnes ikke så mange aksjer med PE PB som er rimeligere?

Eg vet ikke, men klart, kan jo synke mer. Men nå synes jeg oppriktig synd i de som eier denne, og ønsker alle bare alt godt.
Det er slutt på at jeg lager mer støy i B2H aksjen.

SS

Noe som tilsier at bunnen nærmer seg egentlig? Ingen innsidekjøp siden 12-13kr vel, og synker dag for dag uten en eneste porteføljekjøpmelding fra selskapet.

Nytter heller ikke at det stinker innbetalingsutsettelse helt fra Kroatia, nok en gang.
Men jeg sitter med aksjene mine som en taper 😂

Merkelig prising på B2H nå.
Bunnen nær?

SS
jokke
30.05.2019 kl 17:03 1648

Kornsernsjef Dalen Zahl har forklart i FA følgende: "Myndighetenes reguleringer vil tale til fordel for B2H og dets konkurrenter. Bankene må som følge av disse regelendringene øke risikovektene på de misligholdte lånene. Dette gjør at NPL (non performing loans) er tross alt best for innkreverne". At de misligholdte lånene må nedskrives på kort tid er en fordel for B2H sier han. Denne regelen innebærer at usikrede lån skal nedskrives over tre år fra de anses å være misligholdte.
For sikrede misligholdte krav er regelen syv til ni års nedskrivingstid.

Det vil gi bankene insentiver til å selge unna poteføljer i et høyere tempo enn før!
markie
30.05.2019 kl 10:11 1815

Dette gjelder i all hovedsak sikrede lån. B2h har det meste i usikrede porteføljer.
Dette spørsmålet har vært oppe tidligere..

Selskapet verdsettes nå litt over bokført egenkapital. Dette er mer enn merkelig, i et selskap i sterk ekspansjon og med ventet
overskudd på ca 1 milliard i 2109. Har vansker med å forstå at det er langsiktige aksjonærer som selger på disse nivåene.
Redigert 30.11.2018 kl 10:19 Du må logge inn for å svare
Volf
30.11.2018 kl 08:42 3084

TILSYNET VIL FØLGE OPP AT BRUK AV RISIKOVEKT FOR MISLIGHOLDTE LÅN
Oslo (TDN Direkt): Finanstilsynet sin vurdering er at foretak som kjøper porteføljer av misligholdte lån, skal benytte en risikovekt på 150 prosent inntil foretaket selv har gjennomført nedskrivning på sin kostpris med minst 20 prosent, opplyser tilsynet på sine nettsider torsdag.

"Finanstilsynet vil følge opp at norske finansforetak legger dette til grunn i praktiseringen av kapitalreglene", heter det.

Tilsynet viser til at de ser at enkelte foretak bruker en risikovekt på 100 prosent for porteføljer av misligholdte lån.

"Etter kapitalkravsforskriften § 5-11 (2) skal misligholdte engasjementer ha en risikovekt på 150 prosent med mindre engasjementet er skrevet ned med minst 20 prosent. Det er Finanstilsynets vurdering at foretak som kjøper porteføljer av misligholdte lån, skal benytte en risikovekt på 150 prosent inntil foretaket selv har gjennomført nedskrivning på sin kostpris med minst 20 prosent", skriver tilsynet.

Videre gjør Finanstilsynet samtidig oppmerksom på at "forward flow"-avtaler, som innebærer at kjøper er forpliktet til å overta lån innenfor en fastsatt tidsperiode, skal behandles etter reglene om ikke-balanseførte poster i kapitalkravsforskriften § 6-1.

ØT, finans@tdn.no

TDN Direkt, +47 21 95 60 7
Yngvis
29.11.2018 kl 18:20 3039

En enkel øvelse jeg pleier å gjøre når jeg vurderer inngang er å vurdere EPS x 10(litt på den konservative siden) opp mot børsverdi. Pr 30 09 er den her 1,24. La oss si at Q4 også blir "svakt" så får vi for året EPS 1,63. Med tigangen får vi altså 16,30. Da sier det hos meg: klart kjøp ! Forutsetter selvsagt at jeg ikke tror på dårligere tider fremover for selskapet. Det at Q3 avviker marginalt fra det noen har forventet gir ingen indikasjoner på dette. Trenden tilsier EPS på rundt 2,0 i 2019. Håper å kunne selge på rett i underkant av 20 i løpet av 2019 jeg :)


anderix
29.11.2018 kl 16:07 3176

Hei OsloInvest, ingen tvil om at du har hatt rett til nå og at markedet har tolket det på samme måte. Det er selvfølgelig heller ingen garanti å sitte i samme båt som JF. Dog har markedet tatt feil før, og det meste går i sykluser. Det er mye usikkerhet og frykt i markedet akkurat nå, spekulasjoner om reguleringer, høyere renter osv. Men gjeld blir ikke borte og det å drive inn gjeld har vist seg å være lønnsomt over tid. Jeg mener B2H er ganske dyktige i det de gjør og vil klare å tilpasse seg det som måtte komme. Derfor er jeg bull både i B2H og AXA, men det kan godt være det er et stykke frem til vi ser det fulle potensialet i kursen. Jeg har god tid. Beklager sarkasmen, det var ment som litt humor i en heller trist B2H hverdag;-)
markie
29.11.2018 kl 14:48 3281

Det er da tross alt ikke bare oss. Mye erfaring i B2H som kommer fra aktiv kapital. De har god innsikt i bransjen. Dermed har de også handlet et stort antall aksjer i eget selskap, som bla. meldt i dag. Profesjonelle aktører gikk inn med kapital på 20,25. Dette ordner seg .Kan kansje ta et halvår. Men .
Inngang blir bare bedre og bedre for de heldige...
Varsom
29.11.2018 kl 14:46 3295

Du får jo tru hva du vil. Tenker mye av dette beskriver deg godt som person! Take care!

Mye lærdom i sarkasmen din ;)
Ikke tro du sitter i samme aksjonærbåt som JF bare fordi han er aksjonær.

Men jeg skal slutte å skrive på B2H-trådene så kan støttegruppen få leve videre i håpet uten negative kommentarer. Good Luck videre, håper dere kommer dere i pluss :)
anderix
29.11.2018 kl 14:19 3369

Uff, dette var kjedelig å høre. Jeg som hadde så stor tro på inkasso. Ja, da er det vel bare å selge og ta tapet som en mann da. JF og jeg har dummet oss ut og bommet fullstendig her?
Varsom
29.11.2018 kl 14:18 3372

Kjære lille smålige mann som har tydeligvis gått å bært på nag så lenge.
Du har tydeligvis bedre peiling en Fredriksen, Nordbrekken og hele kompaniet?

Du skriver jo om læring, gjør du ikke?

Dette er bare en liten post for meg, sett utifra mitt hovedvirke, heldigvis!

Axactor er ikke investerbart. Dårligere resultater enn pølsekiosken på hjørnet.
Traume
29.11.2018 kl 14:01 3422

Lurer på om Fredriksen ser dette på samme måte.... Det at han nå satser sterkt i segmentet er vel litt som når han begynte å investere i laks menst næringen lå i "grus" eller er det OsloInvest som har bedre investeringstalent en Storeulv...?

Prøvd å lære? Fortsetter du å tillegge en annen mening i det jeg skriver som du har gjort før?

Les deg opp på linken jeg postet over og bare rop ut om du trenger tips til konstruere en portefølje med mer enn en aksje, hva du skal se etter i selskaper du kjøper deg inn i og annet som gjelder finans.
Varsom
29.11.2018 kl 13:30 3503

Prøvd å lære... Du sitter jo her og uttaler deg som spesialist ovenfor mange fordi du har klart å tippe riktig mht til kursnedgangen i B2Holding. Får gratulere med å ha flaks da!

Min oppskrift kan du lese mer om på denne tråden:
https://forum.hegnar.no/thread/8461/view/0/0?page=1

Her får du også mer innblikk i hvilke selskaper jeg eier (Scatec Solar solgt på 72,9 tidligere i uken, vurderer ny inngang senere men nå er risk / reward for lav)

Som jeg har skrevet i tidligere tråder (da kursen var høyere enn nå) så er jeg ikke short, men følger med for læringens del og fordi, spesielt du, har prøvd å latterliggjøre hva jeg har skrevet.

Know when to hold 'em, know when to fold 'em.
Varsom
29.11.2018 kl 13:04 3589

Jeg regner med at du har sittet short da, men det har du vell ikke, så veldig sikker i din sak har du ikke vært?

Husk at du ikke bare driter på meg, men også på alle andre her inne med rød vps!

Mine aksjer selges ikke før om 2 år minst!
Redigert 29.11.2018 kl 13:07 Du må logge inn for å svare