PEN. Lifting på Aje


Lifting på Front Puffin nå. Råoljetankeren Karvounis er på plass.

Da kommer nok snart også Adolo.

d12

Det stemmer, men Aje er beskrevet godt på siden foran din side 17 i den rapporten. At de ikke setter opp videre planer i 2019 kan jo være at det på tidspuntet var uavklart. De har nok mere innflytelse og info fra Dussafu og selvsagt Tunisia.

Den siste linken din får jeg ikke opp, men tittelen kan tyde på at det akkurat det jeg spør om. Kan du prøve på nytt?

Redigert 10.02.2019 kl 14:08 Du må logge inn for å svare

d12

Det stemmer, men Aje er beskrevet godt på siden foran din side 17 i den rapporten. At de ikke setter opp videre planer i 2019 kan jo være at det på tidspuntet var uavklart. De har nok mere innflytelse og info fra Dussafu og selvsagt Tunisia.

Den siste linken din får jeg ikke opp, men tittelen kan tyde på at det akkurat det jeg spør om. Kan du prøve på nytt?

Jajaja
10.02.2019 kl 14:59 3493

Det her er kanskje en feil ved chattesystemet vi bruker, feilen er så se ved flere anledninger.. ....Ved klikk på, unnlates å ta med hele strengen, så i stedet bare kopier adresse-strengen manuelt (og lim inni browseradressefelt). Eller kanskje det er slurva ved link-innsetting her?
https://www.marketscreener.com/amp/PANORO-ENERGY-ASA-6278756/news/Panoro-Energy-in-Early-Discussions-to-Offload-Aje-Field-Asset-26223329/
Den adressen fungerer i alle fall....
Panoro Energy : in Early Discussions to Offload Aje Field Asset 03/24/2018 | 09:38am
Oslo-listed Panoro Energy is in talks with third parties about acquiring its stake in the Aje oil, gas and condensate field off Nigeria, although a farm-out is also possible, Upstream reports. Panoro participated in the initial Aje development which targeted the fields oil resources but, as a small company, is reluctant to invest in a future gas development that could cost about $400 million. The proposed gas project could involve sending output to markets via the nearby West Africa Gas Pipeline (WAGP). Panoro has a 16% stake in Aje, which is located in OML 113 off Lagos. (c) 2018 ITP Business Publishing Ltd. All Rights Reserved. Provided by SyndiGate Media Inc. (Syndigate.info)., source Middle East & North African Newspapers
Redigert 10.02.2019 kl 15:05 Du må logge inn for å svare
Jajaja
10.02.2019 kl 15:52 3432

Nigeria-presidentvalg til helga ...https://www.hegnar.no/Nyheter/Politikk/2019/02/Oljerike-velger-ny-president
Ikke uvanlig at det blir bråk i slike land, får håpe det går rolig for seg denne gangen.
Redigert 10.02.2019 kl 15:54 Du må logge inn for å svare

Fint. Det var noe slikt jeg etterlyste selv om jeg hadde foretrukket at det kom fra PEN. Aldri hørt om Upstream og er i utgangspuntet litt avventede da jeg har vært aksjonær i APCL hvor det haglet med"nyheter" fra diverse tidsskrifter som bare var Fake. Håper dette kommer opprinnelig direkte fra Panoro.

Uansett. Dette var jo noe konkret selv om kilden ikke er nevnt. Det har jo også hendt litt siden da. Bl. a. reserver.

EDIT: Med Upstream menes nok Upstreamonline.com De er jo regnet som ganske seriøse. Det bør også bety at PEN har kommunisert dette til aksjonærene får vi håpe.

https://www.upstreamonline.com/hardcopy/1455919/panoro-in-early-aje-talks
Redigert 10.02.2019 kl 16:43 Du må logge inn for å svare
d12m
10.02.2019 kl 17:52 3311

Klart de beskriver Aje og planene som eksisterer for feltet, men de følger altså opp med å tydelig vise at Aje ikke er i Panoro sine fremtidsplaner.

Vel. Den konklusjonen er jeg ikke nødvendigvis enig i,
d12m
10.02.2019 kl 22:00 3112

Ok, fair enough.
Men hvis vi legger til side hva vi tror selskapet planlegger og heller tar diskusjonen om hva vi mener selskapet bør gjøre, er vi også uenige der? For jeg ser gjerne at de selger sin Aje-andel. En pris på 30 M usd hadde jeg tatt med begge hendene på sekundet. Hva tenker du?

Og hva med 25? 20? ..

Jeg har ikke tenkt på noen sum. Kanskje alt over 40 MUSD?

Ihvertfall synes jeg ikke det er riktig å betale andre selskaper for at de skal «kjøpe» lisensen. 🙄🙄🙄🙄
mimsa
10.02.2019 kl 22:49 3044

Dersom oljevirksomheten blir nasjonalisert etter valget i Nigeria, kommer vel PEN seg ut av Aje uten å betale. Tror ikke det hadde hatt stor invirkning på kursen uansett.

Nei, 20 mmboe er jo ingenting verdt.
mimsa
11.02.2019 kl 10:44 2831

Ja, med Yinka og New Age som partnere på Aje ser de 20 mmboe dessverre mer ut som en utgiftspost og forbannelse enn US $ 40mill.

Det må i så fall kun være med mimsa som ny president. For ingen av de to toppkandidatene kommer til å endre. Og det vil være mellom disse to at valget kommer til å stå.

Blir det gjenvalg av president Buhari, vil det vel trolig fortsette i samme spor som nå. Forskjellen kan bli med:

"Atiku Abubakar er liberal, var visepresident i årene 1999 til 2007 og er kjent for å samle nigerianere på tvers av etniske og religiøse skillelinjer.

Den 72 år gamle juristen, som har forsøkt å bli president fire ganger tidligere, er tungt involvert i alt fra oljeindustrien til bryggerier og medier, og han har lenge vært gjenstand for rykter om korrupsjon."

Nigeria blir neppe mindre korrupt - hvilken av disse to kandidatene som velges. Men med med Abubakar ser jeg det skrives at eiendelene innen oljeindustrien kan bli mer verdt.

mimsa som president!

Problemet blir vel mimsa at du først må konvertere. For skal du få gjennomslag er det kun å være muslimsk som gjelder, slik begge toppkandidatene er. Men hva gjør man vel ikke for den gode saken mimsa?

canarias
11.02.2019 kl 11:36 2741

Konvertere og omskjæres for den gode sak mimsa,vi venter i spenning.

Og jeg ville gjerne vite hvorfor New Age er så håpløse. De har 15 assets. De fleste i Afrika.

At valget og like etterpå kan bli gjenstand for opptøyer og uroligheter inntil endelig president er på plass, må imidlertid påregnes.
polion
11.02.2019 kl 12:52 2611

Muslimen mimsa som presidentkandidat ? Det støtter jeg fullt ut. På tide at det blir orden på saker og ting både i Nigeria og utenfor Nigeria-kysten. Han var temmelig negativ til PEN’s Tunisia-eventyr, så nå får han virkelig vise hva mimsa/Pen kan drive Aje frem til.
mimsa
11.02.2019 kl 13:27 2558

Jeg takker og bukker for tillitten, men dessverre litt sent å melde seg på i kappløpet med under en uke igjen til valget. Det er også kjekt å se at antagonisten Polion hiver seg på tsunamien av støtte. Dessverre som hvit, tilhørende det mer vennesæle kveg og jordbruksdyrkende Hausa-folket i sør, har jeg liten lyst på støtte fra fosile, korrupte kapitalister som dere. For meg ville støtte fra Boko Haram vært mer tungtveiende som den hvite muslim jeg er. Dere får nok mer igjen for å støtte Atiku eller Buhari som begge kommer fra Fulani folket.
polion
11.02.2019 kl 14:08 2502

Da oppfatter jeg siste innlegg dit hen at misma faktisk velger å trekke sitt kanditatur. Meget skuffende for oss som så for seg et fremtidig sterkt og godt styre i Nigeria.

Apropos New Age som her idag blir påstått å være udugelige.

Ikke ofte at man bruker «breaking news», men her benyttes det.

https://www.petroleumafrica.com

Redigert 11.02.2019 kl 19:22 Du må logge inn for å svare
Jajaja
11.02.2019 kl 19:31 2270

.....det finner jeg ikke, ....hvor er det du ser omtale "udugelig"? .....Edit: Gløm spørsmålet, jeg misforsto! Trodde det var å se i artikkelen.
Redigert 11.02.2019 kl 19:48 Du må logge inn for å svare

Innlegget er slettet av Fluefiskeren

Jeg la det ut pga Mimsa sitt innlegg kl. 10:44 idag høyere opp i tråden👍
mimsa
11.02.2019 kl 21:10 2118

Fluefiskeren, hvor får du det fra at jeg sier New Age er udugelige. Jeg sier at partnerskapet med Yinka og New Age (de to største partnerene) "ser mer ut som en utgiftspost og en forbannelse". Da vil jeg spørre deg følgende;

1) Har PEN tjent noe på Aje så langt?
2) Har det gått snart 2 år uten at vi har fått noe som helst fremgang eller utvikling på Aje?
3) Har PEN måtte gå til retslige skritt i dette partnerskapet?
4) Har du noe som tyder på at New Age har gjort noe for å forbedre eller gjøre noe for framdriften i prosjektet? De burde være den best bemidlede av partnerene og burde være den som var sterk nok til å legge litt press poå Yinka!
5) Har vi noe som helst indikasjoner om hva som skal skje framover annet enn usikkerhet. (bore 1 brønn 2019, hva med FP)
6) Ca 350 bod, er ikke dette bare en brøkkdel av det vi var forespeilet?
7) Ingen success med å kvitte seg med eierandel i Aje, og tapt salg til Lekoil noen år tilbake.

Så du synes dette ligner mer en solskinshistorie enn en forbannelse? Personlig synes jeg dette ser ganske så bedrøvelig ut!!!

Noe vi muligens er enige om er: Angående Tunisien vil jeg bare vise til Dagsnytt 18 i dag, hvor Nils Butenscøn som er regnet som en av norges fremste eksperter på midt-østen, sier "Tunisia var vel det landet som kom best ut av den Arabiske Våren, med et regimeskifte og en viss demokratisk utvikling, men hvor den økonomiske situasjonen nå er så alvorlig at det murrer veldig under overflaten". Har sagt det før og mener fortsatt at Tunisien er det mest usikre, og potensielt det asset med størst nedside i PEN poreføljen. Det er svært få olje-aktører, om noen, som tidligere har hatt stor suksess i Tunisien, og det var vel ikke av ren godhet DNO og Österreichische Mineralölverwaltung solge til PEN. Vi får krysse fingrene, men her tror jeg risk-reward ratio er svært ugunstig.

Mimsa

Skal prøve å svare deg imorgen. Orker ikke nå.
polion
11.02.2019 kl 21:47 2055

Mimsa, ganske så enig i din oppsummering i det som gjelder Aje - mye tullball og minimalt med relevant info fra selskapet. Hva derimot gjelder Tunisia, så er jeg optimist - det ordner seg nok. Min største hydrokarbon-post har jeg dog i DNO, og der har jeg vært gjennom tider der både IS og Bagdad laget et helvets leven (kursmessig), så jeg er etter hvert blitt nokså "herda". Det har ei heller (som i Tunisia) vært mange aktive oljeselskaper til stede i Kurdistan. Nå er denne aksjen i ferd med å reprises, gevinsten er allerede meget bra, men forhåpningene er at gevinsten skal bli formidabel. Må bare innrømme at her har griskheten har tatt fullstendig overhånd.

PS. Du er ikke lenger aktuell som presidentkandidat i Nigeria, men hva med Tunisia? Som du vet, vi trenger forutsigbarhet.
karlman
11.02.2019 kl 22:36 1978

Tilbake til Dussafu..
Ref til BWO sin Q3 rapportering, det er planer om å borre:
- fire produskjonsbrønner i Tortue
- To appraisal brønner i Ruche NE
- Opsjon for å borre to appraisal brønner i Walt Whitman og A/B area
Opptil 8 brønner, tror dere at det er kun en rigg som skal borre?

For PEN sin del, det kan jo bli 1-2 brønner i Tunisia også.
Redigert 11.02.2019 kl 22:41 Du må logge inn for å svare
bmw5
11.02.2019 kl 22:59 1940

Med hensyn til Aje har mimsa rett, men det kan forandre seg til det bedre. Etter rettsaken tror jeg Pen har ordnet opp på Aje. Pen skal komme med en oppdatering om aje ved fremleggelsen av Q1. Spennende blir det. Med hensyn til Tunisia så ser det bra ut. Alle afrikanske land har trøbbel, så det er ikke noe nytt. Ref: DNO som står seg bra etter en formidabel krig. Magna est veritas.

Innlegget er slettet av Fluefiskeren

Er nok dette oljeprisen stiger på:

Twitter:

EXCLUSIVE: Saudi planning big production and export cuts in March, 500,000 b/d below Opec target

"Mr Falih said that in March the kingdom would reduce production to near 9.8m barrels a day, from above 11m b/d in November. Exports would also fall to near 6.9m b/d" #OOTT


SAUDI-ARABIA:ARAMCO VIL BLI INTERNASJONAL ENERGIAKTØR -AL-FALIH -FT

Oslo (TDN Direkt): Saudi-Arabias energiminister og Saudi Aramcos styreleder Khalid al-Falih sier utenlandskekspansjon vil være en kritisk del av selskapets fremtid, ifølge Financial Times tirsdag.

-Vi vil ikke lenger være innoverskuende og fokusert på å kun monetisere kongedømmets ressurser. Fremover vil verden være Saudi Aramcos lekeplass, sier al-Falih til avisen.

På spørsmål om Saudi Arabia planlegger å bli en internasjonal energiaktør som Royal Dutch Shell eller Exxon Mobil sier al-Falih "korrekt".

Ifølge Financial Times indikerer al-Falih at tiltak initielt vil bli fokusert på å skape en global gassvirksomhet.

Falih sier også at Saudi-Arabia vil redusere produksjonen til nær 9,8 millioner fat pr dag i mars, mens eksporten vil falle til nær 6,9 millioner fat. I november i fjor produserte Saudi-Arabia over 11 millioner fat pr dag og eksporterte 8,2 millioner fat pr dag.

HH, finans@tdn.no

TDN Direkt, +47 21 95 60 70

Legger inn innlegget mitt til Mimsa ang. Aje på nytt da det ble en del redigering.

Mimsa

Lovte ¨å komme tilbake til dine spørsmål til meg ang. Aje igår.

La meg starte

1 Nei, PEN har ikke tjent penger på Aje. Det skyldes delvis feil som ble gjort under utbygging. Poenget mitt er at dette ikke nødvenigvis vil skje hver gang det gjøres. Harvest Natural Resources og PEN hadde eksepelvis problem med et sidesteg på Dussafu (Tortue) ved at et verktøy satte seg fast i sidesteg. etter det har det gått på skinner.

2) Ikke riktig. Vi har fått løsning med våre partnere, vi har fått nye 20 år tillatelse på lisensen. Oil rim har dukket opp som en mulig utvinnbar oljekilde. Ressurser har blitt oppdatert til reserver.

3) Ja, men det er løst. Vet vi at PEN var uskyldig i konflikten?

4) New Age kan ikke trosse operatøren. Jeghar ikke vært flue på veggen i JV møter etc. så det vel litt mye forlangt at jeg skulle kunne svare på dette spørsmålet ditt. Du kan lese litt om New Age her:

http://www.newafricanglobalenergy.com/about-us/our-portfolio/

og spesifikt Aje her:

http://www.newafricanglobalenergy.com/operations/nigeria/

Tror ikke du automatisk skal skylde på New Age for det som har skjedd. Dette er ikke noe bakgårdsselskap.


5) Jeg savner også en fremdriftplan. Det meste "vet" vi vel gjennom MX Oil selv om noe er nevt av PEN. Synes PEN har forsømt seg litt ang. informasjon her. Hva med leads/prospekter ellers på lisensen. Det meste her har vi fått gjennom New Age.

6)Se 1)

7) Det tapte salget til Lekoil kan du ikke klandre PEN for. At Lekoil var villige til å gi 30 MUSD er vel mer et kvalitesteg for lisensen.

Jo, mye har gått feil, men som sagt trenger det ikke å forsette med. Da DETNOR for første gang var operator (Jette) var utbyggingen en katastofe, men Ivar Aasen etter det ble en sukssess. Jeg skal likevel ikke påstå at Aje med sikkerhet blir noen sukksess heller, men vi må ikke glemme at PEN har 20MMboe der og en gassleding kloss ved. Det er et bra utgangspunkt.

Ser at andre har nevnt at den politiske risikoen er meget stor, og pirater og Boko Haram nevnes. Ja, risikoen i Afrika er generelt stor.

Tunisia er heller ikke noen Kardemommeby når det gjelder risiko, selv om man kan få inntrykk av de fra enkelte. Klipper litt fra GOV.uk(statelige reiseråd for Storbritania)


'
"Terrorists are very likely to try to carry out attacks in Tunisia and there have been a number of attacks in recent years. A state of emergency – in effect since a suicide attack on a police bus on 24 November 2015 – has been extended several times, most recently on 5 November 2018 by one month. You should be vigilant at all times and follow the advice of local security officials, including in and around religious sites. In more remote areas of the country, including tourist sites in southern Tunisia, security forces’ response times to an incident may vary.

There’s a heightened risk of terrorism against aviation. Additional security measures have been in place on flights departing from Tunisia to the UK since March 2017. You should co-operate fully with security officials.

The main terrorist threat is from Al Qaeda in the Islamic Maghreb and Libya-based extremists with links to Daesh (formerly referred to as ISIL). Despite some improvements in border security, Tunisia has a porous border with Libya, where there’s a continuing conflict, an absence of security, and where Islamist terrorist groups operate. Tunisian security forces have repeatedly been targeted in terrorist-related incidents, mainly in border areas including in the Chaambi Mountains."

https://www.gov.uk/foreign-travel-advice/tunisia/terrorism

Noen sjanser må man selsagt dog ta.
Redigert i dag kl 12:13
Redigert 12.02.2019 kl 12:16 Du må logge inn for å svare
Fintech
12.02.2019 kl 12:53 1624

Olja mot 65, burde vel få litt bevegelse i kursen da..
mimsa
12.02.2019 kl 13:08 1608

Fluefiskeren
Tusen takk for utfyldene svar. Mitt innlegg var vel mer for å provosere fram noe informasjon fra deg eller Gunnarius, som jeg anser som de to skarpeste institusjonelle minnene her på PEN tråden. Jeg har også funnet det urovekkende at det meste av informasjon om Aje ser ut til å komme fra MX oil, som virker ganske desperat i å få fortgang i prosessen. Jeg synes også at PEN ledelsen er svært så nølende i å gi informasjon om Aje, noe jeg tolker som om de selv er usikker på hva som skal skje framover. Usikkerheten rundt Front Puffin (FPSO) vil vel tvinge fram noe mer informasjon ved Q4 om to uker. Jeg tror også at det er mye vanskeligere for Yinka å være likgjyldig overfor New Age enn MX eller PEN, og jeg tror, uten å være sikker at det er Yinka og New Age sammen som legger føringen for videre framdrift.
PEN sin andel i Aje har vel strengt tatt ikke tillagt store verdien i dagens aksjekurs, så både salg eller melding om framdrift vil sansynligvis ha en positiv invirkning på kursen. Det var også spekulert i om DNO var interesert i Aje, når PEN overtok DNO sine eiendeler i Tunisia, samtidig som DNO kjøpte seg opp i 4,5% i PEN, med begrensning om maks 10% i løpet av 2018 (eller 1år?). Noe nytt her? Regner med at denne spekulasjonen er lagt død etter at DNO overtok Faroe, og de ikke har brukt muligheten å kjøpe seg videre opp.

Eller har jeg kloketro på BWO/PEN i Gabon. Noe nytt om Tulow sin inntreden?

Ha en fin dag!
Idar1
12.02.2019 kl 13:13 1601

Med litt flaks kan redusert produksjon i Venezuela bidra til økt olje pris frem mot Tortue fase 2 produksjonsstart.
https://e24.no/energi/olje/analytiker-venter-halvering-av-venezuelas-oljeproduksjon/24559208
Paypal
12.02.2019 kl 13:17 1605

Siden 1. januar er omtrent 20 % av aksjene omsatt og vi er fortsatt på stedet hvil. Jeg synes situasjonen er merkelig. Er det så mange aksjonærer som har såpass liten tålmodighet, eller er det så mange som trader i håp om noen kr. i gevinst ?

Mimsa
årKanskje vi ikke er så uenige når alt kommer til alt. Du er bare litt provoserende i formen, men regner med at det er for å få en diskusjon. Det er forsåvidt ikke så dumt da aktiviteten på PEN trådene ikke er så stor.

Helt enig i at PEN har forsømt seg ang. info om Aje. De har vel antydet at de jobber med salg eller farm out, men har også hele tiden hevdet at de kan gå videre med utviklingen av Aje. Det kan jo bety at de ser seg om etter kjøper, men jeg er i tvil om hvor hardt de prøver. Har de f.eks opprettet dataroom? Hva med resten av lisensen? De har antydet ting, men på en veldig svevende måte synes jeg. Håper på litt mere håndfast ved Q4 jeg også selv om det er klart at det kanskje ikke er så lett hvis de har "munnkurv" fra operatøren. Yinka må imidlertid vite at både PEN, MXO og New Age er aksjeselskaper hvis aksjonærer har krav på info. Opplysnining om situsjonen med Front Puffin etter juli må de ihvertfall orientere om.

Og ang kjøp av Panoro fra DNO sin side er dette noe jeg ikke skjønner hvorfor kommer opp. Den kan vi legge død.
Redigert 12.02.2019 kl 16:47 Du må logge inn for å svare
Fintech
12.02.2019 kl 13:37 1563

Enig og i det korte bildet skal vi bare forbi 62.84 så ser 65 sannsynlig ut.
polion
12.02.2019 kl 14:13 1508

Siden det ble nevnt ovenfor; «Tulow sin inntreden?». Synes det var merkelig med den såkalte nullrisiko-gratis-opsjonen som Tulow har hatt på Dussafu. Gratis/nullrisiko, dvs. nemlig å vente med å tiltre/bestemme seg helt inntil alt er garantert, alt på stell, olja flyter og total flow er kjent. Er klar over det som tidligere er blitt prediket her på forumet, nemlig at det nå skal forhandles om hvilken kompensasjon bla. PEN skal ha fra Tulow. Ikke nok med at det i sin tid ble avtalt en temmelig urimelig nullrisiko-opsjon, men var avtalen såpass dårlig at man også må hyre inn en haug med advokater for å klare regne seg frem til kompensasjonsnivået ? For PEN sin del, bør det her dreie seg om adskillige millioner, et beløp som definitivt er av betydning for selskapet. Millionantallet burde vært kjent for lengst, så oss mest utålmodige føler at det etter hvert begynner å lukte «avtale-makkverk» lang vei.
Spitzer
12.02.2019 kl 14:24 1487

En slik opsjon som Tulip (Tullow) har er gjerne noe en ser staten selv eier, men Gabon solgte i sin tid sin back-in-rettighet til Tulip. Dette til tross, BWO tilbydde Gabon Oil 10 % av sin eierandel - trolig for å få aksept og goodwill når de kjøpte lisenser fra Harvest og PEN. Men i Tulip sin back-in-rettighet ligger at de skal dekke sin andel (10 %) av historisk kost. Så er det vel litt diskusjoner/forhandlinger hva som inngår i kostprisen. PEN eide ca 33% av lisensen over flere år hvor de tok sin andel av kostnader til utvikling av lisensen. PEN skal da få dekket kostpris hvor de skal ha 1/3 av Tulip sin 10% kost-andel frem til BWO overtok. Deretter er de jo bare 8,33%.
Forhandlingene bør være ferdig snart og forventer egentlig nytt herfra hvilken dag som helst. Blir spennende å se hvor mye cash PEN faktisk får utbetalt. De må gi fra seg 0,833% eierandel.

Spitzer

Vet du hva som skjer med Harvest sin del av kostnadene? De hadde jo 66,7 % eierandel sammen med PEN før de gikk konkurs. Regner med at dette bare strykes, men da slipper jo Tullow billig?

EDIT: Eller det går kanskje inn i konkursboet?
Redigert 12.02.2019 kl 15:12 Du må logge inn for å svare
polion
12.02.2019 kl 15:39 1388

Spitzer, den er god ! Litt spennende hva kompen blir, har mistanke om at det for dette "lille filleselskapet" fort kan utgjøre en god slump ekstralikviditet.
Spitzer
12.02.2019 kl 15:58 1362

Tulip må betale 10% av historisk kost, mener d er fra EEA ble etablert. (2014?). BWO skal ha mesteparten av disse 10%-godtgjørelse, men si må BWO da gi bra seg 9,17%eierandel. PEN må gi fra seg 0,83% eierandel, men vil motta forholdsmessig en del mer fra Tulip enn hva BWO får da PEN eide en betydelig større andel av lisensen tidligere. Dette har også PEN bekreftet er rett forstått.
Tipper 5-7musd til PEN, men vanskelig å vite da vi ikke vet helt hva/hvor mye som defineres inn i begrepet historisk kost.
oto1
12.02.2019 kl 16:28 1333

Angående DNO og PEN.

Den saken er ikke noe jeg ville lagt død.

Vet ikke om det var jeg som startet den, men grunnen er den samme nå som da:

Bijan er godt kjent med gassprosjekt i området via Mundoil / Foxtrot, så tenkte kanskje RAK kunne vært en mulig kjøper.
Nå er det mindre aktuelt etter som RAK er blitt et mer sovende selskap og Bijan fokuserer mer på DNO.

Men DNO er ikke blitt mindre aktuelt.

Det som er nytt er at Bijan har sagt at DNO er på jakt etter et tredje ben, uten å konkretisere hvor.

Men akkurat nå fokuseres det mest på Norsk sektor, og det har nok vært planen hele tiden.
Men hva som skjer når bindingstiden på 1 år går ut skal bli interessant å se.

DNO kjøper initielt ikke aksjer over børs. De inngår heller avtaler direkte med de største aksjonærene, og kommer man til enighet om en pris for 25-50% av aksjene så knaller de til.

Kjøp av Aje til usd 30 mill en en måneds cashflow i DNO.
Kjøp av Panoro til usd 200 mill er noe man må ta seg bedre tid med da det er ca 1/2 års cashflow.

DNO gjør ikke noe overilt. Faroe har de trolig hatt i kikkerten i årevis, og så kan man spekulere på hvorfor de tok aksjer i PEN og det ble avtalt en maks eiergrense det første året.
Jajaja
12.02.2019 kl 16:41 1319

Fluefiskeren.... Du nevner her IOX, har de noe med AJE å gjøre, er det en forveksling med MXO?
Jeg trodde eierfordelingen på AJE-OML113 var slik: YFP ("Yinka") 41,875%, NewAge 24.06%, EER 16,875%, Panoro 12,19%, MX Oil 5%
Eller er det noe jeg ikke har fått med meg? ....i alle fall noe/mer feil her ettersom PEN har 8,5% nå, ja?
Redigert 12.02.2019 kl 16:46 Du må logge inn for å svare

Jajaja

Takk for den, og du har selvsagt rett. Er rettet opp nå.

Det går litt fort noen ganger. ja,ja,ja får skjerpe meg 😄
Idar1
12.02.2019 kl 18:22 1164

EER ser ut til å være et noe tvilsomt foretak som bare henviser til Panoros meldinger.
http://www.eeras.com/news/panoro-energy-announces-first-oil-production-at-aje/

Det er nok ikke så lett å planlegge Aje aktivitet med partnere på konkursens rand og nært forestående valg i Nigeria.

Synes det vil mer enn merkelig dersom DNO vil kjøpe PEN. Dette er fra deres børsmeldingen 30. juli.

«The share subscription follows a transaction in which DNO sold its Tunisia subsidiary, DNO Tunisia AS, to Panoro as the Company continues its divestment of non-core assets and focuses on expanding its operations in the Kurdistan region of Iraq and offshore Norway.»

https://www.dno.no/en/investor-relations/announcements/2018/dno-subscribes-to-shares-in-panoro-energy-completes-sale-of-tunisia-assets/
Redigert 12.02.2019 kl 19:42 Du må logge inn for å svare